Last news in Fakti

28 Май, 2022 11:27 4 429 36

Калин Георгиев: В МВР трябва да има много дълбока, структурна, добре премислена и политически изговорена реформа

  • калин георгиев-
  • мвр-
  • реформа

"Полицаите работят нещо, което е по-специално и опасно. Дайте им малко уважение на тези хора", заяви бившият главен секретар

Калин Георгиев: В МВР трябва да има много дълбока, структурна, добре премислена и политически изговорена реформа - 1
Снимка: Нова телевизия

"Реформата звучи перверзно в МВР. То е безумно реформирано. В МВР трябва да има много дълбока, структурна, добре премислена и политически изговорена реформа. Трябва да има и политически консенсус. След като бъде извършена - дълго време не трябва да има опити за политическо овладяване на министерството". Това заяви в студиото на „Събуди се” бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, коментирайки планираните реформи във ведомството.

По отношение на искането на полицаите за по-високи заплати той подчерта: ”Колкото и пари да получат – те все ще са малко. Тези момчета и момичета работят нещо, което по-специално и е много опасно. Нека кажем така – те отиват там, откъдето повечето хора бягат. Дайте им малко уважение на тези хора”.

Той коментира и българския закон "Магнитски". „Всички се откръстиха от него, така че такъв закон няма. Лек абсурд е, че може да има закон, който да наказва без намесата на прокуратурата. Би следвало да говорим за нещо друго. В съвременната геополитическа обстановка трябва да говорим за Закон за Националната сигурност. Не за такива опити за конфискации и някакви извънсъдебни отнемания на имущества. А за истински закон, който да координира действията на всички служби”.

По думите му трябва да има закон, който да защити българските държавни фирми и предприятия от вероятни санкции. „Как ще бъде уредено това- аз не знам, защото не ми е работата. Има едни хора, на които им пише „Съединението прави силата” – те трябва да решат”.

Георгиев коментира и случая с незаконните погребения от последната седмица. „Вижте обвиненията, които повдигнаха на този човек, ако можем да го наречен така. Те са за измама. Действията му са по-скоро проблем на морала и донякъде на НПК. Или е престъпление или е морално укоримо действие. Полицията не наказва морално укорими действия. Прокуратурата не преследва морално укорими действия, ако не са престъпления”.

По случая с издирвания търговец на криптовалута той беше категоричен: „Една от версиите на колегите е за отвличане. В подобни случаи колкото по-малко се говори, толкова по-добре. Убеден съм, че вече е сформирана група от експерти от главния секретар на МВР, които да подпомогнат разследването”.

„Този тип отвличания, с които аз и моят екип се налагаше да се борим – не съществуват повече. Но се надявам, че колегите четат методиките и това, което сме им оставили, ако този бич отново се появи”, изрази надежда той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешко

    12 6 Отговор
    Това не ми е работа, онова не разбирам. Измамата била само морално укорима?! Изобщо да не се изказва. Той каквото можа "даде" на системата, да почива сега.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Красимир Петров

    8 2 Отговор
    И този се е налял от караницата.
  • 8 Факт

    5 2 Отговор
    Народа по е в час от някой си Калин... Изиграхте си всички картите перфектни И днес младото Петков на мушката, внесто всички вие да сте на улицата, което сторихте. Калин Димитров умря, а там ставаха нещата в град Варна. При брат му, но много не, че нямаха възмижности, а искаха честно да си изиграят нещата, същото стана и с земята. Добре че сме работили в съд и ни бяха ясни нещата, а и моят адвокат, аз това на моят никога не бих го направил, защото си имахте дпс, роки, ваши любовни истории с на роки брат му и прокурор а днес адвокат. Къде бе мвр, къде бе на 100 метра директора на мвр, когато се дрогираха младите, и едно на път умря само на 18 г, когато спяха пред входа или по точно вътре дрогираните, а живеяха и живеят днес полицаи. Лесно е да говориш, но най добре знаят гражданите очевидци. И тук геноцид. Само ваши хора от дпс се назнапаваха и някой за украшение техен човек от дс дете българин. Пълен хаос. По живково поне е имало, но бяха малцинства, бяха проучвани по 2 години, жените им по 1. И коя жена не става или нея или напускай. Не всичко минало е било лошо. То не стига, че няма работа, а те всички се изсипа ха от селата в града и днес вирят роговете си и само искат и искат. Бащите им са на 50 г строители, а внуците им са на 10 г и нищо лошо, но тук и има дискриминация спрямо градските младежи, макар и преди много години, фалш и измама. Всичко бе пари пари пари за вас дпсгербсп.
  • 9 мисирка

    16 3 Отговор
    Не беше ли този, който твърдеше, че се учи от Банкянския Рапон.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Аноним

    13 2 Отговор
    Прави се на умен
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Наталия Кобилкина

    19 1 Отговор
    Трябва да се понамали състава на полицията, може да се започне с този на снимката в статията. България е страната в ЕС с най много полициаи на глава от населението! Не е лошо и генералите в армията да се намалят.
  • 15 Фактъ

    11 3 Отговор
    Този е памперс на Боко . Защо му дават думата ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Водка

    4 0 Отговор
    Ако някой ми обясни разликата между полицията и старата милиция и между сегашния и предишния КАТ за другите служби горе долу ще е аналогично.....,ще започна кампания за набиране на средства за награда, примерно 100000 лв.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Просто човек

    7 1 Отговор
    Тоя смешн.к ли ще коментира?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анонимен

    1 3 Отговор
    Той и. Един меди е памперс, но ръководи и назначава цяла България. Шефкет от сащ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анонимен

    1 2 Отговор
    Фактъ. Защо обиждате. Нима Байдън Ердиган Меди Диганов са първа младост, но управляват ли света, управляват го. Младите запичвайте да четете книжки, че сте много зле в изказа си И мусколите и те изкуствено напомпени. Вие си се знаете, кой кой е. И при вас младите има война. Този получавал повече онзи не. А всички сте от заможни семейства, щом сте си платили ок, от 20 г започна голямата безработица в много провинциални градчета и не обвиняваме дпс, защото българина за една тава баклава или чеверме се продава, гледам и в някои златни останали предприятия от селата носят яйца, поне в торбичка непрозрачна, но де акъл де йойо
  • 25 Колега

    7 0 Отговор
    И този самовлюбен подмазвач изплува.
  • 26 нормален

    6 0 Отговор
    Не давайте трибуна на този послушко Боков🤣
  • 27 ОСОБНЯКА

    6 0 Отговор
    ТОЯ КВИ ГИ ПРИКАЗВА..КАТО БЯХА ГЕРБ И НЕГОВАТА МИЛИЦИОНЕРСКА ШАЙКА ТОРМОЗЕХА МАЧКАХА И РЕКЕТИРАХА ХОРАТА А СЕГА ДАЖЕ И МОЗЪК РЪСИ ..НАГЛЕЦ МЯСТОТО ТИ Е В ЗАТВОРА
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хан Аспарух

    3 1 Отговор
    Калине,помниш ли като беше Главен Секретар,какъв П.о.м.и.я .р. беше
  • 30 Хан Крум

    2 1 Отговор
    И тогава като беше Голем в МВР,само простотии правеше.Нищо не направи за редовия Полицай.Правеше се на два метра мъж,но си остана джудже.
  • 31 Хан Аспарух

    2 0 Отговор
    Помниш ли като беше на върха на вълната,като Главен Секретар не слизаше от VW Файтона.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бойко си го обичат от системата на мвр и пожарникарите. Милеел е за тях, за пожарната. Бойко, твоите хора имат свстба и гърмят, ша чупят моят джам. Продължават, къде е меверето 23:19 спи лихохо
  • 34 Моряка

    0 0 Отговор
    Армията ни я реформираха ония Нови големи братя,така че сега останахме без армия.Е,един взвод генерали и адмирали все ще съберем,ако се наложи.Да не стане така и с МеВеРето.Колко му е,както са ни почнали преди 30 години.Някой сега да си спомня,че сме имали Гранични или Строителни войски?
  • 35 Коки

    0 0 Отговор
    Първо и най -безболезно е всички служители да работят само по ЗМВР и КТ. Нека си важи параграф 86 за служителите които отговарят на условията, щото е безумие в МВР за служители не важи, а в ДКСИ важи. Така бързо ще си идат възрастните над 60 год.възраст. И после редукция на тези служители с двойните SMS-и, НЕПРАВДИ МНОГО в МВР. Отделно АМВР - за какво харчи народни пари за студенти, като дава образование без стойност и зачитане в самото МВР. Да останат само курсантите и школата в Пазарджик. Тя е все и всьо. Няма време. Корабът почти е на дъното.
  • 36 ТОЗ ДРУГАР ГЕРБАВ КАЗУВАШЕ

    1 0 Отговор
    НА ВРЕМЕТО ЧЕ СЕКОЙ ТРЕБВА ДА ДА ХОДИ ПОДИР МУТРАКИ И ДА ЗАПИСВА ВСЯКА НЕГОВА ТЪПА МИСЪЛ КЪРЛЕЖСКА .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол