Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 09:40 25 189 98

Искрен Арабаджиев: Планираме увеличение на пенсиите с 12-15% от 1 юли

  • искрен арабаджиев-
  • пенсии-
  • увеличение

Направихме преизчисление за всеки един пенсионер към осигурителния доход за 2021 г. Така че от 1 октомври да постигнем този коефициент на заместване, какъвто е получил той първоначално

Искрен Арабаджиев: Планираме увеличение на пенсиите с 12-15% от 1 юли - 1

Изненадах се колко пенсионери не знаят как им се изчисляват пенсиите и каква е формулата. Това е важно, за да се разберат различните механизми, по които се увеличават пенсиите. Индексациите през юли, които са за всички и преизчислението, което въведохме на 1 октомври.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Искрен Арабаджиев от „Продължаваме промяната“, бивш председател на социалната комисия в предходния парламент.

Всеки пенсионер има коефициент на заместване на дохода. Това означава, че пенсионната система ни помага да задържим едно ниво на доходите, които сме имали докато сме работили. Този компонент се определя на база годините стаж и приносът му към системата или индивидуалният му коефициент. Съотношението между доходите, на които се е осигурявал даден пенсионер и осигурителния доход в страната.

Когато дойдохме на власт забелязахме, че има огромно разминаване между старите и новите пенсии.

Например, един пенсионер, пенсионирал се през 2008 г. с 35 години стаж и индивидуален коефициент 1.5. Тогава средният осигурителен доход е бил 400 лв. и този пенсионер е получил 215 лв. или 55% коефициент на заместване на дохода. 2020 г. обаче средният осигурителен доход вече е 1200 лв. Тоест средният осигурителен доход е нараснал 3 пъти, но пенсията на този човек не е 650 лв., а е 380 лв. Реално коефициентът му на заместване на дохода е спаднал.

Направихме преизчисление за всеки един пенсионер към осигурителния доход за 2021 г. Така че от 1 октомври да постигнем този коефициент на заместване, какъвто е получил той първоначално. Затова на едни пенсионери пенсията им е увеличена с 200 лв., тъй като е била изостанала, но има и такива, които нямат увеличение.

Чрез връщането на този коефициент на заместване ние даваме този доход, който пенсионната система е била обещала на пенсионера, когато се е пенсионирал. Неработещото швейцарско правило – пенсиите да се индексират само с 50% от ръста на осигурителния доход, доведе до голямото разминаване между старите и новите пенсии в рамките на няколко години.

С промяната на това правило занапред пенсиите ще се индексират като 100% от ръста на осигурителния доход. Това означава, че от 1 юли догодина планираме увеличение на пенсиите минимум с ръста на осигурителния доход или инфлацията, което по предварителни данни прави 12-15%.

На много лица действителният размер на пенсията е много нисък. Освен продължаващото увеличаване на пенсиите, съобразно ръста на икономиката, предвиждаме да се реформира и агенцията за социално подпомагане, така че лицата под прага на бедността да получат социално подпомагане, но не през пенсионната система, която е свързана с принос, а чрез данъците си да отделим средства за най-нуждаещите се.

Предвиждаме да въведем таван на газа, така че в следващите месеци, ако цената започне да се качва да имаме подкрепа и предвидимост за бизнеса.

Задължително трябва да продължим увеличаването на минималната работна заплата от 1 януари, така че да стигнем нива от 45-50% от средата работна заплата, която в момента е 1700 лв.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00014

    66 2 Отговор
    А никой не казва инфлацията колко ще бъде, и защо никой не се бори със спекулантите по хранителните вериги. Мене половинчати обещания не ме хранят. Надявам се вас да ви сърби отзад.
  • 2 Сульо

    52 4 Отговор
    Тези, които не плащат осигуровки и данъци, раздават най-лесно, а от къде идват парите не знае.

    Коментиран от #10, #36

  • 3 Гост

    73 13 Отговор
    Аллллооуу промяната, а ние работещите със смешни заплати?Нали щяхте да махнете пенсионерите от МВР,администрацията,МО,Градския транспорт и БДЖ а ?Докога ще ядът хляба на младите а ?

    Коментиран от #81

  • 4 Си ган

    51 9 Отговор
    А парите от де ще дойдат, моето момче..или си обещаваме само празни приказки или ще взимаме нов заем..

    Коментиран от #82, #94

  • 5 постановка

    46 7 Отговор
    ako оживеем до тогава! последно ви увеличение беше с 11,83 лв. БЛАГОДАРЯ ВИ!

    Коментиран от #7

  • 6 стига

    70 4 Отговор
    Какъв 1 юли, бе? Още декември трябва актуализация на пенсиите. Инфлацията ги стопи.
    Минималната пенсия трябва да е 550-600 лв., минималната заплата- 1000 лв.
    Трябва да се премахне 300 часа извънреден труд. Някой ще се заеме ли с това? Или само угаждате на Велев?
  • 7 Ти пак си на далавера...

    38 8 Отговор

    До коментар #5 от "постановка":

    Някои нямаме и толкова. А това момченце в ранна следпуберна възраст дали е наясно какво значи да броиш стотинки и да преживяваш с теоретично непосилен доход , в който единствено неуязвими са сметките за ток и вода? Впрочем - до 1. юли - знаете ли колко хора ще се възползват от рекламата "Евтини кремации", която упорито шества във Варна?

    Коментиран от #95

  • 8 Гост

    47 15 Отговор
    Кога ще махнете лежачите пенсионери от ХРАНИЛКАТА......
  • 9 123456

    41 10 Отговор
    тоя пижльо пък кога започна да разбира от пенсии сигурно има 3месеца стаж ... ама на фаца го докарва , пфу
  • 10 айдее

    82 3 Отговор

    До коментар #2 от "Сульо":

    Когато вдигат заплатите на депутатите не питаш откъде идват парите.
    Когато вдигат заплатите на държавните хрантутници не питаш откъде намират пари
    Когато стане въпрос за пенсии- ревеш с пълно гърло- откъде пари, трол платен.

    Коментиран от #37

  • 11 БСП за България и Радев

    23 17 Отговор
    Тоя младеж няма потенциала да вдигне пенсиите. Това е по силите само на другарката Нинова
  • 12 айдее

    51 2 Отговор
    Изобщо да не ни баламосват с коефициенти и др. глупости
    За Коледа трябва да има добавка за пенсионерите. Поне 100 лв. трябва да дадат за Коледните празници. За Великден- също.
  • 13 То хубаво планирате

    27 2 Отговор
    Увеличение. Но инфлацията го изяжда😂🤣😅.ако трябва да плащаш повече за продукти и обслужване..
  • 14 Машала

    46 12 Отговор
    Това вдигане на калпак при пенсии и заплати е най-вредното нещо. Бедните обедняват, а богатите стават по богати. Едно е да вдигнеш 10% на 300 лв. Друго е на 3000 лв. Но така се запазва охолството на управляващите.

    Коментиран от #19

  • 15 Теле

    19 14 Отговор
    Пенсийте изпревариха инфлацията. Не се осланяйте на техните гласове, а помислете за работещите. Те изкарват парите глупчо

    Коментиран от #35

  • 16 Жоро

    42 6 Отговор
    Работя в МВР и наистина има много пенсионери които взимът силни пенсии и заплати.Кажете ми аз каква мотивация за работа да имам
  • 17 Дамаджони Уокър

    32 3 Отговор
    Предизборните обещания започнаха.
  • 18 Узаконена дискриминация

    37 3 Отговор
    Тежестта на осигурителния стаж е от 1,0 до 1,35% в зависимост от годината , в която човекът се е пенсионирал.Иначе казано - на тоя, дето е работил до 2012 г., от която започна увеличаване на процента на на стажа, трудът му е по-маловажен от този след 2012 г. и съответно получава по-малка пенсия при еднакъв стаж и доход. Пълно нарушение на Конституцията, узаконена със закон, който не може да е в противоречие с Конституцията. Какво ще коментирате, другаре. Оправници..????? Ми нищо, веднага от "свободната медия" ще ме изтрият.
  • 19 Ми не е на калпак

    32 1 Отговор

    До коментар #14 от "Машала":

    Влез в сайта на НОИ и виж методиката за преизчисляване. На ниските пенсии е дадена 467 лв., които при реалното преизчисляване са много по-малки. До 2000 г. формулата беше различна и се вземаше дохода от последните 3 г. преди пенсиониране х 55%. Сега направиха другата простотия да се изчислява само след 2000 г. Едни спечелиха, други загубиха. Докато не се вземе доход за целия осигурителен стаж, ще има аномалии и кашата отдавна е загоряла.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Я па тоя

    9 6 Отговор
    Чак си вярва
  • 22 Сокол

    6 42 Отговор
    Тоест, ще ощетите децата и ще вземете от тях, за да дадете на бабите им, само защото те гласуват, а децата не?

    Коментиран от #23, #28, #33, #43

  • 23 баста!

    50 3 Отговор

    До коментар #22 от "Сокол":

    Стига сте противопоставяли една група хора срещу друга група хора!
    Толкова ниско ли падна да изправяш деца срещу пенсионери?
    Нямате срам.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 £€¥√

    18 3 Отговор
    Искрен Арабаджиев: Планираме увеличение на пенсиите с 12-15% от 1 юли

    Инфлацията ще ги изяде до тогава

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пенсионер

    27 15 Отговор
    Браво на правителството на ПП и коалиционните им партньори. Пенсионер съм от 2000г, и м. октомври получих, чуствително увеличение на пенсията. Постъпи се абсолютно справедливо. От 31 години преход, най после се реално се помисли за пенсиите.
  • 28 Калъчев

    44 2 Отговор

    До коментар #22 от "Сокол":

    Майките и бащите на децата да се борят и работят за по-високи доходи. Когато днешните дядовци и баби ви бяха родители, а вие пikльовци, тогава живеехте в един хубав и подредeн свят, пълен с безгрижие и игри. Вашето хедонистиччно и потребителскоо поколение, свикнало на всички екстри и безгрижие, сега следва да разбере най-накрая, че това не е дар Божи, а случайно благопирятно стечение на обстоятелствата. Сега става вече отново трудно, нормално за света. Бъдете благодарни на днешните възрастни, които на вашите години ви доставиха цялото удоволствие на света.
  • 29 Пенсионер

    42 2 Отговор

    До коментар #26 от "Сокол":

    А, помисли КОЙ построи в периода 1944-1989-та година активите на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, възлизащи на трильони долари. Заводите, фабриките, построените милиони жилища, и т.н. не са паднали от небето нали?
  • 30 Пенсионер

    14 20 Отговор

    До коментар #25 от "£€¥√":

    А, ич? По добре нещо, отколкото нищо. Браво на Искрен. Достоен млад български политик.

    Коментиран от #47

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Живков

    18 7 Отговор
    Бравооооооооо а колко ще струва тогава хляба сиренето тока . НЕДОМАСЛЕН ТИКВЕНИК
  • 33 Пенсионер

    26 6 Отговор

    До коментар #22 от "Сокол":

    Телия баби и дядовци построиха милионите панелки, където си сврял глава, защото си некадърен да закупиш днес жилище.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пенсионер

    27 1 Отговор

    До коментар #15 от "Теле":

    А, кой построи ЗАВОДА, в който сега работиш?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Пенсионер

    36 1 Отговор

    До коментар #10 от "айдее":

    Реве, защото мрази възрастните хора. Явно с нещо му пречат....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 тоя продължител на промяната е боклук !

    11 10 Отговор
    пишлягар !
  • 40 юлски слънчев удар

    14 2 Отговор
    Едно си зная, едно си бая. 500 000 получават над минималната пенсия и нямат увеличение, защото им е преизчислена по-малка сума. От 1 юли увеличението ще е върху по-малката сума, т.е. ще бъдат обречени на пожизнено подкастряне на пенсията. Ако се реализира идеята за непроменена минимална пенсия още 500 000 ще са без увеличение. Вярно ли е, или не.
  • 41 хахаха

    17 5 Отговор
    Всеки се бори за пенсионерите.
    Осигуряват им трошички, но ги лишават от възможността да гласуват. Отнеха им правото на избор - с машина или бюлетина.
    Историята показва, че винаги по-възрастните поколения са се страхували от въвеждането на новите технологии. Свикват, но не толкова бързо, колкото младите. И поради това, демократичните общества дават право на избор. А в България - ето ти малко увеличение и да мълчиш, защото иначе пречиш на сметките ни.

    Коментиран от #45

  • 42 АРАПБАДЖИЕВ ИМА НЕЩО ИНДИЙСКО В КРЪВТА

    14 6 Отговор
    ЛЪЖЕ КАТО ИНДИЕЦ И ДОРИ СИ ВЯРВА ЧЕ МУ ВЯРВАМЕ !

    Коментиран от #44

  • 43 стига

    18 3 Отговор

    До коментар #22 от "Сокол":

    НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ДА ПРОТИВОПОСТАВЯШ ЕДНА ГРУПА ХОРА СРЕЩУ ДРУГА ХОРА? ДА ИЗПРАВЯШ ПЕНСИОНЕРИ СРЕЩУ ДЕЦА И ДА НАСАЖДАШ ОМРАЗА?
    Мария, защо изтри коментар 23, с какво наруши правилата?
    А коментарът 22, насаждащ омраза, го остави.
  • 44 Пенсионер

    7 6 Отговор

    До коментар #42 от "АРАПБАДЖИЕВ ИМА НЕЩО ИНДИЙСКО В КРЪВТА":

    Искрен не е лъжец. Лъжците си личат. То им е изписано на лицето.
  • 45 Пенсионер

    34 2 Отговор

    До коментар #41 от "хахаха":

    Сега пенсионерите са изклюмително грамотни хора. По грамотни от сегашното младо поколение. Това се дължи на факта, че образованието по времето на социализма в пъти бе по-качествено от това на Западните държави. А времето ни спукваха задника ни от учене. Няма лабаво! Това е истината.

    Коментиран от #46, #51

  • 46 Пенсионер

    8 1 Отговор

    До коментар #45 от "Пенсионер":

    Поправка: да се чете изключително!
  • 47 Живков

    6 16 Отговор

    До коментар #30 от "Пенсионер":

    Достоен млад лъжец / От 01 10 2022г пенсията ми се повиши с 0 ст След 40 г трудов стаж. Пенсионирах се 2020 г А за построеното 1944 до 1989 само си спомни имаше ли по бедна държава от нас в соц лагера

    Коментиран от #48, #49

  • 48 Пенсионер

    20 9 Отговор

    До коментар #47 от "Живков":

    Лъжецът си ти! Социалистическа България, никога не е била бедна. За пенсията, не си правил вноски към НОИ, затова нямаш увеличение на пенсията. Недей да цапаш името на др. Живков. Ти мразиш социализма.
  • 49 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 2 Отговор

    До коментар #47 от "Живков":

    Доста страни бяха по бедни,румъния и полша например!Тази година съотношението спрени пенсии/нови пенсии е 155000/91000!Ето това дайте !дайте и формулата по,която се изчислява индивидуалният коефициент,за да видят хората ,че никога Трудовия стаж не е бил важен за определяне на големината на отпуснатата пенсия,защото трудовия стаж не влияе върху коефициента!Всичко е направено да бъде заробен народа в 3та категория,а да бъде издигнат на пиедестал "слугата"на държавата

    Коментиран от #50, #67

  • 50 Енгелс

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    При капитализма е така.
  • 51 така е

    12 8 Отговор

    До коментар #45 от "Пенсионер":

    Пенсионерите не са неграмотни хора. Знаят много, могат много.
    Но истината е, че не всички смело боравят с техниката. Това прави ли ги аполитични, глупави, хора без мнение ? Защо, заради някакви напълно неграмотни, отмениха гласуването с бюлетини ? Това не е ли геноцид, това не е ли явно и безкомпромисно налагане на мнозинството над малцинството. Не е ли отнемане на право ? Щом по конституция хората имат право да гласуват, трябва да им се осигури такава възможност. Ако трябва да бъде допуснат човек от семейството, приятел, познат, да помогне, ако трябва да се използва шарен боб -добре, така да бъде. Но щом имам право да гласувам, искам да имам избор, алтернатива. Най-лошото е, че това беше гласувано умишлено, напук на възрастните избиратели.
    И сега, трябва някой смел, от тези горе да излезе и да заяви пред света - ние знаем, че има много хора, които предпочитат да гласуват с хартиена бюлетина, но няма да го допуснем, защото България все още не е демократична държава.
    Нека светът за знае.
  • 52 Пенсионер

    13 3 Отговор
    Защо като миньор пенсията ми е 774лв и стотинка нямам увеличение вижте в друга държава един миньор с 10 г. стаж колко му е пенсията а с на се подигравате

    Коментиран от #56

  • 53 Ради

    7 4 Отговор
    В проекта за преизчисление на пенсиите от 01.07.2022 г. е записано 50% от ръста на осигурителния доход и 50% от ръста на инфлацията.
    Други проблеми няма ли, че само дъвчите пенсиите.
  • 54 Ради

    2 1 Отговор
    Извинявам се сбърках датата е от 01.07.2023г.
  • 55 Карък

    2 1 Отговор
    Много бе, лигльовци нещастни.
  • 56 Пенсионер

    10 7 Отговор

    До коментар #52 от "Пенсионер":

    За 10 години стаж и тази пенсия ти е много. Развай се1 че я получаваш. Иди на страницата на НОИ и внимателно прочети условията за преизчисление на пенсиите.Ако имаш акъл ще разбереш, алгоритъма на преизчислението.

    Коментиран от #57

  • 57 Пенсионер

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Пенсионер":

    Поправка: да се чете - Радвай се...
  • 58 Компетентен

    8 3 Отговор
    Това е нивото на т.н.експерти от Промяната! Може ли бившия председател на Социалната комисия в 47 Народно събрание да не познава приетия по тяхно предложение закон? Лъжа е,че преизчисляването от 01.10.2022 г.е на база осигурителен доход за 2021 година!Осигурителният доход от който е изчислен базовият размер на пенсията е към датата на отпускане на пенсията! Само годините осигурителен стаж и Индивидуалният Коефициент е към 30.09.2022 година!

    Коментиран от #59

  • 59 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #58 от "Компетентен":

    Не си компетентен, а дезинформатор. Иди на страницата на НОИ и прочети:- ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕХАНИЗМА ЗА ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ ОТ 1 ОКТОМВРИ 2022 ГОДИНА. Там никъде не пише, че преизчисляването от 01.10.2022 г.е на база осигурителен доход за 2021 година! Това е твоя измишльотина с ЦЕЛ да омаловажиш ГРАНДИОЗНИЯТ акт на коалиационното Правителство начело с ПП извършили преизчислението на остарялите във времето пенсии на нашите майки и бащи.

    Коментиран от #87

  • 60 Иван

    4 1 Отговор
    Не разбирам, дали е вкаран стажът придобит след пенсиониране и закупеният стаж?

    Коментиран от #62

  • 61 Пенсионер

    5 1 Отговор
    Форумец, - 58 "Компетентен" е лъжец.
  • 62 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #60 от "Иван":

    НОИ са открили няколко телефона за въпроси по октомврийското преизчисление. Ползвайте ги.
  • 63 ВанШик

    3 3 Отговор
    Вкаран ли е закупеният стаж и придобития след пенсиониране?

    Коментиран от #64

  • 64 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #63 от "ВанШик":

    Вече го писах! НОИ са открили няколко телефона за въпроси по октомврийското преизчисление. Ползвайте ги.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 333

    5 4 Отговор
    " предвиждаме, планираме .......за 2023"
    Алоо, когато дойдете на власт и направите редовен кабинет, тогава тия приказки. И не само приказки, а и дела!!!!

    Коментиран от #69

  • 67 333

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Информация за формулата за определяне на ИК е дадена на сайта на НОИ. Но не съм сигурен, че всеки може да я разбере.

    Коментиран от #68

  • 68 666

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "333":

    Така е, прав си , но около НОИ е пълно с адвокатски кантори, счетоводни къщи и т.н., които обясняват тия неща. Плащаш си услугата и всичко ще ти бъде обяснено.
  • 69 Пенсионер

    13 3 Отговор

    До коментар #66 от "333":

    Сляп си за делата на ПП и коалиционните партньори. Те, направиха революция в пенсионното осигуряване.1. Вдигнаха минималната пенсия на 467 лева.2.Вдигнаха, татавана на пенсиите на 3400 лева.3.Преизчислиха старите пенсии, значително изостанали във времето спрямо новоотпуснатите такива. Това за пръв път се прави генерално от 31 години преход. Отворете си очите слепци. Не пишете глупости.

    Коментиран от #70

  • 70 Пенсионер

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "Пенсионер":

    Поправка: да се чете тавана...
  • 71 мустафата

    4 3 Отговор
    аз си мислих че ще хвана 1200 лв. пенсия след обещаното ,но кът се събудих юргана беше наа земята............
  • 72 АсВидев

    0 5 Отговор
    Ало,сладури на колколева са се усигурявали получилите 3400 лвпенсии

    Коментиран от #73

  • 73 Нощен гост

    6 2 Отговор

    До коментар #72 от "АсВидев":

    Сега почваме да завиждаме, нали? НОИ не дава току така пари за пенсии, ако не отговаряш на условията за пенсиониране. Мисли преди да пишеш...
  • 74 Маделин

    1 3 Отговор
    Ниновица ни докара дърва по 45лв.кубик.Този плужек дето няма брада и един ден трудов стаж обещава увеличение на пенсиите.От кои пари ще увеличаваш?От заемите ли с 5%лихви.
  • 75 Маделин

    0 3 Отговор
    Ниновица ни докара дърва по 45лв.кубик.Този плужек дето няма брада и един ден трудов стаж обещава увеличение на пенсиите.От кои пари ще увеличаваш?От заемите ли с 5%лихви.
  • 76 Читател

    0 4 Отговор
    След избори - 12 ,15 % от 01.07 2023 г.
    Преди избори - 20 % от 01.01 2023 г.
    Само лъжете хората.
    Нямате срам !!!

    Коментиран от #79

  • 77 Гражданин

    7 3 Отговор
    ПП яко вдигнаха пенсиите и сега злоба и жлъч от завистници. Тавана е 3400лв, нали? Кога и при коя Партия, или правителство е било това?
  • 78 Гражданин

    7 1 Отговор
    Апропо, Коледа наближава, но никоя Партия не си отваря устата, ще има ли Коледен бонус за пенсионерите. Мълчат, като комунист на разпит.
  • 79 Пенсионер

    5 5 Отговор

    До коментар #76 от "Читател":

    ПП не лъжат. Пенсионер съм от 2000-дната година. На 07.10 бях приятно изненадан при получаване на пенсията. Получих чуствително увеличение. Хвала на всички тях, достойни български политици.
  • 80 завод

    6 5 Отговор
    Изненадах се, колко пенсионери не знаят как им се изчисляват пенсиите и каква е формулата. Просто Киро също не знае и лъже пенсионерите.

    Коментиран от #83

  • 81 Жалка история

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Това дали пенсионерите работят не касае твоята заплата г-н ревливец! Ако искаш добър доход ще трябва да се докажеш лично. Никой не дава пари току така. А пенсионерите работят и ще продължават да работят и това са над 300.000 човека които ако се махнат от пазара на труда икономиката ще рухне моето ревливо момче... В България всички работещи заедно с пенсионерите наброяват едва два милиона души!!! Сега светна ли ти лампата ревльо!???
  • 82 Ти Ган

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Си ган":

    Ще има и повече, понеже много няма да дочакат . То не напразно е от Юли догодина. Иначе си вземат данъци постоянно.
  • 83 Пенсионер

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "завод":

    Лъжеца си ти! Над теб съм написал коментар и ще ти го повторя:-ПП не лъжат. Пенсионер съм от 2000-дната година. На 07.10 бях приятно изненадан при получаване на пенсията. Получих чуствително увеличение. Хвала на всички тях, достойни български политици.
  • 84 Наблюдател

    8 6 Отговор
    Добре, че ПП бяха на власт и вдигнаха чуствително пенсиите на хората. 31 години Партиите в РБ не си мръднаха пръста за тях. Само голи обещания, предимно преди избори и после забравяха какво са обещавали. Министрите Петков и Василев се оказаха отговорни политици относно положението на пенсионерите.

    Коментиран от #89

  • 85 Пенсионер

    1 2 Отговор
    Аз като не виждам добре,го чета,че ще увеличат,пенисите, както винаги.Пенсиите НЕ.

    Коментиран от #86

  • 86 Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "Пенсионер":

    По добре недей да четеш.
  • 87 Компетентен

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Гост":

    Не е моя измишльотина, а е част от интервюто на г-н Арабаджиев!Добре е да се чете внимателно!

    Коментиран от #88

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ххгйжф

    2 2 Отговор
    Да де ама и инфлацията дигнахте до небето
  • 91 пенсионер

    6 4 Отговор
    НЕ ВИ Е СРАМ ТА И ПИШЕТЕ КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ...БЕЗБОЖНИЦИ СТЕ ВСИЧКИ КОИТО НИ ИЗМЪЧВАТЕ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ..
    УПРАЖНЯВАТЕ СЕ НАД ИЗМЪЧЕНИЯ НАРОД
    И БОГАТЕЕТЕ ЗА НАША СМЕТКА

    Коментиран от #92

  • 92 Пенсионер

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "пенсионер":

    ПП е единствената Партия, която не на думи , а на дело свърши работа. Вдигна тотално размера на пенсиите, а тавана се изстреля на високо .Стана 3400 лева. Е, какво ще кажеш на това? Това е истината и престанете да тролите.

    Коментиран от #93

  • 93 Винкело

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Пенсионер":

    Така е! Аз ги познавам и тримата с 3400 лв, от нашия клуб са! Гордеем се с тях!
  • 94 Споко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Си ган":

    За вас винаги ще има. Виж колко често има избори.
  • 95 От промяната

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ти пак си на далавера...":

    Наи лесно се лъжи пред избори Кои го пита този за да обещава Татко ще ти купи колело амааааа друг път Кога доидете на власт / Ако не Ви изчъгъркат/ след 20-25 год надяваи се
  • 96 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Дрън, дрън, че пляс !! Коефициенти, проценти, индексации и инсинуации !!! Всички високи пенсии / над 1000 лв/ бяха увеличени. Над 400 000 пенсионери не получиха и стотинка увеличение !!! Кой колко е работил за тази държава няма значение -особено работилите през социализма имащи от 45 до 50 години трудов стаж. Чакаме ги с нетърпение да гиберясат всичките, белким олекне на пенсионната система !
    Уважаеми политически избраници от Партийното събрание – спазвайте стриктно чл.71 от Констентуцията на РБ и бъдете щастливи !!!
  • 97 НА ТОЯ КЮНЕЦ ЛИ ДА ВЯРВАМ

    1 0 Отговор
    В ПП ВСИЧКИ СА ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ КАТО В ГЕРБ , БСП , ДПС , И ТН ! ПЪЛНИ БОКЛУЦИ ЗА ЗАТВОРА И СИБИР !
  • 98 САМО ГО ВИЖТЕ

    1 0 Отговор
    ОТ КОЕ МАЛЦИНСТВО ЩЕ ДА Е ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове