Last news in Fakti

29 Март, 2022 08:53 1 895 11

Уж властта е нова, а практиките в и спрямо съдебната власт са порочните стари - разказва адв. Методи Лалов

  • алексей трифонов-
  • гражданство-
  • надежда йорданова-
  • адв. методи лалов

"Странно ли е че над случая "Трифонов" изглежда да има чадър? Не. Странното е друго - че Алексей Трифонов е държан в съдебната система от Надежда Йорданова, която заявява, че ще прави съдебна реформа", пише юристът

Уж властта е нова, а практиките в и спрямо съдебната власт са порочните стари - разказва адв. Методи Лалов - 1
Снимка: ФАКТИ

Софийският градски съд се ръководи от Алексей Трифонов, за когото има данни в Министерството на правосъдието, че не е български гражданин, поради която няма право да бъде съдия и председател на съда. Трифонов беше и номинация на ДПС в ЦИК.

По случая със "съветския" гражданин Трифонов многократно съм сезирал държавните институции - последно министър Надежда Йорданова, за да предложи на ВСС да уволни Трифонов, както и министър-председателя Кирил Петков, във връзка с бездействието на Йорданова вече над три месеца да стори това".

Това пише на страницата си във Фейсбук адв. Методи Лалов, независим общински съветник в Столичния общински съвет и активен общественик.

"От източници в МП разбрах, че искането ми до министър Йорданова е "зациклило". Защо? Вероятно защото министърката го е изпратила на Людмила Василева - директор на дирекция "Взаимодействие със съдебната власт", която отговаря за нотариусите и частните съдебни изпълнители. Странен е управленският подход на Йорданова да възложи този въпрос именно на Людмила Василева, която е бивша директорка на дирекция "Българско гражданство" и като такава три пъти отказа на ВАС да направи проверка на гражданството на Алексей Трифонов, след като ВАС прие, че разследването на Валя Ахчиева изисква административна проверка за гражданството на това лице.

Точно Людмила Василева пишеше на съда, че съдия Трифонов не фигурира в Регистъра на МП като лице, получило българско гражданство с Указ на вицепрезидента. Но именно Василева отказа да извърши административна проверка в район "Илинден", където се съхраняват съветският и българският акт за раждане на Трифонов. Така Людмила Василева "замаза" пред ВАС казуса Алексей Трифонов и позволи номинацията на ДПС в ЦИК да стане председател на СГС. Всички в МП знаят и за топлите връзки на Людмила Василева със зам.-председателя на ВАС - Любомир Гайдов. Наскоро ВСС го избра на този пост, въпреки че има само 5-годишен стаж във ВАС, но вероятно защото в юридическите среди се говори, че е протеже на Иван Гешев.

Странно ли е тогава, че над случая "Трифонов" изглежда да има чадър? Не. Странното е друго - че Алексей Трифонов е държан в съдебната система от Надежда Йорданова, която заявява, че ще прави съдебна реформа. Управляващите предлагат започнатите дела от Специализирания наказателен съд да отидат в СГС. Същевременно не правят нищо, за да бъде махнат оттам Алексей Трифонов, за когото очевидно има данни за зависимости. Защо ли?

Единственото нещо, което би могло да опровергае усещането ми, че новите управляващи искат да се ползват от уязвимостта на Трифонов, е Йорданова да предложи незабавно ВСС да уволни Трифонов. В противен случай скоро Йорданова ще трябва да отговаря на друго мое искане - за оставката ѝ", коментира и декларира юристът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УВ лампа

    9 5 Отговор
    Уж властта е нова, а ПАК Я КОМАНДВАТ ОТ "КОЗЯК"-А.
  • 2 Гост

    12 1 Отговор
    Такова крадливо племе няма в света. Крадци и роби. Това е
  • 3 смок

    7 3 Отговор
    Като си завършил вишо в Кенъда,няма начин от УСА-то да не са ти плащали обучението. Сега резултатите на канадеца са видни-скъпотия до уши. В безтегловност.
  • 4 Ха ха

    9 3 Отговор
    Какво и е новото властта са старите нови лица от подмяната
    Славчо , корнела , пинокио , и за цвят един отказал се от бьлгарско гражданство навремето
  • 5 никва промяна към по добро не се

    6 1 Отговор
    забелязва .ако двойното обедняване го водят за промяна значи киро гела е успял
  • 6 Българка

    7 0 Отговор
    Безумие е години наред да не бъде отстранен шефа на най-големия съд у нас ,защото той не е българин. ГЕРБ и ДПС изпаднаха в истерия, че Кирил Петков имал двойно гражданство , но са глухи и слепи, че правораздаването в СГС е в ръцете на руснак. Питам решенията на съда, които са "в името на народа" и се подписват от Алексей Трифонов, в името на чий народ са? Дали не са в името на Путин? Това си е чиста шизофрения. В цивилизованите страни се екстрадират путинисти, замразяват се сметки ,имоти, активи на руски олигарси, а у нас руснак е шеф за правораздаване. Да не забравяме, че прокуратурата ни е структурирана по модела на Сталин/ Путин .Добавяме и дълга руска ръка във всички силови и отбранителни структури. И черешката е руснак начело на правораздаването
    Веднага отстраняване на Трифонов!
  • 7 Методи Лалов! Такива като теб са много

    4 1 Отговор
    В Съдебната система! Тя е единия от главните виновници да сме в Тинята на Европа!!
  • 8 Doni Brasko

    2 2 Отговор
    Лалов много лала. Къде е нова властта Лалов. Ти за разделение на властите чувал ли си? Съдебната власт е отделна, там нищо не е ново.
  • 9 глоги

    3 1 Отговор
    "От източници в МП разбрах, че искането ми до министърката Йорданова е "зациклило". Защо? Вероятно защото министърката го е изпратила на Людмила Василева - директорка на дирекция "Взаимодействие със съдебната власт". КОГА СЛАВИ ТРИФОНОВ ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАфКА ОТ партито И Т.Н.? Партия начело с Тошко Африкански.....
  • 10 гхтр

    6 0 Отговор
    Никаква съдебна реформа няма да направят. От години Хр. Иванов все съдебна реформа прави. С НК от миналия век, писан по съветски, сталинистки модел и нереформиран 30 год. в съгласие с европейските директиви, с пълно погазване на всички граждански и човешки права, насочен изцяло срещу обикновените хора, съдебна реформа не може да се случи.
  • 11 Абе

    3 1 Отговор
    Тия малоумници ако не мислят само за собствения си джоб, страната ни ще цъфти и покълне а не само плевели да ръстят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове