Last news in Fakti

30 Април, 2022 13:51 1 910 23

БСП чества 1 май в София и страната - празникът ще мине под мотото "Достоен труд в мирен свят"

  • бсп-
  • 1 май-
  • чествания-
  • достоен труд-
  • мирен свят

Лидерът на партията и вицепремиер Корнелия Нинова ще участва в празненствата в Кърджали

БСП чества 1 май в София и страната - празникът ще мине под мотото "Достоен труд в мирен свят"        - 1
Снимка: БСП

БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат с различни инициативи и събития в цялата страна. Честването на празника ще бъде под надслов “Достоен труд в мирен свят”, съобщават от пресцентъра на левицата. .
По решение на Националния съвет на БСП и желание на социалистите, структурите на БСП в страната ще организират множество мероприятия.
Корнелия Нинова, лидер на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и енергетиката ще участва в честванията на празника в Кърджали.
Министърът на труда и социалните грижи Георги Гьоков ще празнува заедно със съгражданите си в Стара Загора. Министърът на земеделието и горите Иван Иванов ще бъде в Шумен. Министърът на туризма Христо Проданов ще празнува заедно с Градския съвет на БСП-София, който организира митинг-концерт в Борисовата градина на „Лятната естрада” с начален час от 11:00 ч.
В отбелязването на Денят на труда 1 май се включват всички общински организации на БСП в цялата страна, младежкото обединение, обединенията на ветераните и жените социалисти, както и народните представители от „БСП за България”.
В Бургас социалистите ще празнуват Денят на труда с автошествие. Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще отбележат датата с митинг- концерти и събори. В Ловеч са организирани редица срещи и дискусии по въпросите за правата на трудещите се.
На празника на в. ”Дума” свободното слово и свободните медии ще се включат и множество други леви издания и издателства – списание ”Ново време”, вестник ”Жарава”, вестник ”Моята вяра”, вестник ”Нова зора”, издателство „Захарий Стоянов”, издателство „Български писател”, издателство „Българска книжица”, издателство „Персей” и „Синева”, и книжарница „Нисим”.

БСТВ ще очаква зрителите на специален щанд, където водещите на популярните предавания на свободната телевизия ще могат да разговарят с тях.
Само за няколко месеца правителството, в което БСП е социалният стълб, повиши минималната заплата от 650 на 710 лв. – ръст с 9,2% спрямо 2021 г.
В края на 2021 г. над 2 млн. пенсионери получиха увеличение на доходите си средно с над 12%. Това е най-голямото увеличение от 2008 г. насам. Увеличиха се и обезщетенията за отглеждане на дете до 2 години на 710 лв.∙Удвоиха се и средствата за осигуряване на лични асистенти за хора с увреждания. „БСП за България” вдигна с над 20% месечните помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование. Детските градини станаха безплатни.
Благодарение на сериозната подкрепа за бизнеса „БСП за България” задържа безработицата на рекордно ниско равнище под 5%, въпреки енергийната и здравната криза. Увеличени с 50 млн. лв. са средствата по Националния план за действие по заетостта. Така над 22 000 безработни от уязвимите ще имат работа и доходи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    16 9 Отговор
    ЗАКРИВАЙТЕ тази уродлива партия
  • 2 Ром

    4 10 Отговор
    А на Укро туристите ще дават 💰 за пръви май

    Коментиран от #6

  • 3 Жоро

    14 5 Отговор
    БСП са на изчезване.Нинова - единия патрон. Миротвореца. Най добрия министър който България е имала. Легендата. Спасителката на нацията. На следващите избори дали ще хванете 4те процента ? То и те са ви много.
  • 4 симо

    13 5 Отговор
    Кадрите от бкп/бсп нямат нито един работен ден.Какво ще празнуват?
  • 5 Путинофил

    12 7 Отговор
    Да не забравите руските знамена и тези на СССР! Ще бъда там, лично ще ви проконтролирам!

    Коментиран от #10, #19

  • 6 Путинофил

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ром":

    Кога ще ви светне крушката? Тук няма нито една украинка! Те са в Полша. Тук са на Путин кифлите. Хем ни спря газа, хем им плащаме! Да ни дойде акъла!
  • 7 ТАКОВА ЧУДО НЯМА

    11 6 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИТЕ ТЪРТЕИ ЩЯЛИ ДА ПРАЗНУВАТ ПРАЗНИКА НА ТРУДА ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ В ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ Е ЗАБИЛ ЕДИН ПИРОН НО ИНАЧЕ ОТ ТЯХ ПРАЗНИКА А ОТ НЯКОЙ ДРУГ ТРУДА
  • 8 !!!?

    12 2 Отговор
    1 МАЙ - ДЕН НА ТРУДА !!!?

  • 9 Верто

    9 6 Отговор
    Тези неадекватни соц-отпадъци отдавна са за бунището на историята...
  • 10 Аз съм дебил

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Путинофил":

    Русофилските дебили даже не разбират иронията ти и ти слагат "плюсове" :)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никой

    8 2 Отговор
    Ей ! Сигурно има още балъци да се хващат на мантрата 1 май ден на труда. На кой труд , на МУТРО КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ? На КРИБ , АОБР ,СРСНПБ. Вие бачкайте ,ние ще си харчим парите ВИ. Пази Боже от идиоти. Наздраве за 1 май. Пожелавам Ви щаслив живот от миналото.
  • 13 верно ли?

    5 1 Отговор
    Че кога първи май стана ден на милионера?
    Или ден на дундуркания връзкар?

    Опушил съм инфото.
  • 14 безпартиен

    7 4 Отговор
    Интересно дали ще има поне един работещ в частния сектор,самоосигуряващ се които да им пристане на акъла на тези дето реват за заплати,без да са изкарали и един лев с труд!Колко трябва да си нагъл след като на 9.11.1989 са заспали като комунисти а на 10.11.89 са се събудили социалисти!Тази социалистичаска/комунистическа номенклатура се самовъзпроизвежда,предава се на деца и внуци!
  • 15 Оода

    2 4 Отговор
    Аз съм бесна комундела и летя от цвят на цвят
  • 16 НЯКОЙ

    5 1 Отговор
    Не можете вече никого да излъжете с първомайски митинги че сте лява и социална партия щом крепите това антибългарски, пагубно управление, че и управлявате с тях.Последните избори би трябвало да ви светнат червената лампа, а при следващи, съвсем ще се сринете. Веднага преговори с Газпром и никакво оръжие за Украйна, а за най сигурно напуснете коалицията и избори.

    Коментиран от #22

  • 17 Карл

    3 0 Отговор
    На 1 май 1776 г. близо до германския град Инголщат, Адам Вайсхаупт създава ордена на Илюминатите. Как пък се улучиха точно с деня на труда, бе? Гледай ти, какво съвпадение!
  • 18 Бай Брадър

    3 0 Отговор
    Достоен мир в труден свят ? Да , ама не !
  • 19 Independent

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Путинофил":

    Супер ще е - съветски знамена на американски празник
  • 20 ДРТ ПРЧ

    4 0 Отговор
    ДОСТОЕН ТРУД-НЕДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ-МИЗЕРНИ ПЕНСИИ-БЕДНА ДЪРЖАВА
  • 21 Оракула

    2 0 Отговор
    Нито труда е достоен ,с това мизерно заплащане,
    и ни най малко е мирен светът, с войната в Украйна ,
    ангажирала 70% от цял свят!!
    За заспалите Български Профсъюзи-хайлязи да не говорим!
    Българския работник е роб на Олигархията , завладяла тотално държавата!
    И докато няма някой , като ВасилЛески да организира работниците в България ,
    ще тънем вечно в беднотия и мизерия!
    БСП както винаги продължават с Утопията на Ленин и Омразата на Сталин!
    А Президента на РБ ,с нова Партия и стар костюм!
  • 22 От чужбина

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "НЯКОЙ":

    Най-грозната олигархия днес , Путинската!
    Най-бедни са в Тюменския край!
    Най-корумпирани са в Москва!
    Най -неграмотни са в Чечения!
    Най- работни са в Чукотка,
    но си ядат елените сами!
    Най- корумпираната армия е Руската!
    Да не забравим честитим," точно днес"
    и раковото заболяване на убиеца на Украйна,
    Владимир Путин!
    Господ забавя но не забравя!!
  • 23 Иван

    2 0 Отговор
    "ДОСТОЕН ТРУД В МИРЕН СВЯТ" - и това го казва партията подкрепяща войната на Путин в Украйна !
    Е няма по-нагли и извратени хора от тези в БСП !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол