Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 10:26 1 445 33

Нецова: Бюджет 2022 е балансиран

  • венеция нецова-
  • бюджет 2022-
  • инестиции

Тя отхвърли обвиненията, че инфлацията ще изяде заложеното увеличение на минималната работна заплата и на пенсиите

Нецова: Бюджет 2022 е балансиран - 1
Кадър БНТ

Проектът за Бюджет 2022 е балансиран, а заложените в него инвестиции ще провокират икономически растеж, който да доведе до устойчиво покачване на доходите на хората. Така Венеция Нецова-Ангова от ПГ на "Продължаваме промяната" коментира приетият от правителството законопроект, който от тази седмица влиза за разглеждане от парламентарните комисии.

В "Денят започва" по БНТ тя отхвърли обвиненията, че инфлацията ще изяде заложеното увеличение на минималната работна заплата и на пенсиите. По думите ѝ очакванията са, че в края на годината инфлацията ще се успокои заради овладяването на пандемията и енергийната криза.

Според Нецова не е правилна политиката да се правят инвестиции само с евросредства, а трябва да се правят и собствени инвестиции, за да има баланс.

Според нея силните страни на законопроекта са именно инвестициите в хората от гледна точка на образование, здравеопазване, социална справедливост, както и заложените капиталовите инвестиции.

В ефира на БНТ Нецова изтъкна, че от "Продължаваме промяната" са готови да чуят и предложенията на другите партии, които предстоят по време на обсъжданията.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Излъгаха

    16 0 Отговор
    Пенсионерите .Явно в тази страна ще е така ще се лъжи мами до последно или докато хората не излезнат да воюват.Много жалко е ,но корупцията продажността води до това
  • 2 радев

    14 2 Отговор
    Много балансиран с недоимък на българите и цени на стоки и др. със сто процента завишени. Кога ще намалите държавната администрация и общинската, парламента, съд прокуратура НСО ,МВР и др..Кога...действайте че мафията се опитва отново да е на власт от ГЕРБ,ДПС,НДСВ, БСП и т.н.?
  • 3 ресете

    16 4 Отговор
    Както сте тръгнали мафията ще я докарате отново на власт!
  • 4 Българка

    20 1 Отговор
    Ако е балансиран, защо се залага актуализация още през юни?? Нещо домати, нещо колци, за балъци ли ни мислят?
  • 5 Венеция

    12 0 Отговор
    Гондоли,пица,любов......
    Само хубави мисли ме идват в главата.

    Коментиран от #19

  • 6 еквилибрист

    12 0 Отговор
    Нда , прекрасно е "балансиран" - както обикновено , за управляващите, калинките им ,политическите им кабинети и администрацията - всичко е ОК , а за народа ... за народа - чиста (гола) вода (както се казваше в един лозунг от "онова" време) , обаче , вече водата хич не е чиста , ама за сметка на това е скъпа.
  • 7 Рашков

    9 0 Отговор
    Докато съществува огромната държавна и общинска администрация, няма оправия. Време е за значителни съкращения във всички структури на хранилка от бюджета!

    Коментиран от #12

  • 8 Пич

    9 0 Отговор
    За кой бе , онази ...!!!??? За вас , които ще крадете , има баланс ! Колко ще налеете във " вашите " фирми , и колко ще ви върнат по офшорките ! Следите ги тия работи ! А за народа , къде е баланса ?! Да бъде стриган ли ?!
  • 9 Соня

    3 0 Отговор
    Защо в област Добрич има 2 общини???

    Коментиран от #17

  • 10 Първа снимка

    8 0 Отговор
    Грух-грух...
  • 11 ококорен като Асенчо

    8 0 Отговор
    Оф,има един лаф - Мижи да те лАжем. Сега ние какво,да мижим ли? Пак ни взеха за канарчета милите управници,ама май това ще им е за последно.
  • 12 Българка

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рашков":

    Имаме си цял министър, ама електронна администрация си нямаме. Като гледам и тия не бързат да правят. На никой не му се занимава с армията от 300 000 лежачи.
  • 13 Всичко е скъпо

    3 1 Отговор
    Стягам куфарите с жената и децата .Вече не се търпи с заплати по 800 лв .Ако е остроя никога няма да стъпя повече тука никога
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    Честит празник на просто КИРО
  • 15 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Тоя врат е от туршия и бачкане! Не ме гледай какво правя, слушай ме какво лая!
  • 16 Специя ли си, Генуа ли си

    7 0 Отговор
    Венеция ли си?!? Гледам на снимката добре си балансирала гушата, винаги пълно до пръсване стомахче от държавното папу... Навита ли си калинке да сменим моята заплата с твоята заплата само за три месеца,да бачкаш по 11-12часа на ден по шест пъти в седмицата, за да видим дали ще оцелее само с нея и с колко десетки килограма ще си се стопила. Или пък с минимална пенсия. И после пак искам да заяви публично че инфлацията нямало да изяде увеличението! Но много се съмнявам, калинке с миризливо име!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 зевзек

    3 0 Отговор
    мислех си за Генуа и Специя, но се ожених за Венеция

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 За да

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "зевзек":

    се уредиш с клеция
  • 21 Писна ни от некадърниците

    5 0 Отговор
    "Продължаваме Простащината"! Не стига че вчера дойдоха и разрушиха държавата, че и акъл дават! Да си тръгват с добро да не ги "изнесем"!
  • 22 зевзек

    3 0 Отговор
    тя работеше във КаПеМеГе, и със нейната заплата, беше ми добре

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гуци

    3 0 Отговор
    Кое е тва Гуци???
  • 25 Пенсионер

    6 0 Отговор
    Тая млада дебелана са я научили много да лъже.
  • 26 Въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "зевзек":

    Каво значи КаПеМеГе? Малко по подробно моля...
  • 27 Финансист

    4 0 Отговор
    Това не е Бюджет 2022, недей да лъжеш. Годишният бюджет започва от януари и завършва декември текущата година. Вашият е за 3 месеца и ще има след това актуализация.Слаб 2 по финанси.
  • 28 ПСР

    3 0 Отговор
    Бюджета е горе-долу ясен.Ще се събират много пари.В момента,на фона на високите цени на горива и ток,сумите по ДДС са много сериозни.Същото важи и за храните.Висока ставка-висок приход за Фиска,от който никой не може да избяга.Качват МРЗ-съответно нови приходи от осигуровки и ДДФЛ.От пролетта/лятото,нов акциз върху алкохола и цигарите.Още приходи.А "даването"....е щедро,на този фон.Да му мислим ние,които работим извън бюджетните сфери и заплащаме всичкото това.

    Коментиран от #29

  • 29 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "ПСР":

    Не плачи! При капитализма е така. Дива експлоатация на масите.
  • 30 Хаха

    0 0 Отговор
    Балансиран е, за вали нови хора. Бая си се охранила. Машалла гюзел къзъм
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    То не е за плач, по точно за смях. 32 г ви стигат, но не и за Острова
  • 32 Анонимен

    0 0 Отговор
    Аз мисля, че си въртят парите. От едното перо вземат на другото дават. Икономика нямаме. Или аз прост. То хора няма в малките населени места. Герб и дпс ви насадиха, обраха ви и ви останаха втора употреба бараките. У домове влизам и повръщам. Мръсни. Навън с кучета котки облечени, а вътре лъха на нечистоплътни. Децата им ги търсят само за пари. Аз се чудя някои богаташи защо стоят, идват в най елитните жилища да живеят роми на квартири, то поне да не викат, докараха я с кражбите до кривата круша. Вие от мислене за Македония, забравихте за България и българите. Работни места. И стига с тия турски боби, дай немско. Те немците са възпитана нация, там им дават за една и съща работа в кауфланд различно евро лев, но по ок те. Все пак им дават на работниците над Хиляда, почиват събота, неделя, на 8 часов работен ден И както казват итвън и като ги затворят в помещението и града кофти умирашхихи
  • 33 Анонимен

    0 0 Отговор
    Пандемията кога ще свърши, че ни писна, за тъп яхне
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове