8 Юни, 2023 06:37 2 472 79

Чавдар Стефанов: Вече никой не вярва на Москва при взаимните обвинения с Киев

  • чавдар стефанов-
  • украйна-
  • русия-
  • язовир

Язовир „Каховка“ е грубо казано 35-40 пъти по-голям от яз. „Искър“, заяви журналистът

Язовир „Каховка“ е грубо казано 35-40 пъти по-голям от яз. „Искър“.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria журналистът и дългогодишен кореспондент в Русия Чавдар Стефанов.

Съвсем естествено е Киев и Москва да се обвиняват взаимно. На Москва за съжаление вече никой не вярва, след като още през 2014 г. казваха, че там ги няма техните военни - в Крим или Украйна. Вече никой не вярва на хора като нацист номер втори в йерархията в Русия - Лавров, още по-малко на Путин. Но ако погледнем обективно на нещата повечето експерти се съгласяват, че експлозията е предизвикана отвътре. Цяла година Коховският язовир е под руски контрол. Руснаците са тези, които са имали възможност да поставят там експлозив. Има вероятност и украинците да са унищожили с ракети стената, но е твърде малка. Те са на по-високия десен бряг, но подготвят контранастъпление. Със заливането на левия бряг руснаците са се отдръпнали между 5 и 15 км от река Днепър.

Това е най-голямата екологична катастрофа в тази война засега. Тя пряко и нас ще ни засегне. Какво ще стане с тези огромни количества тиня от дъното на водохранилището? Колко добитък е умрял, колко риба? Нищо чудно там да има някакви тежки частици, примерно цезий, още от катастрофата в чернобилската АЕЦ. Всичко това се излива в Черно море. Вероятно за радост на някои наши миролюбци.
Това е огромно престъпление, тъй като последиците ще бъдат за години. И двете страни казаха, че не може да бъде възстановена стената. Защо е направено? От два дни се говори за контранастъпление на украинските войски. Всъщност в момента протича разузнаване с бой. И това ще трае може би две седмици, за да се усетят слабите места на противника. Според доста анализатори решението за взривяването на стената е взето в Кремъл, за да се дезорганизира украинското контранастъпление. Най-важното е, че това е един микроядрен взрив. Очевидно е, че искат да сплашат и света какво би станало, ако използват нещо такова.

Взривяването на стената на практика си е геноцид, тъй като това ще трае десетилетия.
Путин вече има доста отчаяни и отчайващи ходове, след като дори неговият келнер Пригожин, шефът на „Вагнер“, каза дайте ми 200 000 войници и аз ще спра украинското контранастъпление. Тактически погледнато те осигуряват поне още една трудност за контранастъплението на Украйна чрез тези огромни разливи, по които тежка техника не може да върви.

В Украйна много добре беше приета смяната на служебното правителство на Радев. Първите отзиви бяха много разумни и възторжени - България отново обещава оръжие на Украйна.

Експертите засега казват, че няма опасност за АЕЦ „Запорожие“, тъй като той има язовир, който не е свързан с Днепър.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчко+Марийка

    116 21 Отговор
    Добре че си ти да ни кажеш на кого да вярваме. Центаджия.

    Коментиран от #42

  • 2 Някой

    100 20 Отговор
    А на Киев - още по-малко вярва някой. Банда фашисти и престъпници са бандеровците
  • 3 Ердо ти каза:

    74 10 Отговор
    Международна комисия задължително трябва да разследва и установи "виновника",не бързай да "мяташ пушка на рамо" и да се правиш че много ти се ходи в гората! Щото знаеш че няма да идеш,ДРУГИТЕ ще ходят..
  • 4 Еей лъжльо!!!

    84 16 Отговор
    Никой не вярва на лъжите на нацистите в киив! Дори и нацистките пропагандисти като този екземпляр!

    Коментиран от #78

  • 5 хаберих

    66 0 Отговор
    Жена отишла на пазар с мъжа си.
    Гледала, гледала и казала:
    - Ето тия прашки ми купи!
    Мъжът й казал:
    - Скъпа, знаеш, че не искам да носиш прашки!
    - Ти може и да не искаш, но другите искат.

    Коментиран от #9

  • 6 ХАХАХА

    74 10 Отговор
    Що на Киев ли вярват? Сериозно?
  • 7 Мдаа

    13 55 Отговор
    Отличен анализ.
  • 8 ОМИР

    44 1 Отговор
    Баба на 86г отива на лекар -СТОМАХА ПОДУТ БОЛИ МЕ лекаря шегаджия БАБО БРЕМЕННА СИ бабата ВЪХ ЧЕДО -ТРУДНИ ВРЕМЕНА ЧОВЕК ВЯРА ДА НЯМА И НА ПРЪСТА СИ
  • 9 И тоя е сложил

    34 5 Отговор

    До коментар #5 от "хаберих":

    прашки ама на главата

    Коментиран от #11

  • 10 Хихихи..

    34 5 Отговор
    Прашката му е задна
  • 11 ОМБРЕ

    32 5 Отговор

    До коментар #9 от "И тоя е сложил":

    НА МЕН МИ ПРИЛИЧА НА ПАМПЕРС НЕ ПРАШКИ
  • 12 Зеленски съм - я люблю кака Ина

    49 8 Отговор
    Този пенционер нещо е в грешка - втори нацист е Залужний-Локвенски, ама той изглежда се е покрил в някоя катакомба.. Ако е жив, де.
    И кой е казал, че никой не вярва на Москва? Туй чиче с памперса ли? И задължително мнението му трябва да е меродавно?
    И пропагандата няма да им свърши работа на шорошчетата жалки...

    Коментиран от #40

  • 13 СВД

    55 5 Отговор
    Ето, този тук, който се е включил в общия хор на бивши комунисти в лаенето срещу Русия е син на партизанин, благодарение И на което добре си е поживял като член кореспондент на БНР в Москва! Колко е бил партизанин баща му, колко агент на полицията, може да се съди по факта, че едва ли има друг случай да арестуват някого като войник за нелегална дейност в казармата, да го разследват и бият /според самия него/, да предаде всичики, да го освободят и веднага назначат в караул, откъдето бяга с пушката при партизаните! Но, не в боен отряд, а в така наречения полски отряд ,,Петър Момчилов", сбирище за подобни хайлази, колкото да дочакат 9 септември и вземат властта! След ,,победата" партизанина набързо е обучен за офицер и от 1952 г. преподавател във ВА Раковски до пенсия! А ето този тук, днес е виден атлантически проповедник! И да е само той? ! Чевръсти хора! Комунистите са виновни!

    Коментиран от #19

  • 14 Госあ

    55 6 Отговор
    Що да не вярва ве, чавдарче ? Щото Москва взриви Северен поток 1 и 2 ли ве ? И къв си ти, че ше представляваш целия свят ?
  • 15 дядото

    38 6 Отговор
    този май не иска да види и видимото- на таз сутрешната анкета на факти, резултатите от гласуването на хората показва че много повече вярват,отколкото обратното

    Коментиран от #21, #22

  • 16 ха ха

    36 5 Отговор
    ами същото може да се каже и за украинците , че си пазят фланга за да започнат контра настъпление , да не забравяме колко пъти стреляха по аец запорожие за да предизвикат ядрена катастрофа и да обезлюдят района
  • 17 Леля Пенка

    23 1 Отговор
    Ази пък и вервам.
  • 18 Наивник на средна възраст

    41 4 Отговор
    Интерсно,кой ли вярва на Киев?А пък руснаците решили да оставят без вода Крим....забавно...
  • 19 Госあ

    32 3 Отговор

    До коментар #13 от "СВД":

    Тези нито са комунисти, нито фашисти, нито дори капиталисти. Просто паразити.

    Коментиран от #25

  • 20 БЪЛГАРИН

    40 10 Отговор
    .......На Москва за съжаление вече никой не вярва......
    Айде, бе.Това, че платените мисирки-слуги на краварите не вярвате, не означава, че никой не вярва.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 На москва не зная но на

    34 5 Отговор
    българия или на запада със сигурност е огромна грешка да се вярва ,българия например е с най корумпирани и продажни политици след украйна,а каишката на европа се дърпа от сащ
  • 25 СВД

    24 1 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Да-аааааа! Виж една Буруджиева и Мартин Заимов какви ги приказват! Сякаш моя тате застреля генерал Луков, а твоя е бил на мястото на генерал Заимов! Добре паразитира поколението! Излиза, че тези, които са били по лагерите са комунисти, а тези, които са ги парщали там са дисиденти!?

    Коментиран от #31

  • 26 КовидманЯк

    30 3 Отговор
    Никой не вярва на продажби журналя мисирки, още повече като тоя !
  • 27 От оня свят

    30 3 Отговор
    Този обвинява Лавров занацист, но забравя да каже, че този "нацист" го приемат навсякъде с отворени обятия във всички държави в Азия, Африка и Латинска америка!
    Въпросът е, тази говоряща глава до каква степен е нацифицирана и платена, за да говори откровени лъжи за Държава, с която уважават 80% от държавите(населението) в Света.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Истината

    7 22 Отговор
    Путин им бърка дълбоко в джоба с брутална инфлация, залива ги с бежанци и им замърсява морето с адски боклуци, а те му ръкопляскат като на мажоретки. Българските русофили са уникална порода. Имат потенциала да повдигнат интереса на водещите учени по света.
  • 30 Доротея

    22 1 Отговор
    Как няма да е озлобен на НРБ и СССР човечеца! Децата на висшата номенклатура ги командироваха за член - кореспонденти в Париж, Лондон, Токио, Вашингтон, Мадрид, а той като по трета ръка прислуга - в Москва!

    Коментиран от #65

  • 31 Госあ

    17 0 Отговор

    До коментар #25 от "СВД":

    Ами Вапцаров е бил комунист, накиснаха го и го застреляха. Е такива “другари”
  • 32 Затова

    15 3 Отговор
    вече никой не вярва на Москва, а Москва не вярва на сълзи !
  • 33 Някой

    19 2 Отговор
    "Вече никой не вярва на Москва при взаимните обвинения с Киев" Ха, ха. Е, вие нали си вЕрвате на лъжите, които ръсите явно не безпристрастно
  • 34 Касапин

    17 1 Отговор
    АБЕ НАБОРЕ АБЕ КОЙ ВЗРИВИ СЕВЕРЕН ПОТОК КОЙ ОБСТРЕЛВА АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ КОЙ МИНИРА ЧЕРНО МОРЕ РУСНАЦИТЕ НАЛИ АМА ТЕ И КРИМСКИЯ МОСТ СЕ ОПИТАХА ДА САБОРЯТ НАЛИ А СЕГА РАЗБРА ЛИ ЩО ОТСТЪПИХА ХЕРСОН Е ТЕ ЗАРАДИ ТЕ ТАЯ ЗАПЛАХА А ПОВРЕДИТЕ ПО СТЕНАТА НАНЕСЕНИ ОТ УКРАИНЦИТЕ СА ОТ МЕСЕЦИ И СА ФИКСИРАНИ А КВО КАЗВА СПЪТНИКОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НЕ СА ЛИ ЗАСНЕЛИ ВЗРИВА ИЛИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НЯМА ЛОШО ДА ЛЪЖЕШ АМА ГО ПРАВИШ ТЪПОООО ЯВНО РУСКИТЕ ВОЕННИ УЧИЛИЩА НАИСТИНА СА КАЛПАВИ И ПРИГОЖИН Е ПРАВ
  • 35 Хахаха

    21 1 Отговор
    Чавдар Стефанов: Аз вярвам само на Зеленски - и за руския обстрел над Полша когато загинаха трактористите, и за взривения от Русия газопровод, и за пролетното контранастъпление, и за взривената от Русия ЖП гара в Крематорск и за живите мъртви в Буча...да си призная за един долар ще вярвам на когото ми наредят!
  • 36 ТЪРСИ ИСТИНАТА

    17 2 Отговор
    ТО ВАЩО НЕВЯРВАНЕ Е ПОДПЛАТЕНО ДОБРЕ , АМА НОРАЛНИТЕ ХОРА ВЕРВАТ НА РУСНАЦИТЕ И ТО БЕЗЛАТНО !
  • 37 Учуден

    17 2 Отговор
    Никой какво ще рече - никому неизвестния Чавдар, крадла №1 Урсула и говорещия с невидими Байдън, ли?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Най ме е яд...!

    22 1 Отговор

    До коментар #12 от "Зеленски съм - я люблю кака Ина":

    Някой да говори от името на народа,от името на всички...!
    А бе Аланкоолу,Ти пита ли ме за моето мнение,та казваш-,,Вече Никой не вярва на Москва..."...?!?!
    А и като гледам мненията-преобладават тези,които са убедени кой взриви яз.стена!
    Който взриви и ,,Северен поток"...!Аман от кученца водени на каишка от ,,Презокенският" си господар...!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тоя като го гледам...

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчко+Марийка":

    ...-,,зел-дал"...!
    А седнал да ми дава наклон в живота...!Ай бегай от тука и право в ПенЦионерския клуб,там да ги плещиш тия на пенЦиите...!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 факуса

    12 1 Отговор
    то затуй си поканен,не че те знае някой,ама колкот повече мисирки в ефир се показват,повече вредят,НИКОЙ НЕ ВИ ВЕРВА ,МИСИРКИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Уса

    16 2 Отговор
    Тук в сащ никой не вярва на Зеленски.Дължи много пари на американските данъкоплатци
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ужас

    16 1 Отговор
    "Язовир „Каховка“ е грубо казано 35-40 пъти по-голям от яз. „Искър“, заяви журналистът"...ало, джурналисте, Каховка е точно 26 пъти по голям от Искър, дори и третокласник лесно ще го сметне!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Мим33

    14 2 Отговор
    Тоя експерт и той е един продал си американска слуга...
  • 54 Българин

    6 4 Отговор
    От новините денс :

    "Костадин Костадинов се оплака в Туитър, че ще му спрат Facebook и YouTube.

    Eто какво написа той:

    "От Американското посолство заплашват, че ще ми спрат Facebook и YouTube! Какво стана със свободата на словото?

    Българи, съмишленици, спрете да ползвате тези платформи! Много по-силни сме във ВКонтакте, където американските заплахи са безсилни!"

    Поясняваме, че ВКонтакте e руска социална интернет платформа, базирана в Санкт Петербург."

    Всичко си идва на мястото :) хахахахахахахаха
  • 55 Истината

    2 17 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. И винаги е обвинявали другите в мръсотиите и престъпленията, които сама е извършила или има намерение да извърши. Но няма нормален човек по света, който да вярва на руските лъжи.

    Коментиран от #57

  • 56 Редник

    15 1 Отговор
    На война всеки лъже. Накрая фактите излизат. От 90 година насам най големите лъжци са САЩ и Великобритания.
  • 57 да си кравар е чудесно..

    10 0 Отговор

    До коментар #55 от "Истината":

    Те винаги дрънкат оръжие-на не по малко на десет хиляди км.от тях,,за тях бандерия е више качество,тя е тяхното кученце с кайшка..а бе днес няма ли да раздават некаде дипломи в краварско-та да зяпаме пуцаньие..
  • 58 Вече е доказано

    1 13 Отговор
    с измервателни уреди, че язовирната стена е ВЗРИВЕНА с поставен под нея взрив. Това поставя извън всякакво съмнение кой е извършителя. Това е Русия.

    Коментиран от #71

  • 59 Още като му видиш физиономията

    5 0 Отговор
    ти става ясно колко е тъп и лъжлиф

    Коментиран от #63

  • 60 Щази

    9 0 Отговор
    Абе дядка,гледаи си мизерния живот,къде си тръгнал да коментираш Москва.
  • 61 Сори,но...

    8 0 Отговор
    От миналата година не вярвам грам на Зеления Гаргамел откакто обяви "евакуация" на Азовстал и се опитваше да ни убеди как руснаците стрелят сами по себе си в Запорожката АЕЦ ей така от скука.
  • 62 Мадам МитраФондова....

    1 7 Отговор
    Аз сказала на фатьмак...собираеш банда копейки и пойдьоте да ринете кал и тиня в нашите окопи, иначе няма зарплата.
  • 63 😆😉......

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Още като му видиш физиономията":

    Интересно ти като си видиш физиономията, каква яснота се вижда?
  • 64 бай Иван

    6 0 Отговор
    Какво да му кажеш на този човек. Да види гласуването при допитването кой е взривил стената на язовира. 60 процента считат ,че са украйнците 30 % Русия. Още ако си спомняте Крим беше оставен без вода точно от този язовир от украйнците в продължение на години. Сега е наводнен по думите на Зеленски "окупираният " бряг т.е там където са руснаците. Явно са решили понеже украйнците не могат да ги победят , да се самоиздавят ? Няма по-глупави хора от руснаците ей. Окупирали една територия и сега решили да я унищожат и да се самоиздавят, но да не се предадат на настъпващата велика украйнска армия. Само глупости се пишат.Те така руснаците си самовзривиха и Северен поток ако си спомняте.

    Коментиран от #76

  • 65 бай Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Доротея":

    Как няма да е озлобен на НРБ и СССР човечеца! Децата на висшата номенклатура ги командироваха за член - кореспонденти в Париж, Лондон, Токио, Вашингтон, Мадрид, а той като по трета ръка прислуга - в Москва!

    Не е така. Само най-верните и преданите на линията на партията са пращани в Москва да черпят от извора на партията и да я възхваляват. Те тоя е от тези .Няма да допуснат идеен враг в сърцето на СССР. Лизачите на зад.ици са най-отявлените врагове на хората, чиито зад.ници са шпакловали с език.
  • 66 флипп

    5 1 Отговор
    Човек трябва да е минимум на трети бустер за да си помисли, че Русия го е направила. Тие биха комуистическата пропаганда по малоумие
  • 67 Гай Турий

    5 1 Отговор
    Чавдарчо, много си се извъртял. За вашата гилдия това е диагноза.
  • 68 Казуар

    1 3 Отговор
    Руските мекерета да кажат как украинците са пренесли няколко тона експлозив в контролираната от руснаците стена на язовира. С малките ракети на Хаймърс е невъзможно да стане.

    Коментиран от #70

  • 69 Пипи

    5 0 Отговор
    Човекът явно има деменция. По скоро никой не вярва на киевските лъжци, жертващи родината си.
  • 70 СВД

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Казуар":

    Експлозива си е там още от съветско време! По нашите язовири също, за да залеят Тракия при евентуален напън!
  • 71 горски

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Вече е доказано":

    България пропада,не заради крадливи и продажи политици,а заради неграмотници и в населението и в
    управляващите.....
    Точно като този умник с измервателния уред....Някъде в Румъния на 500км,независим експерт отчел с ....не с какво да е,а с магнитометър/забележете/ взрива в Каховка....
    Също като израелския експерт отчете взрива към Гешев....
    Все си мислех,че Има Господ,но вече се съмнявам подобно висше създание,да сътвори такива живи творения....
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 чавдаре,

    1 0 Отговор
    аз най много вярвам на колин пауъл и компания откакто размаха епруветката с белото от трибуната на оон, на никой друг не вервам да знаеш и на теб не вервав.м, само на тях!
  • 74 Юлиян

    3 0 Отговор
    След неделя,две ще повярват.Те и сега знаят истината,но се опитват дружно,в един глас,със,,широко затворени очи,, да прехвърлят вината от болната глава върху здравата.
  • 75 Орех

    2 0 Отговор
    Украина та Украина.Стига.Вижте народа как живее.Каква е визията за след 5-10 години.Предател до предател.
    Чужди интереси обслужват!
  • 76 сноу

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "бай Иван":

    Добавям и едни много важни падробности..строителството започва 1951 год..горе-долу 3-4 год след ВСВ...използва се почти първобитна техника,всички транспортни средства които произвежда ЗИМ-молотовки ,бензинови 48 к.с.първите т.н бтр,каруци и какво ли не и най вече ръчен труд..Генераторите са произведени в чехия ,а контролът на шлюзовете ръчен...Стоманата за арматурата е доставена от финландия и мамин хрушчев заплаща за него в злато ,тъй като рублата още не се приема...над 60 % от работниците са пленници ...След смъртта на сталин 53 год хрушчев израства в ПБ като упорито натоварва цялата крехка по това време икономика на ссср за да довърши аец-а и го превръща във всесъюзен обект ...Всъщност самата русия винаги е предоставяла управлението си не на руснаци и никой не се е грижил за нейното добруване и никакви благодарности а само злоба и плюене..
  • 77 Много правилно

    0 0 Отговор
    Никой не вярва на държава терорист.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 А КОЙ ВЯРВА НА БРЮКСЕЛ

    1 0 Отговор
    И ВАШИНГТОН ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове