Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 09:04 2 443 18

Доц. Киселова: Гешев си маркира територията

  • иван гешев

Няма значение колко години е мандатът му, ако има реален механизъм за отстраняването на главния прокурор

Доц. Киселова: Гешев си маркира територията - 1

Срещите са необходими на главния прокурор. Разговорът между Гешев и депутатите ми прилича на една популярна реклама на бира, в която двама актьори си говорят „гидири-бигири” и се разбират, тук е същото – те са приятели, разбират се. Това заяви Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи, в ефира на бТВ.

„Гешев не беше толкова активен в предишните парламенти, когато имаше ясно антигешев мнозинство. Сега не е ясно дали ще има антигешев или прогешев мнозинство, затова сега маркира територия. Според мен е недопустимо да има срещи с парламентарните групи, дори да се предават на живо”, смята Наталия Киселова, експерт по конституционно право.

Криминалният психолог Росен Йорданов пък е на мнение: „Аз съм за това да се състои промяна, която да отпуши системата и да се работи наистина. Трябват конституционни промени. Един друг главен прокурор каза „Над мен е само Господ”.

Той смята, че проблемът е системен: „Не искам да го превръщаме в евтино сеирджийство. Рискът е голям. Едни хора навън масово дават мнение за неща, които не ги разбират. Нали не вярвате, че ако утре Гешев си подаде оставката, проблемите ще се решат?”

Бившият вътрешен министър обобщи интервюто на главния прокурор в ефира на бТВ с думите: „Гешев не отговори конкретно на нито един въпрос. Същевременно спокойствието му се разминава драстично с рисуването му на квадрат и запълването му с тъмен цвят. Проблемът не е Гешев, а гешевщината. Той демонстрира това да не го питат нищо, което той не иска.”

„Важното е главният прокурор да спре да дава интервюта и да се фокусира върху работата си. прокуратурата не стои над съда. Няма значение колко години е мандатът му, ако има реален механизъм за отстраняването на главния прокурор”, категорична е доц. Киселова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    30 11 Отговор
    На Гешев и Бойко Борисов им пари под краката.За да се формира правителство на Козяк трябва да им паднат главите.Затова са се разтичали да търсят отвсякъде подкрепа.Забележете каква дейност развиват двамата последните дни.

    Коментиран от #5

  • 3 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 30 Отговор
    ДОЦЕНТ КИСЕЛОВА ЗАЕДНО С ЕМАНУИЛ ЙОРДАНОВ ........ ЗАЩИТНИЦИ НА ....... ОЛИГАРХИЯТА И МАФИЯТА ...... ФАКТ !

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    БМБ и ГЕШЕВ и КУКЛОВОДИТЕ и мутро мафията си имат ДЪРЖАВО в БЪЛГАРИЯ а мафията ЖЕЛАЕ да е на ВЛАСТ като си назначава свой ПОСЛУШКОВЦИ

    Коментиран от #16

  • 6 Браво

    21 4 Отговор
    Никой не помни когато избираха Каскета как протестираха срещу него и имаше в протест в негова подкрепа с момчетата от Делта Гард на Петьо Еврото.... Седемте Джуджета потъна в забвение.....
  • 7 Българин 🇧🇬

    9 6 Отговор
    Със съсипването на Южен поток и АЕЦ Белене , с разрушаване на дипломатическите отношения с Русия , и Гешев и Бойко вече са заслужили ветерани на Козяк . Кирчо и Кокорчо са само напористи юпита-имитатори .

    Коментиран от #13

  • 8 Просто е!

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Пълни глупости пишеш. Проблемът не е Гешев, а невъзможността да се "уволни" главния прокурор, който и да е той, ако системно не си върши работата, ако опъва чадър и пази определени политици и олигарси от съдебно преследване и преследва други, дори да няма реални доказателства срещу тях!!! Главтият пржкурор трябва да е безпристрастен, както беше Лаура Кьовеши в Румъния! Иван Гешев трябва да се ръководи от справедливостта, а не от това кой му е приятел и кой не е!!!

    Коментиран от #14

  • 9 Мнение

    10 2 Отговор
    Проблемът не е в Иван Гешев и в службата Главен прокурор, а в тези, които са във ВСС.
  • 10 Артилерист

    12 3 Отговор
    Всички са се изказали правилно за Гешев, но най-точно е обобщението на Йорданов за гешевщината. Така е с борисовщината и прочие "щина". Не конкретната персона-да не споменавам себеотрицанието на великия Вапцаров-а средата, която е създадена в България, за да цъфтят подобни субекти и да ни правят на идиоти...
  • 11 Иван

    12 0 Отговор
    Най-голямата организирана престъпна група в България е МВР.
    Всички началници на областна дирекция на МВР трябва да бъдат сменени, на КАТ също.
  • 12 Разлики

    7 2 Отговор
    В Германия главният прокурор се предлага от министъра на правосъдието. Седалището на главния прокурор там не е в столицата, а в провинцията. И главният прокурор там не се занимава с битовата престъпност, насочена към престъпленията по малките населени места, а по-скоро да осигури последователно наказателно преследване в областта на държавната сигурност!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ГЛАВНИЯ "КУКЛОВОД НА МАФИЯТА" Е ........ (П)РЕЗИДЕНТА ФИГУРАНТ ...... ФАКТ !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гешев? Какъв Съд, Каква Законност в тази

    1 0 Отговор
    Мафиотска Държава!! За какво обикаля политическите Партии!!??? Копува си индологенции?? Рекетира, Заплашва Обещава!! ДОГОВАРЯ?? КАКВО ПРАВИ ГЕШЕВ в Момента!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове