Last news in Fakti

15 Януари, 2022 07:30 39 234 41

Съдия Мирослава Тодорова: Сега на ход е президентът Радев

  • съдия мирослава тодорова-
  • мирослава тодорова-
  • галина захарова-
  • вкс-
  • всс-
  • сотир цацаров-
  • румен радев-
  • конституционни промени

"Много е важно да бъдат свалени ограниченията за тайна по повод дейността на Цацаров", отбеляза юристката

Съдия Мирослава Тодорова: Сега на ход е президентът Радев - 1
Мирослава Тодорова, кадър: "Денят с Веселин Дремджиев"

"Изборът на съдия Захарова за шеф на Върховния касационен съд е важна демократична и професионална победа на съдийската общност". Това каза в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+ съдия Мирослава Тодорова.

"Сега на ход е президентът Радев, за да предложи обещаните конституционни промени по отношение на съдебната власт и прокуратурата", отбеляза също съдията.

"Много е важно да бъдат свалени ограниченията за тайна по повод дейността на Цацаров, за да види обществото, че не става въпрос за реваншизъм", коментира още тя.

"Присъдата на Европейския съд по правата на човека показа, че Висшият съдебен съвет може да облича в законна форма несправедливост", добави съдия Мирослава Тодорова.

Целия разговор между нея и Веселин Дредмжиев можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    111 55 Отговор
    Има злина и отмъститлност в България,има подмяна.Няма промяна няма и и лидер, едно е да настойваш тълпата срешу управляващ човек друго е самия ти да си управляващ. Лесно да окаляш управляващия, но управлението никак не е лесно, а още по малко приятно.Никога няма 100% доволни хора от което и да е решение. За това Петков да взема научно решенията според математическите модели на вземане на решения които да се надяваме е учил.

    Коментиран от #7, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 big

    97 25 Отговор
    Само при една кандидатура няма нищо демократично, няма избор на идеи и виждания, а и както винаги съм коментирал: в България няма нито един свестен - честен, морален, професионалист, смел съдия и прокурор! Тази по начина си на избиране прилича на Гешев 2!
  • 6 Тази беше една от "двете Каки" сега

    88 52 Отговор
    Остава да се покаже Чиналоваи да ни Облъчва!!
  • 7 ако казваш

    70 31 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    на справедливото възмездие за кражби да получат виновните място при бай ставри отмъстителност то явно си от тези заплашени от изстъргване....но така е когато си или калинка или крадец или и двете.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1944

    51 74 Отговор
    гадев е марионетка на северо източните варвари. да си оди с каскета и цацата.
  • 10 5577

    116 45 Отговор
    Какви промени само, епични. Снощи гледах новините и видях две калинки от новите. Министъра на правосъдието и нарочената единствена кандидатура на ВСС. Тези хора се притесняват да говорят пред аудитория, па камо ли да устояват интересите на обществото. Като им скочат двама Божковци на главата и те на цяло ще си глътнат граматиката. Не е възможно тези две личности които и не им запомних името да се занимават с правосъдие. Самото им притеснение е причинено от зависимости. Губят си мисълта и говорят глупости камо ли да свършат нещо за обществото. Важно е май да паднат обвиненията от мутрите засегнати от прокуратурата. Всичко е много прозрачно. СРАМОТА.

    Коментиран от #12, #23

  • 11 Киркор

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Johansson":

    Ех,мечти,мечтиии!
  • 12 Десо

    15 8 Отговор

    До коментар #10 от "5577":

    Ха,ха,ха!
  • 13 123

    110 38 Отговор

    До коментар #7 от "ако казваш":

    Там е работата че Гешев е единственния които е разследвал такива крадци и дал на съд,още по интересно е че сега повечето или всички от тези големи крадци са си пуснати на свобода от Български съдилища, все мастгити БКП крадци.

    Коментиран от #19, #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БЕЖАНЕЦ

    26 37 Отговор
    ЦАЦА- КАСКЕТ.ТОВА АКО Е ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК ОЗНАЧАВА ВИЕ СТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИ.ЗАТОВА НЕРАСЛЕДВАТЕ ТУЛУПА.
  • 18 Адвокат София

    55 7 Отговор
    Колегата мирослава да набляга на писането на дела и мотиви, че си беше забавила мотивите и по давност отпадна присъдата на грабител и инасилвач. Политиката и гастролите в телевизии и радиа само при изписани дела. Съдиите не са общественици, друга им е работата!
  • 19 уникално куха герберуха

    23 23 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Я ни кажи сега какъв е резултата от разследванията на Гушев?! Съдиите са виновни, че няма нито един осъден, така ли? А преди да стане главен прокурор или на спец. покуратурата и е съдил не толкова големи риби, пак ли съдиите са причината да няма ни една осъдителна присъда!

    Коментиран от #24

  • 20 Двете "Каки" ще се искарат Репресирани

    22 5 Отговор
    По времето на Борисов, очаква ме да се подредят някъде за нова служба!! На ход е Чиналова!!
  • 21 Разследват се хора с пари и активи,

    16 7 Отговор
    Които нямат гръб от Политическа партия от рода на ГЕРБ, ДПС, Патриотите!! Първоначално минават само с плащане на данък спокойствие, най вече на Главния, в момента, който спрат, да се Съобразяват с него отиват в ареста за дълго с много обвинения!!! Само, че сега се иска всичко от тях и Пари и бизнеса им!! Който издържи, примери много!! НЕЕ важно дали ще бъдат осъдени, важно е даим се вземат парите и Бизнеса!! Това е положението в държавата от години!!
  • 22 благоевград

    15 9 Отговор
    Желая успешна работа на Съдия Захарова.
    Има една мисъл на Рьорих:
    "ВСИЧКО РЪЖДЯСВА САМО ИСТИНАТА НЕ."
    Истината да бъде нейна кауза.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Да кажа

    29 11 Отговор

    До коментар #19 от "уникално куха герберуха":

    А ти кажи кой погна братя Бобокови, Прокопиев, черепа, защо толкова искат оставки на ксаскета и цацарката, защо беше отзован посланика от Испания защото е бил е бил в комисията за рушвети КОМПИ ЛИ Е КНОМПИ Ли е запорирани имущества за над двеста милиона лева преврата стана и тези олигарси вече са на свобода, това правителство ще прави каквото им кажат по горе посочените заедно с президента, това са кукли на конци да ние честит новия комунизъм

    Коментиран от #29

  • 25 Хехе

    23 5 Отговор
    Тази не беше ли по-голямата "КАКА" на другата "гнила съдийска ябълка" - Румяна Ченалова?
  • 26 Уса

    31 12 Отговор
    Гласувах за Радев и съжалявам.Имах съмнения, че е мъж без топки и сега го доказва.Подлъга ме с вдигнатия юмрук,но се оказа,че не е искал да си поставя дугата ръка наполовината на тази с юмрука.Сега го разбирам.Гласувах и за ИТН,защото им вярвах,но снишаването им в момента ми идва в повече.За Киро гласуваха повечето ми познати и приятели,които си нямат никаква представа,кой е,какво води след себе си и на кои ще подари високите заплати и властта да угодничат против българския народ.Киро ми е прозрачен просто е страхливец.Пробиотиците му са добри,но скъпи за българите в България.Основната причина да не гласувам за него е когато заговори за Амазон,като инвестиция.Познавам много добре Амазон,като бизнес и финанси...това беше смешно

    Коментиран от #40

  • 27 гост

    15 3 Отговор
    Някой от вас разбра ли от този сайт,че избирането на председател на ВКС е нелигитимно защото водещия -секретарката министър на правосъдието е пропуснала най-важното - гласуването по т.2 от дневния ред?

    Коментиран от #34

  • 28 Българин

    20 19 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Гешев нищо не е разследвал: Народа ще бъде доволен , като види бойко, доган, цацата, шиши и самият гешев зад решетките това са най големите крадци на България, другото е ала бала.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 stan40

    18 2 Отговор
    Радев без да има политическа кариера стана президент от нищото. Този модел беше използван при НДСВ, ГЕРБ, ИТН и ПП. Това не може да стане без сценарии. Мутри вън не значи вдигане на завесата и осветляване на заткулисието, това което народа иска. Първо трябва да има промяна, чак тогава може да има продължение. Промяна без смяна на сценария е невъзможна. Трябва да си глупав, че да те излъжат повече от един път по един и същи начин.
  • 31 stan40

    6 1 Отговор
    Радев без да има политическа кариера стана президент от нищото. Този модел беше използван при НДСВ, ГЕРБ, ИТН и ПП. Това не може да стане без сценарии. Мутри вън не значи вдигане на завесата и осветляване на заткулисието, това което народа иска. Първо трябва да има промяна, чак тогава може да има продължение. Промяна без смяна на сценария е невъзможна. Трябва да си глупав, че да те излъжат повече от един път по един и същи начин.
  • 32 Не е добре

    13 6 Отговор
    Тези от прислугата /" съдийката Ми" /за тоталитарно управление,не си ли дават сметка че този модел вече е изчерпан и води единствено до разруха на държавата.Освен комунизъм,,имахме и мутродемократизъм ,пак същото,но за една вихрушка свръхбогати..Прокопикапиталците неистово искат да докопат цялата власт ,прокуратурата и съдебната,за да се измъкнат от съдебна отговорност,заедно с техните посестрими подсъдими олигарси.Видяхме кои ръкопляскаха на този ретрограден цирк срещу гл.прокурор,и доволни ,че ще овладеят и мястото на Цацаров.Е те доволните ще се пак същите,но не и българския народ отново ограбен ако се допусне целокупно корумпирана съдебна система да обслужва авоарите на бандюгите.Връщаме се в изходно положение на 90- те и това е грозно.Радев заради едната власт се остави в ръцете на най обиграните използвачи и не се знае кой ще надделее,но това е тяхната игра,нищо общо с обществения интерес.Както използваха царя

    Коментиран от #35

  • 33 Пак игри

    11 7 Отговор
    Президента ще предложи евентуално каквото са му написали,а точно новата сбирщината от малотиражни партийни корупцията е в апогей и всички са доволни ,да не повярваш.Да се надяваме, че президента ще предложи и право на жалба срещу президента за негови действия и бездействия и ще има право на разследване и по време на мандата,защото в противен случай както е недосегаем цял мандат ,може да ни вкара и във война.Конституционните промени не трябва да концентрират власт без отговорност ,защото колкото и да се дъвчат срещу Гешев никъде не е указано че не може да бъде разследван ,а в същото време е само административен ръководител.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "Не е добре":

    Много господа се вживяват в анти комунисти,анти мутрофоби, защо не назовахте тези,които са до Прокопокапиталистите.Разбира се това не са Гербо депесари,Седесари, като брошка на ДПС,ДС с Костя Копейкин от хората на Потапов(бивш руски посланник,с българско гражданство,придобито по времето на Първанов и Тиквата) контролиращи Варненският регион.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 3 Отговор
    ВЕЧЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦА БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДИН ЧОВЕК,..... КРЪСТНИКЪТ НА МАФИЯТА......
  • 38 някой си

    4 0 Отговор
    Точно Ченалова и тая да ми говорят за съдебна система, за работа на магистрати е нонсенс
  • 39 1234

    1 2 Отговор
    Радева та зима, предател,
  • 40 Ами зщо, бе,

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Уса":

    защо гласувате за такива предатели и серсеми? На къде гледаха празните ви чутури?
  • 41 Мнение

    0 0 Отговор
    С огромно съжаление ще кажа истината,която боли защото е истина.
    България населявана от хора,които не заслужават да понесат толкова години унижение,безпардонност ,лъжи,пресоване от външни псевдо демократи/,САЩ и ЕС/ и вътрешни продажни политици и пишман бизнесмени.
    Стопихме се за 50год. от 9 близо 10 милиона на 6,5 милиона.Абсолютен геноцид на българи спрямо българи.
    Колкото до корупцията и съдебна реформа нищо няма да се промени.Никой от групата на БойкоГешев,Прокопиев,Божков,Доган и т. н. Няма да бъде осъден.
    Американска конгресмен била ядосана на България,че сме спъвали РСМ за ЕС.
    Ще ни санкционира голямата демокрация пардон "окупация".
    Радев с вдигнат юмрук ще ни поведе към Путин,но до последен дъх Киро и сие ще повтарят колко сме европейци преди да отлетят след лични сметки за Канада.
    Ами ние който остане след атаките/,биологични/ на Ковид-10001 щам,ще чакаме друг овчар да дойде.
    Еееее бяхме велики!!!
    Какъв материал остана,такова е и гърнето.
    Но и това си мисля като край:Никой на кръстопът не пикае,защото духа вятър ,а Аспарух държава създал.!Съдба...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове