Last news in Fakti

7 Юни, 2023 04:36 985 11

Геновева Петрова: Геополитическата ориентация на страната беше разколебана при служебните правителства

  • геновева петрова-
  • алфа рисърч-
  • правителство-
  • приоритети

Първият приоритет на новата власт е бюджетът, заяви изпълнителният директор на "Алфа рисърч"

Геновева Петрова: Геополитическата ориентация на страната беше разколебана при служебните правителства - 1
Снимка: БНТ

Има няколко ключови приоритета, по които политическите сили се мобилизират да работят в най-спешен порядък. Първият от тях е бюджетът, който са длъжни и имат амбицията да приемат възможно най-скоро. Друг въпрос е какъв бюджет ще бъде приет. Това ще е тема, която ще следим с повишено внимание през следващите седмици. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" изпълнителният директор на агенция "Алфа рисърч“ Геновева Петрова.

"Можем да очакваме сериозни дебати около бюджета дотолкова, доколкото знаем, че новоизбраният бивш финансов министър има една определена концепция за това как трябва да бъде направен той, която се разминава съществено с икономистите от ГЕРБ, които са всъщност другият основен партньор в управлението. Нека да не избързваме, а по-скоро да проследим как ще протече дебатът покрай бюджета. Друга важна тема и приоритет, която също днес беше активно обсъдена в пленарната зала, е въпросната съдебна и дори конституционна реформа. Там също предстоят по мое мнение важни дебати, които трябва да бъдат проследени, дотолкова, доколкото и по отношение на конституционните промени партиите, които претендират да внесат или вече са внесли такива, имат своя собствена гледна точка и разбиране. И ако въобще се стигне до реална конституционна реформа, наистина ще е интересно да видим по кои все пак пунктове ще намерят допирни точки и кои ще останат неразрешени. И аз искам да отбележа нещо, което също е част от дневния ред на обществото, макар и не така постоянна част от ежедневието ни. Това е цялостната геополитическа ориентация на страната – нещо, което също беше подложено на разколебаване в периода, в който страната беше управлявана от последните служебни правителства", коментира още Геновева Петрова.

Според нея правителството стартира с много сериозни предизвикателства и трудности, които трябва да преодолее: "Самите представители на новоизбрания кабинет си дават сметка за тях и за това какво им предстои", отбеляза Петрова.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇪🇺💯

    1 10 Отговор
    Така, това е от днес,

    “Страните, подкрепящи Украйна, очакват от Русия сигнали за нейната готовност за уреждане на въоръжения конфликт с Киев. Това заяви премиерът на Дания Мете Фредериксен след среща с президента на САЩ Джо Байдън.
    Според Фредериксен тя има "неясни надежди "за края на военните действия в близко бъдеще, но"за танго са необходими двама".
    В същото време датският премиер заяви, че никой от съюзниците на Киев, включително сред страните-членки на НАТО, "не е готов да направи нещо без Украйна", каквито и да било действия могат да бъдат предприети само след решението на украинската страна.”

    Много пъти съм повтарял във Форумът на Факти че,
    “По време на война е много по-лесно да влезеш във военна зона, отколкото да излезеш от нея, много по-лесно е да започнеш война, отколкото да я спреш.”
    Тагарев с Кико, Асанчо василев, баш Мутрата ББ и оня с малкото име генерал джаба дъ хът ДБ, ицето христов имат друго на ум, затова гответе мешките и сполай ви на източния фронт.
    Слава Украине.
    Героям Слава.

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬🇪🇺💯

    5 2 Отговор
    Изкараха руската мечка от бърлогата, ся ко прайм, ам чи на война като на война.

    Бисмарк е казъл нещо ноо отдавна,
    “Знам хиляда начина да изкарам руската мечка от бърлогата но нито еди да я вкарам пак там?”
    Но животните са ноо по благородни от човека.

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Иван Вазов

    8 0 Отговор
    Многострадална Геновева
  • 4 АУУУУУ

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    ВОЯТ НА КОПЕЙКИТЕ ПОКАЗВА САМО ЕДНО......БЕЗСИЛИЕ ПРЕД ИСТИНАТА ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е В НАТО И ЕВРОПА.......И ТАМ ЩЕ СИ ОСТАНЕ.......БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ НЯМА ДА ОТИДАТ В УКРАЙНА.......НООООО БЪЛГАРСКОТО ОРЪЖИЕ ЗАМИНАВА ЗА ФРОНТА.....И ТАКА ЩЕ Е ДО ПЪЛНИЯ РАЗГРОМ НА РУСИЯ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 5 айде бе

    6 1 Отговор
    Всички уж сме за мир, а благославяме войната
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха ха

    8 1 Отговор
    Това е цялостната геополитическа ориентация на страната – нещо, което също беше подложено на разколебаване в периода, в който страната беше управлявана от последните служебни правителства", коментира още Геновева Петрова./ по скоро бандитските деяния и терор над населението от евро атлантиците отвратиха хората от модела ви , спрете да лъжете , ще се вкарате в още по голяма беля
  • 8 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    6 0 Отговор
    Сега вече ще бъде разколебана и ооловата ориентация 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 9 АУУУУУ

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    РУZZКАТА МЕЧКА СЕ ОКАЗА.....ПЛЮШЕНА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 10 дядото

    3 0 Отговор
    надявам се,че нито сте прости,нито глупави,нито чужди агенти,и да проумеете че ориентацията на тази пропадаща държава и народ не бива да е нито на изток,нито на запад,а към самостоятелност и национално отговорна политика.запомнете- за роба и слугата добър господар няма
  • 11 Краси

    2 1 Отговор
    Създадените Партийни обръчи от фирми получават много пари от РУСИЯ и Руските служби , като е естествено условието, да бъдат ПОСЛУШНИ и да не се разделят с Русия.Това включва и недопускане създаването на РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. Това се опита да направи СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО - да саботира и да пречи нормалната работа на НС и избраното от НАРОДА ПРАВИТЕЛСТВО. Бизнеса на България 80% е с РУСКИ ПАРИ. От вчера , РУСКИТЕ пари спряха за една година , което разтревожи Президенството, БСП, Възраждане и ИТН . Ха сега кажете , под заплаха да ви спрат ПАРИТЕ , няма ли да обичате Русия , как няма да участвате в Руските мероприятия за отделяне от ЕС и НАТО, как ще дадете оръжия на Украйна?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове