Last news in Fakti

22 Юли, 2013 16:29 1 634 33

ГЕРБ се връща в парламента за актуализацията на бюджета

  • бюджет-
  • бюджет 2013-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • актуализация на бюджета
ГЕРБ се връща в парламента за актуализацията на бюджета - 1
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ ще влезе в парламента при обсъждането на актуализацията на бюджета. Това заяви на пресконференция лидерът на партията Бойко Борисов по повод днешното решение на правителството за актуализация на бюджета.

„Ние ще влезем в парламента на точката за бюджета, която е в пъти по-важна от избирателния закон. Той няма да има никакво значение, ако приемат бюджета”, каза Борисов. „Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим. Бихме се съгласили, което е популистко, да се извади един пакет – 150 млн. лв., да се даде на най-слабите, да се знае, че работещите хора са солидарни и хората да изкарат зимата”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Ние излязохме от парламента, не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи лидерът на ГЕРБ. Депутатите от ГЕРБ ще участват в заседанията на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание като слушатели, заяви Борисов.

Трябва да предупредим хората, че с решението на Министерски съвет за актуализация на бюджета в следващите три години България ще премине в процедури по свръхдефицит и гръцки сценарий, заяви още Борисов.

„За три години и половина успяхме да намалим дефицита до нива, за които ни поздравиха. Г-н Орешарски не е никакъв финансист, никакъв икономист. С днешното си поведение го доказа. Тръгна по най-лесния начин – да вземеш готови пари и да ги дадеш по непрозрачен начин. Можем много да си говорим за предсрочни избори, но на никой няма да му се иска. До няколко месеца и фондовете ще ги спрат. Говоря, познавайки хората, които управляват парите. Българите тогава трябва да се сърдят на себе си. Разговарях и с двата синдиката, тревогата у тях е огромна”, обясни още Борисов по време на брифинга.

Той призова за предсрочни избори. Много хора казват, че това правителство много бързо тръгна по пътя на Жан Виденов, направи паралел Борисов - предсрочни избори трябва да се случат веднага, защото това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време". 

„Всички финансисти, икономисти, сега говорят в един глас, защото това е изключително тежко за държавата и народа в следващите години. Социалният пакет на плана Орешарски беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, подчерта още бившият министър-председател.

„Актуализацията на бюджета е абсолютно прибързана стъпка, отваряща кутията на Пандора и спиралата на дефицита“, подкрепи думите на своя партиен лидер Менда Стоянова. „За мен изводът е един – отказът от събиране на приходи, отказ от борба с контрабандата. Това показват цифрите“, каза Стоянова.

По отношението на разходите – от предложената актуализация не става ясно за какво ще бъдат изразходвани допълните разходи, разчетени в бюджета. Става ясно, че когато и да дойдат на власт, БСП и ДПС основната цел е да се увеличат харчовете, коментира Владислав Горанов.

„В 2014 г. с всички ангажименти, които разписват сега, откупувайки гражданите с популистки харчове, ще доведат държавата до свръхдефицит. Тази актуализация на бюджета не може да бъде оправдана с грешно планиране от предишното правителство. Целта е само една – непрозрачно увеличение на харчовете. Прибързано искат да намалят приходната част. Те целенасочено не искат да притискат приходните администрация да събират приходите. Около 50 млн. лв. ще са новите разходи за лихви от заема от 1 млрд. лв. Тази актуализация на бюджета ще доведе до обща дестабилизация”, посочи още Горанов.

"Виновните бяха наказани", заяви Борисов по повод имената, които изплуваха от така нашумялото тефтерче на Филип Златанов "Очаквам да излезе истината дали е така, или не е. Масово всеки си прави тефтерчета и си пише някакви имена", каза още Борисов и допълни: "Когато има прокурорска проверка, истината най-добре ще излезе. Това, което ме съмняваше, че има такъв стил на работа, сега го установих и взех мерки. Явно са на време и достатъчно безапелационни.“

„Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лв. и другите да им берат ядовете. Те, с този един милиард, няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв., но това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира Борисов. По думите му темите за тефтерчета и бележници се пускат, за да отклоняват вниманието от взимането на заем от 1 млрд. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван иванов

    3 2 Отговор
    ГРОБ не ГЕРБ, факти бг цурналистчета, научете имената на партиите....
  • 2 katerina

    0 2 Отговор
    http://barekov.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8_l.al_c.45.html

    Коментиран от #10

  • 3 ДОН КАРЛИ

    1 1 Отговор
    E DA AMA I DRUGO IME IMA BKP-NE BSP ILI DS- DPS
  • 4 Ronda

    0 0 Отговор
    http://barekov.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0_l.a_i.633.html#comments633
  • 5 алекс

    2 0 Отговор
    Пак се връщат, пак едно и също и пак няма спасение
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пацо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "elano blumer":

    Моля, изтрийте постинг 6.
    Това е спам, кара ви да направите IQ тест и след това ви иска пари за да ви каже резултата.
  • 8 Българче

    2 2 Отговор
    Борисов пак е измислил някоя схема за пране на пари или за смучене на държавни пари. Връщането му в парламента не е случайно, този никога не е работил в полза на българите!
  • 9 Анонимна

    1 2 Отговор
    Ахаааа, върнаха се... когато трябва да кажат дали трябва да им вземат или дават пари... браво, Бойко! Не те искаме за премиер....
  • 10 Bobi

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "katerina":

    Бареков-подлога на Пеевски-подлога на ДПС !!!
    Много подлоги станахте
  • 11 Коко

    0 1 Отговор
    Протест след протест, но хората си работят не се впечатляват много, много. Кучета си лаят кервана си върви, а ако някои изкаже различно мнение става провокатор или пък е поръчка на друг. Герб като чуха че ще актуализират бюджета пак са на работа, а за протестите за ББ http://www.youtube.com/watch?v=YUC0WKREk_U не показаха да се впечатлят от тях.

    Коментиран от #12

  • 12 Bobi

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Коко":

    "но хората си работят"
    Първо не са хора и второ - работят само за техните интереси !!
    ....а "кучетата" могат и да хапят
  • 13 Vajno za gledane

    0 0 Отговор
    http://barekov.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8_l.al_c.45.html
  • 14 Коко

    0 0 Отговор
    Трябваше да сложа Работят в кавички, естествено нямах предвид истинска такава. Може да им стане нещо а и не е модерно да се напъваш
  • 15 dimitar12

    0 0 Отговор
    хайде боко обратно в мишата си дупка, нямаме нужда от твоите услуги пич
  • 16 xana1111

    0 0 Отговор
    няма кой вече да ти се вържи мутро, те протестиращите искат и твоята глава ако не си забелязал или така ти по-удобно????
  • 17 Коментатор

    0 0 Отговор
    И Бойко и серГей и Волен и Местн от вас аман ! Всички в купом се сберете и от парламента си идете !
  • 18 katerina54

    0 0 Отговор
    БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА...

    Борбата е безмилостно жестока.
    Борбата както казват, е епична.
    Аз паднах. Друг ще ме смени и...
    толкоз.
    Какво тук значи някаква си личност?!

    Разстрел, и след разстрела – червеи.
    Това е толкоз просто и логично.
    Но в бурята ще бъдем пак със тебе,
    народе мой, защото те обичахме!
  • 19 Нели

    0 0 Отговор
    Песента му е изпята, молеха му се да дойде на работа, но сега май той ще се моли за това.
  • 20 Катерина Велкова

    0 0 Отговор
    Статиите от сайта на Бареков, които са публикувани като коментари са много добри! Евала на Бареков, много ме радва! Ще се радвам него да видя скоро в политиката, че имаме нужда от млади,умни и честни хора, нагледахме се на номерата на всички управляващи партии
  • 21 hana

    0 0 Отговор
    http://barekov.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8_l.al_c.45.html
  • 22 мила12

    0 0 Отговор
    ГЕРБ нямат вече място в политиката, какви си ги въобразяват?!
  • 23 111

    0 0 Отговор
    Няма такава нагла партия? А Бойко главатаря им трябва да влезне зад решетките, не в парламента!
  • 24 нора

    0 0 Отговор
    Долна работа...кога ще се отървен от тези...
  • 25 елисавета

    0 0 Отговор
    "Очаквам да излезе истината дали е така, или не е. Масово всеки си прави тефтерчета и си пише някакви имена", оххх пак да и избърше ръцете Боййко...
  • 26 567

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=YUC0WKREk_U.
  • 27 kristal

    0 0 Отговор
    Опази Боже, да не влизат!
  • 28 miro

    0 0 Отговор
    Няма да има скоро истинска демокрация за нас.. само фашизъм с такова управление..
  • 29 ...

    0 0 Отговор

    Борбата е безмилостно жестока...
  • 30 милинка

    0 0 Отговор
    Бойко да си взима дисагите и да си бега най добре ще направи!!!
  • 31 алиса

    0 0 Отговор
    Ахххх Боойко,,, според мен е по-добре изобщо да не се появява, а да се разкара от страната ни. Достатъчно помии направи, стига толкова!
  • 32 Krasi

    0 0 Отговор
    Стига му толкова, доста се наяде той, и хората около него.
  • 33 Зина

    0 0 Отговор
    Стига вече има и по добри варианти, нови лица, нова политическа система
    http://barekov.com/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%91%D0%B8%D1%85-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D1%81-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_l.a_i.1080.html
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове