Last news in Fakti

27 Април, 2013 09:28 21 877 9

"Ушите" на МВР в 11 автомобила

Преглед на печата

Първите страници на вестниците днес са заети основно с поредния гръмнал вчера скандал с подслушани разговори, в резултат на който оставка подаде градския прокурор Николай Кокинов. И още:

"Ушите" на МВР в 11 автомобила, разкрива "Стандарт"
В разгара на скандала с подслушването МВР продължава да слуша организираната престъпност с общо 11 автомобила. Това довериха източници от вътрешното министерство пред "Стандарт". Последният 12-ти автомобил, сив "Крайслер Вояджър", остава на разположение на прокуратурата, която разследва незаконното подслушване отпреди 2 седмици след сигнала, внесен от лидера на БСП Сергей Станишев. В рамките на това разследване с обвинения се сдобиха двама бивши шефове на СДОТО и двама сегашни директори от службата. През 2010 г. МВР се сдобива с общо 12 автомобила за подслушване. Три от тях са дадени на звеното на Гранична полиция в Драгоман и се използват за слушане на радиоефира по външната за ЕС българо-сръбска граница. Останалите 9 са на разположение на СДОТО и ДАНС. 5 от автомобилите са дарени чрез фирмата на МВР "Безконтактни мултиплексорни вериги". Става дума за американска техника "Моторола", оборудвана с израелски софтуер. Останалите 4 автомобила са купени с европейски пари и са доставени от консорциума "Лирекс-Ломини" през 2010 г. От записите, пуснати вчера, от думите на Бойко Борисов става ясно, че при първото подслушване отпреди 2 седмици се използва английски софтуер. Най-вероятно става дума за подразделението "Пауъруеър" на британската "Ийтън корпорейшън". Според Борисов, когато не успял да изтрие записите с помощта на отвертка, служителят на СДОТО Радко Димитров взел паролата от администратора от английската фирма. На другата сутрин в 7:58 ч. изтрил всички файлове с незаконните записи.

Европол допуска, че “Хизбула” е участвала в атаката в Сарафово, съобщава "24 часа"
Броят на екстремистките нападения в Европа рязко се е повишил през 2012 г., се казва в годишния доклад за терористичната ситуация и тенденции в Европа на Европол.
Миналата година на територията на европейските държави са регистрирани 212 терористични нападения при 174 през 2011 г. Най-сериозни сред тях са случаите с атентата на летището в Бургас и със "Стрелеца от Тулуза" Мохамед Мера, които заедно са отнели живота на 14 души и "показват сериозните рискове, пред които е изправена Европа", се посочва в документа. Европол допуска възможното участие на ливанската шиитска групировка "Хизбула" в нападението срещу израелските туристи на летище Сарафово, без полицейската организация да заема твърдо становище.

Клиенти се жалват от нежелани бързи заеми, предупреждава "Труд"
За нови проблеми с т.нар. бързи кредити предупреди Комисията за защита на потребителите. Става въпрос за револвиращи заеми, при които се дава сума за даден период и след връщането  автоматично се отпуска втора, без да е нужно ново подписване на договор. В комисията са постъпили жалби от потребители, които са получили такива заеми, без да ги искат и да без знаят, че продуктът е именно такъв. Чрез него вместо 1200 лв. за 1 г., те трябва да платят над 3000 лв. за 2 г. Комисията все още не се е произнесла по жалбите

Скопие замрази епохалния проект с паметниците, fотбелязва "Сега"
Замразяване на проекта "Скопие 2014", изпълнил центъра на македонската столица с гротескни паметници, е първото решение на новия кмет на скопската община център Андрей Жерновски. За това писа скопският в."Вечер". Това означава, че всички строителни действия, изплащания и сътрудничества, свързани с проекта, ще бъдат спрени, за да се направи цялостна ревизия. "Като кмет наложих мораториум на проекта "Скопие 2014", което означава, че се спират всички действия, докато не бъде установена фактическата ситуация", заявил Жерновски. Той оглави скопската община център след третия тур на местните избори. Жерновски оглавява Либерално-демократическата партия. От управляващата на държавно ниво ВМРО-ДПМНЕ реагираха незабавно, като заявиха, че по всички сключени договори по проекта има срокове и фирмите изпълнителки може да заведат дела срещу общината за забавяне на работата или плащанията, пише още в."Вечер". "Съжаляваме, че Андрей Жерновски от първия ден започва с мораториуми и блокади. Той така и ще завърши. Денят се познава по утрото. Той започва мандата си с желание да спира това, което вече се гради и работи", се посочва в декларацията на партията.

МВР е подслушвало и Бойко Борисов, пише  „Монитор”
Подробности как е ставало това и за какво се говори в записите можете да научите от темата в днешния брой във вестника. Изданието съобщава и за резултата от поредната проверка на Комисията по досиетата. Тя установи, че 137 ченгета от ДС се кандидатират за депутати. Листите на Слави Бинев гъмжат от мераклии за парламента с картончета, уточнява всекидневникът.

Вечното дерби блокира центъра на София, предупреждава "Новинар"
Движението в центъра на София ще бъде блокирано заради вечното дерби "Левски" - ЦСКА, съобщиха от СДВР. Двубоят е в събота от 16 часа на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по ТВ7. Още от около 14 часа ще бъде ограничен достъпът на автомобили по булевард "Евлоги Георгиев" и по улица "Гурко". Засилено полицейско присъствие ще има из цялата централна част на столицата с цел превенция на сблъсъци между двете агитки, а край спирките на масовия градски транспорт ще бъдат разпределени допълнително още около 1000 полицейски служители. На самия стадион ще има 240 униформени, които ще изградят два обръча за проверки на феновете. Въпреки че от СДВР за пореден път забраниха шествията, феновете на "Левски" обявиха официално, че ще се придвижват заедно от фенклуба на бул. "Тодор Александров" до "Васил Левски".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    1 3 Отговор
    Абе странно защо нито едно СРС не излезе срещу Станишко, Доганчо&Co....До 12 май ще чакам да излезне някое СРС срещу тях....ако до тогава не излезне пускам гласа си за ГЕРБ....ако ли пък излезне ще видим..

    Коментиран от #4

  • 2 Kiko Kikov

    6 1 Отговор


    Хора мислете, ГЕРБ не трябва да помирисва повече власт..
  • 3 tttt

    1 6 Отговор
    Бойко назначи за прокурор в специализираната прокуратура първа братовчедка на пиарката на Станишев. ГЕРБ и БСП са 1 котило. Правете сами изводите.
  • 4 Тунингтм Тунингтм

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Едикой си":

    kyv GERB be samo 6e mizerstwame v taq glupava bylgariq zaradi takiva kato tebe SMYRT ZA BOIKO

    Коментиран от #7

  • 5 hienata

    1 1 Отговор
    Аз съм за тотално подслушване на всички властимащи, така ще се съобразяват малко с това какво и с кого говорят,а може и да понамалят корупцията . Да се подслушват и всички "бизнесмени" и "баровци" да видим дали няма да намалеят картелните споразумения, и корупцията естествено. Ограничение на свободата на всички политици - само така ще намалее техния мерак за далавери, кражби и шуро-баджанащина. Тотално подслушване на съдии, прокурори и адвокати (все сган четяща закона като дявол евангилие), та можеби тогава ще видим някой Станишко,Доганчо или оная м....тия Масларова. Тогава може да отворят "студени" досиета и да опандизят Жан, Р. Овч. Р.Пу....в и друга пасмина която се смята за абонирана да ни язди. ТОТАЛНО ПОДСЛУШВАНЕ МУ Е МАЙКАТА!
  • 6 EMSKI

    1 3 Отговор
    Има структури,които не са подвластни на никой министър,но са по-силни от всяко министерство.Точно тази е причината да няма СРС-та срещу Станишев,Овчаров и компания,но....това не е последния им коз.....следва друг компромат(компрометирущии материал)-идва от руския език!! Руски хватки на българска основа...незаконно е това,но хваща "дикиш" ,и то точно преди избори....ВЯРВАЙ НАРОДЕ,И СЕ ХВАНИ ЗА ЧЕРВЕНОТО ПАК-ТОВА Е ОРИСИЯТА ТИ!!!!
  • 7 pacoran

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Тунингтм Тунингтм":

    Ще мизерстваш щото си неграмотен не щото ГЕРБ е на власт тва е истината ако не бачкаш никой няма да те даде пари

    Коментиран от #9

  • 8 Калоян Велинов

    2 1 Отговор
    БАРЕКОВ-КАП...ТТТТТТ
  • 9 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "pacoran":

    НЕ МОЙТО МОМЧЕ ТИ МАЙ ТЕЛЕВИЗИЯ НЕ ГЛЕДАШ И НЕСЛУШАШ РАДИО БОЙКО СЕ О.РА ОТВСЯКЪДЕ ТРЯБВА НИ НЯКОЙ ДРУГ КОЙТО НЕ Е БИЛ АКТИВНО В ПОЛИТИКАТА КАТО КУНЕВА ТЯ МОЖЕ ДОСТА НЕЩА ДА СВЪРШИ СТИГА ДА ИМ ДАДЕМ ШАНС ХОРАТА ВСЕ ПАК НИЕ ГЛАСУВАМЕ НЕ БОЙКО ИЛИ СТАНИШЕВ ИЛИ ГЕРБ НИЕ ЗАПОЗМНЕТЕ НИЕ НАРОДА ГЛАСУВАМЕ НЕ ДОПУСКАЙТЕ ГЛАСАВИ ДА БЪДЕ ВЗИМАН ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МИГЛЕНА КУНЕВА ТЯ Е СПАСЕНИЕТО ТЯ Е НАШИЯ ЧОВЕК ОТ НАРОДА ИСТИНСКИЯ ЧОВЕК НЕ КАТО ТЕЯ МАЗНИ П......И ДЕТО НИ ДОКАРАХА ДОТУКА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове