Last news in Fakti

20 Май, 2023 10:09 1 950 20

Новоучреденият Консервативен институт с първа публична сбирка

  • консервативен институт-
  • първа сбирка

В типичния си академичен стил, като активни участници в разговорите се включваха проф. Даниел Вълчев и проф. Стоян Денчев. Там беше и народния представител от СДС г-н Петър Николов (той заедно с д-р Ирена Тодорова са автори на една чудесна книга, която би могла да претендира за наименованието Енциклопедия по консерватизъм)

Новоучреденият Консервативен институт с първа публична сбирка  - 1
Снимка: БГНЕС

Къде са десните? Къде са християндемократите? Къде са консерваторите? Отговорът е еднозначен - В сегашното народно събрание се забелязва тоталната липса на такива политически субекти.

Извън парламента проблясва партията на д-р Петър Москов. Той обаче се държи като широк социалист. За него като че ли не е важна целта – участие в управлението на държавата, а просто някакво безцелно „движение“. За един безспорен ерудит, такава позиция представлява бягство от отговорност.

Като друг пример за консервативна политическа структура би могла да се посочи партията ВМРО. След като вкусиха от плодовете на съвместното си управление с ГЕРБ, те стигнаха до извода, че в такава конфигурация не могат да станат изразители на изконните си консервативни и патриотични възгледи.

И какво?

На парламентарния хоризонт консерватизма е обвит в розова политическа мъгла.Извън Парламента има някакви позитивни политически проблясъци, но те са едва доловими.

Без да правим историческа алюзия с датата 19 май, точно на тази дата в един просторен салон на улица „Оборище“ в София се състоя публична сбирка на новоучредения Консервативен институт, съобщават от "Епицентър".

Пред участниците в сбирката застана ръководството на Института, начело с бившия министър на екологията г-н Нено Димов. В своето приветствено слово към участниците д-р Димов очерта целите и задачите на Консервативния институт, като изрично обърна внимание на факта, че този Институт по никакъв начин няма да прерасне в политическа партия. Той и останалите членове на ръководството говориха за състоянието на консерватизма в България, в Европа и в света.

Сред участниците в консервативния сбор, които бяха над 150, се забелязаха както знакови фигури от близкото политическо минало, така и много изгряващи политически звезди. Със своята пословична скромност се открояваше фигурата на бившия министър-председател и настоящ конституционен съдия г-н Филип Димитров.

В типичния си академичен стил, като активни участници в разговорите се включваха проф. Даниел Вълчев и проф. Стоян Денчев. Там беше и народния представител от СДС г-н Петър Николов (той заедно с д-р Ирена Тодорова са автори на една чудесна книга, която би могла да претендира за наименованието Енциклопедия по консерватизъм).

Собственикът на СИЕЛА г-н Веселин Тодоров, говореше оживено с г-дата Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" и специалиста по конституционно право д-р Борислав Цеков. Там бяха известния проф. Вили Лилков, част от ръководството на ВМРО в лицето на г-н Искрен Веселинов и г-н Борис Ячев.

Сред активни участници в разговорите бяха още бившия зам. министър на външните работи г-н Христо Ангеличин както и историкът от БАН д-р Георги Димов. В залата се забелязваха и около дузина елегантни дами.

Сбирката на консерваторите завърши с по чаша искрящи бели и червени вина.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така си създават директорски места и

    23 2 Отговор
    титли, създават си институти. Утре и този ще плъзне по телевизиите да лее мозък. Много мозъци, а България загива!?
  • 2 скачащи зайци по павета

    14 4 Отговор
    Кви десни бе @мджик ? Всички сте фашаги а се криете зад десни и тесни ( на кое място ) !
  • 3 Българка

    12 2 Отговор
    Аман от всякакви чантаджии, които са абсолютно ненужни за обществото. Не е ли крайно време с голямата метла да се изринат всички от обслужващия административен персоал, вся ...лози, които са безгръбначни безполезници, но пък добре заплатени
  • 4 Наблюдател

    11 3 Отговор
    Това са крадци на Прехода. С какви пари е учреден този фалшив Институт? Сами си отговорете. Подобие на Балканския Институт по труда, на номенклатурчика Иван Нейков.
  • 5 Гост

    12 3 Отговор
    Нено, защо не е в панделата?

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Наблюдател

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И аз това се чудя. Нали по едно време Нено Димов беше арестуван, вкаран в килия и течеше следствие. Какво стана? Май всичко се замете под килима.
  • 9 Берзин

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Не се знае другари Сталин, дали това НПО е рожба на Запада. Мяза да е агентура на някоя служба от капиталистическа Русия. Както вече знаете другапю Сталин, тия капиталисти начело с Горбачов ликвидираха на времето СССР.

    Коментиран от #11

  • 10 Макар

    4 3 Отговор
    И с все по-нови имена
    Си остава тя една -
    Партията на амерските комсомолци.

    Коментиран от #12

  • 11 Берзин

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Берзин":

    Поправка: Не се знае другарю Сталин, дали това НПО е рожба на Запада. Мяза да е агентура на някоя служба от капиталистическа Русия. Както вече знаете другарю Сталин, тия капиталисти начело с Горбачов ликвидираха на времето СССР.
  • 12 Любопитен

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Макар":

    Какви са тия амерски комсомолци. Откъде се пръкнаха.
  • 13 ХАХАХА

    5 2 Отговор
    Поредния оправдан и член на някаква партия бивш министър на снимката няма накърняване на реномето ,акО да търкА наровете преди з години заради пернишкия язовир. Та не знам всички какво се вълнуват от Боко гешефтаров и сие? Не се разбира от българите, че всички са оплетени като свински черва в името на кацата мед --- България.
  • 14 Нямало консерватори в Парламента?!

    6 9 Отговор
    Казват, че нямало консервативна партия в Парламента. Явно гледат със "широко затворени очи", щом не виждат Възраждане. Но, това е нормално. Все пак това е единствената партия, която е изразител на най-значимите интереси на българския народ, като поне засега не се наблюдава да проявява готовност да прави компромис с тези интереси.

    Коментиран от #15

  • 15 Наблюдател

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Нямало консерватори в Парламента?!":

    Нищо подобно. Нищо не става от тази Партия. ма нищо! Постепенно ще се свие и не е далече времето, когато ще седне на пейката до НДСВ.
  • 16 Софиянец

    2 3 Отговор
    Смех и руски сАполи, повечето активни членове на БКП а днес на ДС
  • 17 Бай Ставри

    6 1 Отговор
    Тоя зализаният на снимката, защо е на свобода? Защо не е в затвора.
  • 18 пенко

    1 0 Отговор
    ЗА ТЕЗИ - АЗ СЪМ ---- К У Р СЕРВИТЪР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Демократ

    6 0 Отговор
    Ченгесарската мафия в пълния и блясък и за разкош добавени някои лица, но няма случайност. Всичко е премислено, случва се точно на време и сферата на политиката се завърта отново, за да няма излизане от мафиотския кръг.
  • 20 Хммм

    2 0 Отговор
    Много неуспешни бивши и няколко подсъдими в тази сбирка. Язък да академиците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол