Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 22:56 1 036 28

Румен Гечев: Ако няма редовно правителство, се обричаме на мизерно и проблемно преминаване през 2023 г.

  • румен гечев-
  • редовно правителство-
  • мизерно преминаване-
  • 2023 г.

Ако няма редовен кабинет, остава в сила бюджетът от 2022 г. за 2023 година. Тогава обаче се намесва проблемът с инфлацията, която е висока и няма как да "вържат двата края" общините, хората и бизнесът, казва социалистът

Румен Гечев: Ако няма редовно правителство, се обричаме на мизерно и проблемно преминаване през 2023 г. - 1
Снимка: Нова телевизия

Бюджетът може да бъде внесен само от изпълнителната власт. Народното събрание не може да внася бюджети. То може да обсъжда и да приема, но не може да внася. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" финансистът от БСП проф. Румен Гечев, коментирайки темата за актуализацията на бюджета.

"Защо обаче служебният кабинет отказва да го направи, е загадка. Ако няма редовен кабинет, остава в сила бюджетът от 2022 г. за 2023 година. Тогава обаче се намесва проблемът с инфлацията, която е висока и няма как да "вържат двата края" общините, хората и бизнесът. Обричаме се на мизерно и проблемно преминаване през 2023 година. Ако няма нов бюджет означава че нашите родители ще купуват по-малко стоки и услуги", каза проф. Гечев.

Според него не бива да се страхуваме от леко увеличение на дефицита, с цел да се посрещнат нуждите на хората и бизнеса. По думите му дефицитът на България е 3%, за разлика от този на другите страни в ЕС - развити и не толкова развити, при които той надхвърля 7-8 %. Тези страни обаче не са имали колебание да го увеличат още, за да решат някои от проблемите си.

"Не можем да поставяме на риск гражданите и българските фирми", категоричен е финансистът.

По отношение на скандала с действията на прокуратурата спрямо лидера на БСП Корнелия Нинова и някои членове на партията, Румен Гечев не спести критиката си: "По-добре българската прокуратура да се насочи към доказани бандити, които ограбиха държавата с милиарди левове, вместо да се занимава с вътрешнопартийни работи на БСП".

"По времето на Борисов се оказа, че са откраднати над 700 млн. лева. Къде са и милиардите от "Хемус", милионите от язовирите, какво става с българските пътища и откраднатите пари от строителството им", попита Гечев.

Според него не е тайна, че вътрешнопартийните проблеми станаха обект на прокуратурата, благодарение на действията на свои хора, които създават проблеми отвътре.

"Тези хора са добре подготвени и стимулирани, подготвени са да създават проблеми. Има няколко кресливи души, но прокуратурата не отговаря на въпроса кой им плаща, кой им осигурява участия по медиите, а започва да привиква членове на партията, привиква дори преброители на гласуванията на Националния съвет", каза Гечев.

"БСП е партия на повече от 130 години и нищо не може да я уплаши", заключи проф. Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 10 Отговор
    ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ ни обричате на МИЗЕРИЯ
  • 2 Мизерно за вас депутатите

    13 0 Отговор
    Няма пара , няма плюскане.
  • 3 Последния Софиянец

    17 1 Отговор
    Да се разтури този бардак в парламента.
  • 4 Перо

    7 5 Отговор
    Статуквото трепери,никой да не отиде да гласува за уредения мач и да изпаднат в безтегловност! А външните началници ще набиват обръчи заради Украйна и Ф-16! Новосъздадените партии на джендърията рискуват да не изпаднат също в положението на ИТН! Положението е патово!

    Коментиран от #7

  • 5 Маринов

    15 0 Отговор
    “Боже Господи, какви нищожества" и ПРЕДАТЕЛИ "просто стоят начело на българската държава!”
  • 6 Пенсионер

    6 11 Отговор
    Така е господин Гечев! Затова ще си позволя да кажа, край на увеличението на пенсиите. Каквото беше, беше.... Добре, че Правителството на коалицията начело с ПП 2022г. осъвремениха пенсиите и вдигнаха тавана на 3400 лева. Сега "Дацови и Чобанов Сие" ходят по медиите и говорят глупости. Най вероятно се очертава също да няма и Коледна добавка за пенсионерите. Изобщо отвсякъде се задава сеч. Затова завършвам със следното:- дълбок поклон пред държавниците Кирил Петков и Асен Василев, показали грижа и уважение към възрастните хора. Такива като тях трябва да управляват държавата.

    Коментиран от #9

  • 7 Пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    Да Перо наистина си прав, положението е патово... Да видим в крайна сметка какъв заек ще изкочи от храсталака...
  • 8 пффф

    7 4 Отговор
    Който бюджет искат него да оставят.Само да не те допускат тебе до властта другарю професор по фалитите че не ми се купува долара пак по 3000 лв.Да не говорим за фалитите на 17 банки че ми настръхват косите като си спомня колко бедни хорица изгоряха със жалките си спестявания в тия банки заради тебе професоре по фалитите.Ти си комунист другарю професор по фалитите Гечев и не вярваш в господ ама от мен да знаеш че има господ и той всичко вижда.

    Коментиран от #11

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Пенсионер":

    АЛО ВАРНЕНСКИЯ та ти беот БКП гледай да не се задавиш в лошотията си ВАРНЕНСКИ

    Коментиран от #12

  • 10 Важно е Гечев!

    4 6 Отговор
    Но е важно правителството да бъде съставено от една от про-европейските партии в България!
    В противен случай сме изправени пред огромен риск от засилване на вражеската руска активност в България, което от една страна ще ни се кара в робска зависимост от пРосия, а от друга ще ни изолира от нашите партньори в ЕС и НАТО 🧐
    Това би било унищожително за България, а ние вече видяхме такива опити от служебния кабинет, който се опита да прокара схемите на Путлер и Лукойл в ЕС, рискувайки наказателни процедури срещу България 🧐
  • 11 Тццт

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "пффф":

    Няма комунисти. Комунистите отдавна измряха.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Токсик

    6 2 Отговор
    Какви правителство бе Гечев, виж че неофашистите са загрижени само за наркоманите в Украйна. Вие какво правите още в този парламент, параван ли им правите. Вие също сте съучастници!
  • 14 Разбира се

    5 0 Отговор
    Вие като най-отговорните ще се жертвате
    Във "вимето"на народа
    После кака да не се сърди на машините и бюлетините като имате 6 процента

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 хгфе

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Разбира се":

    Три процента
  • 17 Никола Малимов

    4 4 Отговор
    Герб и ДПС са мафия унищожили и ограбили България с порцийй и чекмеджета и народа го чака глад студ и нищета
  • 18 хммм

    9 0 Отговор
    Гечев, точно ти да говориш, че правителство щяло да ни спасява от "обричане на мизерно и проблемно преминаване" някак си не върви... съвсем.
  • 19 Фалировач на банки

    8 0 Отговор
    Инфлацията лети, Гечев обикаля. 2022 година е. Усеща се като 1996 г.
  • 20 Ето го и Гечев

    2 3 Отговор
    Човекът, който смята, че ако дад м оръжие на Украйна за да се защити от изтребление, удължаваме войната 😂
    Човек с морала на Химлер, и икономическите идей на Маркс😂
    Каква легенда 😂
  • 21 СЕРИОЗНО

    0 2 Отговор
    Икономическа програма: Бургас, Русе, Видин, Пловдив, до 20 км от тях се създават ТЪРГОВСКИ ТОЧКИ КЛЪСТЕРИ, където да може да се купи всякакъв вид суровина и където да се продава готовият продукт. Чорапена фирма купува преждата, конците, и когато произведе чорапите отива пак в този клъстер и си продава чорапите. Където са суровините, фирмата ще има дилър където ще ги купи, в секторът на готовите продукти ще има дилър където ще продава готовият продукт. ................. 40% от БВП на зает да нивото на минималната заплата, но синдикатите да настояват 70% от добавената стойност да е за заплати и 70% от средната заплата в предприятието да е минималната заплата. Държавата произвежда поскъпналите стоки за да ги поевтини, 70% от валутният резерв събиран за 8 месеца да се обменя за собствена валута - за цена която подсилва родната валута и чупи мераците за спестяване в чужда валута. 15 години да се поддържат стабилни цени, после 3 години да се постигне инфлация 1000% - без да се спира потреблението, а да се печатат пари за потребление и нови производствени мощности И ОБЩЕСТВЕНА ИНФРАСТРУКТУРА. После се маха една нула от парите, и пак 15 години стабилност. Може и стокови пари, дори 300% от БВП - така при 10% растеж ще може да се напечатат 45 милиарда лева при 150 милиарда лева. Стокови пари, като облигации, но се изплащат примерно след 20 години в стоки сметнато, фиксирани, но изплатени в злато и сребро. Но тези пари-облигации когато попаднат в държавата тя ги сме
  • 22 СЕРИОЗНО

    0 3 Отговор
    Може и стокови пари, дори 300% от БВП - така при 10% растеж ще може да се напечатат 45 милиарда лева при БВП 150 милиарда лева. Стокови пари, като облигации, но се изплащат примерно след 20 години в стоки сметнато - фиксирани, но изплатени в злато и сребро. Но тези пари-облигации когато попаднат в държавата тя ги сменя с нови с нова дата за след 20 години, така тя би изплатила само тези пари които някой пази 20 години.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ЯПакТоваНещо

    2 1 Отговор
    Няма да се случи никога да ти вземе някой медала за Мизерия Гранде. Ще ти се ама няма. Ще си останеш в историята завинаги с рекордите си черни.
  • 25 Рити

    0 0 Отговор
    А тогава защо толкова искате хартиена бюлетина?
  • 26 един от многото

    1 0 Отговор
    Абе вие луди ли сте? Как може гарга , рак и щука да дърпат талига!
  • 27 стария моряк

    1 0 Отговор
    Със стари труженички , нов бардак не става! Тези постоянни депутати трябва да бъдат разкарани от властта и да им се забрани да минават на сто метра от народното събрание!
  • 28 пенко

    0 0 Отговор
    ДИНОЗАВЪР -ДЕПУТКОДАТ ---КОЛКО СМЕ МУ НАПЪЛНИЛИ ГУШКАТА НА ГЕЧЕВ - ПЛЯМПОМЕНТЯРА ????НОО НА--- 15.06. ---ВСЯКА ГОДИНА Е " ВИДОВ ДЕН " !!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол