Last news in Fakti

11 Декември, 2021 09:50 2 146 37

Минеков: Държавата трябва да си събира борчовете

  • герб-
  • централа-
  • велислав минеков

Това е работа на министрите

Минеков: Държавата трябва да си събира борчовете - 1
Снимка: БГНЕС

Държавата трябва да си търси борчовете и това е работа на министрите. Това каза министърът на културата Велислав Минеков в интервю за предаването „Тази събота“ по БТВ. Той посочи, че не се обижда от думите на ГЕРБ. „Когато вади човек кирливите им ризи, това е нормална реакция. Министерството и аз не сме викали полиция. Писмото, което вчера донесох на ГЕРБ, е с много неприятна фактология. Видях, че се е събрала цялата армия от интелектуалци на последния етаж. Не е нужно да изпратя някой на кон, за да занесе писмото. Не влязох, за да ги разочаровам“, посочи Минеков.

„Държавата трябва да си търси борчовете и това е работа на министрите. Това е абсолютно превзета площ. Трябва държавата да си търси собствеността, защото това е тежък удар върху НДК. Тези два етажа са отнети и ще бъдат върнати. НДК е закъсало невероятно. Там има огромен дълг. Правното действие ще се породи от това нещо, защото след това следват действия на Областната управа и Министерски съвет. Те са пълни с офиси, които са празни. Защо са тези площи? ГЕРБ не нарушават закон. Те са си измислили дори закон, за да не плащат и стотинка. Те живеят безплатно на наш гръб. Те не нарушават закона, но нарушават целостта на НДК. Собствеността ще се върне с помощта на областния управител и Министерски съвет“, добави той.

„Много трудно ми беше да стигна до документите и фактите около това превземане. Това са решения на Министерски съвет. Копал съм като иманяр. Първото ни заявление към тях да се издължат беше на 12 юни със срок до 13 юли. Днес сме декември. Това има и морален смисъл“, заяви Минеков.

„Това Министерство е червиво от корупция. Имам още много да разказвам. Ларгото в момента е в българската прокуратура. Много са нещата, които дадохме на Прокуратурата, но за съжаление очаквано нищо не се движи. Това е логично. Кога в България е съден министър? А се вижда какво притежават тези министри“, каза още министърът.

„Говоря и за добрите намерения и за всичко, което направихме, но това не се забелязва. Направихме много през изминалите месеци. Положителна беше и срещата в Албания и намеренията ни за създаване на български културен институт там. Спрях безобразията по отношение на износ на авторски произведения. Подадохме заявка по Плана за възстановяване и очакваме 79 млн. да се насочат към Фонд „Култура“. Пуснахме Правилника и приложението към Закона за филмовата индустрия. Много ще помогна на следващия министър, даже ще му предложа да поработим съвместно една седмица, за да знае къде е и да направи опит“, допълни министър Минеков.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минков

    28 11 Отговор
    Какво се молиш на ГЕРБ ВИКАЙ Данс

    Коментиран от #4, #32

  • 2 БВАВО

    31 11 Отговор
    Видовден e: наяве ще излязат всички злини, които са сторени
  • 3 Психo от Курило

    16 36 Отговор
    Всички разбраха,че ГЕРБ са документално и законово ИЗРЯДНИ. За да стане това което плеще пияницата Минековов , трябва да се отмени президентски указ.

    Коментиран от #7

  • 4 БСП в канала

    15 22 Отговор

    До коментар #1 от "Минков":

    Не може сам да се арестува, а би трябвало. Пиян отиде да се прави на интересен.
  • 5 Рачко Пръдлето

    16 11 Отговор
    Господ трябва да си събира вересиите. Особено такива,които разхождаха ковчези по площада.
  • 6 Не ми харесват глупости

    15 19 Отговор
    Двата етажа няма да оправят НДК.То е закъсало защото няма концерти и други дейности каквато е основната задача на двореца.Не му е работа на министъра на културата да е рентиер и да ходи да си търси имотите.Ако ще е така сградите на Раковска 134и Позитано 20 също да ги вземат например. Аз от този човек на изкуството не чух нищо за изкуство а само имоти обвинения и щуротии .Ами той вече не е протестър а управлява .Изгониха Труд сега да видим колко време ще стоят празни помещенията.Има толкова много предлагане на помещения под наем че става интересно

    Коментиран от #12, #13

  • 7 mi6osp

    17 16 Отговор

    До коментар #3 от "Психo от Курило":

    Тъ- цъ. Всички разбраха, че Борисов ГерБ бе организирал така нещата, че дълговете ги събираха чекмеджетата.
  • 8 корупция

    19 4 Отговор
    Имаше едно интервю на Минеков по друга телевизия, в което той каза, че има много хора и журналисти облаготетелствали се от изгодни договори с държавата чрез похвата задължителен абонамент за услуга, дори и да не я ползваш. Това е добре позната практика за точене на пари от олигарсите и мутрите. Има много такива, на които бизнесите ѝм съществуват благодарение на доенето на гражданите чрез абонаменти такси. Поредната такава такса се осъществи благодарение на лобистките поправки, които вкараха ЕКОСТИКЕРИТЕ и дейностите по категоризиране на автомобилите по някаква спретната по вечерите из ресторантите еко простотия. Изкарайте имената на всички журналисти и олигарси, чиито бизнеси стъпват на източването на държавни и европейски средства.
  • 9 възраждане

    17 20 Отговор
    Грозното джудже Атанасова и Бика да се махат от парламента.Браво Минеков борещ се българин,малко останаха.
  • 10 Щсдд

    17 11 Отговор
    Тези които защитават Минеков явно не са гледали интервюто му .Този човек има някаква проблеми или психически или с алкохол на е в ред.А накрая се хилеше като невменяем.
  • 11 Трезвомислещ българин

    15 4 Отговор
    И това го казва човек , чийто баща е от най-близкото обкръжение на Тодор Живков и той покрай него се е възползвал от всички облаги, като " попско чедо на Задушница".

    Коментиран от #35

  • 12 Фактъ

    14 6 Отговор

    До коментар #6 от "Не ми харесват глупости":

    Ако , имаш апартамент и го дадеш под наем , а наемателите не ти плащат с години , какво ще направиш ?
  • 13 Pilot

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Не ми харесват глупости":

    Няма място в Националния Дворец на КУЛТУРАТА за простаци и мутри та ако ще и да си плащат !!!

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Жссттт

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Pilot":

    Това няма общо с субекта Минеков.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стара чанта

    4 4 Отговор
    Плу.ек !
  • 19 Айде стига

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Pilot":

    То в другите сгради защото има само философи.Наемът пак е от нашия джоб защото е от субсидия просто местиш едни стотинки в друг джоб.А тази сграда е доста далече от НДК.и нека да спрем с определенията като общество мутри и други подобни защото едни хора преди са били определяни като фашисти капиталисти комунисти изменници и други подобни а когато бащата на Минеков е правил комунистически монументални паметници с цимента и желязото за направата им може да построиш детска болница тогава е изкуство или не са били близки с Живков и Живкова.Сега са върли противници Много шизофрения по медиите и площадите и в управлението на страната
  • 20 Бай Коста

    6 7 Отговор
    Минеков,чегъртай шайката на суджуците ограбила България ,ЧЕГРЪТАЙ ГИ ЯКООО народа е с теб

    Коментиран от #23

  • 21 ГЕРБ

    7 3 Отговор
    Марш гнид..о да влачиш ковчези
  • 22 Митето

    2 8 Отговор
    Чичо Минеков,баба каза да чегърташ якооо КП от Герб
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай Курти

    4 5 Отговор
    Минеков ,изгони ги от НДК не е място там за тъпи КП и ми ги прати в Сухата Река ще им дам две стай наем не им искам само да си плащат тока и водата
  • 25 ЧИЧИ

    4 4 Отговор
    АБЕЕЕ КАКВО Е БИЛО ТОВА КРАДЕНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ ТИЯ ГЕРБ БЕ МАЛИИИИ АБЕ ДАЛИ Е ИМАЛО КРАДЕНЕ НА ПАРИ АБЕ ДАЛИ СЕ Е КРАДНАЛО В ТОА ДЪРЖАВА АБЕ КАКВИ СА БИЛИ ТИЯ КРАДЦИ И РАЗБОНИЦИ БЕ АБЕ НЯМА ЛИ БЕЛЯНЕ 2 БЕЕЕ
  • 26 БСП на Бунището

    7 2 Отговор
    Ами има Осъден министър и това е Румен Овчаров от БСП със зам министър на икономиката Корнелия Нинова от злощастното им управление със Сергей Станишев.За кражбата на 50 милиона( Овчаров 24 милиона и директора на ТЕЦ Бобов дол 26 милиона) и осъден,забележете,на ТРИ години УСЛОВНО....Сега е в ИБ на БСП.Дъшеря му беше кандидат за Народен Представител от БСП....И сега тези хора пак ще Управляват....Гавра....Тотална Гавра с Народа!!!!

    Коментиран от #29, #37

  • 27 ВЕСО ЧЕПА

    6 4 Отговор
    МИНЕКОВ НАБУТАЙ ГО ЯКООО НА ВСИЧКИ КП ОТ ГЕРБ СЪСИПАЛИ ДЪРЖАВАТА
  • 28 Факти

    0 1 Отговор
    Кирил от ФЕРМАТА заслужава наградата от 100 000 лева. Много е начетен, умен, работохолик. Успех и късмет на Кирир, Любо и групичката, да не забравя Коцето. Искаме догодина сБебе в ръка Коце във Фермата. Стискаме ти палци. Може и Лорето за жена, малко е глупава, тромава, но нейси
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 БСПетко

    5 6 Отговор
    Едно магаре по добре би се справило отколкото този културник
  • 31 А вие си събирайте партакешите,

    4 0 Отговор
    че унищожихте напълно спестяванията на хората и хаоса , който създадохте завърна престъпността !
  • 32 А бе,

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Минков":

    може ли да си толкова некомпетентен, какви тъпотии плещиш , няма лошо , че си ограничен , но бъди само за близките си !
  • 33 Аз пачата

    3 3 Отговор
    минеков.Дребният във всяко отношение Румен Радев навярно изпада в екстаз от вендетата на неговите службаши Бойко Рашков и Велислав Минеков срещу Бойко Борисов, ГЕРБ, “Труд”… Това не са дори политически битки. Това са отмъстителните удари на един засегнат на женска чест съпруг и бивш началник – заради проверката на КПКОНПИ на двата трудови договора на Десислава Генчева-Радева от ВВС …Така се започна.
    Добре, Радев може и да удовлетвори чувството си за мъст. Но ще остане в историята като нарушител на Конституцията и полит-интригант.
    Ръкопляскайте му, БСП, ИТН, ДБ, ИБНИ… той вас съсипа… Слави, а теб ще те довърши, партийката ти, имам предвид.

    – – –

    Велислав Минеков и Светослав Трайков са мутри.
    Мутри, вън!

    – – –
    Съветникът на министър Велислав Минеков… този, който спря тока на метрото и като комисар обикаля София.
    Позор е бледа дума да го определи.
  • 34 Пенсионер 200+50 изборни

    2 1 Отговор
    МИНИСТЪР МИНЕКОВ, АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СИ СЪБИРА ДЪЛЖИМОТО, ЗАЩОТО КАТО ИМА ДАВНОСТ, ЩЕ СЕ ХВАНЕ ЗА ПАЛЦИТЕ ПРЕД ТЕЗИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ. АЗ БИХ ИСКАЛ В ДОБАВКА ДА ПАЛНЕТЕ ЕДНА СВЕЩИЧКА ЗА ТОВА И ГОСПОД ДА СИ ПРИБЕРЕ ВЕРСИЯТА 🎃, КОЯТО 10 ГОДИНИ СМУЧЕ ОТ НАРОДА, ЧЕ И ОЩЕ СЕ НАТИСКА!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай Коста

    0 0 Отговор
    МИНЕКОВ ЧЕГЪРТАЙЙЙ АМААА ЯКООООО
  • 37 Кандидат Милионер

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "БСП на Бунището":

    Ти остави че е осъден на Три години Условно,което ще рече,че в рамките на Три години след Присъдата е отново Министър на Икономиката на България и пак открадне например 100 милиона,което няма как да се случи,ще влезе в сила Присъдата,но и Без Да Възстановява Откраднатото....Остават си за него 24 Милиона лева... и дъщеря му,кандидат за Народен Представител от БСП....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове