Last news in Fakti

19 Април, 2022 19:40 1 240 10

Андрей Гюров: Учудващо леко преживях нещата около избора на нов шеф на БНБ

  • андрей гюров-
  • шеф-
  • бнб

Той оцени като "екстравагантна" идеята на БСП да се върнат хартиените бюлетини на изборите

Андрей Гюров: Учудващо леко преживях нещата около избора на нов шеф на БНБ - 1

"Учудващо леко преживях нещата около избора на нов шеф на БНБ по две причини. Първата е, че в моята биография няма нищо, от което мога да се срамувам и което искам да крия. И винаги съм готов да отговарям на всякакви въпроси на тази тема. А от друга страна, влизайки в политиката трябва да сме наясно, че не можем да приемаме нещата лично".

Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. Според него парите за пътищата не били обвързани с трусовете в коалицията около избора на нов гуверньор на БНБ.

"Моята кандидатура за БНБ стоеше на дневен ред още от първия ден на парламента когато се запознах с Ива Митева и спомена, че с нейната майка са разглеждали биографиите на колегите ѝ и са се питали дали аз ще съм следващият управител. Явно поне в разговорите на някои хора в парламента моята номинация е била въпрос още от първия ден.

Когато започна процедурата ние поддържахме тезата, че тя трябва да стартира, когато имаме възможността да издигнем обща кандидатура, консултирана както в управляващата коалиция, така и с опозиционните партии., защото това е изключително важна позиция и изисква широка подкрепа и ясен мандат", допълни той.

"Периодично в българската банкова система се получават трусове, които струват огромни средства на всички данъкоплатци. Не може да казваме, че в системата няма проблем и в следващия момент една от най-големите банки в страната да фалира и да трябва да платим от джоба си 4 милиарда лева.

Говоря и за последващото разграбване на КТБ, където има много неизвестни, които още не са изчистени и един бъдещ управител на БНБ би могъл да внесе още прозрачност", допълни Гюров.

Той оцени като "екстравагантна" идеята на БСП да се върнат хартиените бюлетини на изборите.

Първо, аз като участник в изборния процес, не на последните избори, а на предишните за 45-о и 46-о Народно събрание участвах в секционните комисии, това което мога да кажа е, че процесът беше изключително лесен и много добър, и това което видяхме впоследствие, беше че броят на недействителните бюлетини и на проблемите с манипулирания вот не съществуваха. Тоест има причина защо ние държим на машинния вот.

Може би някакви части от обществото или хора по-възрастни и които технологично не се чувстват добре с новите технологии, за тях това е проблем, но аз не го видях. Аз бях част от секционна комисия в едно малко село, където имаше много възрастни хора, никой от тях нямаше проблем с използването на машините.

Така че мисля, че на този етап, те се доказаха като един добър начин за гласуване, който улеснява изборния процес, който съкращава изключително много времето, нужно за да бъдат предадени списъците и да бъдат отчетени резултатите, и който прави така, че да няма голям брой недействителни бюлетини.

Това са все положителни страни, които ние бихме подкрепили. 99 % е сигурно, че ние няма да подкрепим такъв закон за връщане на хартиените бюлетини, допълни Андрей Гюров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    8 4 Отговор
    Славуца искаше да вземе БНБ и да се къпе в злато, като хобит Пущинакът на Смог 🤡👍🏻
  • 2 Баце

    6 2 Отговор
    "Леко" щото сигурно си бил на Наско на рождения ден и на него му беше доста "леко", та чааак в облаците.
  • 3 име

    10 4 Отговор
    Този член на ПП да си каже право, че образованието му не позволява да заема поста гуверньор на БНБ и точка. Няма какво повече да го дъвчете. Апропо, никой от ПП няма опит за длъжностите, на които са ги назначили. Абревиатурата ПП свеки да си я тълкува както иска, но със сигурност не продължават никаква промяна

    Коментиран от #7

  • 4 Шиша

    7 6 Отговор
    Добре, че не избраха човека на Домуса - Каримански.
  • 5 Кой

    9 3 Отговор
    го интересува, как си преживял? Видяхме ви! Гадна задкулисна партия! Изпълнявате задкулисни заповеди! По гадното е, че паднахте на ниво, да ползвате лъжи, пропаганда и тролове, срещу партньорите ви, защото нямахте очи и достойнство! Само продажници и задкулисници в България, лъжещи и борещи се за власт и кражби!
  • 6 РУСКА АГРЕСИЯ

    7 4 Отговор
    Путин ли е дал идея на основаването на партията на простия Киро да пуснат чалга?! Сигурно и това е част от руската атаката срещу киро, правителството и България, а?
  • 7 анализатор

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Не, продължават подмяната, на опашка чакат още много некомпетентни !!!!!!
  • 8 На кратко

    9 2 Отговор
    Като чуя осем пъти "аааа" и "ъъъъ" в едно изречение и спирам талавизора.Всичките от подмяната на една неграмотна матрица са ги правили.Бъдещия македонски и настоящ канадски гражданин Кире Простевски е същото.
  • 9 КГБ

    3 2 Отговор
    Този ми прилича на шизофреник
  • 10 hahaha

    1 1 Отговор
    учудващо прости хора са се събрали в ПП и се мъчат да управляват
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове