Last news in Fakti

24 Януари, 2022 18:05 1 031 23

Каракачанов: Трябва да сме с държавите в Европа, които търсят решение с дипломация

  • красимир каракачанов

По думите му едно е да си държава като Нидерландия, Испания или Португалия, а друго - да си на първата линия и да си в непосредствената зона на едни потенциални военни действия

Каракачанов: Трябва да сме с държавите в Европа, които търсят решение с дипломация - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Единствената правилна българска позиция е да се присъединим като мнение към онези европейски държави, които са по-склонни да търсят решение на основата на дипломатически разговори. България трябва да води разумна и балансирана политика. ... Въпросът е доколко няма да бъдат ангажирани трети фактори, които да се намесят в една подобна политика".

Това заяви пред БНР Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и бивш министър на отбраната, в коментар на засилващото се напрежение между Русия и Украйна.

По думите на Каракачанов едно е да си държава като Нидерландия, Испания или Португалия, а друго - да си на първата линия и да си в непосредствената зона на едни потенциални военни действия.

Неговата прогноза е, че Киев няма да предприеме агресивни действия спрямо самопровъзгласилите се републики Донецка и Луганска, защото това не е в интерес на Украйна:

"Ако го направи, би било една много погрешна крачка и би ни вкарало в една много по-сериозна и по-неприятна ситуация".

В коментар на нагласите в България по линия на Русия и САЩ, бившият министър на отбраната заяви, че "у нас има папагали, а не ястреби":

"Няма ястреби, има папагали и от едната страна, и от другата. Има папагали, които повтарят изтърканата плоча на сталинското русофилство. Имаме и папагали, които се кълнат в НАТО и декларират евроатлантически ценности, без да знаят какви са те. За съжаление българските политици не се научиха да разсъждават, отстоявайки българския интерес, а гледат да се харесат на някого - политически покровител, извън пределите на България. Това е трагедията на страната ни".

В предаването "Нещо повече" лидерът на ВМРО коментира предстоящото съвместно заседание на правителствата на България и Северна Македония, като подчерта, че това се е случвало и преди, а той е присъствал поне на две:

"Надявам се това да не е формално и ефектът да е никакъв. Не знам това доколко си го дават като равносметка премиерът Кирил Петков и представители на кабинета, защото виждам, че подхождат добронамерено, но доста наивно спрямо истинските намерения на Скопие".

Каракачанов изрази надежда политиците в Скопие да са разбрали, че с досегашния им стил на поведение няма да постигнат никакви реални успехи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джендераски

    19 6 Отговор
    Бегай ,легай!Сега аз ще съм шеф на ВМРО!
  • 2 Прасчо

    19 3 Отговор
    Сега обърна палачинката, а колко години дрънкаше на оръжие и казваше, че трябва да се въоръжаваме и да връщаме наборната казарма ?!?

    П.С. Последния Софиянец - ще организираме ли АнтиНАТОФФския протест за 3ти март тая година ?!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Изчезвай бе

    8 5 Отговор
    Мало.....умник !
  • 4 Последния Софиянец

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Прасчо":

    Утре в 16 часа пред Министерски съвет.
  • 5 пастир

    11 1 Отговор
    Много е трудно да изчисля пред стадото кой е по-тъп и продажен: този на снимката/ от Русе е/, винкела от Бургас, малкия от Ямбол.

    Коментиран от #6

  • 6 Костя Гуцанов

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "пастир":

    Аз съм за ваксинираното владиславовското ромче .
  • 7 Мечо Пух

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "Прасчо":

    На 3 март ще празнуваме Брест-Литовският мирен договор и капитолацията на Русия пред България !
  • 8 Джагалски

    14 0 Отговор
    Още ли не е обвиняем това прасе ,продаде Български паспорти на албанци "патриотично" ,държавни военна земя,взе огромен процент комисионни за самолети на харгия от панти века ,аа изпращаше войниците в хотела козия рог на 100лв нощувка и др и др .
  • 9 Миролюбив

    5 4 Отговор
    Тези, които са за дипломация, призовават Путин да изтегли десетките хиляди въоръжени до зъби руски войници ДОСАМИ границата с Украйна, да ги изтегли оттам. То обаче мълчиш. Значи за пореден път лъжеш
  • 10 Сивата чапла

    13 1 Отговор
    Спрете копаенето на златото от чужденци,
    американските Марици да си станат наши,
    американските бази да станат български,
    малко по-малко връщайте държавата.

    Щото то държава няма, ей го оня дето е учил в Харвард как се правят пари на ужд гръб,
    щото то да не мислите че някой ги учи на държавност,
    та така ще ни зашият един колосален шамар с тая ЗОНА,
    че ще ни стопят окончателно.
  • 11 емигрант

    17 1 Отговор
    Абе ти с дипломация ли подари 2.5 МИЛИАРДА за рисунки на хвърчила бе кретен ? Няма по-голяма наглост от тази на ГЕРБ,ДПС и Патриотите, крадоха, забогатяха прекомерно и сега акъл давАт вместо да научат народа как да краде за да забогатее, като не казвате как ставА да се краде безнаказано ще стоите извън НС, дебелако !
  • 12 Реалист

    4 10 Отговор
    България няма бъдеще с Русия ееее меее това е,защото не е същото както през комунизма хората преди 89 знаят какво казвам.Руснаците не развиват индустрия нито влагат извън страната си.Това просто е бизнес тяхната тръба през нашия двор какво печелим ние?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Провокатор

    9 8 Отговор
    Че кой иска война ве шкембе Провокациите са от режима на Путин Трупане на армия и ракети по границата
  • 15 ти ли пак

    10 1 Отговор
    турпалак мазен....
  • 16 шмемб войвода

    8 0 Отговор
    да не дава акъли а да каже каква комисионна взе за виртуалните сащ хвърчила за 4 милиарда
    А Кирчо и Кокорчо да направят ревизия за тези изтребители и за полските тесни трамваи на кака Фъндуркова които струваха над 1 500 000 евро
  • 17 Отвратително

    4 0 Отговор
    същество безродно , потомствен комунист и бояджия според интереса му , ДС ухо и фурнаджийска лопата !
  • 18 търговец

    4 0 Отговор
    Каракачаноооов, а нещо за търговийка така с паспорти ?
  • 19 боко

    7 0 Отговор
    Тулуп с Мутрата платихте 3милиарда къде са самолетите бе патриоте една лецева опора не можеш да направиш в затвора с МУТРАТА
  • 20 Иван

    3 0 Отговор
    Ти ли си за решения с дипломация? Че ти постоянно порганизираш бунтове и протести на празно място, само да се каже, че си борец за справедливост. А дипломатичността е противна на твоята просташка, грубиянска и психически разклатена природа. Кой ще потърси сметка на този тутманик за приватизирането на имотите на ВМРО?
  • 21 миро

    4 0 Отговор
    шкембето е отслабнал,умствено повече не може но като кила бива.
  • 22 патриот

    1 0 Отговор
    тихо не го закачайте да се не гътне оти има много откраднато да връща на майка българия
  • 23 !!!!!

    2 0 Отговор
    Треперииии идва време да дваш ресто на всичко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове