Last news in Fakti

7 Юни, 2023 09:11 1 623 33

Даниел Митов: Вчера чухме погребалното слово и елегията на президента по загубената му лична власт

  • правителство-
  • съдебна реформа

За да се стигне до конституционна и правосъдна реформа, ще трябва да се водят сериозни, зрели и лишени от емоции разговори, които включват ДПС, смята зам.-председателят на ГЕРБ

Даниел Митов: Вчера чухме погребалното слово и елегията на президента по загубената му лична власт  - 1

България има нужда от редовно правителство, така че персоналните емоции нямат значение. Ние във времето сме си наговорили с останалите парламентарно представени партии такива неща, че най-вероятно емоциите не са отшумели. Но си даваме сметка, че хората са ни изпратили в парламента, не за да действаме емоционално, а за да поставяме цели пред държавата и обществото и да решаваме проблеми. А те могат да бъдат решени само при работещ кабинет. Това заяви в студиото на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ и депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, коментирайки решението на съпартиеца си Делян Добрев да гласува против кабинета „Денков-Габриел”.

Той подчерта, че вчерашният ден е „сложил окончателен край на революцията, започнала преди две години”. „Целта на всяка революция е да убеди хората, че са жертви на някакви външни обстоятелства. Да съблече от тях отговорността от случващото се. Преди две години се борихме с една десетоглава хидра, наречена корупция, чийто глави трябваше да отрежем, за да бъде всичко наред. Очевидно това се оказа невярно. Че някой въобще си е въобразявал, че животът е толкова простичък. Революцията съм я разбрал. Тя приключи. Отдавна говорим, че трябва да има и съдебна, и конституционна реформа. казахме и преди две години, че сме готови да говорим по въпроса. Не ни бяха необходими две години изгубено време и пет избора, за да стигнем пак до същото нещо”, посочи Митов.

Той коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета. „За да се случи конституционна реформа трябват и гласовете на ДПС. Това е легитимна българска политическа партия, избрана от български граждани да присъства в парламента със съответната тежест. Няма как да се избяга от това. Дори и „Да, България” и Христо Иванов признават легитимността и съществуването на този фактор. За да се стигне до конституционна и правосъдна реформа, ще трябва да се водят сериозни, зрели и лишени от емоции разговори, които включват ДПС”.

В рамките на преговорите сме получили гаранции, че това което чухме изнесено от Радостин Василев, дискусиите на съвета на ПП за поголовни чистки, че властта няма да се упражнява по този начин. Получили сме такива гаранции, разбира се, трябва да наблюдаваме внимателно процеса. Държавната администрация да работи по закон, да не се правят чистки и да не се уволняват хора безразборно, коментира Митов.

Борисов каза още по време на предизборната кампания, че най-стабилно и логично би било управление с коалицията ПП-ДБ.

Попитан дали ще сменят шефове на служби, Митов отговори: „В разговор с парламента и партиите ще се вземат решения дали трябва или не да се сменят шефове на служби“. Имаше съпротива срещу избирането на редовен кабинет, вчера изслушахме погребалното слово и елегията на президента по загубената му лична власт и става ясно, че тази съпротива е преодоляна до голяма степен, оттук насетне в ръцете на редовния кабинет е да направи верните неща, да се надяваме, че ще върви по правилния път".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гкккк

    45 5 Отговор
    Затвор за вас предатели и крадци
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 За Детска болница

    32 0 Отговор
    Няма пари,а на укропия си дайте и мръсните г..и
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Много ти разбира

    18 5 Отговор
    Дамаджаната... Ако Радев искаше, можешь да спре издигането на власт на мафията с англо-подчинените.
    И имаше пълното право на това! Доказателство, че тези ПП-та са протежета на чужда политика и интереси в страната и искат да направят преврат в държавата: "Полицията ще бъде наша, тайните служби ще бъдат наши и съгласувано с посолството.."!
    НО, Радев НЕ СПРЯ ТОВА! ЗАЩО? Дали и той иска Майдана на тези???
  • 7 От тъп по-тъп

    29 4 Отговор
    Дано по-скоро да чуем погребалното слово и над всички вас алчни крадливи уяли се пародии на хора.
  • 8 Майна

    28 2 Отговор
    Висш военен ,,хамерикански,, ,здравомислещ ,даде информация, че всички F,ли са на фаза скоростно възстановяване за да бъдат изпратени в Окраина. Всички.
    Лавров протестира, че те могат да носят ядрени глави.
    Отговориха му- тогава напусни веднага Окраина..
    САЩ заявиха, че СПЕШНО им трябва ТОВА ,,българско правителство,,..
    Заключенията оставям на вас.

    Коментиран от #22

  • 9 Нова Сорос ТВ

    31 2 Отговор
    ТЕЖКА ПРОПАГАНДА от ГЕРБ превзема телевизора и радиа да замазва позорната уйдурма !

  • 10 Бонев

    37 2 Отговор
    Радвайте се че е президент, защото ако създаде партия на избори ще ви смачка.
  • 11 Пич

    24 0 Отговор
    Рон Джереми :
    - Въх , откакто започна секса в българския парламент , никой не ще да гледа нашето порно !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХАХАХАХА

    21 1 Отговор
    ДАНО ПО СКОРО ЧУЕМ И ВАШЕТО ПОГРЕБАЛНО СЛОВО УТРЕПКИ ТАКИВА
  • 14 провинциалист

    25 1 Отговор
    Зачетох отгоре-отгоре и ме спряха тежките логически несъответствия. Редовно правителство означава правителство от политически сили, избрани с мнозинство, а не с корпоративен вот и манипулации при безпрецедентно ниска избирателна активност. А след това, че ДПС била легитимна българска политическа партия, не успях да продължа.

    Коментиран от #28

  • 15 ГОРСКИ

    25 5 Отговор
    Аман от политици подлоги добре че президента е културен и не ви вади кирливите ризи!!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сюююю

    13 1 Отговор
    Ето затова хората мразят геювете.
  • 18 народът е в опозиция

    16 1 Отговор
    Сега ще видим Евро-атлантическо мнозинство, скалъпено в нечии посолства, в действие! Ще видим кого ще обслужва бюджетът, колко нови милиарди ще дадем на господарите и каква част от военната ни техника ще замине за Украйна!
  • 19 Коментар

    8 1 Отговор
    Цитат:". Но си даваме сметка, че хората са ни изпратили в парламента"

    Този е спал докато Кирчо е говорил.Не са ги пратили хората,а те сами са се пратили с ала бала.Само 7-10% са гласували за тях.
  • 20 Вчера ви видяхме

    11 1 Отговор
    Че сте готови на всичко само за пари.
  • 21 Всъщност,

    13 3 Отговор
    Служебните кабинети бяха супер - нямаше как да крадат гледани под лупа, бяха експертни и делови. Нямаха време и власт за кадрови промени. Партиите, разбира се, ги е страх да кажат една добра дума за слкужебните кабинети, защото им се явяват конкуренция на партийните кабинети. Страх ги е народът да не каже, за какво са ни партйните ви кабинети, пропити от идеология и конюнктура, след като служебните си вършат работата доста добре.
  • 22 Голям

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    бой ще стане!
  • 23 герб вече си имат говорител

    1 1 Отговор
    в бсп - бкп !
  • 24 Хорхе

    5 1 Отговор
    А след сватбата сега ще гледаме "Ганкиното" на бос крак- крадец, канадец, роднина, милиционер на хорцето под съпровода на мелодията "тинтири минтири и ала- бала"!
  • 25 Право на мнение!

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГОРСКИ":

    Президентът да не забравя, че втория мандат спечели само заради Продължаваме Промяната!!!

    Цитат 18.10.2021 г. :" В нeдeля глacувaй зa прeзидeнтa, кoйтo зaпoчнa прoмянaтa", се казва във видеообръщението на Кирил Петков!!!
  • 26 Готин американец или просто Киро

    2 0 Отговор
    Президента е мъжкар ..а ти си говедар ;)
  • 27 Гост

    2 0 Отговор
    Така, хората Вече не сме бунаци, поне повечето! Неможе мафията да прави реформи, това е! Това все едмо вълка да прави оградата на овцете! ДПС се провоконститциона партия!
  • 28 Почти ми дреме

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "провинциалист":

    За десерт то нищо не можем да кажем защото турците обещаха че ако я премахнем щели да отделят Родопите от Бг ;)

    Коментиран от #29

  • 29 Почти ми дреме

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Почти ми дреме":

    Оф ...Дпс..то
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Нане

    0 0 Отговор
    Вуте,Вуте Герб вече е патерица, а ти ми говориш за президента, колко му било зле. Юе ти се смеят на село.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 пенко

    2 0 Отговор
    ДАЛИ И ТОЗИ НЕ Е ЕВРЕЙЧЕ -СЕМИТЧЕ -ЦИОНИСТЧЕ --СОРОСОИДЧЕ --А - А - А ??????? ДОЛАРЪТ УМИРА И ЩЕ УМРЕ ---ТЕЖКО ВИ ЕВРЕИ - ОПИТАЛИ - ДА ЗАРОБИТЕ НАРОДИТЕ -ЧРЕЗ ДОЛАРА !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове