Last news in Fakti

19 Май, 2023 21:10 2 924 23

Йотова към РСМ: Далеч сте от членство в ЕС, но сте член на НАТО, по-полека с такива изказвания

  • илияна йотова-
  • рсм-
  • членство-
  • ес

Имаме много други лостове, освен в ЕС, в Съвета на Европа. Също - Съдът в Страсбург, който е създаден точно за дела, свързани с нарушаване на човешките права", коментира още вицепрезидентът

Йотова към РСМ: Далеч сте от членство в ЕС, но сте член на НАТО, по-полека с такива изказвания - 1

Отдавна твърдим, че има "черни списъци", нашите колеги отричаха, но Пендаровски започна да признава, че такива списъци съществуват. Това каза в интервю за БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя определи като "унизителна ирония" думите на президента на РСМ, че "може и да пуснат някои евродепутати". Йотова припомни изказване от македонска страна, в което отношенията ни със съседната нам държава са сравнени с инвазията на Русия в Украйна. "Далеч са от членството си в ЕС, но са държава-член на НАТО, по-полека с такива изказвания", предупреди вицепрезидентът.

"Още в самото начало, когато тръгна преговорният процес с РСМ и Албания, казах на албанските ми колеги, че не е добре двете страни да вървят в пакет. Тогава още нямах предвид и езика на омразата, който в момента няма никакъв граници, съдейки по нашата ситуация, че вървим в пакет с Румъния. Нямаме абсолютно никакви претенции към Албания. Може да се отвори междуправителствената конференция, която ще даде официален старт на преговорите им за членство в Европейския съюз. Няма да дадем гласа си за преговори с РСМ, докато българите не бъдат записани като държавотворен народ в Конституцията на РСМ и правата им да се спазват, както на всички други граждани в тази страна", подчерта Илияна Йотова.

"Имаме много други лостове, освен в ЕС, в Съвета на Европа. Също - Съдът в Страсбург, който е създаден точно за дела, свързани с нарушаване на човешките права", коментира още вицепрезидентът.

Най-важното, според нея, е мнозинство за бюджета, защото той е особено очакван от общините.

Според нея, "дяволът" в проектокабинета "Габриел" се крие в имената на министрите, които ще предложи. От това ще зависи и дали ще успее да получи необходимата парламентарна подкрепа. Йотова смята, че ако съставянето на правителство зависи от отстраняването на главния прокурор, това е катастрофално заради принципа на разделение на трите власти. "Това е начало на изключително деструктивен процес", добави Йотова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    50 5 Отговор
    Точно така. Помияритетрябва да знаят къде ТОЧНО им е мястото чрез ВЕТО. Когато смекчат тона, неуважението си и антибългарската си политика, тогава може да се помисли за диалог. Благодарим на гжа Йотова за отстояването на българщината...!Благодарим!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Трябва

    36 4 Отговор
    Да ги съдим за кражба на история, използват историята на България за основа, щом са Македония и македонци , да ползват историята на древна Македония от преди 24 века.

    Коментиран от #12

  • 4 Браво,

    30 7 Отговор
    госпожо вицепрезидент!
  • 5 Кюстендил

    5 25 Отговор
    ..йотова ..теп пък никой не те бръсне за ....ништо ..земи си натото и вав Вас !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да, бе

    14 5 Отговор
    На тия времена да казваш, че си член на нато не е много актуално... Даже хич.

    Коментиран от #11

  • 8 Перо

    16 3 Отговор
    “Макетата” хвърлят $ стотици милиони за лобисти на лъжи, и завеждат дела, дават интервюта в чужбина с лъжи и ни съдят в Западна Европа, докато умните се наумуват, лудите се налудуват! Трябваше отдавна да се заведат дела за правата на човека, за културните клубове, забранени със измислен закон със стара дата, пребиват хора, стрелят по клубовете и вместо пребиване на македонистите на двете територии, тук си говорят глупости САМО пред БГ мисирки и само в София! Къде са ПР джендърията с контакти в чужбина? До сега не съм чувал за интервю на БГ държавник, в чужда медия! Не ми се говори за посланици, евродепутати, чиновници в международни организации, журналисти и т.н.. пълни тъпаци и болни джендъри!
  • 9 Сандо

    13 1 Отговор
    Че то целта беше да ги лапнат в натото.Сега надали на големите Шефове им пука що е то маке.
  • 10 145

    6 4 Отговор
    Влизането на Северна Македония ы ЕС
    не зависи от България, а от Брюксел и
    ФАЩ. Ако България не свали ветото за
    Македония, Австрия ще наложи вето на
    България за влизането в Шенген.
    Всичко ще стане известно през октомври т.г.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гърците

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трябва":

    не им дават, иначе се опитаха. Но номера с нас минава явно.
  • 13 Ами

    2 9 Отговор
    ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН Илиянаке
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Македонец в космоса

    6 2 Отговор
    Тези диваци трябва да стоят далеч от Европа
  • 16 Стево

    6 6 Отговор
    Македониja е българска!
  • 17 Русенец

    5 1 Отговор
    Дразня се, когато славянски нации се карат заради европейски кокал, подстрекавани от американски агенти.
  • 18 Русенец

    7 1 Отговор
    Щом македонците признават, че българските царе са им историческото минало, значи се признават за българи.
  • 19 Град Севлиево

    0 5 Отговор
    Георги Димитров -мастката ги създава а тази комунистическа овца има наглостта да говори за ЕС и НАТО.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Браво

    1 0 Отговор
    Г-жо Йотова.
  • 23 Деса каминото

    0 1 Отговор
    Нискочелата другарка с оранжево-боядисана четина много се натиска да я включат в македонския черен списък?! И за да я впишат в българския червен списък на заслужилите борци против титовизма и македонизма с получаване на незаслужени татови привилегии, облаги и възможност за крадене на бюджетни пари за "българщината" в Македония! Сигурно по нискоинтелигентните "компетентни" съвети на помашкия животновъд ДС-читак "Иван" от Пещера Спас Ташев?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове