Last news in Fakti

7 Януари, 2022 07:26 5 279 58

Проф. Кочева: Не можем да сме безучастни, когато присвояват историята ни

  • проф. кочева-
  • безучастни-
  • присвояват-
  • историята ни

Тя допълни, че от различни кръгове на Северна Македония се чува, че правителството на новия премиер ще даде зелена светлина за начало на преговорния процес 

Проф. Кочева: Не можем да сме безучастни, когато присвояват историята ни - 1
Снимка: БГНЕС

България не може да стои безучастно, когато някой се опитва да присвои историята ни. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ по Радио „Фокус“ проф. Ана Кочева, ръководител на Секцията за българска диалектология и лингвистична география в Института за български език при Българската академия на науките (БАН). Според нея разговорът за Македония никога не е спирал, той продължава.
„Днешната ситуация в най-буквалния смисъл на думата „днешна“, за съжаление, е чисто вербална. По темата само се говори, все още нищо не се предприема за добро или за лошо, от различни кръгове на Северна Македония се чува, че Правителството на новия премиер ще даде зелена светлина за начало на преговорния процес. Аз обаче от премиера Петков не чух точно това. По-скоро чух, че добросъседството ни с Република Северна Македония трябва да е водещо, чух че то изисква много работа, но чух и също така, че България не може да стои безучастно, когато някой се опитва да присвои историята ни. Това беше конкретно по повод руския филм, който ни разтърси точно преди Бъдни вечер и Коледа, но смятам, че тази теза е абсолютно безусловно приложима и по отношение на Република Северна Македония“, заяви проф. Ана Кочева.
Тя подчерта, че България не може да си мълчи, когато се посяга на миналото ѝ. Проф. Ана Кочева допълни, че не иска да допуска, че новите ни управляващи ще подават разнопосочни и неясни сигнали, уточнявайки, че темата „Северна Македония - България“ е изключително деликатна.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BAI NOODLES

    47 1 Отговор
    Така е,утре ще поискат да ни присвоят на цяло.
  • 2 Гаглей

    55 2 Отговор
    Най добре ако можехме да им обявим война, да ги напердашим на бъро и ще мирясат, щот с дипломация май нищо не става.
  • 3 Доц.Мустафа Коч

    22 11 Отговор
    Не ни е притрябвала историята ви,ние искаме да се слеем с Велика Албания и пак да си станем арнаути!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Влади

    31 27 Отговор
    Буци като краде милярди и си тъпче чекмеджето с пачки по 500 евра и златни кюлчета , сниман , записан със серийни номера що всички стоят безучастни ? И полиция и прокуратура , даже 20% българска мърша постоянно си гласува за него , еви я тая държава , закривай

    Коментиран от #14, #21

  • 6 123

    28 6 Отговор
    Историята на Македония и на България е написана от комунисти под диктовкатъа на великите Съветски учени, та е така изменена и пълна с лъжи, които най- усилено се използват от кръг хора на които единственната им цел е да са на власт, и да грабят народа си.Българите и Македниците живеят сега не преди 70 не и преди 1000 и повече години,Никой не си е научил урока от десетките войни и самоунищожение на Балканските страни, във който всяко едно племе се мисли за по велико от съседното и че трябва да го нападне и ограби,това е е от хиляди години не от вчера.При така нарфечената битка при Велбъжд/Кюстендил се срещат Българската войска Предвождана от Михаил Асен 3 а Сръбската от Стефан Дечански на Сръбската войска от двете страни на реката и се разбират, за да няма битка.Българите си остават в лагера и тръгват да събират храна.Стгефан Урош ги напада и избива, като пленяват Михаил 3,вечерта Михаил 3 е поканен на вечеря от Стефан Дечански ,който го постава на по висше и почтено място от себе си на масата, Докато вечерят влиза вътрев гръб на Михаил 3, Стефан Урош и със боздуган разбива главата на Михаил 3 Български, малко по късно Урош удушва баща си Стефан Дечански за да стане той цар.Истоията е хубаво да се знае както е без да е захаросана, и изменена за да обслужва интересите на панславистите.

    Коментиран от #39

  • 7 Танев

    42 1 Отговор
    Отказ от преговори с Македония. Неможе отрочето да казва "Аз съм наследника на дядо ми, родителите ми не са". Кан Кубер ще се обърне в гроба и ще ги заплюе. Изтеглете всички преговарящи, нямаме нужда от мъчители.Пък нека Сърбите да продължават да им дават акъл. Шото историята със Сърбите е поучителна. От днешна Черна гора и малко на север, Сърбия се измести на север, благодарение на продажните Български царе, които харизваха Българска земя на Сръбските зетьовци. Господа управници, не правете като тези царе.
  • 8 Гошо

    28 2 Отговор
    Щом Кирил и Методи са македонци, значи Кирил Петков е кръстен на дядо си македонец!
  • 9 Полковник РУМНО

    46 0 Отговор
    Като присвояват историята ни, България е длъжна да налага вето на РСМ, докато не се оправят нещата. Гърция води преговори 28 години, докато накрая Скопие се съгласи на условията им.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 638

    40 0 Отговор
    Много са прости горките. Живеят в паралелна реалност, с мисълта, че Югославия е жива, ама тя отдавна я няма.
    Един виден македонист, Грдев пище вчера "Титовската демокрация е венец на човещката демокрация, превъзхожда и демокрациите на Антична Гърция". Забравя за хилядите убити хървати, българи, словенци, германци във Войводина, албанци, бощняци. Дава и нова формулировка на българкия език, на който е написан Устава на СРМ в 1946 г. "Архаичен македонски преди да е кодифициран ".
    С подобни типове, струва ли да се говори изобщо ? Няма ден да не се плюе срешу нас. Това вече е болестно състояние, истерия.
    Иначе енергетката им рухва, внасят ток примерно за 17 денари квч, но го продават за бита за 4 денар. Разликата се покрива от държавата, но откъде толкова пари при тази разлика.
    За съжаление с тези само твърда политика. Радев ги разбра отдавна.

    Коментиран от #15

  • 12 Да да

    9 50 Отговор
    Докато България се стреми да побългари Македония, няма добри отношения. Напротив, отношенията ще се влошат. Вето само влоши отношенията за дълго време. Заплахите на българите, че няма ЕС, за нас нямат смисъл. Нямаме нужда от ЕС без собствен език и идентичност. Гърция имаше проблем с името, а България има проблем с нашето съществуване.

    Коментиран от #16, #17, #19, #40

  • 13 4643

    33 1 Отговор
    новите ни господари не могат да разберат защо се пънем....история и идентичност ? ....какво е това? .... те нямат нито едното нито другото....оплискани с кръвта на местното население на цял един континент, а след това с кръвта на кои ли не народи ...тяхната история не е за разказване
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да да

    4 50 Отговор

    До коментар #11 от "638":

    Съгласен съм, че преговорите трябва да приключат. Нека не живеем с нашите „заблуди“. Надявам се, че тогава специалната война, която водите срещу нас, ще приключи. Не се тревожете за нашата икономика. Ние не сме поискали или ще поискаме нищо от вас. Вие сте лицемерни. Правите се на братя и ни забиха нож в гърба при първата възможност.
  • 16 Историк

    41 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Македония е незначителна за България и една прашинка в световната политика.
    Трябват повече психиатрии да се построят в тази територия
  • 17 I C Phone

    45 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Не Можеш да побългариш българин. До като не се събудите от кошмарния сън в който ви потопиха Сърбия и Русия, така ще е. Всичко и всички до 1944 година в територията на днешната ви държава е българско. Казвате и го признавате! Днес който се чувства македонец, марсианец, мароканец си е негово право и ние нямаме претенции за това. Получавате още утре поканата за членство в ЕУ
  • 18 Български патриот

    31 0 Отговор
    С СЕВЕРНОМАРСИАНЦИТЕ ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГОВАРЯ КАМО ЛИ ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ. НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ И ОТДЕЛЯНЕТО НА ВРЕМЕ ЗА ТЯХ Е ПРОСТО ЗАГУБА НА ТАКОВА. НИЕ ЗОР ЗА ТЯХ НЯМАМЕ ТАКА, ЧЕ ЗАЩО ИЗОБЩО ДА ИМ ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ? НЕКА ДА СИ ГЛЕДАМЕ НАШАТА РАБОТА, А ТЕ АКО ИМАТ НЯКАКЪВ ЗОР ДА СЕ ОБЪРНАТ ПОДОБАВАЩО КЪМ НАС И С УВАЖЕНИЕ ИНАЧЕ ДА НЕ НИ ЗАНИМАВАТ С ТЕХНИТЕ СИ ИСКАНИЯ И ПРОБЛЕМИ. ПРОДЪЛЖАВАТ СИ С МАРСИАНСКИТЕ СИ НОМЕРА ДА СИ СТОЯТ Б БАТАКА И ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА АСИМИЛИРАНЕ ОТ КОСОВО И АЛБАНИЯ.
  • 19 Полковник РУМНО

    46 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Никой не ви побългарява? Вие сте си българи. В тескеретата на вашите деди, пише българин/българка. Няма македонец/македонка и измисленият от Тито и Сталин 45- та година македонски език.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Влади,

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Влади":

    За да не ме изтрият пак ще го кажа по културно: уважаемата дама която е твой родител гласува за "него".
    Така, че внимавай с квалификациите.
  • 22 📌🇧🇬

    3 17 Отговор
    На Балканите в резултат на столетия геноцид в пределите на Османската Империя, няма невинни. Държавите след Османската Империя и днес боравят наследството на 500 години Османско Иго и асимилация.📌Това което се случва днес на балканите е “дефицит на история” тоест на “самоопределение и дефицит на история” затова малкото история която я има е дърпана от всички страни и присвоявана.
  • 23 Да да

    2 39 Отговор

    До коментар #19 от "Полковник РУМНО":

    В документите на нашите деди пишеше: сърби, гърци, българи. Някой винаги се е опитвал да ни асимилира. Но от 1945 г. имаме възможност да решаваме сами и затова сме македонци.
    Можете дори да наложите вето за 100 години. Ние сме македонци и така ще си останем. Вето говори за отношението на българския народ към нас. Няма разлика от гърците.

    Коментиран от #24, #34, #41, #51, #54

  • 24 Български патриот

    33 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да да":

    АКО ИСКАТЕ СЕ МИСЛЕТЕ И ЗА МАРСИАНЦИ, ТОВА СИ Е ВАША РАБОТА, НО НЕ ПРАВЕТЕ ЖАЛКИ ОПИТИ ДА НИ КРАДЕТЕ ИСТОРИЯТА И НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ, ЗАЩОТО ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ, КАКВО СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКИ ДУХ. БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПЛЕНЕНО И ЕДНО ЗНАМЕ В ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ, А ВИЕ ГОРИТЕ НАЦИОНАЛНИЯ НИ ФЛАГ. С ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ЧАКАТЕ ДА ВИ ДАДЕМ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ДОКАТО СТАНЕТЕ АЛБАНЦИ И НЕ ОСТАНЕ И ПОМЕН ОТ ВАС.
  • 25 📌🇧🇬

    5 22 Отговор
    Факт е че разширяването на Австроунгарската Империя на Балканите, тоест Босна Херцеговина, принуждава Сърбия да удесетори усилията си за включване на Македония в Сръбската държава.📌Оста Австроунгария Германия е точно толкова виновна за ситуацията на Балканите колкото и Османската Империя. България е имала възможност да бъде фактор, но поради огромната си лакомия, заради едно парче от Вардарска Македония, губи огромни територии във Втората Междусъюзническа. И последно но не на последно място Българите е почти сигурно че без тежката Сръбска Артилерия не е могло да превземат Одрин.
  • 26 📌🇧🇬

    4 5 Отговор
    Погледнато от вън от другият край на светът балканските тегоби са неразбираеми, всички говорят английски но не всички са англичани, същото е за френският и немският.
  • 27 📌🇧🇬

    5 5 Отговор
    “Това че в нашата история има бели петна е истина.
    Словаците немат своя държава до края на ПСВ от преди това имат един разбойник Яношик и си го делят с поляците. Приемат Австр/Унг Импер. история за своя, ние почти нищо не знаем за отоманската имп.
    история или само неколко наши историци знаят, а турците съхраняват огромен архив.
  • 28 Мдаа

    21 2 Отговор
    Игричките на Руските империалисти и Сръбските клакьорки стещу нас продължават. Време е да ги изгоним от България тези долно пробни лъжци …

    Коментиран от #43

  • 29 Болярин

    21 0 Отговор
    Северномакедонците да си гледат документалните филмчета на руските миризливи партенки и да МЕЧТАЯТ за преговори с ЕС - след 30 г. може и да им се получи - но когато изпълнят договора с България !!!

    Коментиран от #31

  • 30 📌🇧🇬

    3 11 Отговор
    България престава да съществува като Държава след превземането на Балканският Полуостров от Османската Империя, асимилация и геноцид, мраморните блокове от Плиска са изполвани/претопявани за производството на “вар”/строителен материал и докато българите са свирили на “гудулка”, циганите донасят Виолината от Европа, която виолина по нашенско е наречена “цигулка” тоест българина е обозначил съвсем ясно кой на какво свири.📌В книгите на Никола Станев ясно е написано нивото на “културата” в българските земи от времето на Османско Иго.📌Знайте своята история за да не сте жертва на “идеалистичен патриотизъм”.📌Първата Славянобългарска История е написана от Католически Свещенник от Чипровци - Петър Богдан Бакшев, по късно, почти “век” Паисий написва История Славянобългарска.

    Коментиран от #55

  • 31 Да да

    0 33 Отговор

    До коментар #29 от "Болярин":

    И какво не сме изпълнили от Споразумението? Само дето не си признаваме, че сме българи. И какво вие изпълнихте от Споразумението?

    Коментиран от #46

  • 32 Благоев

    1 26 Отговор
    Жалкото е, че комплексарски политици, със смешни политики, управляват България, размахват с пръст към Македония и се хранят с оргазмичните реакции на българските шовинисти. Преди можеше и да се намери някои в Македония, които със симпатии гледаха към България, но сега омразата така се е насъбрала, че в следващите 50 години, никой няма да иска да чува за "добрите български братя". Е, това си бе и целта на българските шовинисти.

    Коментиран от #33

  • 33 Да да

    1 25 Отговор

    До коментар #32 от "Благоев":

    България изнасяше повече за Македония, отколкото за Русия. Проверете. Преди ветото много македонци започнаха да ходят в България - по 600 000 годишно. Започна известно сближаване. Но свърши. Истинските намерения бяха разкрити.
  • 34 855

    22 1 Отговор

    До коментар #23 от "Да да":

    Започвате на чисто след 1945 г., без крадене исторически личности., които са си българи.
    След 1945 г, имате един Конески, който Ви написа азбуката, Друго не се сещам.
    А, и един световно неизвестен певец Проески, на когото кръстихте нзционалния стадион ?? Вие сте смешни.

    Коментиран от #36, #38

  • 35 Калбо

    20 1 Отговор
    Никакво пускане на Македония в Европейския съюз уж бяха антични като гърци и чакаха почти 30 години зелена светлина
    А сега искат да откраднат българската история никакво пускане Кирчо да внимава защото светът ще му стане тесен
  • 36 Да да

    3 23 Отговор

    До коментар #34 от "855":

    Добре, сме смешни. Вие се грижите за двора си. Не се месете в македонските работи. За да не изглеждате и вие смешни.

    Коментиран от #44

  • 37 Присвояват историята ни

    4 2 Отговор
    А 200 + 500 години оставят за нас.
  • 38 Да да

    3 18 Отговор

    До коментар #34 от "855":

    Забравете да кажете, че бяхме 4 в Европа по баскетбол, имахме филм номиниран за Оскар, имахме европейски шампиони 3 пъти по хандбал, миналата година играхме на Европейското първенство по футбол, сега ще играем квалификации за световно а ние са само 2 милиона души.

    Коментиран от #50

  • 39 Гост

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    А чии интереси да обслужва? На пантюркистите ли? Доста антиславянски пропагандатори станахте, напоследък.
  • 40 Гост

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Едно време се борехте за обединение с България и ви давахме подкрепа, оръжия, приютявахме ви четниците, а сега друга песен пеете.

    Коментиран от #42

  • 41 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "Да да":

    Македонци са хора, населяващи македонската област в България. Зорът ви за отделен народ започна когато ви отделиха като държава. Това стана по желание на запада, който разпокъса славянска България, за да спре плановете на Русия за достъп до моретата.
  • 42 Да да

    1 20 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Борихме се за свобода и независимост. Вие се борихте и помагахте на тези, които искаха анексия.

    Коментиран от #45

  • 43 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мдаа":

    Що бе, европейските ти господари да не би да искат макетата да се сдвоят с нас? Или не Брюксел те натискат да отстъпиш от историята си?
  • 44 Гост

    23 1 Отговор

    До коментар #36 от "Да да":

    Българската история не е македонска работа.
  • 45 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #42 от "Да да":

    Приказките за свобода и независимост излязоха чак когато България спря да обръща внимание на Македония, защото беше заета да брани своите хора в спорните територии с Гърция. Нямахме време да се занимаваме и с вас. Тогава организацийката ви видя зор и за да не стане безгласна буква реши да си смени целите, за да продължи да съществува. А помниш ли, кои от членовете й бяха против?

    Коментиран от #47

  • 46 Добре

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Да да":

    Кажете според вас, какъв е Самуил по род?

    Коментиран от #48

  • 47 Да да

    1 25 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Историята не е най-важното нещо в живота ми. Това играе важна роля за вас. От това, което прочетох във вашите форуми, българите са най-важният и най-стар народ в Европа. Европейската грамотност идва от българите. Само че никой не го признава. Вие изчакахте възможност да ни накарате с вето на нашето приемане.
  • 48 Да да

    0 22 Отговор

    До коментар #46 от "Добре":

    От написаното в интернет може да се заключи, че Самуил е цар, който е от българска династия. Седалището му беше в Македония. Въпросът е какво означава "български" тогава. Нямаше изградени нации. Но приятелските нации биха го празнували заедно, като Карл Велики. Но вие настоявате националността да е българска и ние да сме българи.

    Коментиран от #52, #53

  • 49 Мани мани !

    5 1 Отговор
    Като имаш такива съседи, как няма да станеш македонец?! Пуста Балканска Лакомия. Сърбите ни тепаха да станем сърби, "прусаците на балканите" водиха половин дузина войни, за да станем българи, гърците още по-бетер ни млатиха. Е, зорла гюзелък не става ! Ако не влезем в Европейския, ще се муйнем в "Османския съюз" , барабар с нашите братушки, арнаутите.Па може и в Евро-Азийския, при Матушка Ракия.
  • 50 БашМайстора

    17 1 Отговор

    До коментар #38 от "Да да":

    А що участвате за сефте на Олимпиада 1996 г бе северно марсианец,има олимпиада от 100 г България е във топ 20 на спечелени медали от олимпиади,вие къде сте,за първи път участваме преди 100 г .айде да те чуя
  • 51 Ханку Брат

    21 1 Отговор

    До коментар #23 от "Да да":

    Като си толкова печен, велик и твърд, да те питам нещо? Чий го дириш в нашите форуми? Ади оди да дрищиш, пардон, да драскаш в някой марокански ли, марсиански ли, /и аз не знам вече какви точно сте/ форум. И още нещо да те светна. Никой, ама абсолютно никой не дава пет пари за пикливата ви държава. Нито на запад нито на изток. Засилват ви ту хамериканци, ту сърби, ту Руснаци и вие понеже ви чешат егото, и - като вола риете и го хвърляте на гърба си. А целта на урока дето ви го преподаваха гърците и, дето сега ние ви изпитваме е да си набиете в дебелите кухи кратуни, че: Много лошо е да се лъже, много лошо е да се краде, но е отвратително да се правят едновременно и двете. Явно нищо не сте научили от Гръцкия урок. Нищо де, вие сте хилядолетна нация, ще минат като миг още стотина години и хоп, една сутрин ще се събудите поумнели. Само че дали тогав въобще на някого ще му пука.
    И за последно, че ми писна: В едно малко по-различно време спокойно щяхте да откраднете името си от Гърция, езика и историята си от нас, само че достойнство и чест не можете да откраднете. А, може да си купите, чувал съм, че в хамерика всичко имало и се продавало. Айде мног ти здраве, кой разбрал, разбрал.
    P.S. Сериозен съм, не си ври кухата тиква в нашите форуми. Учи албански, щото там е заровено кучето, ама кой да разбере???
  • 52 I C Phone

    18 0 Отговор

    До коментар #48 от "Да да":

    Значи с човек който на бялото казва черно как да разговаряш? Как да не е имало националности? Знаеш ли 4 века по-рано какво казва Аспарух когато забива меча в Плиска? "Тук ще бъде България". Щом е имало България значи е имало българи и обратно. Щом Самуил е от род български значи е бил цар на България. Точка. Няма тълкуване няма мълкуване. Просто е. Или сте българи, или това не е вашата история. А това, че историята много не те вълнува знаеш приказката: Човек без история е като дърво без .....какво??? Коренннн
  • 53 Аватар

    9 0 Отговор

    До коментар #48 от "Да да":

    През Средновековието това,което свързва в едно цяло разнородните етнически групи са държавата,религията и сходната етническа култура.Водещият етнос дава името както на държавата така и на езика.
  • 54 Ал Бунди

    14 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да да":

    Без коментар...виж сам до къде сте се докарали. Българи не сте- това вече го разбрахме. Е, щом ви харесва тогава да сте хунзи, изборът е ваш . И какво търсите в такъв случай в ЕС???

    Коментиран от #56

  • 55 Войводка

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "📌🇧🇬":

    Имаше един израз Дявола чете евангелието.Та и при вас.Подкрехяме Сърбия с въстания и живата сила на Първа и Втора легия А братята не се гнусят да си откъснат територии след Освободителната война и най нйгло да ни забият нож в гърба по време на Срэбско българската война.И не се оправдавайте с Австро унгария.Друга империя ви подкокоросва.За Одрин не ставайте смешни.Жените ни летят на самолет а сърбите пак наредени на софрата.Имайте срама.Искам да ви кажа че обикновения народ и от Сърбия и от Македония мисли различно от шайката титовски и коминтерновски слуги но това ще се види по късно
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 българка

    9 0 Отговор
    Историята и традициите са духът на народа! Ако някой реши да преиначава историята и традициите, ще изгуби подкрепата на народа и ще разбуни яростно недоволство - това е толкова сигурно, колкото това, че след нощта идва денят!
  • 58 Българин от Западните покрайнини...

    5 0 Отговор
    Много съжалявам.Ако подхода на политици и историци е, че има само българска,а не обща история с Македония,каквато е истината,тогава македонистите няма какво да защитават и отричат.Те на това се облягат.Кой го измисли това разтегливо понятие.Та те са били част от България.Каква държавност са имали и кой им я уреди и подари.Ако и с това не се съгласят трябва да ги оставим да си трошат главите.Там осъзнаване няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол