18 Май, 2022 05:19 1 661 32

ДПС: С езика на омразата "Възраждане" погазва основните принципи на съвременното демократично общество

  • дпс-
  • възраждане-
  • език на омразата

От партията заявиха, че категорично осъждат подобно поведение и призовават институциите и политическите сили към спазване на разпоредбите на Конституцията на Република България

Миналата седмица българското общество стана свидетел на недопустимо използване на език на омразата и обидна реторика от лидера на политическа партия "Възраждане" спрямо вицепрезидента на САЩ, с което не само бяха погазени основните принципи на съвременното демократично общество, но и бяха насърчени нетолерантността, агресивният национализъм и дискриминацията.

Това се казва в официална позиция на Централното оперативно бюро и парламентарната група на ДПС.

Като националноотговорна партия, поставила си за цел създаване на правови и социални гаранции за недопускане на етническа и религиозна омраза и дискриминация, за равнопоставеност в правата, свободите и социалната сигурност на всички общности, ДПС категорично осъжда подобно поведение и призовава институциите и политическите партии към спазване на разпоредбите на Конституцията на Република България, международните актове, както и на актовете на Съвета на Европа и на Европейския съюз, заключаващи се в гарантиране на уважението към човешкото достойнство и защитата на репутацията и правата на другите.

Само по този начин, чрез единство и противопоставяне от страна на цялото ни общество към действия, целящи насаждане на ненавист и подбуждане на краен национализъм, България ще бъде възприемана като надежден и авторитетен партньор на международната сцена.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    72 19 Отговор
    Изпитвам огромна гнус към лицемери те от турската партия

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зззз

    49 12 Отговор
    При вашата партия езикът на омразата е в излишък 33 години спрямо българите и е смешно да лицемерничите за някаква си никоя.
  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    47 10 Отговор
    А с езика на който водите предизборните си агитации, погазвате основно конституцията! Погазвайки нея, погазвате и демокрацията! Правейки това е редно да си затворите зурлите и да не ни редите клишета на развален български, щото е обидно дори да си мислите, че някой освен мюслите ви взима на сериозно! Което пак ме навежда на мисълта, че сте в разрез с конституцията !!!

    Коментиран от #26

  • 5 Моралес

    41 9 Отговор
    В стил Брюксел , ДПС чуват Възраждане , но не чуват езика на омразата на ПП и ДБ .
  • 6 Мдада

    38 10 Отговор
    Дошло е време за възраждане лустрация и затвор

    Коментиран от #7

  • 7 За такива

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Мдада":

    Като тебе преди всичко ли се отнася?
  • 8 Ще дойде Видов ден

    35 5 Отговор
    Как няма да ви мразим, като непрекъснато рушите България

    Коментиран от #23

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фффффф

    13 32 Отговор
    ДПС и Възраждане са огледален образ на руските служби и на Путин
  • 11 Зандър

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Защо? Нали урките са фашисти. Ако си следя изявленията на дпс си разбрал, че са последователни. Постепенно наслагват идеята за незачитане на права. За пълзящ фашизъм....... Скоро ще искат и те "спец операциика
  • 12 ЧОЧО

    20 5 Отговор
    Депутат отДПС попита Премиера-защо като влезеш в Български дом мирише на бедност!Премиера отговори правилно но трябваше и да ме отговори-ами защото вие крадете от залъка на тия хора.
  • 13 Щом ДПС

    24 7 Отговор
    вият, значи всичко е на шест.

    Коментиран от #21

  • 14 Ганьо

    9 14 Отговор
    Каквото и да си говорим, няма по демократична партия от тази...
  • 15 Даниел

    14 19 Отговор
    ДПС и Възраждане се управляват от едно и също място и едни и същи хора и са като скачени съдове. Повтаря се историята с Атака, после с НФСБ и ВМРО. Сега най вероятно ще има ексцесии от рода на историята пред джамията с Волен Сидеров. Колко струва България според Вас и за колко я продадохте другари Ахмед Доган, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и други знайни и незнайни “български политици”?
  • 16 Българските турци

    11 3 Отговор
    Върлият възродител се възмутил... Аве сега цяла България се разхожда с европейските трошки към КПП-тата ! А ромите ви ги остави не султанът през 1878 а ние от Голямата "разходка" през 1989 та за да ви възродят за 40 - 50 години ....останаха ви по малко 10 -20 и почти сте готови...пример ...започни от парламента докато стигнеш до чалгарщината...всичко мирише и бие на пушено....
  • 17 Цирк Москва

    8 17 Отговор
    Преди така си вдигаха рейтингите с Атака, после с "патриотите ", сега с иZрожденци ... Явно още действат съветските номера, над хомосъветикус .
  • 18 Дааа

    3 17 Отговор
    дпс=герб=възраждане= мафия и крадци.
  • 19 Българските турци

    16 3 Отговор
    Най малко на ДПС се пада да подкрепят индийското Кямиле на Вашингтон...Вие за вашите си Камили какво сте направили че сте се загрижили за американската Камила ?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Щом ДПС":

    Да,всичко върви по план. Следват епизодите със златното пръстче и патерицата и са аут,а българина пак няма да може да седи известно време от болки, докато се появи следващия спасител на България. Българина е с такава амнезия , и неможе да проумее, че вече 30 години му пускат един и същи филм да гледа с различни артисти
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Видов ден

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ще дойде Видов ден":

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло !
  • 24 Ха,ха,ха

    10 0 Отговор
    То пък една демокрация у нас!!!
  • 25 мой

    1 15 Отговор
    Хора, мислете малко, моля ви не се ловете на този плосък номер. Това е маневра за наливане на електорат към Възраждане. ДПС са мафиотска структура и всяко изказване е премерено. С тези думи позиционират Копейкин, (който е руски слуга точно като Доганов), като противник на ДПС, за да може който иска да се припознае с него.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българските турци

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "мой":

    Мамамустара има и умни българи !?...
  • 28 Сандо

    2 0 Отговор
    Е да,разбира се - едно е да объркаш името на някаква си вицепрезидентка,друго е да обявиш чужда държава за своя Родина!
  • 29 Браво

    1 1 Отговор
    Ако има избори ще гласувам за тях.
  • 30 Тома

    1 2 Отговор
    Дпс герб и възраждане гласуват заедно а всичко което казват е пунтамара
  • 31 Коко

    1 0 Отговор
    ДПС са хитра и коварна турска партия. Нашите патриоти нямат тяхната тиха настъпателност и привидна умереност, зад която се крият категорични цели - турският език да стане у нас втори държавен и турците да получат автономия, като заграбят голяма част от България. Да, на нашите им липсва истински патриотизъм, много приказват и са много крайни на думи. На дело видяхме колко добре си подредиха живота волният Волен, Валерката далаверката и клекналият Красчо. Какъв потенциал за управление има "Възраждане"? Сами преценете. Не ми се иска ние българите да губим, но нашите управници успяха да изгонят от страната най-умните и най-работните. Дори успяха да потулят "Под игото" от учебния процес, като допуснаха от него да се изучават предимно главите "Представлението" и "Радини вълнения", българите да четат комикс по романа, нарисуван от французин и силно съкратени учебни издания. Страхливците не могат да побеждават, нито пък кресльовците. Тайната на успеха е тихата и умерена настъпателност. Но вече казах, кой я използва като тактика - не ние.
  • 32 Да така е

    0 0 Отговор
    грозните лъжи и обиди на Копейкин нямат край и стават все по - жалки ! Когато нямат факти и аргументи , почват да плюят и обиждат като махленски скандалджийки , най - глупав винаги най - високо вика и кряка ! ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове