Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 15:27 1 644 17

Случаят "Семерджиев": Разследват и 30 пътни полицаи от София

  • георги семерджиев-
  • семерджиев-
  • пътни полицаи

Темата коментира и началникът на столичния КАТ комисар Радослав Начев

Случаят "Семерджиев": Разследват и 30 пътни полицаи от София - 1
Снимка: БГНЕС

По случая "Семерджиев", заради който шефовете на почти всички районни управления в София бяха уволнени, тече разследване и срещу пътни полицаи от София. През юли Георги Семерджиев предизвика тежката катастрофа на булевард "Черни връх", при която загинаха две млади момичета.

По информация на bTV става дума за 30 пътни полицаи от София. Това са 19 младши автоконтрольори, двама полицейски инспектори, седем старши инспектори и двама началници на сектори. Всички те са спирали на пътя Семерджиев за проверка преди да стане трагедията. Има данни за част от катаджиите, че са затваряли очите си за конкретни нарушения, извършени от бившия футболист. Те са му съставяли актове или фишове за по-маловажни нарушения от тези, които той действително е извършил.

Темата коментира и началникът на столичния КАТ комисар Радослав Начев.

"По случая "Семерджиев" са установени доста служители от отдел "Пътна полиция“ като в момента текат дисциплинарни производства и всеки, който има някакъв принос, ще получи съответното наказание за извършените от него действия или съответно бездействия. Цялата преписка се намира при компетентния дисциплинарно наказващ орган, какъвто е директорът на СДВР. Там се извършват проверките и производствата и оттам ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания“, заяви той.

Комисар Начев добави, че до момента няма наказан служител от "Пътна полиция“.

Заради случая "Семерджиев" контролът за превишена скорост на булевард "Черни връх", където стана катастрофата, е денонощен.

"До миналата седмица сме заснели около 8031 нарушения на скоростните режими.

Най-високата скорост е 136 километра“, заяви комисар Начев.

Най-фрапиращата скорост в последните седмици е на Околовръстния път в София.

"Някъде в района , където възникна произшествие със загиналия френски гражданин, е засечена скорост на лек автомобил от 222 километра в час“, добави началник на отдел "Пътна полиция“ в СДВР.

За да се сложи край на подобни случаи, скоро се очаква в контрола не само в София, а в цялата страна, да се включат нови камери.

"Дори в момента тече обществена поръчка за закупуването на около 100 броя стационарни камери за цялата страна и ще бъде направено разпределение. Към момента сме дали заявка за 4 , но ще се опитаме да вземем 10. Целта е не толкова да генерира нарушения, а да е чисто превантивна, което да доведе до намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия“, заяви комисар Начев.

Продължават и проверките за алкохол на служителите в МВР. Те започнаха, след като няколко униформени бяха засечени пияни или дрогирани на пътя.

"Извършени са над 500 проверки на служители на СДВР за употребата на алкохол. Нямаме установена положителна проба. Проверките са изключително изненадващи по време на работа са всичките“, добави той.

Планира се и мащабна реформа пилотно в столичната "Пътна полиция“ в следващите месеци, с която услугите на гишетата и каналите за регистрация да се облекчат максимално.

"По чисто електронен начин да бъде прекратена регистрацията на автомобил , т.е. от вкъщи всеки един гражданин, притежаващ автомобил и желаещ да прекрати регистрацията му, да влезе в портала за електронни административни услуги, след което да изпрати регистрационните талони и табелите чрез доставчик на пощенски услуги. Когато те пристигнат при нас, наш служител да ги свери заедно със заявлението и когато нещата отговарят на законовите изисквания, да пристъпим към прекратяване на регистрацията и обратно – да върнем на съответния гражданин едно уведомление , че регистрацията на автомобила е прекратена“, заяви комисар Начев.

"Също предвиждаме, от една страна, когато човек си подаде документи за свидетелство за управление, вече готовото такова да бъде изпратено чрез доставчик на пощенски услуги.

Когато водачът е лишен от право да управлява МПС и му изтича наказанието лишаване – да не се налага да идва до "Пътна полиция“, а то също да бъде изпратено чрез доставчик на пощенски услуги“, обясни началник на отдел "Пътна полиция“ в СДВР.

Предстои пилотно за София и въвеждане на нов вид регистрационна табела за електрическите автомобили.

"Тя ще бъде на зелен фон с бели цифри и букви. В момента регистрациите са по отделни региони с код на съответния регион , както за София е СВ, така за електрическите автомобили на територията на цялата страна ще започва с ЕА, което значи електрически автомобил“, каза още той.

Целта е да бъдат лесно разпознаваеми, а смяна на номер за вече регистрирана такава кола ще е не задължително, а препоръчително.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    РАЗПЛИТАНЕ до КРАЙ и СЪД ПРИСЪДА ЗАТВОР за ВИНОВНИТЕ а СЕМЕРДЖИЕВ е убиец много като НЕГО са на СВОБОДА а ЗАЩО ЗАЩОТО ИМА КОРУПЦИЯ

    Коментиран от #4, #7

  • 2 ГЕРБ=БСП=ДПС

    10 1 Отговор
    БАВНО ПРАВОСЪДИЕ е РАВНОСИЛНО на ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ. Докато Каскета и бг съда се произнесат дали са виновни голяма част от тези 30 полицаи няма да са сред живите. А тези, от тях, които са все още живи ще са 70-80 годишни пенсионери, които няма да може да бъдат уволнени и няма да бъдат наказани за злоупотреба със служебно положение. Досега трябваше или да са оправдани тези 30 полицаи или ако са виновни да са уволнени.
  • 3 Лидер

    11 1 Отговор
    Трябва да се разследва цялата прокуратура тия които са на срс
  • 4 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Важното е да има бърз СЪД, ПРИСЪДА и ЗАТВОР или ОПРАВДАВАНЕ. А не по 20-30 години да се проточва съдебните процедури.

    Трябва да има разумни срокове, примерно до година, в които прокурорите да внасят обвиненията в съда. И разумни срокове примерно 3 месеца, в които съда да е задължен да се произнесе.

    Прокурори и съдии, които не спазват тези срокове трябва да биват наказанвани за всеки неспазени срок. А ако неспазаните срокове надмидвишат 10%-20% от всички дела през годината. То такъв прокурор, съдия, трябва да бъде уволняван и не само. Трябва да му се забранява в следващите 10 години да бъде прокурор или съдия
  • 5 Българка

    10 1 Отговор
    А кога ще разследват и ще има чистка на каскети, които не са повдигали обвинения, които са ползвали мутрата-престъпник за прокурорски свидетел и са му осигурявали платена от нас охрана?

    Коментиран от #11

  • 6 Мвр...

    9 0 Отговор
    Тия милиционери да ги правят на минимланна и всичко останало да се плаща на свършена работа...не да ми спът по цял ден.

    Коментиран от #8

  • 7 ГЕРБЕР

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ЩОТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ПРОМЯНАТА, ЗАТОВА Е ТЪЙ. ПОСЛЕ РЕВЕТЕ. ПО ВРЕМЕТО НА БАЦЕ ТАКИВА ГИ ВКАРВАХМЕ В ЗАТВОРА.

    Коментиран от #10

  • 8 ГЕРБЕР

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мвр...":

    АМА КАТО ТЕ НАТИСНАТ РИМЛЯНИТЕ ПАК В МВР-ТО РЕВЕШ. АКЪЛ НЕ ДАВАЙ.
  • 9 Лост

    6 2 Отговор
    Вай,вай,вай. Останахме без пътни полицаи. И ко ши праим сега?
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБЕР":

    МОЛЯ дане би при ПП герб да не е имало ПРЕСТЪПНОСТ хайде ПО серьозно МОЛЯ
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    ГЕШЕВ БОРИСОВ имат гръб ЧАДЪР но и това ще СВЪРШИ някога във ВРЕМЕТО
  • 12 ТОВА Е ОПАШАТА ЛЪЖА , ВИЖТЕ !

    3 1 Отговор
    Заради случая "Семерджиев" контролът за превишена скорост на булевард "Черни връх", където стана катастрофата, е денонощен ............................. ЛЪЖАТ КАТО ПОЛИЦАИ !
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    за мильони няма ЗАКОНИ за кокошка няма ПРОШКА няма как КОКОШКАРА ще лежи в затвора ПАК
    С ПАРИ В
    РАЯ
    ЧБ
    БЕЗ ПАРИ ПОКРАЙ
    РАЯ
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    И тоз ще ОТЪРВЕ КАТО КРИСТИАН НИКОЛОВ убиецът на ЖУРНАЛИСТА господин МИЛЕН ВЕТКОВ
  • 15 Тома

    7 0 Отговор
    Всичко с този е пунта мара.
  • 16 Учуден

    4 0 Отговор
    Държавата почти винаги прикрива издънките си
    (служителите и полицаите)от лошите резултати.
    Полицаите затова прикриват лошите,щото всички го правят.Даже има началници ,които и казват да не закачат лошите!
  • 17 Нали Семерджиев

    1 0 Отговор
    Носеше пици с кристали на Киро в МС. А дамаджаната се опита да прикрие случая.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове