15 Януари, 2022 05:38 2 616 38

Искрен Арабаджиев, ПП: Очакваме оставката и на Иван Гешев

  • искрен арабаджиев-
  • продължаваме промяната-
  • депутат-
  • иван гешев-
  • сотир цацаров-
  • пенсии

Надявам се, българските граждани да разберат, че правим всичко по силите си и възможностите на бюджета, заяви председателят на Комисията по труда и социалната политика

Искрен Арабаджиев, ПП: Очакваме оставката и на Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

"Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората. Имаме самочувствието, че управляваме, защото дойдохме със заявката за нулева корупция и действията ни от последните дни дават резултати".

Това заяви пред БНТ Искрен Арабаджиев - депутат от ПГ на “Продължаваме промяната” и председател на Комисията по труда и социалната политика в Народно събрание.

“Председателят на Антикорупционната комисия господин Цацаров даде заявка, че ще подаде оставка на 1 март. Натискът чрез публично говорене и реформата, която предвиждаме в Антикорупционната комисия, доведе до този резултат”, категоричен беше той.

По думите му очакванията на “Продължаваме промяната” са оставка да подаде и главният прокурор. За него няма нищо тревожно в това, че от парламентарната трибуна беше поискано оттеглянето на Гешев.

“Аз вярвам в управлението на властите, но това да упражняваш контрол върху прокуратурата и върху действията ѝ е правилно, защото когато една власт е безконтролна, се получава това, което имаме в момента”, обясни Арабаджиев.

Висша форма на демокрация е правото на протест, каза той и допълни, че самият той е участвал в различни протести, включително и за оставката на главния прокурор и последното правителство на ГЕРБ.

“Протестът в сряда не попречи на работата ни. Благодарен съм на органите на реда, че запазиха реда на улицата, протестът не ескалира, успяхме да проведем редовно пленарно заседание и приехме всички точки, които имахме, и дори проведохме редовно заседание на Социалната комисия”, каза депутатът от “Продължаваме промяната” в отговор на въпрос за протестът на партия “Възраждане” срещу зеления сертификат.

Арабаджиев отбеляза, че високите цени са предизвикателство за управляващата коалиция и припомни, че през последните дни са предложени няколко програми за компенсация както на бизнеса, така и на битовите потребители.

“Редно е да кажа, че за миналата година има безпрецедентно увеличение на средната пенсия в България - с 20% от 440 на 540 лева. В съвкупност с останалите мерки, които предлагаме, надявам се, българските граждани да разберат, че правим всичко по силите си и възможностите на бюджета”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззззззззз

    62 10 Отговор
    Господи, слез и си прибери версиите.

    Коментиран от #15

  • 2 Сивата чапла

    59 10 Отговор
    България в момента е в състояние на свободно падане.
    Малките бизнеси зависими от цената на тока затварят. И не само малките.
    Кризата е тотална.
    С кого ще сменяте Гешев, любопитно как Той Новия ще овладее ситуацията у нас и работа ли му е.
  • 3 Мама

    64 10 Отговор
    Искренчо,маме,ей там си обърши маме устицата,че останало млекце по тях маминото.Цял народ сега тебе гледа маме,ти ще оправиш тая бедна страна.
  • 4 КРА

    59 9 Отговор
    Тези недоразумения явно живеят в паралелна реалност, защото в реаноста положението е достта трудно. Инфлацията на практика е извън контрол и малките и средните производители сме в практически фалит. Смешници.
  • 5 смешник

    57 7 Отговор
    И този щял да сваля Гешев. Я, отивай да гониш мечтите си в Ловеч.
  • 6 жълтата книжка

    56 4 Отговор
    Имали самочуствието, че управлявали... То и аз имам самочуствието да управлявам ядрен реактор, не знаете какво огромно самочуствие имам, но гадния доктор ме държи вързан.
    Боже защо отново ни наказа!
  • 7 123

    47 9 Отговор
    Самочувствие имате и то голямо,но без покритие. Резултати има но са негативни от нула надолу. Цацаров го изнудихте психологически и пречейки му чрез държавната власт да си изпълнява работата да напусне, това не е демокрация а комунистическа мафиотокрация.Гешев трябва да си въши още по добре работата, и да не напуска.Тези които ви организираха победата и влизането в НС, като ви употребят ще ви изхвърлят в коша за смет съссъщите процедури които сега ви използват за да принудят Цацаров да напусне, и тогава ще разберете че това което сте вършили е вредно и неправилно.За да сте добре и хората в държавата се върши необходимото и етично правилното действие, а не в угода на малък кръг от хора.В България сега в момента управляващ лидер няма има обслужващи администратори.Инфлацията се увеличава и с това още по бързо идва денят на истината когато това правителсто ще трабва да си подаде оставката.Петков след като е учил мендужмънт и водачество да си влиза в ролята,не да чака Радев.Яанев или Рашков да го държът за ръката и да го водят, нито едини от тези двамата не знае как да управлява държава, това не взвод войници нито се прилгат такива начини на действие. Политическия опонент трябва да се уважава и нвговото виждане да се взема предвид и изпълнява, само так се върви напред, приятелите ви са тези които ще ви унищожът, не ГЕРБ.

    Коментиран от #33

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ха ха

    23 10 Отговор
    А, Годо със зелен сертификат не очаквате ли? Добре, че Гешев е маймуна, иначе да ви е подпукал за противоконституционните изпълнения със сертификатите. Просто с Герб служат на същите давоски интереси като Киркорчо...
  • 10 Стига игра

    45 4 Отговор
    Туй с пъпките се е взело на сериозно. Ей, това не е игра, а е заложена съдбата на цял един народ. Те си мислят, че каквото хвърчи се яде. Много малко им остана. По-малко от колкото си мислим.
  • 11 123

    38 5 Отговор

    До коментар #8 от "Osman":

    Подбрали са си политически опоненти и такива които не им се подчиняват, на които чрез вестниците и ТВ си им преписват вина за всички неудачи,бедност,корупция,мръсотия,лошо здравопазване и образование.Сложиха си подчинени и зависими хора да управляват страната,и междувременно грабежа на държавата и гражданите върви със пълна сила, За разлика от Борисово време с краденето имаше и построени некачественни пътиша, сега парите изчезват но и пътища няма, запазена марка на БКП.Много малко забогатяват а мнозинството още повече обеднява, но нали сочат с пръст виновника Гешев,Цацаров или Борисов.Докато глупаците гледат шоуто с изчегъртването, то джобовите им стават все по празни, понеже тези кукловоди които ръководят шоуто са вкарали макуча на прхосмукачката и включили в джоба и банковите сметки на сеирджиите които гледат театъра с изчегъртването с умиление и им пляскат в захлас.
  • 12 Тъп

    35 2 Отговор
    Да свали и Джонсън, Байдън и Путин, защото им пречат на "работата"
  • 13 Гого симпатягата

    43 3 Отговор
    Тоя мамин сладур,да не се изхвърля толкова!Такава каша забъркаха,че проблема Цацаров е като розово облаче!Интересно,къде ще се скрият,като падне мораториума!?
    Че са млади...млади са,ама си личи на много от тях произхода им и пропуските в ранното им въвеждане в живота!Както се казва,кръвта вода не става!От там,да си вадим изводи за интелектуалното ниво на ментора им!
  • 14 Дамаджони уокър

    34 2 Отговор
    А ние вашите......Писна ни вече от вашите глупост и неадекватност..........
  • 15 Бай Онзи

    2 28 Отговор

    До коментар #1 от "Зззззззззз":

    Първата такъва е гешев !
  • 16 8658

    41 3 Отговор
    А народа очаква вашата оставка! Такова скапано неломпетентно управление на държавата не е имало в историята на България! Парламента е пълен с келеши които си бършат още жълтото около устата, но с огромно самочуствие без абсолютно покритие - крадене на мака и прикриване на истината! И кво стана, Цацаров го махнаха, за да не разкрие случайно как Рашков е придобил имотите си и куп други злоупотреби, за това на всички ключови постове слагат техни хора, много удобно!
  • 17 Канадски

    31 2 Отговор
    А ние очакваме да се скриете.
  • 18 Хи хи

    41 3 Отговор
    Няма да дочакаш ОСТАВКАТА на Гешев , ДРУГАРЮ АРАБАДЖИЕВ !!!! Защото ще си заминете преди него !!!!
  • 19 ОСТАВКА !

    35 3 Отговор
    ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА КИРО И НЕГОВАТА СБИРЩИНА , НЕКОМПЕТЕНТНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО ! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА ! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА ! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА ! ОСТАВКА НА ИЗМАМНИКА ! ОСТАВКА НА ИЗМАМНИКА !
  • 20 Стилиян Костов

    33 2 Отговор
    До тук сте пълни безхаберници , който да подаде оставка,вие ще сте си същите и нещата може и по зле да станат, защото в момента в НОИ СОФИЯ е абсолютен хаос , както е в държавата след тая пенсионна реформа!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Васил

    7 4 Отговор
    Кога България е свършила нещо сама без чужда помощ?
  • 23 Герб ПобедаБойко Идвай

    28 3 Отговор
    ОСТАВКА ИМПИЙЧМЪНТ РАЗГРАБИХТЕ БЪЛГАРИЯ СТОПИРАХТЕ ВСИЧКИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ХЕМУС КОЙ Е ГЛАСУВАЛ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА ПАРТИЯ НЕЗНАМ НО С ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ МАШИНИ СТАВА БКП МУТРИТЕ ПРОПРАВЯТ ПЪТ НА БОЖКОВИСТИТЕ БЪЛГАРИ СЪБУДИТЕ СЕ ДА СИ ВЪРНЕМ ДЕМОКРАЦИЯТА
  • 24 М М

    19 1 Отговор
    Има да си почакаш....
  • 25 А бе Сульо

    18 1 Отговор
    На ,кой му дреме ,какво очакваш.!?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кой си

    19 2 Отговор
    Кой си ти да искаш нещо,което е по Конституция,до тук нищо не сте направили,искате ХАОС в страната.Говорите от името на всички българи ,което е невярно.Шепа самозванеци ,за които закони и конституция не съществуват,да се замислят в изказа си да не отъждествяват тяхното мнение това на всички, да научи правоговор ,географията и историята на България.Не ни интересува жена му,любимите му ястия.Той ще бъде очернен повече от предишните,за НАГЛОСТТА МУ..До тук видяхме всичките му близки във властта.
  • 28 ПЕНКО

    15 2 Отговор
    КОИ ХОРА БЕ ТАРАБА -ДЖИЕВ ??? ИМАТЕ ПОДКРЕПА НА 1/8 ОТ БЪЛГАРИТЕ !!! ТОВА Е ИЗБОРНИЯТ РЕЗУЛТАТ !!!!!!! ДАЛАВЕРАТА НА ЦРУ - ЦИОНИСТИ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА БГ !!! МОМЧЕТО КИРО ОТИВА ПРИ "УМРЕЛИТЕ" ОТ КОТИЛОТО НА ЦРУ : ЗАЯЦ;ЗАЕВ; ЦИПРАС; ГОВНАЙДО ; АРМЕН; ИДИЛ И ДРУГИ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Ех ,нещастник!

    17 2 Отговор
    Как така ще обезглавявате съдебната система?!Нещо не си наясно с разделението на властите!Да си назначите "правилните хора"ли?Държавата се управлява чрез закони!Те се приемат от НС,но не само с вашите гласове,но и с квалифицирано мнозинство,а това включва и опозиция!Да не си мислите,че летоброенето започва от вас?Каква ще е тази прокуратура,ако политиците й държат юздите?!
  • 30 За протокола

    17 1 Отговор
    Смея да заявя, че управляващите нищо не управляват и малкото действия, които са предприели се оказват гафове. Все още се ослушват и "ориентират". Мисля, че е време да си стягат куфарите. Няма време да ги чакаме да се "ориентират" и обучават.
  • 31 Аха

    14 1 Отговор
    Чакайте и се надявайте !
  • 32 Дерзай

    11 1 Отговор
    Другарю. Има няма още пет години и мандата му свършил.После ще я смятаме.
  • 33 Браво

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    👍👍👍👍👍 ..............
  • 34 гост

    3 0 Отговор
    Добре очаквате!!А аз пък очаквам от вас да вземете и да свършите нещо за този народ - не само декларации, анализи и работни групи. Хайде да поработим малко вече и за хората
  • 35 pappap

    2 1 Отговор
    Това кой го изсекна?
  • 36 НЕГРОО

    4 0 Отговор
    абе ПАЛЯЧИ я се скриите
  • 37 Ръб

    3 0 Отговор
    А народа скоро и вашата оставка.
  • 38 ЧЕКАЙ А.. ПАДНАТ НА КОЧА...МА'ДУ'РИТЕ

    3 0 Отговор
    ГЕЙЗЕР!!!!
    ААААХАХААА.... АБЕ ОТ ДЕКА ГИ НАМИРАТЕ СЕ ТАКИВА... ПИШКОЛАПАЧИ И НЕФЕЛНИ СБЪРКАНЯЦИ?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове