Last news in Fakti

18 Януари, 2022 05:13 1 600 17

Община въведе режим на уличното осветление заради тройни сметки за ток

  • лесичево-
  • ток-
  • осветление-
  • сметки-
  • режим

В част от населените места в община Лесичево осветлението ще се спира в 22.30 ч., в други в 23 ч и ще се пуска в 5 часа сутринта

Община въведе режим на уличното осветление заради тройни сметки за ток - 1
Снимка: БНТ

Седем населени места от община Лесичово преминаха на режим на уличното осветление заради високите цени на тока, предаде БНТ.

Във всяко населено място електричеството ще бъде спирано по различен график.

Тройно увеличение на сметките за тока принуди община Лесичово да въведе режим на уличното осветление. Това е първата мярка за ограничаване на разходите.

"Ние работим по бюджет от миналата година, вие знаете, че не е приет тази година бюджетът. Миналия декември е 8 000 лв, този декември е 27 000 лв. Това е доста сериозно завишение", обясни кметът на общината инж. Серьожа Лазаров.

В част от населените места осветлението ще се спира в 22.30 ч., в други в 23 ч и ще се пуска в 5 часа сутринта. Графиците са съставени след обсъждане с кметовете на селата. Местните хора приемат действията на общинското ръководство.

Освен при уличното осветление, община Лесичово е ограничила разходите си за електроенергия навсякъде, където е възможно – в учрежденията климатиците работят минимално, няма включени излишни уреди.

Кметът Серьожа Лазаров се надява мерките да дадат резултат, а общините да получат компенсации от правителството за декември и януари. След анализ през февруари ще се реши дали огранеченията ще продължат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 James 🇺🇸

    28 6 Отговор
    Браво... Явно наистина ПП продължават промяната! Промяната към бездната
  • 2 John 🇨🇦

    21 4 Отговор
    Киро канадеца ни върна в каченната ера.
  • 3 Бай Онзи

    10 11 Отговор
    Ценята на тока за битовите потребители НЕ Е ПРОМЕНЕНА ! А цената на електроенергията за промишленост се определя на свободния пазар за страните от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ! Ие прието тази цена да бъде определена от най-високата оферта ! Ако от Германия има оферта 1000 € за МgWt то елекроенергията ще се продава за толкова , без значение че Чехия е предложила 200 € за MgWt ! И това никой не може да го промени ! Докато е валидто това споразумение за страните от Европейския Съюз ! България НЕ ГО Е ПОДПИСАЛА по времето на киро , нито по време на служебните кабинети !Така че се информирайте защо са така цените и после издавайте присъди !

    Коментиран от #5, #8, #10

  • 4 Браво

    15 2 Отговор
    Явно в Канада е така...., Всички държави вървят напред и нагоре, само ние назад и надолу
  • 5 КРА

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Онзи":

    Това не отговаря на истината. В момента борсовата цена се определя на базата на обединението България и Гърция.

    Коментиран от #7

  • 6 Жоро

    2 7 Отговор
    Все кие чувал, че на село си легат с кокошките защо им е осветление! Сутрин може въобще да не го пускат още малко и у 5 ще е светло вече

    Коментиран от #9

  • 7 Бай Онзи

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "КРА":

    Поинтересувай се още малко , защото твоето твърдение е лъжа ! Няма да ти кажа кои са другите държави , лесно е да провериш , и тогава напиши истината !
  • 8 Филарет

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Онзи":

    С София няма ли да има в тези часове режим на уличното осветление??
  • 9 Данчо

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "Жоро":

    На село живеят възрастни хора,а циганина чака тъмното за да почне да тараши,а този режим на тока му дава повече време за действие. Не е човешко да оставим възрастните българи в ръцете на крадци и убийци, трябва да няма режим на тока,живеем XXI. век
  • 10 Кенчо

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Онзи":

    ЕС защо не приеме принципа на най-високата цена и за заплатите??? Ако в Германия е 2500 евро, и в Чехия, и в България да е??

    Коментиран от #11

  • 11 Бай Онзи

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кенчо":

    За това мога да ти припомня народната поговорка " гладна кокошка просо сънува" ! Ние сме най-безгласната буква в азбуката на ЕС , но си го заслужаваме ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Въпросът е решим

    9 3 Отговор
    Одържавяване на цялото енерго. Без посредници, продаващи тока, те изключително го оскъпяват. Строеж на Белене, а защо не и още атомни централи. Преразглеждане на договорите с частните производители. И всеки нанесъл вреда да се разследва, ефективно осъди и му конфискуват цялото имущество.
  • 14 Гражданите БГ

    6 2 Отговор
    Производството на електроенергия в България е стратегически продукт.Да се предлага произведената електроенергия на борсата в България е пряка заплаха за Националната ни сигурност.Спешно премахване от борсата със закон и поставяне на регулирания пазар.След задоволяване с електроенергия на всички потребители в България,ако има излишна електроенергия тя да се предлага за износ на европейската борса.Всички депутати си мълчат по тоя въпрос защото са пряко или косвено свързани с производителите на електроенергия.Те знаят много добре,че това е спекулация и производителите печелят многократно за сметка на българския народ.Запомнете,че друг вариант няма.Електроенергията в България на регулирания пазар!
  • 15 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    6 0 Отговор
    БРУТАЛНО, ЯКО, ЖЕСТОКО...ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ....ДА ПОМНИМ КОГА БСП СА БИЛИ НА ВЛАСТ
  • 16 ИДВА МНОГО ЛОШО ВРЕМЕ ЗАРАДИ БОЙКО И ЕС!

    2 4 Отговор
    ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА ЕВРОПЕЙСКАТА ТОКОВА БОРСА И РАЗБОЙКОВАТА ТОКОВА БОРСА. ДА НЕ МОЖЕМ ДА ОСВЕТЯВАМЕ УЛИЦИТЕ СИ ПРЕЗ НОЩА И ДА ВИЛНЕЯТ РАЗБОЙНИЦИТЕ КРАДЦИ КОГАТО НЕ Е ОСВЕТЕНО. ЗА ДА ИМА ПАРИ ЗА ТОК ПО УЛИЦИТЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ И ТО ДРАСТИЧНО!!! БЛАГОДАРЕТЕ СЕГА НА РАЗБОЙНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ГРОБ И НЕЙНИЯ ВОЖДА РАЗБОЙКО БОРИСОВ!!!! БЛАГОДАРЕТЕ И НА ЗЕЛЕНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ ДЕТА ВИ ЗАТВАРЯТ ТЕЦ И АЕЦ НО, НО МОЖЕ ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ОТ ЗАПАДЕН БОКЛУК ДОНЕСЕН С КОРАБИ!!!!! ЗАПАДНИЯ БОКЛУК НЕ Е ОТРОВЕН ЗА БАНАНОВИТЕ КОЛОНИИ!
  • 17 Watchdog

    1 1 Отговор
    Скоро и в София... Да ви е честито европейското членство... Най после да усетите ползите му... Кой знае защо пропускат да ви информират че изискването на евро началниците ви е и вас домакинствата да ви пращат скоро на "енергийната борса" да ви цъфнат налъмите... Хем по "справедливи" да ви станат и цените...иврупейски хм...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове