Last news in Fakti

23 Август, 2022 14:04 1 693 18

Кристиян Шкварек: Ако ПП и ДБ се коалират с ГЕРБ, електоратите им ще ги напуснат

  • кристиян шкварек-
  • пп-
  • дб-
  • герб-
  • коалиция-
  • електорати-
  • напускане

"Възраждане" живее от изпаренията на конкретни казуси", смята анализаторът 

Кристиян Шкварек: Ако ПП и ДБ се коалират с ГЕРБ, електоратите им ще ги напуснат - 1
Снимка: БГНЕС

"ПП и ГЕРБ няма да повдигат темите за международната обстановка и темата Русия в предизборната кампания. Това обаче е изцяло в ресора на демократичната общност, която ще говори постоянно как България тъкмо тръгнала да се откъсва от Русия и сега пак се опитват да я върнат Това е основната опорка, която те се опитаха да събудят с тези уж спонтанни протести през последния месец".

Това заяви пред БНР историкът и анализатор Кристиян Шкварек, председател на Младежкия консервативен клуб.

Според него всяка от партиите се запътва към изборите на 2 октомври с пакет от теми - опорки, които максимално много да представи на избирателите.
По думите на анализатора ПП и ГЕРБ имат еднаква визия за европейското бъдеще на България, за НАТО или за "някаква дясна фискална политика":

"В един момент политическият разговор се обезсмисля. А има едно правило, че първият и вторият не могат да говорят едни и същи неща, не могат да направят коалиция. ... Ако ПП беше паднала още малко, а "Възраждане" се беше качила още, то тогава категорично виждам разговор за бъдещето и коалиция. Да говорят как трябва да предотвратят бъдещо напускане на България от НАТО и трябва да направят коалиция ГЕРБ, ПП и ДБ. Докато ПП са втора политическа сила, това е невъзможно и разговорът ще си остане в миналото - кой какво е направил, докато е управлявал".

Кристиян Шкварек изказа мнение, че ако ПП и ДБ се коалират с ГЕРБ, електоратите им ще ги напуснат:

"В името на евро-атлантическото бъдеще никой не е склонен да се самоубие. Да направи компромис - да, но тотално да торпилираш формацията си и мрежата, която си изградил - дълбоко ме съмнява".

Анализаторът определи "Възраждане" като формация, която "живее от изпаренията на конкретни казуси":

"Ако има тема, която да постави всички други партии от едната страна, а "Възраждане" да са от другата - да, те ще качват проценти подкрепа".
ИТН не състави власт и затова сега е около чертата дали ще влезе в 48-ия парламент, смята Шкварек.
Прогнозата на анализатора е за нови предсрочни избори през февруари-март:

"Очаквам отново да има два поредни служебни кабинета на президента Румен Радев".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо Мустафа

    20 4 Отговор
    Квото кажа това е!

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    20 2 Отговор
    Коалицията беше на закуска в Козяк.Бойко Борисов ще го пенсионират като Доган след изборите.
  • 4 Възраждане

    17 3 Отговор
    Хората се интересуват от конкретни казуси ,а не от сладки приказки.
  • 5 СИГУРНО

    13 1 Отговор
    Ако това стане ПП и БГ, ще избягат на края на света от народната лИбоФ !!
  • 6 Трезвомислещ българин

    22 2 Отговор
    След тоталния им провал във всички области не съм убеден , че им е останал кой знае какъв електорат .
  • 7 Ехо

    12 1 Отговор
    Наложителна е нова политическа система в България! Демократична! Организацията, която го обоснове, защити и предложи, ще привлече много поддръжници! Сегашните не го искат, предпочитат да цицат народа!
  • 8 електорат

    7 0 Отговор
    така де,кой подарява лай но в целофан!
  • 9 Кажи честно ...

    5 14 Отговор
    Е,ати и анализатора - " ГЕРБ имат еднаква визия за европейското бъдеще на България, за НАТО" ????!!!!
    Къде го видя това в ганьо от Банкя ? Ще то по голям руZZофил от няго няма. Кой построи на Путлер руско-турски поток ? Кой му плати 2 милиарда за старо желязо ? Кой му плаща двойно за газ ?
  • 10 Дрън, дрън ... съветски чугун

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Херо Мустафа":

    Херо ли каза пРезидента и коалиция Газпром да свалят правителството или МутраФонова ?

    Коментиран от #16

  • 11 Нищо

    8 1 Отговор
    Те имат без друго 300 хил гласа общо, патерици кът шкембетата
  • 12 Ироничен

    2 0 Отговор
    Подкрепям мнението му.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хфхйу

    12 2 Отговор
    За пореден път се опитват да правят хората на Идиоти .Киро Никаквеца и Асенчо меката китка ги инсталираха във властта с едно Активно Мероприятие със съдействието на Президента и БСП . Със една измислена легенда за образованието им от Харвард и смехотворния им бизнес Опит. Дори Асенчо го обвиниха директно във кражба на интелектуална собственост от съдружниците му. Та тези двамцата хвърлиха малко пушилка без последствие когато бяха служебни министри. Излъскаха им фасоните и ги пуснаха като алтернатива на ГЕРБ . И болшинството хора се вързаха на въдицата и гласуваха за тях. И къде със гласове къде със фалшификация която нее от днес ги настаниха на чело на властта. За 6 месеца тези Спекуланти и Мошеници вкараха Държавата във Енергийна и икономическа криза със инфлация над 40%. На никого не търсиха отговорност,а затънаха във корупционни сделки. Назначиха и цяла кохорта от свой хора без конкурси и без ценз по ключови места във Администрацията Всичко това мина на ново ниво след като ИТН не им се върза на лъжите и ги отсвириха. Не съм за ИТН и от 15, години не съм гласувал,но благодарение на ИТН тези мошенници и некадърници заедно с Корни бяха свалени от власт. За което трябва да им благодарим. И сега се опитват да продължат да подържат тези Крадци,спекуланти,некадърници като във всички медии се опитват да насадят в хората усещането че ПП са фактор и ще са във Парламента,при това от водещите партии. Това се прави умишлено.Изглежда има и голям финансов ресурс койт

    Коментиран от #17

  • 15 Мнение

    3 0 Отговор
    Тези "анализатори" предварително скарват партиите и им пречат да говорят.Първо...на ПП след всички лъжи не знам какъв електорат ще имат.Второ...нали и за едните,и за другите все някой е гласувал и трябва да се чува мнението на целия народ,а не на определни партии иначе е диктатура,а не демокрация.Да си правят сметките,че трябват коморомиси,а не едни да са само и да крадат без никой да разбере.Трето...извинявайте,но ние обикновените хора да си стоим без правителство пък вие да си се карате,а ние да си ви гледаме по телевизията и да ядем семки така ли?!
    Ами няма да стане!Ще работите.Няма да се карате.Няма да ходите по кръчми заедно.Плаща ви се да седнете на една маса и да взимате разумни решения за бъдещето.
  • 16 Факт

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дрън, дрън ... съветски чугун":

    Ами прав е човека , Мустафа забърка такава помия ,че в САЩ още се чудят как да я изчистят...
  • 17 Копейка - Она утонула!

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хфхйу":

    Ейййй, тъй кат стане значи - да не ти се събере това, което са ти спуснали . Нищо, може и да ти го зачетат . :))))
  • 18 Шкварек

    0 0 Отговор
    Ей, Шкварек (да ти имам името), не бери грижа бе, Шкварек! никога ПП и ДБ няма да се коалират с гербеарстките престъпници, никога! Ти ъкде си видял жертвата да се коалира с палачите си бе, Шкварек?! И виж какво, смени си името, трудно се помни, за разлика от грозноватата ти и коварна физионмия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол