Last news in Fakti

9 Април, 2023 12:46 2 400 112

Проф. Димитър Вацов: "Възраждане" са директната про-руска партия

  • проф. димитър вацов-
  • възраждане-
  • политици-
  • демокрация

Според мен, в момента българската демокрация е изправена пред доста сериозни рискове, защото имаме много антиинституционални играчи, които работят срещу настоящата парламентарна демокрация

Проф. Димитър Вацов: "Възраждане" са директната про-руска партия - 1
Снимка: НБУ

Как дезинформацията и руската пропаганда повлияха на изборите в България, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Димитър Вацов, професор по философия в Департамента по философия и социология на Нов български университет.

"Най-прекият резултат от руската пропаганда в контекста на тези избори за НС е загубата на доверие както в демокрацията, така и конкретно в политическите партии. Това се изразява най-вече в отказа от гласуване. Обезверяването е основна цел на про-руските послания у нас."

Ръстът на "Възраждане"

"Те са директната про-руска партия у нас, която директно призовава България да излезе от ЕС и НАТО и да дружи с Русия под логото "суверенитет". Но да си суверенен в техните усти означава да нямаш нищо общо с цивилизования свят.

Те печелят хора, които, на първо място, имат някакъв проруски уклон, второ, чрез постоянното повтаряне на "свобода и независимост, никой да не ни се бърка" печелят и известен протестен вот. Освен това се държат като "изчистена" опозиция – ще управляват сами, с никой няма да правят коалиции, а тъй като "коалиция" стана лоша дума в България, те събират и значителна част от недоволните от статуквото хора. Реакцията, която подкрепя "Възраждане", е – "Няма пък!". Тази реакция "Няма пък" да слушаме какво ни казват експертите или колегите от ЕС, или партньорите от НАТО – "Няма пък" – като едно от основните послания на руската пропаганда, която казва: "Правете напук и не давайте никой да ви управлява. Бъдете суверенни". Това ни казва руската пропаганда. Тя стимулира точно снемането на доверието към демократичните институции."

"Възраждане" като "плашило" за съставяне на правителство

"Има такава логика, но "Възраждане" всъщност тихо колаборира с ГЕРБ в бившите парламенти и гласуваше по много теми с тях. Само че, аз мисля, че дори и някой политтехнолог да си прави такива смети, че ГЕРБ ще спечеля от ръста на "Възраждане", той силно подценява деструктивният елемент във "Възраждане", но не само в тях, а и в други сили в България.

Според мен, в момента българската демокрация е изправена пред доста сериозни рискове, защото имаме много антиинституционални играчи, които работят срещу настоящата парламентарна демокрация. Това са, от една страна, "Възраждане", от друга – това е партията на Слави Трифонов, която е отново в НС и най-вече такава роля играе настоящият президент. Различни са реториките, с които се подрива парламентарната демокрация – една е националпопулистката, проруска реторика на "Възраждане" – излизане от ЕС и НАТО, друга е на кръга на президента, която ни посочва пътя към президентска република и тук ИТН силно бута в тази посока. Всички тези движения, както са за изваждане от геополитическите съюзи, в които България е, така и промяната на формата ни на управление – те работят срещу съществуващата конституционно парламентарна република у нас."

Костадинов и Борисов в обща зависимост

"Бойко Борисов и Костадинов могат да бъдат гледани в обща зависимост, но тя не ми се струва политтехнологична. "Възраждане се храни от деградацията на образа на Бойко Борисов, чийто образ деградира наистина от години, защото не може да запази политическия си авторитет и неговият образ е подкопан от широко посяти обществени съмнения – какво се случи с кюлчетата, с къщата в Барселона, с парите от хазарта на Васил Божков, с пътната карта на Турски поток, с тънкия асфалт на магистралите. Няма нито едно доказано обвинение срещу Борисов, но в същото време няма доказателства и за неговата чистота. Неговото управление с ГЕРБ се превърнаха в страшна язва за българското общество, защото те размиват чувството за това кое е истина и кое е лъжа. Образът на Борисов е разклатен в тежка мъгла, не е ясно какъв е този човек, какво представлява и какво е направил за България. Когато имаме такава неяснота, недоволните от това се радикализират и затова според мен има зависимост между ГЕРБ и "Възраждане".

Колкото повече ГЕРБ тежи със своята неопределеност в българското публично пространство, толкова повече ще избуява радикализма на "Възраждане", който пропагандно ще иска уж да се различи истината от лъжата, макар и подменяйки реалността по друг начин. Многото висшисти, гласували и за "Възраждане", и за ИНТ, са бесни на системата, но всъщност Бойко Борисов и ГЕРБ пречат системата да се промени. Както и прокуратурата и Гешев, разбира се."

"Възраждане" и бъдещето

"Със сигурност Костадинов е технологично много по-грамотен от Волен Сидеров, с когото често го сравняват и в някакъв смисъл по-обран. Гледахме интеракциите му във фейсбук за миналата година и те са десет пъти повече, отколкото на всяка друга партия. Тоест кампаниите на Костадинов във фейсбук и "Тик Ток" рязко разширяват достъпа му до различни публики, които реагират на бързи и кратки послания. Така че Костадинов и партията му са единствените, които извършват систематична работа на полето на съвременните медии, и това, разбира се, печели. За да бъде убедена аудиторията на "бързите послания", че Костадинов я заблуждава, на тази територия – фейсбук и "Тик Ток" – трябва да влязат и другите политически играчи. За да не се получи така, както се получи с Тръмп, който спечели с помощта на "Туитер". За да не стане така и в България, другите също трябва да влязат на този терен и да започнат да опровергават неверните твърдения на Костадинов в социалните мрежи. Срещу всяко неверно да има опровержение с вярно твърдение. Но за съжаление, до момента, в който нашата държава няма стабилно управление и комуникационна стратегия, т.е. яснота как да се поддържа известна хигиена по отношение на истината и морала в публичната среда, противодействието ще е много трудно."

Журналистите и Костадинов

"За съжаление журналистите, които се опитват да оспорят неверните твърдения на Костадинов, са все по-малко и се превръщат в маргинална част. Те изпадат от сайтовете с най-високо потребление, изпадат и от телевизиите, защото трите национални телевизии са твърде конформни към властта по ред причини. Те се ослушват и снишават и не смеят да заемат стабилна позиция по важните въпроси на нашето съвремие. Не смеят да се конфронтират с лъжите на такива като Костадинов. Но медийната среда зависи много от обществената публична среда. За съжаление, прогнозата ми в краткосрочен план не е добра. В дългосрочен се надявам, че България ще остане на страната на здравия разум и на морала. В геополитически план – също. Но дотогава имаме доста път да извървим и той няма да е лек."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    133 43 Отговор
    Възраждане е българска партия.

    Коментиран от #5, #7, #19, #29

  • 2 Те не са "про", а са си

    30 107 Отговор
    направо руска партия, за която могат да гласуват само бивши българи !
  • 3 газ пикаят козяшките прости

    117 28 Отговор
    тутки че костя качва процентите

    Коментиран от #8, #30, #34, #72

  • 4 закон на мърфи

    54 13 Отговор
    всички гласували от 1989г насам са виновни за сегашното статукво на България!

    Коментиран от #14

  • 5 Защо хората не могат да разберат,

    26 88 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    че кресливите "патриотари" служат на Азиатския департамент на руската империя!

    Коментиран от #89

  • 6 12"12

    72 10 Отговор
    Боклук гнусен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #33

  • 7 Точно така е,

    18 70 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    водена от сиган, защитаващ руските интереси и лъжещ баламите.

    Коментиран от #47

  • 8 12"12

    41 7 Отговор

    До коментар #3 от "газ пикаят козяшките прости":

    ++++++
  • 9 Развеселен

    19 80 Отговор
    Не е така.
    Възраждане е партия на неудачниците.
    Обаче само Путин може да им предложи що годе да се изравнят с другите, като ограби успелите!

    Коментиран от #17, #90, #92

  • 10 така ли

    46 6 Отговор
    Вацо....И ти не си стока каратия....
  • 11 ами

    73 10 Отговор
    На мен ми се виждат про-българска, вацов.
  • 12 барем една проруска да има

    79 13 Отговор
    че всички останали са американски проекти

    Коментиран от #58

  • 13 Пучо Капучо

    71 7 Отговор
    Професори да искаш у БГ--то, под път и над път са, повече и от таксиметрови шАфьори станаха...
  • 14 Мафията това предлагаше,

    14 44 Отговор

    До коментар #4 от "закон на мърфи":

    но това се разбра твърде късно! А тези, които гласуват за руските партии у нас, още не са вдянали, че те не служат на националните ни интереси, а на мацква !

    Коментиран от #35

  • 15 Уточнение

    54 5 Отговор
    Ние сме на правилната хранилка,демек и не търпим конкуренти каза професорчето: )
  • 16 Българка

    13 43 Отговор
    Четете статията с разбиране и мислете! Прътът в колелото на демокрацията е върхушката на ГЕРБ, ДПС, действията на Каскетурата като ОПГ с мафията. А това е хранителна среда за крайни и гневни хора, които се подведоха по лъжите на Възраждане
  • 17 Последния Софиянец

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "Развеселен":

    Успелите да се награбят.
  • 18 Шопо

    10 36 Отговор
    Възраждане са "про-руска партия" създадена от Козяк.

    Коментиран от #28

  • 19 Българка

    17 48 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Възраждане е не просто руска, тя е прокремълска, пропутинска групировка.
  • 20 Кочо

    15 24 Отговор
    Не са русофили, а назначени за такива, които не застрашават евроатлантиците, а точно обратното - наставниците на вашите евроатлантици използват Вазраждане за плашило и камшик, за да ги принудят да правят правилно ориентирана коалиция! Затова им дадоха трети резултат! И ги определят от 2 дни за фашисти! И има основание - Копейчик забрани преди година на една баба, която напусна парламентарната му група, да участва в шествие на Безсмъртния полк! Интересно е, че българите, отишли да живеят на Запад, гласуват за Възраждане!?

    Коментиран от #37, #64

  • 21 Коко

    44 11 Отговор
    Щом казваш господин професоре сигурно си мислиш че герб и пп са проамерикански но не го казваш.Дано се осъзнаеш че демокрация в ЕС няма.И мнозинството българи сме за вън от ЕС.
  • 22 ТаУмВзе

    26 9 Отговор
    Когато соросоидчета халюцкат за други слуги на краварчето е повече от Смех! Тия грантове са за Папкане я. Встрани партийната субсидия и заплатката.
  • 23 12345

    50 19 Отговор
    Каква Руска пропаганда го тресе другаря професор?

    Ние нали четем и слушаме решения на ЕК и ЕС всеки ден, станали са бетер СССР, че и по-зле, демокрация и пазарна икономика, ама на картинки.

    А да и който не мисли като нас е против нас, демокрация по евроатлантически, най кресливите, малцинството и ЛГБТ репресират нормално мислещите. Руска пропаганда, ами не факти другарю професор.

    Отделно в Нов Български са ги събрали грантаджии от всяко НПО по няколко да промиват мозъци, примери много.

    Та да ги питам тези другари, като този от статията. Да звимате долари е демокрация, а Възраждане да взимат рубли, не е? Аз не намирам разлика. И къде са ви доказателства за Възраждане, защото ние имаме за ВАС.

    Коментиран от #31

  • 24 Смерш

    11 29 Отговор
    Възраждане никога не са крили че са про руска партия и се консултират с рускоро посолство за 2секи техен ход.А се пишат независими.

    Коментиран от #32

  • 25 Гост

    41 7 Отговор
    Според мен нарастващата липса не доверие в демокрацията изобщо не е плод на пропагандата на Русия. Европейската демокрация и лидери направиха повече от достатъчно за да прогледне обикновенния човек като мен какво е дереджето.
    И да кажа още, че смятам, че нищо освен външна намеса не пречи на едни добри отношения между Европа и Русия. Ще живеем в добри времена.
  • 26 Иван Грозни

    31 5 Отговор
    Тоя проф....ан каква демокрация вижда в България. Това настоящето си е чиста деградация под ръководството на гробарите.
  • 27 Възраждане на България

    26 19 Отговор
    И изритванена всички слуги на Козяк

    Коментиран от #78

  • 28 Кочо

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Шопо":

    Иди го обясни на глъмите с дипломи!
  • 29 реру

    24 28 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    "Възраждане е българска партия."

    Естествено, след като е регистрирана с много хитруване в България...
    По-важно е обаче с кого с контактува, кой я разхожда на къс повод и т.н...

    Коментиран от #84, #93

  • 30 Иван Тушев

    14 33 Отговор

    До коментар #3 от "газ пикаят козяшките прости":

    За Путин сме вражеска държава. Сега е време и Европа да каже същото и аз ще ги питам копейките къде ще отидат ? Ще се изпокрият като мишоци. Глупавият българин е на път да си натопи държавата без война!
  • 31 Гост

    6 9 Отговор

    До коментар #23 от "12345":

    Тъжно ми е като чета. Дано не е истина, че иначе сме много зле.
  • 32 12345

    34 13 Отговор

    До коментар #24 от "Смерш":

    Аз Костадинов не съм го виждал да влиза в Руското посолство, обаче Борисов само за последната 3 седмици, 2 пъти ходи на Козяк, дори не се крие, били ни съюзници.
  • 33 Приветстваме Факти, че допуска

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "12"12":

    такива прекрасни обръщения като "боклук мръсен"!. Продължавайте все така и накрая ще почнете да си пишете сами коментарите !
  • 34 реру

    25 8 Отговор

    До коментар #3 от "газ пикаят козяшките прости":

    "тутки че костя качва процентите"

    Волен и Дългия също качваха проценти...
  • 35 закон на мърфи

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мафията това предлагаше,":

    ти си мислещ човек, а ограничените ментално да ти слагат минуси,те за друго не стават!
  • 36 Кочо

    35 4 Отговор
    Тази заран Андрей Слабаков обвини евроджендарите, че се опитват да превърнат ЕС в нещо като СССР и затрият и малкото останало национално достойнство на отделните държави, че е позор Турция, а не ЕС да е посредник за мир между Украйна и Русия, и, че ще иска вот на недоверие на Урсула, понеже лапнала 10% комисионни от ненужни ваксини! Тоест - облажила се с 270 милиона евра! ЕНП е главен спонсор на корупцията в България!
  • 37 Българите гастарбайтери напуснаха

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кочо":

    комунизма, но той и на Запад не ги напусна! Ако завистта на простотията можеше да се впрегне да произвежда ел.енергия - можем да спрем всички АЕЦ, ТЕЦ, ВЕИ, фотовалтаици и т.н.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай Митко

    29 10 Отговор
    В следващите октомврийско-ноемврийски избори "Възраждане" ще е първа или втора сила! Казвам си мнението като всички вас и тоз професор /е аз не съм професор/.
  • 40 аз лично

    27 7 Отговор
    Не знам какви са, но аз предпочитам партия, която се допитва до народа по важните въпроси( пример- въвеждане на еврото), а не му налага получени от чужбина инструкции.

    Коментиран от #56

  • 41 12345

    13 16 Отговор
    Не смеят да се конфронтират с лъжите на такива като Костадинов?

    Професоре я напишете няколко лъжи и заедно да им направим анализ?

    Да не се окажат истини после? Щото много ще ви боли.
  • 42 9689

    21 9 Отговор
    Пишман професоре,не са проруска а запълниха нишата на недоволните от крадливите некадърници в управлението.
  • 43 Жададык

    20 6 Отговор
    Какъв могъщ интелект струи от физиономията на господин професора....не е истина.

    Коментиран от #67

  • 44 Макс

    8 22 Отговор
    Копейкин тласка България към война . Ватенките търпят много загуби , Копейкин е обещал на Путин да изпати бълг.войски, ако Путин му помогне да стане премиер . Колкото до привържениците им висшисти , знаем че не висшето образование прави човека чист и морален .

    Коментиран от #48

  • 45 😆😆😆

    14 13 Отговор
    Ама сметките им са в евро 💶 как да го обясниш на кухите русофили 🤣

    Коментиран от #49, #52, #55

  • 46 ха ха

    21 1 Отговор
    "Най-прекият резултат от руската пропаганда в контекста на тези избори за НС е загубата на доверие както в демокрацията, така и конкретно в политическите партии. Това се изразява най-вече в отказа от гласуване. Обезверяването е основна цел на про-руските послания у нас."/ дали ? значи не е от мизерията в която ни заровиха евро атлантиците , не е от безкрайната наглост на държавата бандит която ограбва гражданите си а е от руската пропаганда , абе всичките професори ли сте тъпи или нещете да казвате истината заради пълната ясла ?
  • 47 нпо агент

    21 6 Отговор

    До коментар #7 от "Точно така е,":

    Ало! професоре ли си, доктур ли си...Малко закъсняхте..или проспахте..ИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИХА..язък където ви платили за този научен - безполезен труд..А за циганите... те гласуват само за евроатлантически ценности..
  • 48 12345

    8 26 Отговор

    До коментар #44 от "Макс":

    Копейкин изрично заяви, че нито един Българин не трябва да бъде пратен в Украйна или където и да е било, за пълен неутралитет са.

    Вие дайте линк където го е казал това което сте написал, ако не можете значи сте трол и лъжец.

    Че сте психо-десен с ментрални проблеми ви личи, виждаме го.

    Може пък да пишете простотии за да дразните, кой знае :-).

    Коментиран от #61, #70

  • 49 катран

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "😆😆😆":

    а ти внимавай с долари и минавай към юан..и не пикай срещу вятъра..

    Коментиран от #51

  • 50 да да

    9 3 Отговор
    пореден полутулог, или куРтуролог..
  • 51 😆😆😆

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "катран":

    Нещо се опита да кажеш ли 🤣
  • 52 12345

    10 13 Отговор

    До коментар #45 от "😆😆😆":

    Ами няма как да не са, защото живеят БГ, а и да ви напомня ли, че точно вие псевдо демократите забранихте сметките в рубли и транзакциите им също.

    Айде отидете в БГ банка и си отворете сметка в рубли?Не можело, санкции. Големи сте демократи, ама забранявате, после другите били виновни.

    Аз си държа парите в левове, както би трябвало и всеки Българин.
  • 53 Прокурор

    18 10 Отговор
    Хората като този, Евгений Дайнов, и доста други не напуснаха работното си място, а именно улица "Пионерски път" № 15. Преди на този адрес беше АОНСУ / Академия за обществени науки социално управление/ към ЦК на БКП, , а сега е НБУ /Нов "български" университет/ към фондация "Америка за България". Просто обърнаха палачинката, по приказките и стилът им са същите! ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ НЕЗАВИСИМО КОЙ ГИ ДАВА!
  • 54 !!!?

    9 19 Отговор
    Подпалвачи ! НАРОДЕ ????

  • 55 реру

    23 11 Отговор

    До коментар #45 от "😆😆😆":

    "Ама сметките им са в евро 💶 как да го обясниш на кухите русофили 🤣 "

    Никога не се пита:
    – ЖЕНА за нейната възраст;
    – МЪЖ за доходите и от къде са;
    – ПАТРИОТ за валутата на депозитите му и каква чужди паспорти има.

    Коментиран от #94

  • 56 Майна

    12 4 Отговор

    До коментар #40 от "аз лично":

    Кой народ ? Този , който цяло лято проси и краде по европейските курорти ?
  • 57 И какво

    18 6 Отговор
    лошо вижда този господин в това, че "Възраждане" е проруска партия? На фона на отявлените русофоби, евроатлантици и сороски "степендианти", повечето от които се изявяват и като "интелектуалци", например шаламанов и тагарев, тези от "Възраждане" направо се губят... Това се отнася само за водачите им... Но реално погледнато електоратът и на "евроатлантиците" и на "Възраждане", т.е. основната маса български граждани, са русофили и това трябва да е ясно на всякакви евроиди и атлантици! И това е така, защото все повече хора разбират, че този евросъюз ни третира като граждани на съюза, ама трета категория! И това личи по всички техни действия...
  • 58 В разнообразието

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "барем една проруска да има":

    е красотата на природата и животът
  • 59 ........

    20 10 Отговор
    Възраждане са си българска партия.Обаче като си измисляте лъжи как били проруска сами не се усещате как им правите безплатна реклама,защото доста в България дори без да са "русофили" са наясно,че в тази война Русия няма как да бъде победена и се дразнят,че плащаме 5-звездни хотели.
    Тази реакция "Няма пък" да слушаме какво ни казват експертите или колегите от ЕС, или партньорите от НАТО е нормална за всяка държава.Другите си гледат интересите,а тук се правите на хамерикански подлоги и ни заробвате да плащаме хотели,оръжия и чертежи на самолети.От къде на къде трябва всичко,което се каже от вън да се изпълнява?!Ние суверенна държава ли сме или не?!
  • 60 И ТАКА ДА Е............

    13 9 Отговор
    ................. НА НЯКОИ МНОГО ИМ СЕ ИСКА ДА ЗАЛИЧАТ МНОГО НЕЩА ОТ НАШЕТО НЕДАВНО ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ ОТВЪД ОКЕАНА МНОГО ДАВАТ ЗОР.....!
  • 61 Макс

    8 19 Отговор

    До коментар #48 от "12345":

    Психо-десен е Копейкин .Това го знае всяко хлапе. Приказките за пълен неутралитет пълнят чекмеджетата на Копейкин . Вие , ако искате ,му вярвайте , но аз не мога .

    Коментиран от #68

  • 62 Орел

    14 6 Отговор
    Виждам, че е "професор" в НБУ и не чета повече.
  • 63 Перо

    12 5 Отговор
    Отново джендърската колегия и произвежданите на тон хонорувани професори за да има съответния университет статут за държавни пари!

    Коментиран от #71

  • 64 Българите

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кочо":

    отишли на запад са се срещнали лице в лице с "демокрацията". Може и ти да опиташ, ако ти стиска
  • 65 Бисер

    19 6 Отговор
    Излиза някой скубак и казва че Възраждане били контролирани от Кремъл. Доказателства обаче няма, няма и да има. Вярвате ли, че ако имаше поне едно, нямаше атлантиците да го използват. В същото време ПП, ДБ и ГЕРБ тичат по 10 пъти на ден до една сграда на улица Козяк N16 в Южния парк, но това било в реда на нещата.
  • 66 В България

    13 2 Отговор
    няма демокрация, а що се касае до "парламентарната демокрация", то тя е причина за първото. Поздрави на професора.
  • 67 Твоето

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Жададык":

    заключение в синхрон с поговорката - Каквото е в сърцето - това е на лицето
  • 68 12345

    6 10 Отговор

    До коментар #61 от "Макс":

    И все пак чакам линк където Копейкин е казал това което сте го написал?

    Искам да го чуя със собствените си уши или да го прочета поне.

    Докажете ни, че не фантазирате?
  • 69 Хипократ

    22 6 Отговор
    Според този да се допитваш до целият народ за това, каква да ти е валутата било про-руско! Да искаш да не те командват като крепостен селянин от Брюксел и Вашингтон било про- руско! Да искаш да реиндустриализираш България и да възстановиш родните производства е про - руско! Да си върнеш контрола над природните ни богатства, които сега са в ръцете на чуждестранни "инвеститори" нявярно е про-руско!

    Коментиран от #75

  • 70 реру

    21 9 Отговор

    До коментар #48 от "12345":

    "... за пълен неутралитет са..."

    Да... неутралитет по "възрожденски"... както белокосият "възрожденец", който винаги е
    на своя пост с трикольора... в едната ръка с портрет на Левски, а в другата със символа
    на неутралитет според "Възраждане" и путинофилите...

    Коментиран от #74

  • 71 Ропе

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "Перо":

    и не само това, поинтересувай се какви са професорските пенсии
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 На безродните евроатлантически джендъри

    15 13 Отговор
    им се дръпна таковата.

    Предстои Възраждането на България!

    На предателите ще им се наложи много скоро да целуват ръка на Коцето и да молят за прошка.
  • 74 12345

    16 15 Отговор

    До коментар #70 от "реру":

    Току що потвърдихте думите ми за неутралитет.

    Това значи НАТО вън, няма как да си в НАТО и да си неутрален.

    Четете другият надпис, зона на МИРА, никъде не се споменава да въоръжаваме някой или да подпомагаме войни.

    Жалко, че има хора на вашето ниво.

    Омразата към Руснаците ви изпива мозъка.

    На професорът от статията поне му плащат.

    Коментиран от #76

  • 75 Бай Митко

    9 5 Отговор

    До коментар #69 от "Хипократ":

    Адмирации българино! Чест!
  • 76 реру

    14 7 Отговор

    До коментар #74 от "12345":

    "... Четете другият надпис..."

    Надписите върху трикольора са ЗАБРАНЕНИ... ама това за някои "патриоти" е без значение...

    Коментиран от #87

  • 77 Реалист

    16 3 Отговор
    Егати смешния пасквил. Като го прочетете и стигате до извода че само Кире бил чист и неопетнен и едва ли не само ПП са демократи. Лелиииииии. Яко го е закъсала демокрацията, щом антиконституционалистите станаха мерило за нея. И само да попитам, от кога бърсането на дирници с Конституцията е мерило за демокрация? Защото доколкото си спомням беше мерило за диктатура! Ала явно пак нищо не знам. Моля за прошка, че отново съм тъпо и грозно. Е, не всички можем да сме умни и красиви!
  • 78 Бай Митко

    2 8 Отговор

    До коментар #27 от "Възраждане на България":

    Адмирации българино! Чест!
    Абсолютно всички към украина.
  • 79 хихи

    14 3 Отговор
    А Хардвардските Измамници не са обикновенни измамници
  • 80 Дрън дрън ярини

    2 10 Отговор
    Когато новото фашистче събере над 395 000 гласа,които събра навремето на парламентарни избори старото фашистче,тогава ще го призная,че е "по-технологипен".Просто навремето с 300 000 гласа едвам се влизаше в НС,а сега с тая бройка си трети,мдааамммм...
  • 81 Бай Митко

    12 4 Отговор
    Здравейте сладури, симпатизанти на "Възраждане" - най-истинската българска партия!!!
    Къв е тоя новичок професор? Аман в таз колониална държава, професорите повече от студентите, студентите по незнаещи от ромчовците, ромчовците повече от хлебарките. Същата работа като при генералите, те повече от войниците, войниците по малко от генералите. Познавам лично генерал Зъби Зъбев от село Жельо войвода, Сливенско. Съжалявам за войводата но от това село е Зъби Зъбев натовеца.
  • 82 Максуда Варна

    0 9 Отговор
    Ние новите българи ,не гласуваме за израждане ,макар че вожда копейкин е от нас ,ние сме прозападно настроени ,пътуваме на запад работим там ,от нашите няма желаещи да ходят в крепостния рай на утин
  • 83 Професорка

    12 5 Отговор
    Ау, тоя професор бил демократ, ала много се дразнел че има такива дето не мислят като него! Професоре, че тя демокрацията е това - да има хора, които мислят различно! Що за тоталитарно мислене е това да сме еднакви? Не противоречи ли на евро ценностите за дайвърсити? Или различие може ако е в пола, но не и в мисленето. Хайде моля ви се! Освен това, като професор би трябвало да се знаят законите във физиката! А именно, всяко действие поражда еднакво по сила противодействие! Та ако толкова ви плаши Възраждане с русофилството си, спрете да бъдете толкова отявлени русофоби. Физика професоре, физика! Природата винаги се стреми към равновесие!
  • 84 И най

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "реру":

    Вече кой им дава копейките ,да ревът кат заклани
  • 85 Васил

    1 12 Отговор
    Ма това и малките деца го знаят че Възраждане се спонсорират от Кремъл.
  • 86 БАЦЕ ЕООД

    6 1 Отговор
    много ги е страх нещо.. ще вземат да направят правителство.
  • 87 Реалист

    5 10 Отговор

    До коментар #76 от "реру":

    А да си бършеш дъто с Конституцията позволено ли е? Много знаете закона вие, ала защо не вземете и да го спазвате. За начало започнете от Конституцията! Все пак е висшият закон на държавата. Дайте пример на нас грозните и тъпите. Чакаме.
  • 88 случаен

    8 3 Отговор
    ами 33г.демократите даказахте,че освен да крадете,друго креативно действие нямате,що се сърдите за възраждане,нали сте за разнообразие и не мразите различните,ама щом не ви отърва,намесвате русия
  • 89 случаен

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Защо хората не могат да разберат,":

    що не давате някой да служи на друг освен на сащ и ес,дет 33г.нищо положително не направиха за българия,сащ даже и едни визи не маха за нас,въпреки,че по договорености с ес са длъжни,а и милият ви ес не ни защитава,това си е дискриминация
  • 90 случаен

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Развеселен":

    а удачниците ти ако бяха удачни,нямаше да има кой да гласува за неудачниците,ама иска се мисъл,а удачниците не мислите или сте си добре обгрижени от удачниците,та затуй ревете
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ти с неудачник

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Развеселен":

    Пубер си който седи пред компютъра по цял ден
  • 93 случаен

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "реру":

    а как ще коментираш дпс,която си е незаконна според уж действащата конституция у нас
  • 94 случаен

    11 5 Отговор

    До коментар #55 от "реру":

    по важно е как живее народа, а не на кой в каква валута му са сметките,ама тъй като 33г.си гледаха сметките затуй сега реват от възраждане
  • 95 А според мен...

    13 3 Отговор
    Професор Вацов е директен козяшки п.Идал и евросороститутка .
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Павел пенев

    13 2 Отговор
    Ето още един величав философ,неизвестно професорче с каквито София е пълна,жадува да каже нещо интересно за да бъде забелязан. Как става това? Като дрънка против Русия, партия Възраждане или БСП, или патриотите изобщо и като възхвалява евроатлантическите ценности. Колко величаво звучи- професор в департамент, а той доказано нищо.
  • 98 АЗ САМО ДА ПИТАМ

    9 0 Отговор
    Демократично и ,,европейско’’ ли е да гласувам и подкрепям когото си реша?
  • 99 пламен

    0 8 Отговор
    Има нужда и от такава партия за неудачниците в живота които смятат че все някой друг им е виновен че са некадърници. Също и за тарикатите като копейкин който купува по два имота годишно
  • 100 Физиотерапевт

    4 1 Отговор
    Тоя по какво е професор?Имам няколко идеи ама чак пък професура.
  • 101 Професор по

    4 1 Отговор
    Лгбт Възраждане е най българската партия не като продажните ппдб
  • 102 Хи ха-ха

    1 1 Отговор
    Ппдб БАЦЕ ви изтреска
  • 103 КОСТАДИНОВ ЗАСТРАШАВА СЕРИОЗНО ПРЕСТЪПНИ

    7 1 Отговор
    ТЕ ПАРТИИ - ОСТАВА САМО ДА ОБЕЩАЕ ЧЕ ЩЕ ГИ ВКАРА В ЗАТВОРА И ПЕЧЕЛИ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО !

    Коментиран от #111

  • 104 Ком

    5 3 Отговор
    ДБ и ПП са частна службичка на Сорос, ГЕРБ са творение на фондация "Конрад Аденауер", ДПС е изобретен от "Мултигруп", БСП на Комунистическия интернационал.
    Възраждане е единствената Българска партия.
  • 105 Това?!?!?!

    6 1 Отговор
    Това,,,на снимката,,,,е "професор"???!!!!
    То в НБУ могат и директно от 4-ти км да ги назначават, и без това "нивото", академичното им, е на лизо...г.ъ.з...ници.
    Но! Не и интелектуалци, каквито преди години преподаваха в Софийския.....преди години!

    Коментиран от #106

  • 106 Да.

    5 1 Отговор

    До коментар #105 от "Това?!?!?!":

    Надявам се, имате предвид преподаватели като Исак Паси, ерудиран, умен, балансиран ...личност. Всичко това, което жалкият му "наследник" соломончо и след хиляда години няма да стане. Колкото и да се продава🤮
  • 107 Румен Решетников

    4 5 Отговор
    Абе рашибозука, нали "ВъZбуждане " щяха да са първи след изборите? Костя Копейкин продължава да се изживява като първи след Бог, заплашвайки с лагер всеки който не мисли като него!
  • 108 сноу

    5 0 Отговор
    Митьо ,митьо-о..никак не те слуша главата...Ама тя алчността все до там води..Въпреки това бих желал, ей тук да ни светнеш как набързо се излюпи прУфесор ..Дето има една дума да не си измислил по обло копче за балтон, или по крива спица за колело..Та откъде накъде ще ни обиждаш нас най нагло ,че участвайки в избора сме дали гласа за тоя или оня.После кой ти дава право измислен прУфесоре да скалъпваш откровени измислици, и да ни пробутваш фантастиките си за проруски ,путински и т.н. проекти .Ние да не сме като тебе да преписваме припеви от добре познати шлагери...
  • 109 Сиромах

    3 2 Отговор
    По-добре проруска отколкото пронацистка,профашистка и проаме.иканска!Професора да се зарови в историята и да каже честно, от колко години САЩ са държава и колко войни и военни конфликта са запалили!До кога световната общност ще бъде водена за носа, и то държави с хилядолетна история?
  • 110 Диамантената ръка

    5 1 Отговор
    Костадинов правителство няма и не може да направи правителство дори да спечели избори, просто човека си е намерил сладка работа, гледайки от Сидеров, нищо лично, просто бизнес. Никакво излизане от Нато и ЕС няма да има, е освен ако не ни изгонят...
  • 111 Кочо

    1 2 Отговор

    До коментар #103 от "КОСТАДИНОВ ЗАСТРАШАВА СЕРИОЗНО ПРЕСТЪПНИ":

    Той и Борисов обещаваше да вкара предишните в затвора? И самият той е сега за затвора. Що тъй?
  • 112 Иван

    5 2 Отговор
    Грешка Вацов, голяма грешка !
    Възраждане не са "проруска партия", а са руска партия на територията на България.
    Всички до един от Възраждане са за прокурора и съответно съдени за държавна измяна !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове