Last news in Fakti

28 Септември, 2013 13:08 19 586 24

Левон Хампарцумян: Опит за оневиняване на убиеца

  • левон хампарцумян-
  • убийство-
  • банкерка

Те са го одобрили един, втори, трети път с идеята новите пари да подобрят загубите от старите. Фирмата отива в несъстоятелност

"Опитват се да изкарат жертвата подбудител на престъплението" - така Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет на банка "Уникредит Булбанк",  коментира пред БНТ убийството на банкерката от Бургас преди броени дни и появилите се след това информации, че бизнесменът, който стреля, е бил изнудван от жертвата си да работи с определени фирми, за да получи кредит и че жалбите му до банката и други институции са останали без внимание.

Според Хампарцумян общото антибанково говорене и институционализирането на банките като виновници на всичко лошо, което се случва, изглежда като опит за оневиняване на един убиец.

"Този човек (арестуваният за убийството Любомир Станков - бел. ред) си е объркал бизнеса, объркал си е живота. Не е върнал 800 хил. лв. на банката. Той търси външна причина за собствения си провал в живота", допълни банкерът, след като определи покойната Павлинка Йовчева като "изключително честен човек с дългогодишна кариера, с много добра позиция в банката спрямо клиенти и колеги".

Банкерът заяви категорично, че след като на няколко пъти на задържания за убийството Любомир Станков е бил даван кредит от "Уникредит Булбанк", който той в крайна сметка не успява да върне, никой в банката не е възнамерявал да му предоставя повече средства.

"Те са го одобрили един, втори, трети път с идеята новите пари да подобрят загубите от старите. Фирмата отива в несъстоятелност и той решава, че банката е крива. На нас ни е писал как е бил изнудван... писал е до прокуратури, до президента. Депутати са се обаждали за него. Вместо да си запретне ръкавите и да работи, той е писал на всички институции, на които можеш да пишеш", допълни Хампарцумян и потвърди, че тези писма вътрешно са били проверявани.

Банкерът заяви, че след случая към клона на банката в Бургас ще има специално внимание, тъй като шокът сред служителите там е голям.

По повод въпросите за фирмите, с които банката работи, Хампарцумян допълни, че клиентите им винаги имат определено преимущество, когато трябва да вземат работа от тях. "Ремонти се правят с търгове, решенията се взимат в София от различни хора. Но на този човек никой вече не е мислел да му дава кредит", повтори той.

На 26 септември на задържания за убийството Станков бе наложена най-тежката мярка - оставане в ареста. Съдът заяви, че на Симеонов е повдигнато обвинение по чл. 116, ал.1, т.9 от НК, което предвижда от 5 до 15 години затвор, доживотна или доживотна без право на замяна присъда, изключително тежко престъпление.

Ден по-рано в онлайн медии се появиха информации и бяха разпространени документи, че задържаният Симеонов е изпращал сигнали и оплаквания срещу жертвата си.

"Имал е одобрен инвестиционен проект, давали са уверение, че ще му отпуснат банков кредит, защото от европейския фонд са му разрешили около милион, остатъкът е трябвало да осигури. Той се е опитал да го осигури чрез кредит от банката. Давали са му уверение, че ще му отпуснат този кредит, и когато идва ред да му се одобри кредитът, му налагат да ползва друга строителна фирма", разказа служебният защитник на обвиняемия Ваня Радиева. От банката са искали Симеонов да ползва друга строителна фирма, посочена от тях, което той отказал да направи, каза още адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 15 Отговор
  • 2 Йордан Лозев

    15 0 Отговор
    Този го слушах много внимателно днес в "Животът и други неща" Нищо не обели за поправката в ГПК(чл.417), която дава право и на банките да събират така свои вземания така, както държавата и общините. За съжаление, водещите също не го попитаха
  • 3 ЛУД ЛЕР

    10 1 Отговор
    АМИ ТОЗ ЕХИДНИЯ М....Л КВО ГО БАВЯТ, НАБЕДЕН БАНКЕР, ДОКАЗАН КРАДЕЦ
  • 4 HRISTO IVANOV

    20 0 Отговор
    Тоя с 300 000 заплата да трае!!Да не го среща някой дето му е писнало от такива като него!!

    Коментиран от #10

  • 5 Владимир Йосифов

    16 0 Отговор
    Банките ще платят скъпо грешките на Прехода !!!
    24 години банките мълчаха за риска и рекламираха оферти за хора, които нямат опит с кредити .
    Проблемите с ипотечните кредити може би ще доведат до стотици такива случаи .

  • 6 comment

    16 1 Отговор
    Какво са 200 банкера на дъното на Черно море?
    - Едно добро ново начало за България!
  • 7 koko

    20 1 Отговор
    ОБЯВЯВАМ ЛОВНИЯ СЕЗОН НА БАНКЕРИ ЗА ОФИЦЯЛНО ОТКРИТ

    Коментиран от #12

  • 8 Армагедон

    11 1 Отговор
    Жалко , че е евреин и ще ни обвинят несправедливо в антисемитизъм , но този е следващия на мушка! Голяма престрелка ще падне с тая банкерска пасмина!

    Коментиран от #9

  • 9 Toko

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Армагедон":

    Абе не е евреин,арменец е ма то се таа
  • 10 Пирамид Хлътков

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "HRISTO IVANOV":

    И по милиард да взима няма да ги занесе на оня свят. Най-много да замине предсрочно.
  • 11 Юрий Иванов

    12 1 Отговор
    Левон като нагъл бос на този престъпен синдикат-родна банкова система,вместо да посочи язвите развива иезуитски теории!Такъв наглец като него е само Орешарски!!!
  • 12 ВИП АМГ

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "koko":

    sledvani ot sadia ispalnitelite
  • 13 Енцо Енцо

    13 1 Отговор
    Пърцумяне, пърцумяне... колко ли клети душици си съсипал?
  • 14 Milen Vassilev

    9 1 Отговор
    ..Защо( само да попитам)..в Европа,там от където идат майките централи Банките отпускат ипотечните кредити на 1,9%...2%,..3%..лихва...а тук в родината ми България се гяврят с хората..с уж"приятелско"лоялно предложвние между 6-10%...(и повече)..!?защо ли
  • 15 Симеон Ханджиев

    6 1 Отговор
    Коко,ясно и кратко.Получаваш една пол.оценка!
  • 16 светослав стоянов

    8 1 Отговор
    левоне гледай ти да не си следващия защото и ти си от пасмината която изпива кръвта на бедния българин.не ми е жалко че убиват такива като теб които крадат от хляба на децата ни.тези пари левоне дето крадеш от нас няма да те направят вечен
  • 17 ЛУД ЛЕР

    6 1 Отговор
    АРМЕНСКА М.....НА СЕ ПРАВИ НА УМНА
  • 18 Angel Kartev

    6 1 Отговор
    Почти всички проблеми идват от банките,защото устите и са много големи да има как да глътнат целия свят.Тази криза да не доиде от мен обикновенния човек,доиде от тях от .....ненаситните к.....та,за да можем да четем после ж Форбс/кои с колко милиона е завършил годината.Ако трябва един ден да взема калашника,започвам от тях.Нека да печелят но да ти смъкват кожата да гонят майки с деца от апартаментите....както казва Господин Циганина Стефчо....Смърт да бъде пред съда....Ама то жсичко е оплетено като свински чержа така че...кервана си върви,кучето си лае......
  • 19 КРОМАЗА

    3 1 Отговор
    Да внимава тая нагла банкерска муцуна ,че току виж той станал следващия. Ей тия наглеци трябва да ги отстрелват ,като вреден за държавата дивеч целогодишно ,а стрелците да ги награждават с орден за държавни заслуги и гражданска доблест.
  • 20 петър пешев

    3 1 Отговор
    До тук не видях едно мнение в защита на Хампарцумян и аз се присъединявам към всички до сега написани.Левон, стъпи здраво на земята и виж какво става там- долу , където хората не вземат 40000 евро заплата на месец, за да не се окажш следващият!Банките се държат ЦИНИЧНО с клиентите и ако зависеше от мен, на часа бих им отнел лицензите, докато не се приведат в съответствие с европейските банки както по отношение на лихвените проценти, така и по отношението си към КЛИЕНТА.Това бих направил с чиста съвест и с мобилните оператори.
  • 21 PROFESIONALISTA

    3 1 Отговор
    и какво ато не го е върнал? Да не единствения? А колко като него са взели преди това не по 800 000, а по 2-3 милиона, и после никога не са ги върнали, а хиперинфлацията ги е занулила и така са спряли да бъдат длъжници? И ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ ВЪВЕДОХТЕ 10 ГОДИШНА ДАВНОСТ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА? Защо цял живот да плащаме затова, че някой нахален нагъл измекяр-банкер, ни е излъгал да вземем заем с безбожна лихва??? Всички банкери заслужават нейната съдба, и най-вече ей тоя мазния арменец, дето се мисли, че всичко е съобразил, наредил и премислил в тоя живот. Само дето не знае, че неговия успех се гради върху мизерията на хиляди, и рано или късно ще си плати за това.
  • 22 Христо Ковачев

    1 1 Отговор
    Ь ДРУГАРИТЕ КАТО ИЗТОЧИХА ЦЯЛА ПЪРВА ЧАСТНА БАНКА С КУФАРЧЕТА ОТ МИЛИОНИ ВМЕСТО ДА ГИ ВРЪЩАТ ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА БАНКАТА,И ТАКА ДРУГАРИТЕ МЯМАХА НА КОГО ДА ВРЪЩАТ МИЛИОНИТЕ
  • 23 Христо Ковачев

    3 1 Отговор
    ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН Е ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДРУГАРИ ЗАКЪРМЕНИ С КУФАРЧЕТА И НАЗНАЧЕНИ ЗА МИЛИОНЕРИ,ТОВА Е
  • 24 неразбиращ

    2 0 Отговор
    Отговора е прост! Не защитавам банките, но ... защо, питам аз преди да бъде отпуснато кредитирането не бе приет закон за фалит на физическите лица? Щяха ли тогава банките да отпускат кредити по 55 000Е за едностаен панелен апартамент в Дървеница? И кредити в размер на двойната цена за апартамент (покупна цена и ремонтни дейности, ако имаше такъв закон..???). Щяха ли да искат лихви от порядъка на 12-15% годишно с оскъпяването и всички такси за обслужване? Къде беше държавата тогава? Кой им разреши?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове