Last news in Fakti

7 Юли, 2022 09:20 60 046 87

Отстъпката от 25 ст. на литър няма да е за всички автомобили! Кои ще я ползват! Пред ФАКТИ говори Живодар Терзиев

  • живодар терзиев-
  • бензин-
  • гориво-
  • отстъпка-
  • зареждане

Ако се зареждат странични съдове и допълнителни резервоари, получаване на помощ не се предвижда, казва експертът

Отстъпката от 25 ст. на литър няма да е за всички автомобили! Кои ще я ползват! Пред ФАКТИ говори Живодар Терзиев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Очаква се от събота бензиностанциите да са готови да зареждаме гориво с 25 ст. отстъпка. Важно е да се знае, че по време на действието на тази мярка няма да важат стандартните отстъпки, които дават бензиностанциите чрез своите карти. По темата говорим с Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация. Ето какво каза той пред ФАКТИ.

- Г-н Терзиев, имаме гласувана отстъпка от 25 ст. за масовите горива от парламента. От кога ще може да се ползва на бензиностанциите?
- Законът за държавния бюджет бе обнародван на 5 юли, което определя обективното начало на предоставяне на държавната помощ от 25 ст. за литър гориво от 0:00 часа на 9 юли. Смятаме, че в утринните часове на съботния ден, а защо не и незабавно от 0:00 часа в обектите с добри търговски практики, клиентите, които отговарят на условията по закона, ще получават предвидената в мярката отстъпка от цената.

- Всички търговски обекти ли ще се включат, защото се заговори за пожелателно даване на отстъпката?
- Всички, които желаят, ще се включат! Казано иначе, законът дава възможност да се предоставя тази помощ, но не задължава операторите императивно. Търговецът сам преценява дали, за кои видове горива, от коя дата ще започне и колко дълго ще предоставя държавната помощ от 25 стотинки през своите обекти. Предложеният в началото текст на мярката „задължаваше“ операторите,

но предвид ефекта на кредитиране на сумата по помощта от портфейла на търговците,

при това за период от 40-50 дни, наложи съответна промяна към пожелателност. В същото време, пазарът е изключително конкурентен, борбата за клиента е голяма, така че към тази мярка, рано или късно, ще се включат повечето оператори.

- Трябва ли да питат хората дали обектът дава тази отстъпка?
-
Редно е да се провери дали операторът участва в мярката за подпомагане, както е редно работниците и служителите в обекта да информират клиента преди зареждане на автомобила - особено в случаите, когато не предоставят помощта. Възможно е да се получат недоразумения, особено в първите дни, и затова препоръчвам на клиентите да питат и да се информират за реда и начина на получаване на отстъпката от 25 стотинки. Повечето търговци с добри практики започнаха информационни програми към клиента, а това ще се забележи осезаемо в следващите часове.

- Кои превозни средства ще могат да се възползват от 25 ст. на литър за масовите горива – бензин, дизел и двата вида газ…
-
Това е най-важната тема и въпрос! Обектите, които ще участват в мярката за подпомагане или ще предоставят отстъпка от 25 стотинки, имат право да направя това само при зареждане на автомобили, собственост на физическо лице или с краен ползвател физическо лице (видно от малък талон – клетки С.2.1 и С3.1.), които са от категории L и М1 - това са мотори и мотопеди (в т.ч. триколки), автомобили за превоз на пътници до 8 места, но без мястото на водача. За зареждане на всички видове корпоративни автомобили, както и автомобили на физически лица, различни от L и M1, държавна помощ няма да се предоставя.
Относно горивата, това ще се прилага за масовите продукти: дизелово гориво, автомобилен бензин А95Н, пропан-бутан и компресиран природен газ – метан (без автомобилен бензин А98/А100). За обекти, в които се предлагат повече от един вид от посочените горива (говорим за два вида дизелово гориво и/или два вида бензин А95Н),

помощта ще се предоставя за продукта, обявен с по-евтината цена.

Важно условие за компенсацията е да е зареден стандартният резервоар на автомобила. При зареждане на странични съдове и допълнителни резервоари в автомобилите, получаване на помощ от 25 стотинки не се предвижда.

- Какво трябва да се представи на касата и какви данни ще влязат във фактурата?
-
При посещение на касите в бензиностанциите, лицата които заплащат стоката и в същото време желаят да получат помощта,

трябва да носят „малък талон“ за регистрация на превозното средство,

с което да удостоверят пред служителя на касата, че автомобилът се владее от физическо лице и е от категории L и M1. Служителите няма да проверяват и записват личните данни на собственика на автомобила, но за предоставяне на помощта ще се издава фактура – разширен касов бон, на потребител с име „Получател на компенсация за гориво по ЗДРБР“ с идентификационен номер # 0000000025. Върху така издадената фактура касиерът записва и регистрационен номер на автомобила, виден от „малък талон“ и съответстващ на автомобила, заредил горивото.

- Как ще са защитени личните данни на хората?
-
Както споменах по-горе,

личните данни не са предмет на копиране, записване или съхраняване.

единствената контрола и запис е по регистрационния номер на автомобила, който е ясно видим и от „табелите“, закрепени на самото МПС.

- Очаквате ли да се стигне до презапасяване?
-
Помощта ще е за 6 месеца, за почти всички видове горива, и презапасяване е излишно. Възможно е в събота и неделя да регистрираме увеличение на продажбите предвид летния сезон и така очакваното от потребителя намаление, но до извънредно посещение на бензиностанции, с цел презапасяване, не смятам, че ще се стигне!

- Как ще се движат цените на горивата в краткосрочен план?
-
Както се движат международните цени и курса на щатския долар. Ако трябва да съм по-конкретен, то да кажа, че цените постигнаха адски връх през юни - както на международните пазари, така и в България, което надявам се да спре. При тези цени на енергията, в т.ч. горивата (енергията в транспорта), икономиката на Европа и света ще блокира и трябва да се намери начин за „охлаждане“. Наблюдаваме тенденция за последните няколко дни, която е към успокояване и дори понижение (макар минимално) на пазарите на нефт и нефтопродукти, което, само по себе си, след увеличенията през юни, е добра новина. Мисля, че ще успеем да преминем през юли без нови увеличения.

- От ГЕРБ-СДС твърдят, че цените са надути с 1 лев. Така ли е и какво ще им отговорите?
-
Ние от бизнеса сме главно технократи и в никакъв случай политици! Бизнесът е в изключително тежка ситуация, а всякакви спекулации водят до допълнителни сътресения и проблеми. Ако някога някой реши да посмятаме „зедно“, винаги съм готов да го направя. Продукт, курс на долара, разходи и крайна калкулация с акцизи и данъци. Ако изгубим лев, а преди дни чух и лев и половина, готов съм да го намерим.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Пешо карбуратора

    108 21 Отговор
    Щото, значи, не моа видиш да заредя ЗиЛ-а до горе, да прелея в туби и пак да заредя, а? Кокорчо за къв се мисли. Това не е Харвард. Туй е България, бе

    Коментиран от #4, #27

  • 3 Правителството

    97 13 Отговор
    Отстъпката ще е само за бракувани коли или коли на трупчета
  • 4 Мирослав

    174 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Пешо карбуратора":

    Абе ти си луд да се презапасяваш на цена 3.25 след отстъпката от 25 стотинки. Цената на петрола падна под 100 долара за барел, което значи, че бензина трябва да е максимум 2.50. Рано или късно кожодерите трябва да свалят цените

    Коментиран от #72

  • 5 Дара

    132 2 Отговор
    Такава простотия може да измисли само болен мозък.

    Коментиран от #28

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хаха

    106 2 Отговор
    Простотия на простотиите за едни мижави 25ст. на литър.

    Коментиран от #75

  • 9 питам

    115 1 Отговор
    ЗАЩО НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ КОЛОНИ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НЕ СЛОЖАТ ТАБЕЛИ ДАЛИ ПРАВЯТ ИЛИ НЕ ПРАВЯТ ОТСТЪПКА? А сега трябва да влезеш да питаш и чак тогава ако те устройва да заредиш!

    Коментиран от #74

  • 10 Абе всичко добре

    142 1 Отговор
    Но от три седмици, петрола е в срив, а цените по бензиностанциите не спират да се качват! О вчера е и под 100 $ за барел! На тези цени, отговаря цена под 3лв. А вие ще ми давате 25 ст, от цена 3.60 лв.

    Коментиран от #39

  • 11 Бензино Наполони

    90 1 Отговор
    Които карат много ще усетят некаква икономия. Неделните шофьори не. По принцип всеки е обран.
  • 12 цъ цъ цъ

    44 12 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    ядрена енергетика - нещо което не си и чувал;
    - но по-интересното е, ти како си завършил - ха ха ха измислен келеш/паразит, не знаещ за какво си се пръкнал на този свят. А този е завършил харват, само в твоята куха тиква.

    Коментиран от #68

  • 13 Един вид

    79 13 Отговор
    Точно като за изборите, обещаваме, но няма да се получат нещата. Много искахме да дадем отстъпка, но нямахме желание! Типично за ПП и БСП. Точно заради тези игри никога няма да влезнете в следващия Парламент през септември!
  • 14 срам нямате

    134 13 Отговор
    Пожелавам /най искрено/ на "икономическите корифеи" от ПП и ОПГ да запазят тази "огромна" отстъпка за себе си и със спестените пари да си купят свещи ! Тези 25 ст. са гавра с хората /при цена от +- 4 лв/литър/ бе , мошеници ! Ще ни уморите от глад , бе ! Изроди !

    Коментиран от #51

  • 15 така е

    55 5 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Да , да - така е ! Джордж Буш лично му е заврял дипломата в ..за !
  • 16 Бравос

    89 1 Отговор
    От както приеха отстъпката от 25 ст. горивата скочиха с лев, пак добре, че отстъпката не беше 50ст. или не дай си боже лев:)
  • 17 Жив одран

    51 0 Отговор
    Тоя "терзия"( шивач от тур.) направо се е родил с имената си ...Крои ни капата , шие и кърпи дорде ЖИВИ ни ДЕРЕ с тези цени !
  • 18 Мръсните гербаджии

    63 17 Отговор
    твърдели, че е завишен с един лев!!! Като е така - ЗАЩО по време на тяхното управление не взеха и една стотинка данък печалба от Лук Ойл???

    Коментиран от #52

  • 19 yaйтнойз

    54 0 Отговор
    искахме да стане хубаво... а стана както винаги
  • 20 направи го началник и му глей сеира

    77 0 Отговор
    "Уважаеми" политици , наврете си тези 0.25 стотинки там , къддето слъэнцето не изгрява!
  • 21 ТаУмВзе

    58 2 Отговор
    Кфа отстъпка от 25ст.? Нали си ги Плащаме през Данъците. Толкова Крадлив слугинаж!
  • 22 Излъганото камилче

    51 2 Отговор
    Всичко се прави, за да се тормозят нормалните хора.
    Първо ще питам правят ли, или не правят отстъпка, после ще ми записват данните от талона, после ще ми издават разширена фактура и още простотии.....

    Защо ДжиПитата не записват часове онлайн или по телефона ?? За да има опашки пред кабинетите, и те да могат да си излизат и влизат, да си идват и да си отиват, когато си искат. Справка - корумпираните д-р Ангелина Вандева, ендокринолог в XXV та поликлиника, и съпруга и, д-р Серьожа Костадинов - ДжиПи в същата поликлиника. Прекрасен пример за ОПГ - Организирана Престъпна Група за рушвети, болнични, безплатни лекарства по НЗОК и т.н.!

    Та по същия начин и на бензиностанциите - да стават опашки, народа да се нерви, и накрая сам да каже - аре стига с тая отстъпка, омръзна ни ! Не ми се мисли ква далавера ще се отвори по бензиностанциите.....
  • 23 егати

    59 2 Отговор
    Поредната гавра на тия смешници.И какво следва човек като преди да си зареди ще ходи да се кифли и унижава и да си проси отстъпка.По некадърно не можаха ли да го измислят.То стана тука има,тука нема.По вероятно е да нема.
  • 24 д-р Косев

    15 35 Отговор
    Петролът падна малко, но пък доларът се вдигна. Освен това е лято, отпуски, почивки, годишната миграция на гастърбайтерите - няма как да паднат горивата, а и не бива. В дългосрочен план концепцията за масово достъпен личен автомобил е обречена. Въобще не е случайно, че производителите се стрямат да правят все по-скъпи и луксозни автомобили - те вече са осъзнали, че в бъдеще притежанието на личен автомобил ще бъде привилегия достъпна на малцина. Вместо да се опитва да забави този процес с некакви отстъпки на горивата, правителството по-добре да инвестира заделените средства в обществения транпорт. А пък плебса да се погрижи да облагороди и разкраси местообитанията си щото скоро шматкането насам натам по екскурзии и почивки съвсем ще секне.

    Коментиран от #59

  • 25 Киро Стотинката

    67 0 Отговор
    Егати шумотевицата за някакви си 25стотинки. В истинските европейски страни още април месец имаше отстъпка за горивата. Без шум, без разправия, директно намаление на цената. Спираш, зареждаш, (автомобил с бг регистрация) четеш на колконката "цената на горивото на тази колонка е намалено с 20 (до 40цента) и т.н.", ако съм рабрал правилно с моите немски и френски.
    А тия нашите, 3 месеца само шум вдигат за нищо.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Цената на петрола ПАДНА под $100/барел❗

    71 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Пешо карбуратора":




    Цената на петрола падна под $100 за барел? Кога ще поевтинеят горивата? Като се вдига петролът, горивата поскъпват до 1-2 дни. А като пада, колко да ги чакаме да поевтинеят?







  • 28 Нееееее

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дара":

    Българин за Българин
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бръм

    49 1 Отговор
    Която бензиностанция искала, която не......не свобода, а свободия! От така изреченото, си правя извода, че дори в една верига бензиностанции е възможно едни да правят отстъпки, други не. Под този отстъпков либерализъм, прозира ярка управленска немощ с остър дискриминационен привкус - бизнесът да си се оправя, народът да си трае.
    Умниците нефелни!
  • 31 Бат Пешо

    54 2 Отговор
    Старата схема, частен бизнес с държавно подпомагане. Първо с хотелите и бежанците, сега това. Нищо ново под слънцето. Изкуствено надути цени и понеже хората съвсем изнемогват да не ревът много много, ето отстъпка, дерзайте! А че тези 25ст. са пак от нас, от нашите данъци? Но за сметка на това ще пълнят джобовете на наши хора. Туй у харварду на такива далавери ли ви учат? Ами по-добре да бяхте малко на стаж при ББ да ви научи на истинска далавера с държавни пари, вместо това безумие. В заключение - Икономията е майка на мизерията. До там ни докарахте
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пишлемето

    38 1 Отговор
    Такава измама е тази отстъпка, че ми се отщя да я ползвам. Ще има големи злоупотреби от страна на алчните монополисти на гориво !!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бръм

    46 0 Отговор
    Запитах се, отстъпката преди или след ДДС-то в сметката ще се дава!? Има-няма ще спестя 10-20лв на месец, може би, а и като добавя 2-та лв спестени от ДДС на хляба, сумата набъбва значително. Надявам се скоро да помислят и за подрастващите, нулева ставка за "Зрънчото" ще подпомогне мощно младите семейства.
  • 39 Кокорчо

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Абе всичко добре":

    Е няма да се въртим, я. Завършил съм Харвард, все пак
  • 40 тука има тука нема

    32 0 Отговор
    Заложени са 150млн. лева за помощта които ще свършат до октомври максимум тъй като няма ограничение от 50 литра на месец. Т.е. не се учудвайте ако с вашич номер се окаже че е зареждано.
  • 41 Копипасте

    37 0 Отговор
    Тая отстъпка от 25 стотинки си струваше при цена за литър под 3 лева и много закъсня!? Сега най-добре ще е да си я забучат наместо перо на ловджийското кепе или още по- добре на 1 метър по-долу в географския център на тялото!
  • 42 Бай Благой

    18 0 Отговор
    Ограничение ще има ли? Говореше се за 50л на кола?
  • 43 пффф

    34 3 Отговор
    Тия за пореден път доказаха колко са жалки и смешни.На Радев калпазаните.Карам пикап който е регистриран на мое име но го водят категория N1.Като отида да си платя пътния данък ми казват че не може да мине като товарен и да платя по-малък данък защото е под 3500 кг. и си му плащам данък като лек автомобил без отстъпки.Сега обаче с него не мога да ползвам отстъпката щото е N1 нищо че е под 3500кг.Параграф 22!Радееееффф брибирай си вересиите и се омитай и ти заедно с тях шапкарино!!!За нищо не ставате.

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Имам две коли, ама май няма ограничения

    18 0 Отговор
    Дизелът става и за нафтови печки зимъска, пропан бутанът също за старата горелка суперсер.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 СЗО

    25 0 Отговор
    Петрола падна на 100 долара. А бензина в България?

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ъхъ

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "срам нямате":

    .....и тамян !
  • 52 Ха ха ха

    31 3 Отговор

    До коментар #18 от "Мръсните гербаджии":

    Не мога да се начудя на нЕкои кратуни. Абе какво сте се хванали с Лукойл бе. Вижте ШЕЛ, ОМВ и т.н. Лукойл направи преди няколко години огромни капиталовложения и затова. В Бургас събаряха стълбове и сваляха тролейни жици за да могат да минат по маршрута си огромните съоръжения. Не виждате ли че от запад идват само търговци на горива, вода и други посредници, така наречени писачи на фактури, за продажба на стоки и енергия ПРОИЗВЕДЕНИ В БЪЛГАРИЯ. Ей, безнадеждно глупав народ, ей!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Никой

    15 7 Отговор
    Това за N1 говори за незнание от внесли те законопроекта, сигурно е писан от гербаджии

    Коментиран от #57

  • 55 истината

    31 0 Отговор
    Решението е общонационален бунт и отказ да се зарежда един месец и всички да си вземат болнични и отпуски и да стиснат здраво портмонетата и да не харчат за нищо. Тогава горивата ще поевтинеят в пъти и всички схемаджии фалират...
  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    кожодери КАБЕНЕТА които ще досъсипе и дофалира СТРАНАТА
  • 57 рсдф

    17 2 Отговор

    До коментар #54 от "Никой":

    Гербаджиите от една година не пишат законопроекти.Пишат ги новите спасители от харвард начело с другаря Радев.
  • 58 ТРОШАЧА

    17 1 Отговор
    ,, За Бога братя не зареждайте ... цените ще паднат!!!
  • 59 ТРОШАЧА

    4 9 Отговор

    До коментар #24 от "д-р Косев":

    Много фантастика четеш колега... коли е имало има и ще има и ще стават все по добри и функционални!!!
  • 60 Прецакан

    16 1 Отговор
    В другите държави подпомагат физическите лица,нашите тука -категориите автомобили.Ама нали ни управляват експерти по кражбите-няма как да е по друг начин.Нещо да се даде ,за да отбият номера.Нима автомобил от друга категория не може да се ползва за личен превоз.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Карач

    9 0 Отговор
    Ама бензинджиите добре са си избраши представител: Живодер!
  • 64 Бунтата

    18 0 Отговор
    Пак ни къпят с хладка вода!!!!
    Пак наши и ваши!!!
    ОСТАВКА НА МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Емил

    7 7 Отговор
    Живодере, майка ти рускиня ли е? Само питам за справка - щото ти личи!
  • 67 ЧАК

    13 0 Отговор
    След всичко това написано по горе започват и опашките по бензиностанциите. Една кола за зареждане 3-5 минути, за вкарване на талота и фактура още 4-5 минути, т.е 6-8 - 10 минути на кола. Ще започнат да свиркат, да пререждат и настава хаус. Добре измислено, но само за сеир. Народа обича това и депутатите като нема хлед му дадоха сеир.
  • 68 Приятелю

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "цъ цъ цъ":

    не искам да те обиждам, но в последните 25години, тези които записват да учат във физическия факултет сатези които не са били приети никъде другате. А най-посредствените от тях записваха ЯТЕ във ФЗФ.
  • 69 Истината

    1 5 Отговор
    Не плашете хората с обясненията на русофила Живодар. Отстъпката или както е правилно да се каже ДЪРЖАВНАТА Помощ е предназначена единствено за ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА!
  • 70 Марин

    9 0 Отговор
    До дни очаквайте повишение на LPG с 20- 25 стотинки.Бензинаджиите няма да дадат ей така някой да се облажи без тях
  • 71 Смех

    10 0 Отговор
    Държава пълна с мошеници обвити с власт
  • 72 Факт

    19 11 Отговор

    До коментар #4 от "Мирослав":

    До като това правителство е на власт цените ще вървят само нагоре...до като част от народа не проумее че с тази "промяна" дето ни я натресоха ще изкопаем буквално и дъното...не може да ревеш против о
    Правителство което 10 години те управлява без да те фалира ...да поддържа що годе някакъв контрол и народа да живее що годе добре..само защото някой някъде е скалъпил някаква снимка с пачки в шкафче...и вече само да сенатякеа...Ами честито сега няма пачки с шкафчета ..сега ще си зареждате бензин на 4 лева и ще ревете...защото вие толкова акъла...
  • 73 ДОКО

    5 9 Отговор
    ОТСТЪПКАТА 25 СТОТИНКИ ЩЕ СЕ ПОЛЗВА САМО ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ КАКТО И ОТ ТЕХНИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ ДА ВИДЯТ КАК НАРОДА МИСЛИ ЗА МАФИЯТА..КОГАТО ПОСЛЕДНАТА Е ОХЪРБЯЛА И ЗАЛИНЯЛА ПОНЕЖЕ НЕМА ОТКЪДЕ ДА ЦОЦКА..

    Коментиран от #78, #85

  • 74 ЕЕЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "питам":

    ТО ИМА ЛИ НЕЩО ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНО ??НЯМА .ВСЕ ПАК Е БГ.
  • 75 Дядо Гадняр

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "хаха":

    Дори не са 0.25. Защото губиш отстъпката с карта.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Жоро

    4 0 Отговор
    Сърбам попаратя с Голфа дето е N1. А джипката ми е M1G сигурно и това не важи.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Факти

    21 5 Отговор
    Цената на дизела и бензина в момента трябва да бъда 2,00, което означава, че Правителството краде по 1,5 лева на литър, а тези пари отиват за да предоставят оръжие на Украйна – българите трябва да знаят, че престъпното правителство прави всеки един от тях престъпник, който е отговорен за смъртта на десетки, и стотици хиляди човешки живота в Украйна.

    Коментиран от #81

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Едуард Петров-Едо

    7 2 Отговор
    Аз очаквам от ФАКТИ, трезво да прецените, че ТЕХНОСФЕРАТА ИЗЯЖДА И УБИВА БИОСФЕРАТА, И ДА РЕАГИРАТЕ АДЕКВАТНО! ЕМАНАЦИЯТА НА БИОСФЕРАТА СМЕ НИЕ, ХОРАТА! ЗАЩО НЕ ОТИДЕТЕ В ДАНИЯ, ХОЛАНДИЯ, БЕЛГИЯ, ШВЕЦИЯ И НОРВЕГИЯ, ВЪВ ФИНЛАНДИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ, ДА СЕ УВЕРИТЕ НА МЯСТО ЗА ПОТРЕСАВАЩАТА МАСОВОСТ НА КОЛОЕЗДЕНЕТО! СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ЮЖНА КОРЕЯ, КЪДЕТО СУТРИН 25 000 КОРАБОСТРОИТЕЛИ С КОЛЕЛАТА СИ ОТИВАТ НА РАБОТА! ЩО ЗА ХОРА ОПРЕДЕЛЯТ ТЕМИТЕ ВИ! ХЕДОНИСТИ ЛИ ЩЕ ОТГЛЕЖДАМЕ ИЛИ ЧЕСТНИ, ЧИСТИ И СКРОМНИ ГРАЖДАНИ! НЯМА ВЕЧЕ РЕСУРСИ! АВТОМОБИЛИТЕ ГЪЛТАТ КИСЛОРОДА КАТО ЧУДОВИЩА! ТАКОВА СКУДОУМИЕ Е ЧУДОВИЩНО! ГРАДОВЕТЕ НИ СА НАЙ-МРЪСНИТЕ В СВЕТА! КАК МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА ЩЕ СИ ОТГЛЕЖДАТ ДЕЧИЦАТА В ТАЗИ МРЪСНА СРЕДА?! АЗ РАЗГОВАРЯМ С ВСЯКА МЛАДА МАЙКА, КОЯТО БУТА КОЛИЧКАТА С ДЕТЕНЦЕТО, НО ТАЗИ МАЙКА ЗЯПА В ТЕЛЕФОНА! КАКВО СТАВА С ТОВА БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ?!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 На практика

    11 1 Отговор
    Никакво поевтиняване ! Поредният кьорфишек на Просто Киро, също , както с хляба. Мошета !
  • 85 Бау33

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "ДОКО":

    ДАКО, ДОКО,,,,,, КУКУНДРЕЛ. КАКЪВ ГЕРБ БЕ ХАЛЯХУЛЙО ТЕ ВЕЧЕ ГОДИНА НЕ СА НА ВЛАСТ6448
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 България

    6 0 Отговор
    Реалната цена на горивата у нас е 2.40лв за литър!
    Спекулантска дупка без грам контрол това е
    България! На всичко отгоре сега и бонус за спекулантите от 0.25ст на литър,затова бягат младите от тази държава, защото я няма !