Last news in Fakti

26 Май, 2022 15:19 1 695 37

МВР- синдикатът: Направихме достатъчно компромиси, протестите остават

  • мвр-
  • синдикат-
  • протести-
  • компромиси

Настояваме за истинска и обхватна реформа, подчерта председателят Валентин Попов 

МВР- синдикатът: Направихме достатъчно компромиси, протестите остават  - 1
Снимка: БГНЕС

"Протестите на МВР остават. Направихме достатъчно компромиси. Увеличението на заплатите е в основата на протестите, но настояваме за истинска и обхватна реформа в МВР. И то наведнъж, а не на порции". Това подчерта пред БНР Валентин Попов, председател на Синдиката на МВР.

"Диалогът с министър Бойко Рашков върви зле. Предложенията, които правим, не се приемат като предложения, а като критика. Искаме пълен анализ на системата, но това не се възприема от ръководството", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да преговарят

    9 14 Отговор
    с Дамаджаната е чиста загуба на време.
  • 2 Момо

    23 7 Отговор
    Бойко що не ви направи реформа за 12 години феодализъм ?
  • 3 Кольо

    27 7 Отговор
    Такива трябва да бъдат уволнени, протеста е организиран от партия гроб.
  • 4 отврат сте

    20 4 Отговор
    Ало, хората на боко! И ти шефе на Синдиката на МВР. Ако трябваше да сте нодоволни (слушах те по БНР), трябваше да сте разкостили любимеца си Борисов пожарникаря и мутра да сложи МВР в ред. Аз съм от тези, които на живо ви гледах как биете младите хора зад колоните през 2020 г. на протестите. ЗАЩО Синдикатът не излезе със собствено мнение да се потърси отговорност от тези ВАШИ колеги и до днес ги криете? Как хората да ви вярват??? Явно защо нямате диалог с Бойко Рашков.
  • 5 Пенсионер

    7 4 Отговор
    Какво става с увеличението на пенсиите м.юли. Ще се премахне ли тавана на пенсиите, както каза Гьоков, или напротив. Никой нищо не говори вече по това.

    Коментиран от #15

  • 6 Иво

    30 0 Отговор
    Повечето в полицията са наши и ваши, назначени по роднинска или партийна линия.Българската полиция генерира престъпност ,продава наркотици и прикрива опр. Мафиоти.
  • 7 Направете нещо

    17 1 Отговор
    За да не искате почерпка от всеки на пътя! Като просяци или като мутри сте!
  • 8 От къде

    19 1 Отговор
    да ви вземат парите в тази ограбена държава , световна криза и инфлация , война сред Европа и безброй непредвидими неща ? Кой да ги изработи тези пари ? Колко са хилядите в полицията на пенсия и заплата ? И само дай , дай и дай !
  • 9 Нострадамус

    19 2 Отговор
    Реформата започва с iq тест,при който ще отпадне 2/3 от хрантутниците.Като освободят и пенсионерите,току виж имаме читава полиция с добри заплати

    Коментиран от #16

  • 10 Хората на толупа

    19 1 Отговор
    Целта е дестабилизация, с не реалистични искания.Крадът бензина, използват служебните автомобили като свои, тероризират биснесмени ,и реално престъпността не намалява.
  • 11 Седем

    21 0 Отговор
    хиляди работят в полицията на пенсия и заплата ! И те ли ще протестират ?

    Коментиран от #34, #35

  • 12 Айде

    13 2 Отговор
    Айде тулупи на работа. И тези пари са ви много.
  • 13 безпартиен

    19 1 Отговор
    Този като го гледам на снимката сигурно е 2 в 1 т.е.със заплата от МВР и пенсия като бонус + 20 заплати за пенсионирането!Такива като него са повече от 5000 души все на ръководни постове със заплати от 2500-3000 лв.месечно!!!Като им се работи ЗАЩО се пенсионират?За да източват законно пенсионната система и да пречат за кариерното израстване на млади кадри?Такъв закон има само в България!Няма държава в ЕС дори САЩ и Русия с бившите ОНД републики нямат такова разхищение на бюджета-пенсиониран от бюджета да продължи да работи пак там но и с бонус пенсия!!!Знае ли този как се изкарват в частния сектор тези 2500-3000 лева,че и към тях има данъци и осигуровки/здравни и социални/?Колко "работещи " пенсионери има на издръжка от бюджета всичко по министерства,държавни фирми,общини,комисии,организации?Нали този бюджет се пълни единствено от работещите в частния сектор!Тези които ползват директно бюджета са 2.3 млн.пенсионери,около650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил."бюджетници",около 1 млн.ц.гани без образование,професионална подготовка и трудови навици!!!!!Решението е промяна в закона за пенсионирането на служители от бюджета/държавен или общински/ и ограмотяване и вкарване в пазара на труда ц.ганите!Щом в Унгария може,значи и у нас може стига да поискат!там за да получи социалната помощ в размер на минималната заплата трябва да положи труд в озеленяване,облагородяване и почистване на населените места поне 21 дни в месеца!Така,че безработни там НЯМА!
  • 14 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    6 8 Отговор
    А 20 заплати при пенсиониране, кога ще ги спрат?

    Кога синдиката ще поиска държавата да се погрижи за децата на загинали им колеги полицаи. За да спрат полицаите да просят.
  • 15 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пенсионер":

    "Ще се премахне ли тавана на пенсиите..."

    Тавана на пенсиите няма да се маха, даже трябва да се намали и да стане 3 пъти минималната пенсия. Скоро ще ви секнат всички наследени от Тодор Живков привилегии. На вас бившите милиционери, льотчици, фатмаци...

    Коментиран от #24

  • 16 МиДа

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нострадамус":

    Да не забравяме и тези с наднорменото тегло, дето едвам слизат от патрулката.
  • 17 Колибка

    6 2 Отговор
    Толупий,няма да остави да
    управляват ,Кире и Василев,макар
    и некадърни.Ние нямаме държава
    Всичко зависи от Гешев,но той
    не се води управленец.Никой не
    поема инициативата да се направи
    държавата и спаси от стопера
    Гешев.Страх, въведен целенасочено
    отвън.Страх.По царско време
    стражарите имаха щат - толкоз.
    Полицията ,стана водеща хранилка
    нещо,като скрито непео.

    Коментиран от #32

  • 18 Бай Онзи

    12 2 Отговор
    Компромис прави държавата , че още ви търпи , търтеи !
  • 19 Уса

    12 1 Отговор
    Много престъпници има в тая полиция и то на ръководни длъжности
  • 20 Просто човек

    6 0 Отговор
    12 години бяхте много тихички...и биещи!
  • 21 Бай Брадър

    9 0 Отговор
    Абе я по-сериозно-който не му изнася-да се изнася ! От мвр , от пожарна , от от всички държавна хранилки ! Айде да видим кои са повече-хората или полицаите по 120 кг , които ги бият по двама в комплект -по последни публикации !!! Айде да ви нява ! Ще има контрапротест !!!!!!!.......АК-47
  • 22 Рттр

    6 0 Отговор
    ББ защо не ви вдигна заплатите? Трайкахте си хак да ви е!
  • 23 Чудо

    10 1 Отговор
    На бас,че тоя кибик е на пенсия и заплата.
  • 24 Пенсионер

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    И ти ще остарееш един ден, но пенсия няма да вземеш!
  • 25 Мандинго

    9 3 Отговор
    Когато премахнат тези които са на пенсия и заплата и се освободят щатовете за младите момчета които имат хъс за работа а дъртаците само ги натискат за да си пазят стола нещата ще потръгнат. Така ще се вдигнат заплатите и всички ще са доволни.

    Коментиран от #26

  • 26 Бонго, Бонго

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Мандинго":

    Младите момчета са мързеливи. Имат хъс за големи заплати, но в работата хич ги няма. Само претенции... А намери младо момче с хъс да стане охранител например. А такива колкото щеш и са на минимална заплата. Само пенсионери държат тази позиция и то по дъртички. Не си наясно с нещата.
  • 27 Мандинго

    3 3 Отговор
    До коментар 26 прочети коментар 13 много е прав човека не исзках да пладиатствам но да стоиш по цял ден на пенсия 1500 и заплата 2200 2500 и всеки втори да го казва май ти неси навътре в нещата. А за охранителни те са пенсионери на възраст70 плюс нямат избор пенсиите съм им по 500 осигуровки от Живково време

    Коментиран от #28

  • 28 Бонго, Бонго

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Мандинго":

    Казах, че не си наясно с нещата и излишно е да ти се обяснява повече. Пишеш глупости, това правиш. Проблема си е твой. Завистта и злобата са страшно нещо. Рано или късно, те погубват човека. Запомни добре това!
  • 29 Реформата е в действието

    8 3 Отговор
    Като уволнят пенсионерите, които вземат и заплати ше им остане бюджет и в излишък

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бонго, Бонго

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Реформата е в действието":

    Понеже изтриха мой коментар 30 нека кажа следното, надявам се администраторът да не го трие. Твойта работа е "СТАНИ ДА СЕДНА"! Честито, може и да стане...
  • 32 А ПО ЛЕКО

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Колибка":

    Какво ти разбира главата на тебе от управление? Дайте да плюем, че по лесно?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Туйн Пийкс

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Седем":

    Разбира се,тези на двойна хранилка са на първа линия,когато трябва да вземат нещо,нито пенсия,нито заплата им стига на тях...
  • 35 Туйн Пийкс

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Седем":

    Те са на първа линия,когато трябва да вземат,нито пенсия,нито заплати им стигнаха
  • 36 Анонимен

    0 1 Отговор
    Пишем, че трябва да се приемат здрави хора, млади. Кво против имате, да минават през преглед, физическо, психотест. Знаете ли кво чух преди 10,11 г, годината бе 2010. Явил се едно момче от Смилян с златни бижута.. Бил дал за психотест, някой си 4.000 лева, след това разказваше, как ченгето му казало, като станеш полицай ще носиш ли злато... И му поискал пари, но младежа отказал, за релени задачи и теми по български. Баща му е бил военен в Смолян и бе същата година приет в Пловдив. Може да е родопчанин, но бе възпитано, стройно, красиво момче. Приятел на Кирчо родопчанина. Едно към едно. Бях зад тях навън и чух целият им разговор. А и друго. Няма да забравя как един от подемение купи до х 4 етаж жилище, от казанлъшките села. Годината бе 1999,когато съшият младеж.. Когато х го приемат помицай, ела ми се обади, а тогава малкият на военния старшина, зядо има много земя, трактори в пловдив пари. На 3 г дете, за пари. Да х позна, не стана полицай. Що ли. Отговорете си вие, но здраве да има. Ред е на Ромео, моят син ша става полисай, а тя на 33 г, той на 15. Хаирлия да е. Поне ще ви налита на бой от дпс хихи
  • 37 СПРАВЕДЛИВИЯТ...

    1 0 Отговор
    Тези 78% работещи и клатещи в МВР -краката си за нищо не стават странно защо дигат скандали и ни занимават с техните проблеми като не ви изнася да работите в мвр на пуснете бре СВОБОДНИЯТ ПАЗАР ОТ МАЗАЧИ КОФРАДЖИСТИ И ЗИДАРИ Е ОТВОРЕН НО ТАМ ТРЯБВА ДА МОЖЕШ А И СЕ РАБОТИ А ВИЕ НЕ СТАВАТЕ ЩОТО СТЕ ОТ СТАРАТА НОМЕНКЛАТУРА МИЛИЦИОНЕРИИ НЕ МОЖАХТЕ ДА СЕ АДАПТИРАТЕ В НОВИЯТ СВЯТ ..60%ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР СА ЗАМЕСЕНИ В КРАЖБИ РЕКЕТ ДАЛАВЕРИ НАРКОТРАФИК И УБИЙСТВА..
    А ПОСЛЕ МАЛКО СА ИМ ПАРИТЕ И ПРИВИЛЕГИИТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол