Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 07:07 6 960 49

Демерджиев: Обществото не получи отговор как бащата на Иван Гешев е придобил дялове от "Жоси"

  • иван демерджиев-
  • иван гешев-
  • жоси

Главният прокурор е трябвало да разсее тези твърдения

Демерджиев: Обществото не получи отговор как бащата на Иван Гешев е придобил дялове от "Жоси" - 1
Снимка: БГНЕС

В голямата си част сигналите в правосъдното министерство срещу Иван Гешев не са публично известни. Това заяви в предаването “Обективно” на Телевизия Евроком адв. Иван Демерджиев, бивш служебен министър на правосъдието, по повод предстоящото внасяне на ново искане във ВСС са освобождаването на главния прокурор.

“Причината е, че в Министерство на правосъдието проверяваме тези сигнали, обобщава информацията и действаме спрямо правомощията на институцията. Нямаме практика да оповестяваме сигналите преди да проверим съдържанието им и да приемем дали това, което се сочи вътре е основателно”, добави той.

“Сигналите са два и са подадени към Министерството на правосъдието и МВР. Събират се доказателства, но за мен необясним е фактът, че българското общество не получи отговор на въпроса как и защо г-н Стоимен Гешев, баща на Иван Гешев, придобива дялове от това дружество, при положение, че в договора в Търговския регистър не е посочено основание - дали е платена цена, дали са подарени тези дялове, дали са заменени. Когато подателят на сигнала твърди, че ги е прехвърлил в замяна на обещани услуги от г-н Гешев по досъдебни производства, тогава възниква задължения на г-н Гешев като главен прокурор, който представлява Прокуратурата на Република България, да разсея тези съмнения и да каже поради каква причина баща му се е сдобил с тези дялове. Аз нямам отговор на този въпрос, мисля, че и българското общество”, допълни адв. Демерджиев.

Историята започва през 2013 г., когато фирма “Жоси” ООД е една от най-големите фирми в млекопреработвателния бранш. По това време Иван Гешев е редови прокурор в София. Единият съсобственик на фирмата, Георгиев, е в конфликт с другия - Присадашки.

Ето защо Георгиев разказва, че се е обърнал за съдействие към Гешев заради познанството си него. Целта е била отстраняване на Присадашки от фирмата, а "наградата" трябвало да е дял в “Жоси”, който да получи бащата на прокурора.

Развоят накрая се оказва съвсем друг. Георгиев разказва, че е загубил фирмата си, платил 30 000 лв. "такса спокойствие" и са подпалили дома му.

На 10 февруари от Прокуратурата разпространиха позиция по казуса:

"Твърдението, че член на семейството на главния прокурор е бил съсобственик в търговско дружество, с предмет на дейност млекопреработване, може да бъде определено само и единствено като лъжа. Никога, нито Иван Гешев, нито член на неговото семейство, са имали каквато и да е собственост във визираната в интервюто „една млекопреработвателна компания“, нито в друга".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сесесере

    49 47 Отговор
    Не ме интересува Гешев Нешев Пешев А ИНФЛАЦИЯТА ЗАЩО ЦЕНИТЕ СА ТАКИВА ТОК ВОДА ТЕЛЕФОНИ ПАРНО ГОРИВО ХРАНА СМЕТКИ НИСКИ ЗАПЛАТИ УНИЗИТЕЛНИ

    Коментиран от #3, #5, #6, #25

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 12 Отговор
    с вмутренски приоми
  • 3 дико

    69 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    ТОЧНО защото не се интересувахме 30 години КОЙ и КАК ни ограбваха , сме сега БЕДНИ , гладни и от ДЕВЕТ милиона сега сме под СЕДЕМ . Ако не бе продадена енергетиката цената на тока щеше да е друга . Ако не бе премахнат Българския Държавен стандарт за храни и лекарства , нямаше да мрем като мухи .

    Коментиран от #20

  • 4 хаберих

    43 0 Отговор
    Мъж чака жена си да излезе от салона за красота.
    Когато тя идва при него, той я поглежда и й казва:
    - Нищо де... поне опита!
  • 5 /////

    41 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    От вчера ли заплатите са ниски, а цените високи и си отвори очите значителна част от инфлацията е наистина привнесена отвън.
  • 6 Роби

    37 16 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    След като не те интересува, още дълго време ще се
    Чудиш защо инфлацията е голяма, а заплата малка
  • 7 Тъй де...

    35 10 Отговор
    И за 30 ИМОТА на..КУМА и КУМИЦАТА!
    За ИНОТИТЕ ЗА 27 МИЛИОНА НА БАЩА МУ НА КИКИ ГРАЙНДЪРА!
    12-те КЕНЕФА?
    ЗА.. МИЛИОНИТЕ НА СПЕЦА ?
    И ЦЯЛАТА ЖЕНДЪР-ДРУЖИНКА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Обществото

    37 37 Отговор
    Обществото се интересува повече от много други неща. Тази манджа с Гешев вкисна от претопляне. Време е да погледнем кражбите и далаверите на новите, че действат много ударно. Вече сме назад с милиарди, а няма и два месеца откакто управляват.

    Коментиран от #19, #48

  • 10 Другарски

    21 39 Отговор
    Това ли интересува обществото.? Това е частен семеен въпрос, ако изобко е въпрос или проблем.Това са търговски отношения, ако изобщо са съществували или са клевети и разни измишльотини в стила на ранния социализъм. Освен това Гешев и баща му представляват две отделни семейства, те ска пълнолетни граждани, този другар не знае елементарни неща, защо не е станал квартален отговорник или председател на другарски съд ?

    Коментиран от #24

  • 11 Гешо Келешо

    20 11 Отговор
    Сиренце какво си?Жоси!Я ела насам!Ще те ям!
  • 12 Дамаджони Уокър

    41 20 Отговор
    Общесвото не получи отговор на много въпроси.Например как един държавен служител на заплата, се е сдобил с 19 имота? Аз лично с един не мога и с един да се сдобия.Има. ного въпроси на които обществото не получи отговор:инфлация, цени , обедняване, но на вас. не ви пука и ни замазвате очите с глупости.
  • 13 Абсурдистан

    25 26 Отговор
    Обществото не получава много отговори! Например как сегашният вътрешен министър е придобил имотите си? И още много други!
  • 14 YUI

    28 5 Отговор
    Подарили си му ги на човека от благодарност, много благодарни хора има в България и подаряват ли подаряват част от бизнеса си. Знае се, всичко се знае, желание само да има човек.
  • 15 Анонимен от Пв

    25 13 Отговор
    Демерджиев отпреди да стане служебен министър на правосъдието и сега е адвоката на Таха Рахман - великия близкоизточен строител на кутийки-инвестиционки в град Пловдив се загрижил за придобивките в семейството на Гешев! Поредната сцена от Шекспир : "Много шум за нищо", Укротяване на опърничавата", "Венецианския търговец" са добри заглавия за случващото се! А Таха Рахман /и няколко други такива временно велики/ пердашат долнокачествени инвестиционки и не пита с какви/чии/ пари строят?! Който не вярва да дойде и да види какво жилищно строителство върви в Пловдив при това без гаражи и места за паркиране за новодомците дето ще дойдат може би кой знае кога! То хора не останаха в България - те жилища им строят с финансиране от кой знае къде! А МВР, ДАНС ........ ловят кокошкари! Изкопаха за пясък и чакъл речните корита и оголиха основите на много мостове и никой и нищо! Глухия не видял, слепия не чул ....!
  • 16 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    17 12 Отговор
    А КАК БЕ ПРИДОБИТ ТЕХНОИМПЕКСА......
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Откога

    23 14 Отговор
    Главен прокурор ще се обяснява на червена мижитурка!?Хайде по сериозно.
  • 19 стига внушения

    18 18 Отговор

    До коментар #9 от "Обществото":

    Кой си ти, че внушаваш на всички от какво се интересувало обществото? Ще ти отговоря- ти си от ГЕРБ. Такава ПРОПАГАНДА сте започнали, за да отклоните вниманието от корупцията по върховете на ГЕРБ. Уж хората се интересували само от инфлацията. Престанете да говорите от името на народа. Вие не сте народа и никога не сте били!

    Коментиран от #28, #44

  • 20 Бах

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "дико":

    А сега трябваше да сме към 11 - милиона.

    Коментиран от #22

  • 21 Фирмата

    14 6 Отговор
    Ясно и категорично заяви,че няма никакви взаимоотношения с въпросния.Но мекерето ,трябва да си заработи копейките.
  • 22 стига внушения

    9 9 Отговор

    До коментар #20 от "Бах":

    Щяхте да сте 11 милиона, ако границите бяха затворени и там се стреляше на месо, както преди 1989 год. Ах, комунизъм! Промил мозъците на поколения наред! Още тъгуват по тея времена.
  • 23 Наблюдател

    13 10 Отговор
    Малко в повече ми идва когато разни радевистки почтени клоуни започнат да говорят от името на обществото.
  • 24 ттнвпп

    16 7 Отговор

    До коментар #10 от "Другарски":

    Това е КОРУПЦИЯ по високите етажи на властта и трябва да се разследват!!! Заради КОРУПЦИЯТА по високите етажи на властта държавата е ограбена, а българите си останаха бедни. Заради КОРУПЦИЯТА сме последни по доходи в ЕС. Заради КОРУПЦИЯТА огромна част от средствата са съсредоточени в шепа хора.

    Коментиран от #40

  • 25 Бай Онзи

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    Колко е цената на тока за битовите потребители ? А се спрете вече да пишете врели-некипели ! Да те не попитам колко беше тая цена в началото на управлението на герб , и колко когато паднаха от власт ! Но и това не знаеш !
  • 26 Niki13

    8 1 Отговор
    По пресни са сделките на Волаком в Божурище, но и там никой не разследва
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Обществото

    12 7 Отговор

    До коментар #19 от "стига внушения":

    А ти ли си обществото?
    Или този измислен министър?!?!
    Ясно е, че обществото се интересува от цените, доходите, здравеопазването, училището и т.н.
    По отношение на правосъдната система, по-важно за обществото е да се премахне корупцията в съда, да има адекватни присъди, да няма разхождащи се престъпници с по 20 висящи присъди, да не пускат вече осъдени, да не се точат обикновени дела с години. И т.н. и т.н. Гешев и спец-правосъдието е проблем на олигарсите, които са си назначили правителство, което да ги махне, за да не ги притеснява. На обикновените хора това им е последна грижа.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    11 4 Отговор
    А НАС КОЙ ШЕ РАЗСЛЕДВА.....
  • 30 стига внушения

    6 8 Отговор

    До коментар #28 от "Обществото":

    За разлика от теб- не говоря от името на обществото.
    Можеш да говориш само от свое име.
    Пропагандата ви, че хората се интересували само от инфлацията, вече се изтърка.

    Коментиран от #47

  • 31 гх6т

    6 8 Отговор

    До коментар #28 от "Обществото":

    Как си личите платените! Как си личите, просто си нямате на представа! Как отклонявате вниманието другаде, с цел да се забрави корупцията по високите етажи на вашата власт! Пошла пропаганда водите.

    Коментиран от #46

  • 32 Младши прокукор

    15 9 Отговор
    Голяма работа - Жоси! Това не касае обществото, а тях. Вижте Лорер какво правят!!! Отклонява се вниманието!
  • 33 cpv

    14 6 Отговор
    Демерджиев стига писа глупости и се натиска за висок пост,от теб нищо не става!

    Коментиран от #41

  • 34 111

    8 4 Отговор
    Черепагьоски мошеник мафия
  • 35 12 КЕ'НЕФА

    11 6 Отговор
    А,бе другарю Гледай си твоята паника и не коментирай неща, които не са за твоята празна главица.
  • 36 !!!

    12 2 Отговор
    Аман от комунистически дебили.
  • 37 мдаааа

    11 0 Отговор
    Ми , то и ние не получихме отговор , дали си бил точен с парите ...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Защо

    12 2 Отговор
    Що така бе Демерджиев? Нали бях точен с парите?
  • 40 Промянов

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "ттнвпп":

    Ти юрист ли си ? Знаеш ли значението на понятието корупция? Корупция не съществува в Наказателния кодекс, там има конкретни престъпления- подкуп, търговия с влияние, престъпления по служба, които са добили гражданственост като "корупция", но това не е правно понятие. Не ги разбираш тия нещо.Повтаряш някакви лозунги като партиен активист.
  • 41 адв. Кръчмарски

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "cpv":

    Как нищо не става? Става за кръчмар, става за кафеджия, барман, митничар, бензинджия, гумаджия. Прилича на т. нар. "кафеджийски адвокати"- "Ще уредим въпроса", "Приготви сумата", "Трябва нещо да дадем", "Плати ми и всичко ще е точно", "Говорил съм, където трябва".
  • 42 Ичо Ицев

    8 4 Отговор
    Министърката- тази с руската външност- ще внесе искането с думите: Така, щото, бидейки...и да ние ....Ще говори като дружинна ръководителка.А този филибелийски адвокат ще се надява на служба, че нещо намаляха мющериите.
  • 43 Обществото

    11 0 Отговор
    Ние не получихме отговор и на въпроса защо Спецата е продал задлъжняла фирма на сламен човек, защо Асенчо и Лорерова са гътнали 1 мил. евросредства за имотите в Божурище, защо Асенчо е излъгал и фалирал съдружници в чужбина, защо Киро излъга с гражданството, коя е Мата Хари и плющи ли Боко Деси, КОЙ предложи Делян Пеевски и наистина ли американците стъпиха на Луната...
  • 44 Хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "стига внушения":

    Прости ме ако греша, но благодарения на пропагандата и манипулациите Герб не са на власт. Е, и на машините де.
  • 45 Ти да видиш

    7 1 Отговор
    Може ли човек всеки ден да ходи да се обяснява, че "няма сестра". Как "тези твърдения" да бъдат разсеяни по-ясно от документите, които са ясни на всеки вече? Друг е въпроса, че от време на време, такива Б.О.К.Л.У.Ц.И. като вас, я за мандра говорят, за къща в Барселона, я за какви ли не глупости.
    Демерджиев, я кажи нещо за твоите дела. Доколкото знам са едни от "най-моралните и чисти като момина сълза". Гешев може академичен труд да издаде по наказателно-правни действия и последици, ако те ползва за "муза".
    А, щях да забравя, какво стана с човека, който "беше точен с парите" към теб? Свърши ли му работа, или още си в затруднение? ;)
  • 46 Обществото

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "гх6т":

    Ами да говорим за корупция по високите етажи:
    - Плика на Узунов,
    - Назначаваните от Радев Консули по предложения на Узунов.
    - Купуването на министерския пост от Събев срещу 300 000 лв.
    - Земята в Банкя купена от Кирчо на многократно по-ниска цена
    - Къщите за гости на Комитова, които никога не са били за гости.
    - Имотите на Рашков
    - Защо "великият" бизнесмен Асен Василев декларира само 70 000 лв. Не е толкова велик и лъже или крие доходи (пак лъже).
    - Продадената с дългове от 1.5 милиона фирма на културиста.
    - Имотите на Лорер.
    - Прекратеното дело на К. Нинова за корупция.
    Има още много драги.
    Аз съм за пресичане на корупцията, но ЗА ВСИЧКИ. А не да ударим вашите и да покрием нашите.
  • 47 Обществото

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "стига внушения":

    Ако разгърнеш вестниците, гледаш телевизия и слушаш хората, а не платените журналисти, политолози и т.н., ще се ориентираш какво мисли и иска обществото.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 хехехе

    0 0 Отговор
    Е ХАЙДЕ ДЕ МИНИСТЪРА ИЛИ ЩЕ ТИ ИЗТЕЧЕ МАНДАТА И ЩЕ КАЖЕШ ОФФФ НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ ИИИ ИЛИ БРАДВА И НА ТЕБ ХАХАХАХА - СМЕШНИК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове