Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 06:45 761 19

Радев ще участва в конференцията за климата на ООН в Египет

  • румен радев-
  • президент-
  • египет-
  • конференция-
  • климат

Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева

Радев ще участва в конференцията за климата на ООН в Египет - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Румен Радев ще представи страната ни на 27-aта конференция на OOН за изменение на климата в Египет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БТА.

На 7 и 8 ноември 2022 г. държавният глава Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27). Президентът ще участва в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители по покана на египетския си колега Абдел Фатах ас-Сиси.

На 7 ноември президентът Радев ще участва в церемонията по официалното откриване на международния форум на най-високо равнище. Повече от 100 лидери от цял свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел-Шейх.

Българският президент ще направи изказване пред държавните и правителствени ръководители на 8 ноември.

В рамките на международния форум се предвижда българският държавен глава да проведе двустранни срещи и да участва в дискусии на високо равнище. Сред членовете на ръководената от президента делегация са министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на енергетиката Росен Христов.

За участие в конференцията на ООН в Египет са се регистрирали повече от 45 000 представители на държавите, които са страни по конвенцията, международни и регионални организации, на бизнеса, научната общност, гражданското общество. Сред целите на форума е да се обсъди ускоряването на съвместното изпълнението на ангажиментите в областта на климата за смекчаване на последиците от климатичните изменения. Общо 198 държави са ратифицирали Рамковата конвенция на ООН.

Държавният глава Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 3 Отговор
    Радев да не се занимава с глупости а да вади танковете и да разтури този бардак в парламента.Седми ноември е все пак.

    Коментиран от #3

  • 2 Малко

    11 4 Отговор
    Екскурзийка

    Коментиран от #4

  • 3 Тишо

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Танковете ще ги дават от Окраина.
  • 4 Моарейн

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Малко":

    И много лицемерие. Не е истина какъв въглероден отпечатък ще оставят само самолетите, с които всички държавни тикви и кратуни ще пристигнат на тая среща. И да не си помислите, че ще ги хранят със зелена тревица и брашънце от скакалци? Обаче на нас това ни готвят. Въпрос на време е да въведат индивидуални въглеродни квоти и яки санкции за надвишаващите ги. Да му мислят тия, чийто живот тепърва започва.
  • 5 Госあ

    8 1 Отговор
    Русия намалява износа на изкопаеми горива, а Китай на стоки. С грижа за климата.
  • 6 Ъхъ

    12 2 Отговор
    Подобни конференции много помагат на климата, както мъжкото зърно за кърмене на бебето! Много си е добре климата и на който не му харесва да си хваща космическия кораб и да заминава на друга планета!
  • 7 Да тръгват

    14 0 Отговор
    с камили , както на времето са пътували за Египет , а не всеки да хвърчи със самолет самостоятелно , от "загриженост" за климата !
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    Едни така със същия успех са обсъждали "важната" тема
    "Колко дяволи могат да се съберат на върха на една игла!"
  • 9 Някой знае ли

    6 2 Отговор
    Абе Тиквата защо не го канят никъде?
  • 10 Ще се съберат да

    7 1 Отговор
    се надприказват, надлъгват, ще потрошат пара и време, ще заклеймяват и айде кой от къде е. После следва заповед за стадото, вменявайки му вина, призиви за икономии, лишения и др. подобни "мъдрости" и внушения на давоското сборище, на глобалето. Преди всичко трябва Страх, чувсво за вина и спасителната заповед. Стадото се задължава в определен час от денонощието да излезе пред местообиталищата си с вентилатори солидарно и единно да охлажда климата.

    Коментиран от #12

  • 11 Вуйчо Ваньо

    9 3 Отговор
    Аз съм му фен на Гадев, ама с тая си постъпка ми падна в очите ...Защо участва в тоя цирк наречен "климатични промени"? Защо харчи народни пари, пА за капак и жена си взел - и тя милата да види пирамидите в Египет.... Остава и да отдаде почит на онуй лудото Гретенце та да е пълен сеира.ЕС ни налага зеления рекет което е абсолютно безсмислено при положение, че атмосферата на Земята е ЕДНА.Дори всички в ЕС да зарежем колите и да ходим пеша все тая щото 95% от емисиите идват от производството на САЩ,РУСИЯ,КИТАЙ и ИНДИЯ.... Целта на тая зелена сделка е съсипването на Европа
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ще се съберат да":

    Това, с ФЕНтилаторите вече е правено:
    " 60 000 в.де.билени US и.дио.ти отблъскват урагана “Ирма” с вентилатори…
    Публикувано на 10.09.2017 в Свят
    «Всеки да насочи вентилаторите си към урагана и да го издухаме!»

    Коментиран от #15

  • 13 Докато евратлантиците

    5 0 Отговор
    унищожават родината в НС, Плешо обикаля, лашка задни части и плюска.
  • 14 Екоталибан

    3 1 Отговор
    Значи няма да спрат изсичането на горите и замърсяването на океаните, но ще слагаме чатала на едни бизнеси, че да печелят други. И на всеки несъгласен глоба и халдерю от Грета Тунберг...
  • 15 Чудесно,

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    значи става традиция.
  • 16 1111

    1 0 Отговор
    НЕКА ПОДИ ЧОВЕКА ТОВА МУ Е РАБОТАТА НО ТОЙ СЪЗДАДЕ В СТРАНАТА ТОЗИ ХАОС ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА СЪЗДАЛОТО СЕ ПОЛОЖЕНИЕ ТОЙ БУТНА ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА МОЖЕ ТОЙ ДА ВЛАСТВА И КОМАНДВА ВСИЧКО ТА НАЛИ Е ВОЕНЕН СВИКНАЛ Е ДА МЕ СУ КОЗИРУВА И ПОНЕЖЕ ПП НЕ МУ ОТСТЪПИХА И ТОЙ СЕ СЪЮЗИ С МАМИЯТА -СРАМОТА ГЕНЕРАЛЕ СРАМОТА ЖАЛКО ЧЕ ТЕ ПРЕИЗБРАХМЕ ЖАЛКО И СЕГА ЩЕ СИ НОСИМ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ
  • 17 ммм

    2 0 Отговор
    НЕКА ХОДИ А ТЕЗИ В НС ЩЕ ДООНИЩОЖАТ СТРАНАТА И НАРОДА С ДЕЙСТВИЯТА СИ НО МОЖЕ БИ ТОВА Е ПЛАНА НА ВИСШЕСТОЯЩИТЕ -РАЗРУХА ГЛАД И НЕДОИМЪК ЗА НАРОДА И ДА СИ КРОТУВА И ДА СЕ СТРАХУВА ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ПО ЛОШО НО ОТ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ В КОЕТО СМЕ В МОМЕНТА НЯМА НА КЪДЕ ДА СТАВА ПО ЛОШО ИЛИ ИМА - ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ВО,,,,,НА
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    НА СНИМКАТА........ ДВОЙНИКА НА ........ ПРАВЕШКИЯ ХИТРЕЦ ........ ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове