10 Юни, 2023 12:44 6 604 35

Михаела Карабельова за луксозния апартамент в „Лозенец”: Имаше кутии с пури и алкохол

  • луксозен-
  • апартамент-
  • болница-
  • лозенец

Бившият и дългогодишен директор на болницата проф. Любомир Спасов обясни, че знае за този апартамент, но подчерта, че в него не са инвестирани пари нито на болницата, нито на Медицинския факултет към Софийския университет

Михаела Карабельова за луксозния апартамент в „Лозенец”: Имаше кутии с пури и алкохол - 1

NOVA показа ексклузивни кадри на жилище фантом със сауна и джакузи, което се намира на територията на болница „Лозенец”. То е обзаведено скъпо и до момента е било под ключ.

Сегашното ръководство на лечебното заведение обяви, че не е ясно кога и от кого е построено и обзаведено луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало. Според тях жилището няма документи.

Бившият и дългогодишен директор на болницата проф. Любомир Спасов обясни, че знае за този апартамент, но подчерта, че в него не са инвестирани пари нито на болницата, нито на Медицинския факултет към Софийския университет.

В студиото на „Събуди се” журналистът на NOVA Михаела Карабельова обясни, че сега мястото стои така, както е оставено. „По всичко личи, че там е имало живот. В мивката имаше съдове, чаши от кафе, от които си личеше, че са използвани. Имаше кутии с пури и алкохол, както и пълни бутилки”, разказа тя.

Прави ѝ впечатление, че стигайки до вратата на апартамента, по нищо не личи, че зад нея има 500 квадрата лукс. „На покрива прави впечатление, че има огромен стъклен купол. По никакъв начин обаче не може да се разбере, че зад вратата се крие това, което на практика видяхме”, добави Карабельова.

Ръководството на лечебното заведение твърди, че за това място се носят градски легенди из болничните коридори, усилено се говорело, че такова място съществува в последните 5-6 години. В началото на годината новият директор разбира, че в болницата има заключени помещения, за които няма ключ.

„В най-голямата стая, която изглежда като кабинет, е разположена техника. Тя е в един от шкафовете. Прави впечатление, че цялата стена на тази стая е изцяло в шкафове. В един от най-крайните беше разположена тази техника. Настоящото ръководство предполага, че тя се е използвала за някакви записи, но няма доказателства”, подчерта журналистът на NOVA.

Михаела Карабельова остава впечатлена от мащаба на луксозното помещение. „Влизаш в едно място, което е страшно просторно. Не очаквах да има пет стаи и два санитарни възела. Обзавеждането беше оскъдно, защото според лекарите някаква част - може би немалка, е била изнесена. Никъде нямаше полилеи, висяха жици. Навсякъде по стените си личеше, че нещо е махано”, разказа още тя.

Прокуратурата вече проверява длъжностно присвояване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Там

    63 0 Отговор
    са от мошеник нагоре ! Читав лекар от о време не може да вирее сред такива !
  • 2 ТаУмВзе

    55 0 Отговор
    Всичко се Знае, Кое не е Ясно бре?
  • 3 Толупий

    51 2 Отговор
    Абе нали и Аз съм човек и посещавам болници понякога, Вие кво искате да седя с плебейте ли?
    Па дори и "болен" си "имам нужди" и ето удоволетворяват ми ги.
  • 4 Органик

    59 0 Отговор
    Там са ставали оргии.

    Коментиран от #7, #15, #30

  • 5 РИТОРИЧНО😉

    41 1 Отговор
    ВСЕКИ КОЙТО Е ЛЕЖАЛ В БОЛНИЦА
    ДАЛИ ДЪРЖАВНА ИЛИ ЧАСТНА
    ВЕЧЕР СЛЕД ВИЗИТАЦИЯ
    НА СЕСТРИНСКИЯ ПОСТ...
    НЯМА НИКОЙ🤔 КЪДЕ СА ВСИЧКИ..!!??...апропо
    НА ПОВИКВАНЕ ОТ БУТОН ДО ЛЕГЛОТО
    ИДВА НЯКОЙ СЛЕД...ОКОЛО ПЕТ МИН.😉
    Апропо...в интензивно и реанимация
    Не е така,сигурно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хм...

    30 0 Отговор

    До коментар #4 от "Органик":

    Това обяснява стъкления купол.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дълго_Име

    18 18 Отговор
    Браво, Марче. Загърби укропската "контраофанзива" (все не се случва и омръзна да пишеш за нея!) та сега захапа мистериозния апартамент-фантом! Широко е полето ти за изяви.Искаме факти, а не само розови приказки. Добре се "ориентираш" по пиперливо инфо.
  • 12 Демократ

    41 0 Отговор
    Обясненията на директорите щяха да са смешни, ако не бяха поредното трагично доказателство за състоянието на управлението в държавата. Това е правителствена болница много дълго време и май се оказва,че е тайна квартира на специални служби. Това обяснява яростната съпротива на властимащите определени служби на предложението на д- р Кацаров там да стане педиатрична клиника и новата да бъде построена в този най-удобен за целта район. Значи там има някаква много тайна централа.

    Коментиран от #18

  • 13 Перо

    43 3 Отговор
    Директорите на болници и държавни предприятия през времето на Драгалевския лаборант и тиквата си бяха феодални губернатори и пълниха джобове само от държавата, но загубите се компенсираха също от държавата! Нека да видят кой е бил директор и кои са били в борда за одобрение на разходите за луксозния публичния дом!
  • 14 Шик

    27 0 Отговор
    Генчо начев има подобед апартамент в болница Св. Георги Пловдив!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Никой

    37 0 Отговор
    " Здравей простолюдие ". Имате много поздрави от Мата Хари. Тези които все още не са се срещали с медицински " специалисти " са големи щастливци. Но нека не бързат да се радват,ще се срешнат . Тогава ще видят мъката и болката която ще се сблъска с емпатията ,цинизма,безхаберието от едни хора облечени с цветни пролетни одежди а някои дори като медицински пекари в фурна за тестени изделия.
  • 17 коокок

    44 0 Отговор
    И никой не е видял кога са внесени мебелите, тежки и луксозни. Никой не е видял някой да влиза/излиза. Никой не е видял кога са изнесени повечето неща в последствие?! Айде, бе! Всички са знаели, но са мълчали.
    Бялата мафия!
  • 18 ХАХАХА

    18 2 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    Малиий каква конспирация зависи! Тази тайнствена централа със сигурност е на црукозяк ,посолството е там наблизо иначе сигурно Путин щеше да е виновен.
  • 19 дядото

    14 2 Отговор
    нагли гадове.никой нищо не знае,парите не били на болницата,бил заключен и още и още наглост.парите са на българския народ,похарчени за удоволствието на самозабравили се хора.има ли прокуратура,мин.на здравеопазването,контрол и надзор.виновните на съд,веднага.на следващия протест и ние ще дойдем в софия.възраждане и костадинов са прави-явно с чакане и търпение няма да стане,тези съвсем се самозабравиха.хора и това ли ще изтърпим.
  • 20 глоги

    3 1 Отговор
    журналистКАТА на NOVA Михаела Карабельова
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Въпрос

    3 2 Отговор
    Господа журналисти защо не пишете за контраофанзивата в УКРАИНА , не че пространството е претъпкано с видеоинформация и анализи на специалисти ?
  • 24 Едно проучване

    19 0 Отговор
    Всички от болницата знаеха за този апартамент. Преди две години като се роди последното дете на Спасов всички се майтапиха, че е направено в този апартамент и е чудо, че кокаинът е позволил това да стане
  • 25 Мнение

    17 0 Отговор
    Спасов е разследван за убийствено бездействие и организиран трафик на детски органи. Спасява го само запис на който смъркат с Доган, но скоро ще ги арестуват и двамата
  • 26 Истината

    15 0 Отговор
    Там Любо Спасов смъркаше кокаин и цялата болница го знаеше
  • 27 Вий

    17 0 Отговор
    ДЪЛГИ ГОДИНИ, БЕШЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА. ПРОСТО СМЪРТЕН НЕ БЕШЕ ВЪЗМОЖНО ДА ВЛЕЗЕ В ДВОРА ДОРИ
    . ИМА И ДР. ЕКСТРИ. СЛЕД 10-15год.може и да научим интересни факти. Не сега.
  • 28 Буквоядец

    18 0 Отговор
    Интересно, кой ли беше тогава на власт и в държавата и в болницата?
  • 29 Вальо топлото

    8 0 Отговор
    Съм , сега Любчо ,, Спринцовката ,, при мен в кауша.
  • 30 Нощно смяна

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Органик":

    Никой нищо не знае, но медицинските сестри предполагам могат доста подробности да кажат и то от 1-ва ръка преки свидетели.........ако не си спомнят санитарките знаят точно.
  • 31 Потребител

    9 0 Отговор
    Ако този казус беше в съседна Румъния, всички задружно отиват в затвора! Тук няма виновни, принципа на трите маймуни - не чух, не видях, не разбрах...
  • 32 Пловдив

    5 0 Отговор
    Кскво ли още има да види бедния бг народ,
  • 33 До кога

    8 0 Отговор
    Имаме два три вида разузнаване, следователи, военни, цивилни прокуратури, ДАНС и какви ли още не кномпи, сигурно около 10хил. души са на големи заплати в тези служби, но няма един който да разплете това безобразие в тази болница и виновните да си понесат отговорността.
  • 34 Хахаха

    0 0 Отговор
    Педали

    Коментиран от #35

  • 35 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаха":

    Затвор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове