Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 11:06 1 430 31

Румен Радев към властта: Трябват надеждни мерки и решения, а не само добри намерения

  • румен радев-
  • властта-
  • добри намерения-
  • надеждни решения

Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, заяви президентът

Румен Радев към властта: Трябват надеждни мерки и решения, а не само добри намерения - 1
Снимка: БГНЕС

"Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската икономика. Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите". Това заяви президентът Румен Радев в завода на металургичната компания за цветни метали „КЦМ 2000“ в Пловдив, цитиран от Нова телевизия.

Според него не може в условията на остра енергийна криза да бъдат изоставени енергоинтензивните предприятия, които са гръбнакът на нашата икономика, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика.

"Следим какво прави правителството така че да поевтинее тока и газа и да има адекватни компенсаторни механизми за бизнеса. Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, увеличава се риска от фалита и загуба на пазари", посочи държавният глава. По думите му се са неотложни законови промени. Трябва да имаме реална ликвидност и реални ангажименти.

Той определи „КЦМ 2000“ като пример за приватизация и технологичен лидер. За него такива структуроопределящи предприятия трябва да бъдат подкрепени.

Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ "Белене" той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение. "Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал", коментира Радев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БОРУНА ЛОМ

    14 11 Отговор
    ... И ПО МАЛКО ИНСТРУКТАЖ ОТ ОБОРА!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КЦМ -Пловдив

    20 5 Отговор
    КЦМ от 50 години напълни най плодородните земи Тракия с тежки метали. При всеки изяден домат пълните организма си с цинк. После да не се чудите защо нацията е болна?
  • 5 Тиквата

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "БОРУНА ЛОМ":

    Най обикновен лаладжия е
  • 6 Г-н Президент

    31 7 Отговор
    Вече няколко години сте.Никакво развитие ама никакво даже по зле става а вие гледате .Маниполиране ли ,какво правите?15 ЕС ?Вижте Словения къде е ?Един олигарх доносник всички са такива не е в затвора.Пенсиите са срам и позор ,запалтите смешни.И вие нагло гледате и мизерията си продължава в жестоки темпове Нямате ли срам малко бе?
  • 7 Радев

    30 5 Отговор
    Абе Радев, този завод бе откраднат от хора на твоята партия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Рашков

    10 20 Отговор
    Действайте, мафията се надига, впрегнала е всичко за да се върне на власт. ГЕРБ,ДПС,БСП,СДС активираха Възраждане и др.. Време е да са по затворите, действайте!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    16 13 Отговор
    "Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите".
    За пореден път президентът изказва мнението на болшинството българи!
    Няма време! Часовникът тиктака! Мафията отново вдига глава, а Гешев нагло ни се смее в лицето!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Румене

    21 6 Отговор
    Започваш и ти да се кокориш! Дръж се отговорно - това са твоите камъни по твоята глава...
  • 17 Луд

    4 19 Отговор
    Браво, г-н Президент!!!Бях почнал да се съмнявам във вас.
  • 18 user

    15 5 Отговор
    Това е присъщо за Радев, празни приказки, кухи фрази и добри намерения. Киро е решил явно да използва радевата тактика и това дразни Шапкаря в президенството. Вече нищо не може да се направи, държавата е разделена от Радев както никога до сега. Омразата е навсякъде. Няма оправия тази държава още дълги години!
  • 19 питам

    17 1 Отговор
    Радев, твоите хора ни приемат, ни предават. Изобщо не ги интересува мнението на хората. К. Петков само Скопие и зелени сертификати го интересуват. Нинова ще прилапа държавните предприятия, Лорер назначи родата си навсякъде, Спецов няма да го коментирам, Асен се чудеше как да ореже пенсиите и ДА СПЕСТИ ОТ УЖ ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕТО и с помощта на Гьоков го направи. Пенсионерите са пак на дъното, където бяха и при ГЕРБ. Събев успешно ще разшири дейността на Еконт със свързаност с Турция и Сърбия, а БДЖ-то отиде в 9-та глуха. Здравеопазването ви е още търговия и само богатите получават адекватно лечение, щото всичко се плаща. Излъгахте хората, че уж дървата щели да поевтинеят, а цените им си стоят все така надути. Наесен очакваме да станат 350-400 лв./тон. Токът ще го видим март месец.
    Какво направи Радев?!
  • 20 гражданин

    15 2 Отговор
    Усещат белята която направиха с така наречената "промяна" и сега Радев бърза да се дистанцира от Кировото правителство. Усещат на къде вървят нещата и как народното недоволство ще се излее изведнъж и Радев се застрахова. Накрая както винаги всички ще са намазани с лаййна само Радев ще излезне чист и невинен като детско дупе!
  • 21 Гандалф

    17 1 Отговор
    Господин президент, новите доидоха с твоя протекция и подкрепа..когато нещата вървят, обираш лаврите с тях...когато не вървят, се дистанцираш...и нови да доидат, пак ще играеш същата политическа игра
  • 22 Продълж@в@ме подмян@т@

    11 1 Отговор
    ПростоКиро само се консултира обследва, изследва и орави работни групи😂а май няма да доживеем да видим всички негови действия до калва България ще доведат такава че да не я познаем както той беше казал🤔
  • 23 Незабравимо

    16 1 Отговор
    Помним, Радев, помним с какви суперлативи ни наложи Петков и роднинско-приятелската му шайка.

    Напусто лееш критични слова за правителството.

    Ти, Радев, единствено ти си отговорен за хаоса и малоумното управление на Кирчовците.

    Този път няма да ти се получи евтината игра.

    Защото помним…
  • 24 карамбата

    4 1 Отговор
    Кой е този?
  • 25 Герб ПобедаБойко Идвай

    7 1 Отговор
    Радев Половината кабинет е от служебните превратаджии Радев къде ти е държавността Радев и подмяната срутиха България Кой КОЙ ЩЕ И ПОТЪРСИ СМЕТКА
  • 26 Тоя Радев само туй си знае.........

    3 1 Отговор
    Това трябва , онова трябва ама само трябва , а действие никакво
  • 27 ОСТАВКА ФАТМАК!

    3 0 Отговор
    ПАЗИ БОЖЕ ПРОООО$Т ФАТМАК ДА ПРОГЛ€ДН€....!
  • 28 посланиците подслушвани ли са ?

    3 0 Отговор
    я да върнем малко назад - заради тези измамници ТИ -- ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА подписа фалшиви документи , назначи ги на поста ,, и ги защитаваше месеци наред както дори не си защитавал жена си когато са я дъвкали в медиите . Толкова го бранеше Кирчо ,че дори предаде БСП - без която щеше да си млад пенсионер , понеже никой не беше чувал за теб . Друг създаде този измамник -- НО ТИ ГО РОДИ ЗА МИНИСТЪР И ПРЕМИЕР . ЛИЧНО ТИ !!!!!!
  • 29 Стига с този Пиар.

    2 1 Отговор
    С това говорене Радев не помага,
    а само пречи и настройва хората срещу кабинета. особено в този труден период.
  • 30 И аз да кажа

    0 0 Отговор
    Този просто е абониран за безсъдържателни и банални изказвания, които до нищо не водят! От две години го слушам как с дълбоко проникновение ни съобщава, че водата е мокра, зимата е студено, нощем е тъмно- или пък от типа: "дайте да дадем, другари!" То не е изненадващо, имайки предвид кариерата му, но за мен е смайващо как му се вързват! Напоследък спря да дрънка за "държавността"- вие имате ли усещането, че се е променило нещо и държавността е цъфнала? Аз съвсем не.
  • 31 И аз да кажа

    0 0 Отговор
    Този просто е абониран за безсъдържателни и банални изказвания, които до нищо не водят! От две години го слушам как с дълбоко проникновение ни съобщава, че водата е мокра, зимата е студено, нощем е тъмно- или пък от типа: "дайте да дадем, другари!" То не е изненадващо, имайки предвид кариерата му, но за мен е смайващо как му се вързват! Напоследък спря да дрънка за "държавността"- вие имате ли усещането, че се е променило нещо и държавността е цъфнала? Аз съвсем не.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове