Last news in Fakti

5 Юни, 2023 22:30 4 534 15

Йово Николов: Странно е, че Ангел Христов бе погребан набързо

  • братя галеви-
  • ангел христов-
  • йово николов

Една от причините според мен, един индикаторите, че той е бил у нас продължително време е бързината, с която той е погребан

Йово Николов: Странно е, че Ангел Христов бе погребан набързо - 1
Снимка: БГНЕС

Не е толкова важно откъде в страната е влязъл един от братята Галеви - Ангел Христов. Ако 1000 мигранти могат да преминат границата за един ден, защо един човек с такива възможности да не може да премине границата? Това коментира в ефира на БТВ разследващият журналист Йово Николов.

"Имам сериозни подозрения, че този човек не е преминавал често границата, въпреки, че е бил издирван, естествено без знанието на държавата, но това е една от емблематичните фигури за страната", призна той.

"Аз ги помня още 94 година. 97-98 година Ангел Галев стана част от организираната престъпност, а Ангел Христов беше служител на регионалното звено за организираната престъпност и бяха уволнени след като станаха известни като бандата на офицерите. Впоследствие 2008 година те владееха град Дупница и то с помощта на партиите. И не смятам, че с тяхното изчезване от града тяхното влияние стана по-малко. Така че подозренията ми, че те са присъствали в града през тезци периоди, в които са била издирвани, са напълно реални", коментира той.

"Няма как това да е ставало със знанието на държавата, но със знанието на определени фигури от държавата. От изнесените стенограми става ясно, че през целия период на прехода тези фигури са били доста влиятелни с възможности, така че влизането и излизането от България е най-малкия проблем", коментира журналистът.

"За мен е странно, че близките поискаха толкова бързо Ангел Христов да бъде погребан, разбира се и реакцията на държавата беше бърза заради скандала, който с е вдигна, защото този човек е издирван от Интерпол. Една от причините според мен, един индикаторите, че той е бил у нас продължително време е бързината, с която той е погребан. В смисъл, че приказката, че той се е прибрал у нас, прегърнал е жена си, развълнувал се е и е починал, е някак си доста елементарна. Тук вероятно е управлявал бизнеса си. Те бяха обвинени в пране на 35 млн. лева", посочи Николов.

БОП, когато иска да прикрие някого, го прави свой сътрудник. В много случаи може и това да е станало с братята Галеви, коментира той. И допълни, че в момента най-вероятно има разместване на пластовете.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко чехмеджето

    31 3 Отговор
    Нищо странно няма, просто му затворихме устата...
  • 2 Е за какво да го бавят

    18 1 Отговор
    За пастърма ли?
  • 3 Хохо Бохо

    29 0 Отговор
    Не е странно как е влязал, а е странно, че е живял в някакво малко населено място и никой не го е забелязал...

    Коментиран от #5

  • 4 В тия жеги

    11 0 Отговор
    Забавянето води до подуване и неприятни миризми
  • 5 Всъщност сигурно всичко

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо Бохо":

    Са го забелязвали, но как да признаят, като попадат под ударите на закона като укриватели
  • 6 Традицията повелява

    12 3 Отговор
    Традицията повелява човек като почине да се погребе в кратки срокове. Дори кралица Елизабет II я погребаха сравнително бързо. Ако ще се извършват следствени действия има бавене, ама те аутопсията я направиха. Като си напълниш кръвоносната система с тромби и не пиеш разреждащи лекарства няма да изкараш много. Който и да си.
  • 7 Зеленски съм - жуже бандерушка

    16 3 Отговор
    Оня другия "брат", и той е в България, да видим дали и него ще го прекуцат...от инсулт викам да е този път, за разнообразие...
  • 8 Кради Кради

    6 9 Отговор
    Нищо странно няма просто е изцинирано и той си е съвсем жив с нова самоличност и най вероятно ще си живее щастливо на някой остров до края на живота :)
  • 9 Сър

    8 1 Отговор
    Айде и следващия да го последва и Боеко и той там. За ръчичка заедно
  • 10 Разследващ

    11 1 Отговор
    Десетки политици имат къщи в Гърциа благодарение на него сега са доволни да не проговори.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реалист1

    11 0 Отговор
    Никога не е излизал от България. Така заяви неговата роднина и това е най-вероятно.
    Защо всички манипулират с въпроса "как е влязъл", а никой не информира как е излязъл?
  • 13 Цървения проф.Христов

    2 1 Отговор
    Забравих да спомена, че има депутати от БСП санкционирани по закона "Магнитски".
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 дядото

    0 0 Отговор
    отвратителното в тази държава е,че всеки говори и пише каквото му дойде или поръчат,важното е истината да бъде прикрита,хората да са дезинформирани,нещата да продължават така до безкрай.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове