Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 12:47 2 555 28

Христо Панчугов: Големият въпрос е защо Бойко Борисов изведнъж видя в Румен Радев съюзник

  • христо панчугов-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • румен радев

Но и други нелогични неща сме виждали през годините в българската политика

Христо Панчугов: Големият въпрос е защо Бойко Борисов изведнъж видя в Румен Радев съюзник - 1
Снимка: БГНЕС

Големият въпрос е защо г-н Борисов привижда в Радев изведнъж някакъв съюзник. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" политологът Христо Панчугов по повод последните думи на лидера на ГЕРБ, които прозвучаха като защита на президента.

"Българската политика е ситуационна. Тук няма вечни врагове, няма вечни приятели. Също така няма вечни цели, няма вечни ценности. Имаме, на база на конкретната ситуация, хора, които се позиционират от двете ѝ страни, търсейки противопоставяне, търсейки сблъсък. Докато Бойко Борисов беше премиер, сблъсъците с Румен Радев се движеха на този принцип: някаква конкретна ситуация, в която двамата да се разграничат един от друг през скандал, публичен обикновено. Сега очевидно Бойко Борисов е решил, че има по-големи врагове – това са враговете в лицето на "Продължаваме промяната“, всъщност и на "Демократична България“, които някак си са си поставили за цел да демонстрират ежедневно как ГЕРБ всъщност са спечелили изборите, но не са ги спечелили и нищо не могат да направят. Дали в това той е привидял възможността Румен Радев да е негов съюзник и в каква посока ми е трудно да предвидя, най-вече защото не виждам политическа цел за едно такова сътрудничество", коментира политологът.

Той изтъкна обаче, че не е в ръцете на Румен Радев да състави правителство.

"Въпреки че и той в момента се е заел с това да изглежда като че ли е истински мотивиран да състави правителство, да изглежда като че ли няма да е негова вината за това, че отиваме на следващи предсрочни избори. И това забавяне, което на всяка цена ще е случи, всъщност е свързано с това да се запази лицето на Румен Радев пред неизбежните вече според мен предсрочни избори. Но в този смисъл, от президента не зависи съставянето на правителство истински. Защо Бойко Борисов привижда в него съюзник в тази посока – аз не мога да преценя. Но и други нелогични неща сме виждали през годините в българската политика, та ще ги наблюдавам с интерес да видим къде ще се развие това", каза още Христо Панчугов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми те са си

    15 3 Отговор
    приятели бе
  • 2 Румбата

    19 6 Отговор
    изпусна контрола нас промяната и сега Боко на помощ идва
  • 3 7777

    8 17 Отговор
    Тоя Панчугов като да е гнетен в ауспуха!
    По и цайси сложил.
    Не му вервайте, сатанист и той!

    Коментиран от #12, #19

  • 4 От къде

    5 9 Отговор
    изпълзя тоя не
  • 5 Христо Панчугов:

    19 5 Отговор
    Големият въпрос е защо Бойко Борисов изведнъж видя в Румен Радев съюзник...
    Ами заради огромният чар на г-жа Митрофанова, разбира се 🤣🤣🤣🤣
  • 6 Псевдоним

    11 6 Отговор
    Защото видя че калитарите дето ги избира Радев, са още по-тъпи и от него.
  • 7 Е как ?

    17 3 Отговор
    БКП !
  • 8 ..,2

    9 5 Отговор
    Защото по са негодници и тегли целия народ от тяхната некадърност.Има и читави но са назад в класацията.
  • 9 защото

    18 3 Отговор
    .. Р.р и Б.б имат общи приятели ,брат ... бивши мутри ,сега олигарси , като онзи вълканоф който Р.р награди и разцелува ...мафията не спи брат
  • 10 Боко

    12 4 Отговор
    нарочно сложи Цецка на избори за да спечели Румен
  • 11 Удавника

    9 3 Отговор
    Се хваща и за сламка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 преса

    16 1 Отговор
    БОЧЕТО ЗАЩО СПРЯ ДА ПЛЮВА ПО РАДЕВ МИНАЛАТА ГОДИНА НЕ СПИРАШЕ
  • 14 Панчугов къде Видя, че Борисов е

    11 4 Отговор
    Харесал вече Радев!! Това, какво говори по някога Борисов е с една единствена цел, да вбие някъде Клин, да създаде Интрига, да има някакво Съмнение за Нещо!! Мутренско-ченгеджийски Прийоми! Панчугов Шегувашсе!! !
  • 15 12340

    7 3 Отговор
    "..Защо Бойко Борисов привижда в него съюзник в тази посока – аз не мога да преценя..."...
    ..... щото и двамата получиха държавните постове наготово
    ....от един дол дренки са
  • 16 Мнение

    3 2 Отговор
    Когато има заплаха от вън всички трябва да се обединят.

    Коментиран от #26

  • 17 Баууууу

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ъхъ":

    Ами ти какъв си бре, "ъхъъъ", не разбра ли че Радев е купен?!?
  • 18 мани мани

    6 5 Отговор
    е как що, щото си е помияр! върти опашка към всеки ... приема дпс, приема сдс, приема комуняги като цяло, приема дс, приема групировките престъпни кат цяло, приема западняците ... и тва ако не е политически помияр, незнам кво е! всичко тва с цел лични облаги! стана милиардер така и го играе загрижен за народа ... менте! радев е същият помияр! помиярите се надушват! повече помияри са от тва кученце помиярчето дето ги посрещаше пред парламента преди дни!
  • 19 Любознателен

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "7777":

    А ти какъв си бре?
  • 20 Хахаха

    4 1 Отговор
    Днес видяхме как президента как се оправдаваше, че специалните служби, които са под негов контрол, подавали всички данни, които са разследвали към прокуратурата и тя била виновна за нещо си.
  • 21 1?3

    5 4 Отговор
    Има обяснение, не едно при това! ПП е враг за Бойко и ГЕРБ. Радев не я понася. Това обединява Борисов и Радев. Отношението към Русия е втори мост между тях.
  • 22 НЯКОЙ

    2 3 Отговор
    Сещам се за приказката "удавник за сламка". Опитва се Борисов, опитва се да намери твърда почва и се сещам за друга приказка - "врагът на моя враг е мой приятел"! След като стана ясна преднамерената атака на Румен Радев срещу правителството "Петков-Василев", той стана най-добър приятел на Бойко Борисов! И защо Бойко да не му засвидетелства едно срамежливо-угодническо приятелство, в духа на мафиотските "идеали"!
  • 23 Колегата Райчев

    1 0 Отговор
    Тоз Панчугов, навремето само в Дарик чат-пат спамеше. В предаването на Пролет Велкова. Откакто хитрата стара сврака хвръкна нагоре, в СЕМ, въпросния господин нещо много често се появява във всякакви "национални", про... нали медии?! Т.е. отгледан мисир.
  • 24 Истини

    0 2 Отговор
    Минаваме към Русия. И България се оправя. Друг изход нямате. По близо сме до руснаците, но не и до джендъри, простирутки, наркомани. Кое е хубавото, че младостта ни отиде в занданите, от възродителите, а децата ни са родени точно, кога им сменяха имената, 1984 и дпс уоравлява България, а не бойко, нинова. Парата е в дпс и трите етноса работят заедно против българите и отчасти дадено на някой българин парче земя и някое работно място. И Бмб ви го каза, отзад дпс ме... Гледат ви сеира те и през това време си им се родиха внуци, пораснаха и днес са учени навсякъде в България. Всичко българско убихте. Що не се реформира дпс, всички партии герб бсп го сториха, а те с БСУ са навсякъде горе в комисии. Извършен бе геноцид спрямо много българи в България. Лично мнение и ясна гражданска позиция.
  • 25 много просто и логично

    2 1 Отговор
    Бойко Борисов е градивен човек и иска с наличните ресурси да направи нещо добро за България. Докато издънките на БКП са деструктивни антагонисти които само гледат как да развалят работата. Такъв е Радев, такива са всички издънки на БСП и в частност ДС. Аз така ги познавам като ги гледам по ТВ без да съм им чел потеклото или характеристиката.
  • 26 такова е правилото

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мнение":

    Така действа Зеленски. Но задачата на Радев и ПП е поставена ясно и категорично. Те трябва да дърпат на различни страни за да има разединение и да бъдем лесна плячка за Русия при евентуално настъпление в Южна посока. Всъщност разпрата ПП Радев е част от рекогнисцировката. Те последователно изпълняват поетите задачи. Важното е българският народ да е разединен и така лесна плячка.
  • 27 Гост

    0 0 Отговор
    Всички се съюзяват в името на парсата, на парата! Отговора е лесен!
  • 28 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Ка защо бе Панчугов!? Ами защото е политик склонен на компромиси готов да разговаря , само дураците настояват на едно и също ... Вероятно и защото е чел правилната книга Бойко , една само нали така сме уточнили!? Я питай Киро и Кокора до къде са с червените линии или още по добре се чеши зад врата още малко до следващите избори и тогава след тях попитай ги промянаджиите когато ще са по 10% ... А задаваш ли си въпроса Радев защо се промени, май и той политик ще излезе, а!? Употреби ви и ви захвърли само-истеризираните ( нова дума измислих! ) против ГЕРБ евроатлантици !? Ха-ха-ха! Ще излезе политик и той , например аз негласувал за него ДВА ПЪТИ почвам да го намирам за добър президент , който с разкрачената си поза май ще ни вкара в Шенген и еврозоната ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове