Last news in Fakti

11 Април, 2013 10:28 1 133 12

Станишев: През мандата на ГЕРБ бяха заличени 100 000 фирми

  • сергей станишев-
  • герб

 

„Раждаемостта през всяка година от управлението на ГЕРБ е по-малка с 20 000 бебета, като за последната година новородените са били само 50 000“, заяви Сергей Станишев в предаването „Гореща точка“ по TV 7. Той посочи, че през мандата на ГЕРБ са били заличени 100 хил. фирми от икономическия живот и 400 хил. работни места, а хората факли са станали символ на последното управление.

Всички партии като цяло носят дял от отговорността за състоянието на България и отчаянието на толкова българи, но трябва да имаш уникален талант, за да имаш 8 млрд. фискален резерв, да похарчиш половината, да вземеш 5 мрд нов дълг, да заличиш безброй работни места, да занулиш икономиката и в крайна сметка да катастрофираш държавата за 3,5 години, допълни Станишев.

Относно подслушванията той призна, че е възможно и да не се потвърди сигналът му за подслушванията. "Всичко е възможно, но не можех да не поема този политически риск, нещата изглеждат достатъчно сериозни", каза Станишев предвид досегашните действия, предприети от главния прокурор.

Социологически проучвания показват, че до момента БСП не е възприемана като алтернатива на ГЕРБ въпреки всички грешки на последното управление – резултатът на червените се сваля, докато на ГЕРБ се качва. Лидерът на червените призова обаче, да не се залага на тях докато не приключи кампанията на червените, в която те залагат не само на посланията, а и на своите ангажименти към обществото, които ще бъдат изпълнени.

Станишев посочи икономическата програма на червените като най-силна в политическата платформа на партията, която се ангажира с 450 лв. минимална работна заплата, със създаване на 250 хил. работни места, възстановяване на индексация на пенсиите и увеличаване средствата за майчинство ежегодно.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    1 2 Отговор
    Ако има още един мандат на Герб ще се върнем в каменната ера тогава Фред и Флинстоун ще бъдат много актуални имена. Може и динозаври да ни внесат за де е по автентична обстановка ще преоткриваме огъня май Северна Корея е за предпочитане!
  • 2 Таралеж

    1 0 Отговор
    Не ни трябват мерки за стабилизиране на ТАЗИ държава.........ТРЯБВА НИ НОВА ДЪРЖАВА,ИЗГРАДЕНА ОТ НУЛА !!!
  • 3 Румен Янев

    0 1 Отговор
    Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) се характеризира с появата на симптоми (виж по-долу) или увредa на лигавицата на хранопровода, причинени от противоестествено връщане (рефлукс) на стомашно съдържимо в хранопровода. ГЕРБ е заболяване, което може значително да влоши качеството на живот на човек.
    Заболяването се предизвиква най-често от временни или постоянни промени в долния езофагеален сфинктер, чиято функция е да пропуска храната еднопосочно – от хранопровода към стомаха. В резултат на рефлукс, произведената в стомаха солна киселина попада в хранопровода и причинява възпаление, ерозии и дори язви.
    ============================================
    Гади ми се от ГЕРБ

    Коментиран от #5

  • 4 FCK

    1 0 Отговор
    Краднишев … едно от многото лицата на Дявола. От Втората световна война досега директно или задкулисно нещата се дирижират от комунистите и техните мутации. Извършиха успешна мимикрия и дирижираха всичко – ДПС, шарената палитра от уж нови български „демократи”, мутрите, уникалната приватизация, усвояване на еврофондове и всякакви ресурси, всичко е техен продукт! Добре изигран сценарии, силата на който с всеки изминал мандат на „парламента” намалява, но то вече за грабене нищо не остана……
    --------------------------
    Гади ми се от оригинални и мутирали комунисти!
  • 5 Радослав Григоров

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    Като ти се гади, ходи повръщай някъде другаде, не е нужно да ни заразяваш и нас.

    Коментиран от #9

  • 6 Наско

    1 0 Отговор
    Ейййй, царе са на демагогията и манипулирането тия червените измек*ри! Другаря Станишев забравя, че именно приетият от тях Закон за търговския регистър изискваше пререгистрация на фирмите до 2011 г. Ако не се пререгистрират, то се заличават автоматично. Ей така станаха 100 хил. заличени фирми. Това са фирми, които фактически са прекратили дейността си много преди мандата на ГЕРБ. Съдружниците са се дезинтересирали и 2011-та автоматично са заличени. Не че сме цъфнали и вързали по време на мандата на ГЕРБ, ама на фона на кризата в цяла Европа и най-вече на фона на нашите съседи, сме си направо добре. Не бива така да се манипулират хората, но комунистите само това знаят - партизански тактики и активни мероприятия.
  • 7 ГОШУ

    1 0 Отговор
    През мандата на БКП бяха заличени 100000 български фамилии.Появиха се 200000 шумкари и готованковци,които и сега дерат България.Тоя се кри в Украйна и не ходи войник.Няма един ден трудов стаж.Да върви на м....та си.
    http://goo.gl/aC920
  • 8 Срещу едноклетъчните

    0 1 Отговор
    Напук на г...дата и нетърпимата им простотия ще отида да гласувам за първи път и то за БСП!!!!!!!!!!
  • 9 Румен Янев

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Радослав Григоров":

    ГЕРБ е заболяване, което може значително да влоши качеството на живот на човек.
  • 10 prizrak

    1 0 Отговор
    Вие май не сте лъгани достатъчно или сте големи оптимисти и затова си хабите думите и времето по тези форуми.Няма Станишевци,Бойковци и т.н в това уравнение.Всички са едни и същи и са произведени от едни и същи кукловоди.По доло са фактите от последните 23 години.През този период ВСИЧКИ партии които са в парламента са били на власт.
    Нека ви опресня малко паметта:
    1.1995-96г. – финансовите пирамиди със знанието на власта и БНБ.Първите спестявания на народа след промяната на режима бяха окрадени най-брутално.
    2. 1995-96г.- раздадоха се кредити в Българска валута без покритие.Създадоха се кредитните милионери.Българските пари се обърнаха в долари.
    3.1996-97г. – финансов колапс и инфлация. Девалвация на Българския лев. Кредитите бяха погасени за жълти стотинки при курс 3200лв за 1 долар.
    4.2000г – масова приватизация.Предприятията бяха купени за жълти стотинки – фалирани след което сградния фонд и земите бяха продадени за милиони.
    5.2005-06 – лесни кредити.Народа беше подмамен да вземе кредити с което стана финансов роб на банките.По късно лихвите бяха вдигнати до небето и много хора изгубиха жилищата си и бизнеса си.
    Хора докато ЕС не стане една държава с общи закони ,полиция,прокуратура,и съд в България винаги ще бъдем бедни и окрадени.Всичко друго е една илюзия – театър за ограбения народ.

    Коментиран от #11

  • 11 Радослав Григоров

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "prizrak":

    Аз мисля, че трябва да не се смятат само последните 23 години, трябва да прибавят и предишните 45 години. Защото тогава е започнало най-голямото крадене - мозъците на хората бяха тотално исмукани.
    С разпускането на комунистическия режим, също така не трябва да забравяме как България остана без никакави пари. Парите на пенсионерите бяха гепени тогава.
  • 12 случаен

    0 0 Отговор
    Някой замисля ли се , зящо премиерът и министър на външните работи Марин Райков не обяви по всички медии ,колко е в момента фискалния резерв? Много просто , за да ни манипулират по лесно. До изборите ,че и след това няма да знаем истината.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове