Last news in Fakti

3 Май, 2023 13:46 842 20

Жалба срещу постановената от съд в Москва мярка за неотклонение подаде Христо Грозев

  • христо грозев-
  • задочна заповед за арест

На 21 април съдът в Лефортово постанови задочен арест на Грозев по обвинение в организиране на незаконно преминаване на руската граница

Жалба срещу постановената от съд в Москва мярка за неотклонение подаде Христо Грозев - 1

Българският журналист Христо Грозев, работещ за изданието "Белингкат", е подал жалба срещу задочната си заповед за арест за организиране на незаконно преминаване на границата на Русия, съобщи ТАСС, като цитира информация от московския районен съд в Лефортово. Това съобщи Нова телевизия.

Както Грозев, така и "Белингкат" са включени в списъка на руското министерство на правосъдието на "чуждестранните агенти".

Жалбата срещу постановената от съда мярка за неотклонение ще се разглежда в Московски градски съд. Датата на заседанието още не е определена.

На 21 април съдът в Лефортово постанови задочен арест на Грозев по обвинение в организиране на незаконно преминаване на руската граница. Според руските органи на реда той е организирал бягството извън страната на Роман Доброхотов, редактор на "Инсайдър". Както изданието, така и Доброхотов са признати в Русия за "чуждестранни агенти".

В края на юли ФСС заяви, че Грозев е съпричастен в опит за кражба на бойни самолети Су-24, Су-34 и Ту-22 М3, организирана от Службата за сигурност на Украйна, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москва

    8 30 Отговор
    Никой не я бръсне за нищо

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    31 3 Отговор
    Грозев , да те светна ! Тази заповед е синекурна , никой няма да те чака до съдилището !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Развеселен

    9 37 Отговор
    Този човек ще остане в историята като най-коравият юмрук в зъбите на Путин!
    Респект!
  • 6 ЛИЛИ

    36 7 Отговор
    ЗА ПРЕДАТЕЛИ КУРШУМ И СЛЕД КУРШУМА ЧЕРВЕИ

    Коментиран от #20

  • 7 Не бой се

    8 24 Отговор

    До коментар #1 от "Москва":

    Грозев там тепърва ще има много по големи проблеми от тебе Русия сама тръгна по този път и връщане няма
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сандо

    20 6 Отговор
    Абе какво се е разтревожил тоя безценен кадър?Ще го разменим за арестувания Путин,какво толкова?Проблемът е как да арестуваме и двамата.Само неуловимият от атентати Гешев може да свърши това херкулесовско геройство!
  • 10 БАНко

    25 5 Отговор
    А НА ПУТИН НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА НЯКАКВИ СИ СЪДИИ В ХАГА !!!
  • 11 мдаааа

    11 2 Отговор
    Сигур лично я е занесъл на Путин!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стига с този продажник

    19 5 Отговор
    ни занимавате .....долни подлоги не ни интересуват.....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гад Заяви

    12 3 Отговор
    красивия, защо ме триеш, щом пиша истината??!!
    Грозев, ти си продажник. Продал си се на англосаксите за да рушиш българо-руските отношения. За теб стои въпросът, защо каскетурата не ти е завела дело, че си се продал на чужда държава и служби, след като всички данни сочат, че ти си отколешен агент на МИ-6, а вече и на ЦРУ??! Защо каскетура??!
    При толкова вреди, които си нанесъл на московските власти, нормално е руснаците да искат да те пипнат жив за съд. Ако ли не, пази се от новичкото.
  • 16 Гад Заяви

    9 0 Отговор
    И тук сме на първо място в класацията за свободни медии. Браво, красив! Добре ни подреждаш, добър състезател си. кого защитаваш, те питам. Лоша дума няма, като те питам. Отговори без да триеш! Признай си за 20 долара.
  • 17 Мориарти

    3 1 Отговор
    Ами, г-н журналиста много добре е знаел какви рискове поема , когато се е наел да работи за някои служби!:) Очаквал e че тези за които работи ще го защитят в случай на провал!:) Сигурно е чел " Изкуството на войната " , ама не е очаквал че е от шпионите , които се пожертват!:)
  • 18 Анонимен

    1 1 Отговор
    Децата ви да ходят в Русия, а не да учат на запад, да работят в ЕС, САЩ, а вие да плюете по господина. Какво повече сте от него. Казва си мъката. Българин е. Вместо да го съчувствате и му дадете кураж, вие го доубивате журналиста.
  • 19 Анонимен

    0 1 Отговор
    Живял ли си при диктатура, ако не, по добре замълчете и се молете да не сте на местото на тях. Неприятно е. Помним как отмъщаваха на невинни. Само да искаш да бъдеш и да живеете като Французин или французойка, четеш чужда литература и си казваш какяо мислите за режима на тато веднага за дреболии ги изпращаха в старото Белене и някои диктатури днес са живи, ако не, то децата им и са в системата и едно, здрасти, не казваха, ако разберат, а и явно са го знаели, враг на народа и за хора изселвани, а те децата им на село средно, тати в симеоново, нито бе юрист, и до тях същите до днес бкп. Добре ли е, младите нищо не знаят и по добре. На запад е много хубаво, но там не е тяхното място и стоят от зор, защото вуж бою не дава прах, а наредил старите муцуни с милиони още да се облагодетелстват, защото явно другаде не стават за нищо, всеки гледа държавбата служба. Човека е прав, но трябва еродираните българи да го подйрепите, а не да плюете по него, утре може и вие плюещите да се отзовете на неговото място. Страшно е днес, диктатура
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове