Last news in Fakti

15 Януари, 2022 06:38 5 385 30

България оглави с рекорди печална класация

  • починали-
  • евростат-
  • българия-
  • европа-
  • рекорд-
  • смъртност

През ноември у нас са починали 88% повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса

България оглави с рекорди печална класация - 1
Снимка: БГНЕС

България държи два мрачни рекорда в Европейския съюз по показателя надвишена смъртност от пандемията на месечна база за изминалата 2021-ва година, предаде NOVA.

Това показват официалните данни на Евростат. През април у нас са починали 77% повече хора, отколкото средно в годините преди появата на коронавируса.

Средната стойност за Европейски съюз за този месец е 21 процента. През ноември надвишената смъртност в България е 88%, срещу 26% средно за Европа. Месец по-рано, през октомври, Румъния е поставила абсолютния рекорд от 111 процента по този показател.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zoro

    64 17 Отговор
    Статистиката е подозрителна и съмнителна, драги ми Уотсън!

    Коментиран от #21

  • 2 Миризлив пор

    15 28 Отговор
    То така, ама навсякъде вече имат ваксина с чиБ и ги управляват през 5-жито!
  • 3 Факт

    33 3 Отговор
    Еми няма да сме все последни !
  • 4 КРА

    51 17 Отговор
    Явно днес ковид манипулаторите ще се развихрят и ще ни заливат с подобни " статистически" пасквили. Няма да ви се получи, смешници.
  • 5 Марсилска треска

    6 15 Отговор
    Съобщава се на болшевишкото гражданство,че Москва вече не е на мода.Овърнете вече сериозно внимание на китайските сандали с открит пръст!Оказва се,че вносът се увеличава и има опастност,да залеят сергиите около парламента!Някои модели,няма да са удобни на Кирето а това може да се окаже проблем!
  • 6 Джок Съдбата

    13 18 Отговор
    Българи юнаци! Топ сме! Номер 1!
  • 7 Зззз

    34 13 Отговор
    Отдавна е казано Статистика стъкмистика, така че кой ли й вярва?
  • 8 ха ха

    51 8 Отговор
    Статистиката не ни плаши. Плаши ни тиранията! Далеч по-страшна е.

    Коментиран от #28

  • 9 Интензивното

    43 5 Отговор
    Европейския съюз постоянно изрича само лъжи и разделя хората.Едни бяха убити с грешно лечение по разпореждане на ЕС и СЗО а други умряха на стълбите пред болниците или в линейките,защото им бе отказвана медицинска помощ под предлог,че не са с ковид.Има и още,но ще му дойде времето и ще има разследвания и съдебни дела
  • 10 Обесен Язовец

    54 4 Отговор
    Корона вируса не ни плаши. Плаши ни палмовото масло, с което тровите всички, включително децата ни. Плашат ни боклуците на Европа, които в Бъргария горите.
  • 11 Българите

    52 5 Отговор
    Умират от бедност, недохранване, студ, липса на лекарства и лекарска помощ! Но нашите управници са слепи сития на гладния не вярва! Киро ти покани протестиращи при теб сега аз каня теб на разходка из София, но положението е същото и в другите градове и села! Искам да видиш суровата действителност! Как възрастни хора просят, ровят по кофите, спят по улиците! Това искам да видиш мизерията в която живеем!

    Коментиран от #23

  • 12 Пипи Чорапчето

    48 2 Отговор
    Това е резултатът от счупената ни здравна система. Защо не добавихте и другото - че по брой болници и медицински легла сме на едно от първите места в ЕС, че
    да блесне с цялата си сила търгашеският й характер?
  • 13 James

    28 9 Отговор
    Фейк нюс пропаганда на DW, не вярвам!
  • 14 гост

    28 8 Отговор
    Пълни глупости.През 2018 година са починали повече хора отколкото през 2021 година.Това е статистиката, сами си направете изводите.

    Коментиран от #22

  • 15 Или еволюираш

    8 18 Отговор
    Или умираш като мангъроид 😂😂😂
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    Изнамерили са да ни известят: НА МЕСЕЧНА БАЗА......Колко пъти да ви казвам?????В Лъжата РОМАНИЯ е многопо Добра от вас бг-власти!
  • 17 big

    13 5 Отговор
    Досега винаги съм коментирал, че ако не бяха тези ограничителни мерки и "лечението" в болниците, този процент щеше да бъде много по-малък! Природата е най-силното нещо на този свят и ако не и се бъркахме в работата, досега всичко щеше да е свършило! Вярно, пак щеше да има болни и починали, но природата щеше да се "почисти" от болните и слаби хора, това е природен закон от хилядолетия!
  • 18 big

    12 1 Отговор
    После по отношение на статистиката има хиляди въпроси, но най-важния е: защо лекарската некомпетентност я крият зад К19 и починалите за по-лесно ги пишат от него? Освен това бялата мафия получава и пари за това!
  • 19 Лъжат ви

    15 0 Отговор
    Всичко е лъжа.Като се почне от фалшвата статистика от НСИ и се стигне до ежедневните лъжи за смъртност и свободните съчинения за неваксинирани и ваксинирани..Прокуратурата трябва да се самосезира или народни представители да я сезират и да се почне разследване.Спомням си няколко фрапиращи случая,когато Уж имало пик на смъртност, 292 починали за деня,288 били със Ковид.Дневната смъртност в Бълагрия варира без ковид окколо 300 човека,но да напишеш че умират само от ковид а останалите са безсмъртни е наглост на измамниците като Кунчев и Кантарджиев.Между другото Преобладаващите болни в най ваксинираните държави от Омикрон са почти 75-90% ваксинирани,но в България измамниците ви дават точно обратна таблица.Ваксините нарушават имунната система а вече ЕМА съобщи,че бустерните дози предичвикват нарушаване на имунната система.На какво основание престъпниците от здравното министерство и платените лакеи начело с измамника Петков,ви карат да се ваксинирате.Ваксините имат нулев ефект.Къде е логиката/ами слугинаж и престъпление е отговора.

    Коментиран от #24

  • 20 Васил

    3 0 Отговор
    Ако се задържи пандемията до края на годината може да се окаже че сме стигнали 5 милиона ашколсум.
  • 21 Въобще не е подозрителна статистиката.

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Zoro":

    Тук става въпрос за общата смъртност, а не само за тази от/с ковид. Няма откъде да се измислят умрели. Напишете "умирания по седмици в България" в Google и ще ви стане ясно за какво става въпрос. Обичайната седмична смъртност в България е била около 2000-2300 души максимум преди пандемията. Вижте колко е сега. И не разправяйте, че е заради ваксините. Защото абсолютните рекорди по седмична смъртност в България са през ноември 2020,а не през 2021 г. А тогава нямаше нито един ваксиниран.
  • 22 Къде го прочете това?

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Пълна измишльотина. Стига свободни съчинения.То бива простотия, ама...
  • 23 От недохранване умират

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българите":

    в Африка. В Мадагаскар например. От недохранване не се затлъстява. По наднормено тегло сигурно сме на първите места в Европа. Умираме от обездвижване и затлъстяване, а не от изброеното от теб. Има сигурно и недохранени и студуващи, но за щастие поне досега не бяха много.
  • 24 300 по 7 е 2100

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Лъжат ви":

    души, а през 2020 имаме седмици с над 4000 починали. За миналата 2021 картинката е още по-гадна. Броят се на пръсти седмиците с по-ниска смъртност от 2020.А за октомври, ноември и декември е по-правилно да ги сравняваме с предпандемичната 2019.Общата смъртност е скочила драстично от година и няколко месеца в България. От есента на 2020 насам само расте.
  • 25 Плашимир

    7 1 Отговор
    Е па умреа. Кой рак ,кой сърце , а някои даже от инсулт. Просто нищо освен ковид не се лекува , а и там са неадекватни леченията. А и от страх много дадоха фира.
  • 26 Матей преображенски

    9 1 Отговор
    Това е заради мерките,докараха много хора до бедствено положение,не могат да си платят лечението,сега всичко се плаща,двойно и тройно.Изчезват последните следи на социално здравеопазване,в малките населени места е като в Африка,лекарска помощ няма,аптеки и зъболекари също.Как няма да измират хората ,цяло чудо е дето не измират още повече.Ковида е бош лаф,другото е страшно,държавата е занемарила напълно здравеопазването и го е превърнала в частен бизнес,оцеляват заможните и богатите,те си имат и транспорт,и свои хора навсякъде и се оправят блестящо.
  • 27 Грульо

    8 1 Отговор
    Убиха хората с ковит мерки. Стресът е най-вредното нещо за здравето.
  • 28 МахаМаха

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха":

    Не те интересува , докъто не влезеш в нея или някой твой близък . После обръщаш палачинката
  • 29 Циник

    0 0 Отговор
    През 1950 са родени над 180 000! При средна продължителност на живота малко над 71 години, през 2021 имаме даже... да го наречем подсмъртност. Следващите 10 години яко ще се мре, но коронката не ще има нищо общо... ред им е и им се пада, природни закони някакви....
  • 30 ДААА, И

    1 0 Отговор
    80% ОТ ПОЧИНАЛИТЕ СА ВСЛЕДСТВИЕ "ВАКСИНИТЕ"! ПОЧИНАЛ СЛЕД ВАКСИНА ИМА ДИАГНОЗА ИНФАРКТ... ИНСУЛТ, БЕЛОДРОБНА ЕМБОЛИЯ И Т.Н. И Т.Н. НООО, ГАДОВЕТЕ В БЯЛО МЪЛЧАТ!!! ЛЪЖАТ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове