Last news in Fakti

9 Декември, 2021 11:12 2 459 21

Хампарцумян: Идва отбор с добри намерения

  • левон хампарцумян-
  • отбор-
  • добри намерения

Рискуваме да нарушим баланса между икономика и политика в полза на политиката и това се вижда през разходите, казва Кузман Илиев 

Хампарцумян: Идва отбор с добри намерения - 1
Снимка: БГНЕС

Новото правителство е напът и е въпрос на часове да бъдат обявени неговите членове. Ще се разберат ли партиите за новия вариант на споразумението? Има ли изненади сред спряганите имена за министри? И какво ще е управлението на бъдещата четворна коалиция? Тези теми коментираха в ефира на „Здравей, България” финансистът Левон Хампарцумян, политикът и журналист Асен Агов, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и икономистът и журналист Кузман Илиев.

„Не намирам нищо особено и възбуждащо. Това са набелязани предварително стъпки. Участвах в експертните групи и видях настроението вътре”, коментира Агов.

„Духът на преговорите ми харесва, може би защото съм политически неопитна. Това, което виждам, на мен ми харесва, защото изглежда открито. Такъв е духът, такова е усещането – за откритост и честно. Дано да се случи това, което е заявил г-н Петков, защото ние имаме нужда от това”, смята д-р Гълъбова.

„Идва отбор, който има добро образование, международни връзки, може да говори смислено и свързано и на няколко езика. Това са неща, които бяхме забравили във висшата администрация. Тези хора имат добрите намерения да свършат нещо. Те ще направят най-доброто, което могат и знаят. Ако обаче загубят обществена подкрепа, нещата пак ще потънат като вода в пясък. Защото обществените настроения са нещото, което движи и помага на промените”, коментира Хампарцумян.

„Заявката за борба с корупцията е нещо важно, но и нещо много субективно като усещане в хората. Всъщност това е голям залог – действително да направиш неща във времето, които да убедят онези, които са повярвали, че можеш да се пребориш с този проблем, че всъщност това нещо се случва. Промяна на ниво лица има и тя трябваше да се случи. Въпросът по същество е зачеването на това, което се случва, да е здраво и да се роди действително „добро и здраво дете”. Рискуваме да нарушим баланса между икономика и политика в полза на политиката и това се вижда през разходите. България досега е харчила 38% от това, което изкарва, сега вървим към 45-50%. Да се надяваме, че това са най-чистите и светли хора, но колкото повече политиката за сметка на икономиката се вдига, толкова повече усещането в хората, че някой се възползва от нея, може да се увеличи”, обясни Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас! Щом и този мазен крадец

    15 4 Отговор
    Харесва “промяната”, смятайте каква промяна ще е това!
  • 2 Много

    12 3 Отговор
    Си Левон ама много Левон .Десе агент като Бибикян,Халваджян 2 бр,Агопян 6 то главно,Казасян.
  • 3 Майна

    9 1 Отговор
    Имаше един МЪГЛЯВ ПРОЦЕС за сестричките, ако не греша Делийски , убити...по същото време ,когато имаше ЗАПОЙ в една вила наблизо , където това лице ПРИСЪСТВАШЕ ...БОЖЕ, кога и как ще има ВЪЗМЕЗДИЕ...
  • 4 Коста

    12 0 Отговор
    Пърцуцата върти опашка към всяка власт.
  • 5 КОТарАК

    7 1 Отговор
    то идва ама Корнито прдължава да се прави на интересна-за такава удобна опозиция тиквите би трябвало да черпят... ще ми дрънка тя за семейни надбавки и деца 3+/ вместо да се заложи тия пари да се дават на деца , родителите на които са с образователен ценз / кой прави деца тука освен ромите вече?
  • 6 Цонев

    11 1 Отговор
    С комунисти нищо добро не ни чака
  • 7 XXL

    7 4 Отговор
    Лошо! Ние пък знаем, че пътят към ада е постлан с добри намерения. Гласувалите за Подмяната могат да се успокояват, че поне знаят накъде ни водят новите гаулайтери на територията.
  • 8 CFC

    12 1 Отговор
    Ти всичките идват с добри намерения и си отиват с пърни джобове....
  • 9 Левоне

    8 1 Отговор
    Лош подбор на думи бро
    Пътят към ада нали добре знаеш с какво е постлан…..
  • 10 Смях

    5 3 Отговор
    Смях. Те болшевиките(комунисти) 1917 също дойдоха с "добри намерения".
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гонзо

    12 0 Отговор
    Ереван е твоя град Армения твоята родина айде еднопосочен тука българина не ти ще лъжливите изказвания
  • 13 Д-Р ГЪЛЪБОВА

    6 4 Отговор
    Съвсем знаково е че тя е Шеф на Лудницата в Курило, както и Шеф на Инициативния комитет на Радев за втори мандат! Това означава че Инициативният комитет на Радев си е просто някаква Лудница, а участниците са просто някакви Луди! Но най-луди естествено са тия, дето са гласували за него!
  • 14 Кой го е казал, пръв?

    2 2 Отговор
    "Пътят към "Ада" е покрит (от мен - павиран) с доби намерения. Идвал отбор, който има добро образование, международни връзки, може да говори смислено и свързано и на няколко езика. Това са неща, които бяхме забравили във висшата администрация. Тези хора имат добрите намерения да свършат нещо". Е, знаете кога се броят "пилците". Започна се с променяне, преработване, изменение на говорено.

    Коментиран от #17

  • 15 Христо Божилов

    8 2 Отговор
    Малко почна да ме притеснява, когато такива като него хвалят Харвардите и коалицията Орел Рак и Щука като цяло
  • 16 Кики

    5 0 Отговор
    " Добрите " намерения водят до ада , Байдън ще ни хвърли във война с Русия
  • 17 Механик

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кой го е казал, пръв?":

    Те и на царя юпитата бяха с добро образование, с международни връзки и с добрите намерения да ни оправят за 800дни. Ами, "оправиха ни".
  • 18 Арменеца крадец, химик, Хамелеон, Левон

    4 1 Отговор
    Е за Затвора, Нагъл до безобразие!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Весела

    1 0 Отговор
    То пътя към Ада е постлан с добри намерения обикновено!
  • 21 Симона

    0 0 Отговор
    Умен човек!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол