10 Юни, 2023 11:09 8 105 72

Откриха мистериозен, луксозен апартамент с джакузи и сауна в болница „Лозенец“ (ВИДЕО)

  • луксозен-
  • апартамент-
  • болница-
  • лозенец

Сегашното ръководство обяви, че не е ясно кога и от кого е построено и обзаведено луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало. Според тях жилището няма документи

Откриха мистериозен, луксозен апартамент с джакузи и сауна в болница „Лозенец“ (ВИДЕО) - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Скандал разтърси бившата правителствена болница „Лозенец”. Екипът на NOVA разполага с ексклузивни кадри на жилище фантом, което се намира на територията на здравното заведение, обзаведено е скъпо и до момента е било под ключ.

Сегашното ръководство обяви, че не е ясно кога и от кого е построено и обзаведено луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало. Според тях жилището няма документи.

Апартаментът се намира на последния етаж на болницата, разположен е в коридор между операционните и отделението по ортопедия. По думите на настоящото ръководство става дума за около 500 квадрата. Оттам твърдят, че за помещението няма документация в болничния архив.

Според тях никой от болницата не е имал достъп до въпросното място, не е ясно и с какви средства е построено. В него има луксозно обзавеждане, както джакузи и сауна. До апартамента фантом се стигало със специален асансьор с чип. Към момента е загадка кой е разполагал с него.

Бившият и дългогодишен директор на болницата обясни, че знае за този апартамент, но подчерта, че в него не са инвестирани пари нито на болницата, нито на Медицинския факултет към Софийския университет, чиято учебна база е и болница „Лозенец”.

Петстайният луксозен апартамент се намира над отделението по реанимация, разказва директорът на болницата. От години за съществуването му се носели легенди из болничните коридори, но никой не го е виждал допреди няколко месеца, твърди д-р Христо Стоянов - сегашният директор на лечебното заведение. В началото на годината ръководство разбира, че в една от най-големите болници у нас има заключени помещения. Оказало се е, че никой не разполага с ключ за тях. От болницата свикват вътрешна комисия.

„Това помещение беше отворено от ключар в присъствието на тази комисия. Липсват каквито и да било документи – финансови, проектантска документация, архитектурна документация – нищо не съществува в архива на болницата. По предварителна оценка това са около 500 квадрата, няколко помещения. До него се стига само с един асансьор, който е с чип. Никой от болницата няма достъп до това ниво”, обясни д-р Стоянов.

По думите на директора на лечебното заведение, след като са отключили апартамента, се е оказало, че в него липсва голяма част от оборудването, а вътре били намерени „необясними неща”. „Шкафовете в момента са празни. Има остатъци от апаратура, която вероятно е служела за някакъв вид наблюдение в структурата”, поясни д-р Стоянов.

NOVA се свърза и със зам.-директора на болница „Лозенец” д-р Светлин Сталянов. „Така, както са разположени бюрата и шкафът - най-вероятно е било предвидено за работно фоайе с една или две секретарки, по бюрата има остатъци от праха от телефонна система”, поясни той.

В една от стаите има и кухня. „Вижда се фурна, вградена кафе машина, миялна машина, както и хладилник с фризер. Нямаме реално обяснение как може и как се е случило. Аз лично нямам обяснение как някой може да строи върху държавна собственост, на своя сметка”, добави д-р Сталянов.

В така наречения апартамент има и още две стаи, които според предположенията на лекарите са служели за трапезария и спалня. „Щорите са електрически, а прозорецът се отваря”, коментира още зам.-директорът на болница „Лозенец”.

Най-голямата изненада се оказва обзавеждането на една от двете бани, разказва д-р Сталянов. „Влизайки вътре, се вижда едно доста сериозно джакузи. Непосредствено до него е разположена и сауната, която е ползвана”, уточни той.

Ръководството твърди, че документи или скици на помещенията няма. Не е ясна и общата стойност на апартамента и оборудването в него. „Можем да предполагаме, че това нещо се е случвало в периода, в който е имало строително-ремонтни дейности на операционния блок. Може би през 2014 година”, подчерта д-р Стоянов.

Справка показва, че в този период директор на лечебното заведение е проф. Любомир Спасов. Дългогодишният шеф на болница „Лозенец” обясни, че знае за съществуването на този апартамент.

По думите му той е построен през 2008 г. и е с изрядна документация. Проф. Спасов беше категоричен, че средствата, вложени в него, не са на болницата, а 500-те квадрата се състояли от кабинет и помощни помещения.

По думите на настоящото ръководство обаче тази площ е неизползваема. Сегашното ръководство на болницата е сезирало полицията и държавното обвинение.

От Софийската градска прокуратура обявиха, че с постановление от 08.06.2023 г., деловодно изведено днес, наблюдаващият прокурор в СГП е изпратил преписката по компетентност на Софийска районна прокуратура с оглед данни за престъпление по чл. 201 НК (длъжностно присвояване).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    106 4 Отговор
    И не питайте защо болничната ни система е в умряла кома !!! Разсипаха е тази държава , и всеки краде както и от където може !!

    Коментиран от #5

  • 2 срам

    93 2 Отговор
    Наистина не сме държава ,а територия обсебена от мафията наречена министерски съвет и НС. !!!
  • 3 хе хе

    84 3 Отговор
    Ами разберете кой го е ползвал! Сигурно е оставил ДНК следи.

    Коментиран от #21

  • 4 Чичо Тони

    100 2 Отговор
    500 квадратни метра! 15 години ни лук ял, ни лук мерисал! Това може да се случи само в държава с тежка монархия или диктатура.
  • 5 Алекс

    74 1 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Затова всички реват да влязат в управлението. Ще се избият,но ще влязат!
  • 6 Аустрия

    73 1 Отговор
    Както вече от доста години си говорим с приятели - какво ли още не знаем...във всяка една сфера...
  • 7 Управителния съвет

    65 3 Отговор
    на болницата веднага в затвора.
  • 8 Здравна каца

    77 1 Отговор
    Нещо като на Вальо топлото джакузито и луксозния кенеф.

    Коментиран от #72

  • 9 Агент 🏳️‍🌈 от ДС

    58 3 Отговор
    Ей отиде ни любовната квартира!
  • 10 гост

    46 2 Отговор
    Цялата държава е разграден двор плащаните здравни осигуровки и белите се
  • 11 Знам го 2014 г го правиха

    26 3 Отговор
    Бойчо там да заключат и да отърве близка среща с бай ........
  • 12 нямам думи

    76 1 Отговор
    Мислех си ,че сме стигнали дъното с прокуратурата и политиците , но се вижда ,че копаем вече и под него !!Иначе събираме капачки за детски кувьози . Сега който е поръчал този апартамент да се разкости и да лежи в затвора !!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 прекрасно

    46 1 Отговор
    Ни чул,ни видял!Строители,изпълнители,администрация,домакин.Щом обаче и ни една санитарка не знае,положението е сириозно.Най сериозно е записващата апаратура.Какво прави тя там,кой я е поръчал,монтирал и експлоатирал?Никой нищо не знае.А Вальо топлото го осъдиха за едно джакузи.

    Коментиран от #39

  • 15 Гост

    57 3 Отговор
    Чак па мистериозен! Какво да му е мистериозното, директора си е направил любовна квартира. Голяма мистерия

    Коментиран от #26

  • 16 Срам,срам,срам

    55 2 Отговор
    Отвратен и погнусен от всички които са били на власт от 1989г. до днес.КРАДЦИ всичко ще платите с лихва.

    Коментиран от #18

  • 17 Собственост е на ДАНС

    37 1 Отговор
    Цветанов слухтеше
  • 18 Ква 1989г те гони

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "Срам,срам,срам":

    Я виж плазмата
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Цветанов

    22 2 Отговор
    Го направи !!!!!! Цветанов.
  • 21 кочо

    40 1 Отговор

    До коментар #3 от "хе хе":

    Там е работата,че никой не желае истината.При толкова персонал,все някой знае.Поне който почиства.Тук например защо трият коментари?Ами за да не се чуе някоя истина.Сега и да ме истриете,има и други страници.Не сте само вие.
  • 22 Скапана

    21 3 Отговор
    Държава
  • 23 Напреднала работа

    44 1 Отговор
    Чудно ми е само тез глупаци как минават проверките за пожарна безопасност 10 години друго нищо
  • 24 Българин

    37 3 Отговор
    Вече не знам дали нещо в тая територия може да се промени без революция. Метастазите са толкова много и на толкова места, че гостоприемникът вече е в будна кома и наближава правата черта на смъртта...

    Коментиран от #47

  • 25 Ти да видиш

    40 1 Отговор
    Ммм,даааа! Па шматките нека си събират пластмасови капачки за ковьози!
  • 26 вярваш ли го

    25 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Любовна квартира с подслушвателна апаратура?

    Коментиран от #41

  • 27 Сталин

    16 9 Отговор
    Там са се помещавали украинските "бежанци",които са били разфасовани за части ,най вероятно филиал на някоя израелска клиника
  • 28 Калпазанин

    24 1 Отговор
    Това е стая за отдих и специални пациенти,

    Коментиран от #29

  • 29 сигерно

    15 1 Отговор

    До коментар #28 от "Калпазанин":

    А плазмата е за набюдение на сградата. За да не скучаят...

    Коментиран от #58

  • 30 Ром Бакарди

    26 1 Отговор
    Туй ша да е офиса-кабинетат-апартаментат на доктур Хаус! Скивай ти кви мошенгии са прайли тез дет са бачкали вав таз болница-напрау бащиния! Кеф ти да киризиш ко праят лекарите, сестрите и пациентите, кеф ти да шораш или плю..щиш някуя медицинска стажанка ужким да я прайш доктур.......Аферим! Те туй е баш тарикатлък.

    Коментиран от #33

  • 31 Механик

    41 1 Отговор
    Ами как тогава сегашното, миналото и по-по-миналите "ръководства" на болницата са премали материалната част? Никой никога до сега от "приемащите" не се е запитвал къде води тоя асансьор?
    Малееееее, пуста дряновицаааа! Абе, я ги дайте тия "ръководители" някой кадърен бияч, да видите как много бързо ще си спомнят всичко!
  • 32 Защо изтрихте че асансьора е

    38 1 Отговор
    Модел 2013 и е на пазара от 2015 г. Нещо притеснява ли ви ? А дали не може да се види кой е купувача а? За 5 минути работа е.

    Коментиран от #36

  • 33 да не би

    20 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ром Бакарди":

    Да не се окаже само,че последен обитател е бил един наскоро погребан в Дупница . . . . .
  • 34 ПСР

    37 1 Отговор
    Казусът е много елементарен.
    Тази УМБАЛ,продължава да е със"специален"статут,ако официално,да не е Правителствена.Преди 2-3 г.,скандално бяха източили стотици хиляди от фиктивни хоспитализации.Пак при същият директор,когато"апартаментът"е бил сътворяван.Прикриха ги,а нарушението,по всички правила,си беше чисто престъпление в особено големи размери.Това,там.
    Е,вижса се,как се"усвояват"парите от осигуровките ни,които вечно не стигали.Много нагло.
  • 35 Анток

    29 1 Отговор
    Вероятно става дума за помещение балник - урварник на бившия директор и някои висши политици били на престой и лечение в болницата
  • 36 Механик

    33 1 Отговор

    До коментар #32 от "Защо изтрихте че асансьора е":

    Ама той си има и сериен номер. По серийния номер, лесно ще се разбере кой е "поръчвал музиката".
    Това там под ТВ-то, рутер ли е? И да не е, не може в тая "квартирка" да не е имало интернет. Ами той всеки рутер си има идентфикационен номер с който се вписва в мрежата. А интернета до доставят доставчици. А доставчиците пазат логове от вписвания по които може да се разбере КОЙ е плащал интернета.
    Има милиони начини да се разбере кой е КОЙ.
    както е писал едон колега по-горе, там няма начин да няма биологичен материал от "обитателите". Една ДНК експертиза и човек ползвал апартамента е разкрит. Отделно, едва ли си е трил отпечатъците, щото те такива се имат за непогрешими и недосегаеми.
    Както и да е. Тука само си приказваме.
  • 37 Тома

    23 2 Отговор
    Този апартамент са го направили извънземните какво се чудите
  • 38 Ако са ни толкова некадърни

    36 1 Отговор
    Службите, дайте серийният номер на асансьора и до 10 минути ще ви кажа кой е купувача....а стига циркове и партенки
  • 39 Плюс, ама

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "прекрасно":

    Уточнение Вальо беше оправдан.... И си харчи милионите от офшорки ... Какво да правиш, като са се сраснали политици с фирми...Наши хора навсякъде, както се чува по записите, а изборите.... изборите са АЛА-БАЛА....
  • 40 Напишете в Гуглето :

    22 4 Отговор
    МЕРЗОСТ: По заповед на Бойко Борисов тайно снимали и ...
    16.09.2021 г. — МЕРЗОСТ: По заповед на Бойко Борисов тайно снимали и записвали политиците в Правителствена болница (РАЗСЛЕДВАНЕ).
  • 41 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #26 от "вярваш ли го":

    Много шпионски стана. Няма нужда! Шефа дум"бази сестрите. Нещата са сведени само до жасане на сестрички и млади лекарки
  • 42 Град Симитли

    18 1 Отговор
    Влачили са Матахарита там "държавните мъже"!
  • 43 Отпечатъци да свалят

    11 1 Отговор
    Отпечатъци да вземат и да срявнат, какво му е сложното...
  • 44 Като гледам дамската чанта

    11 1 Отговор
    Само на Цветанов е.....
  • 45 Ала бала

    17 2 Отговор
    Досиетата Х вече и в България.
    От тук насетне ще си плащам здравните вноски с ясното съзнание, че съм част от една велика мистерия!
    Да вземат да разгледат из други болници, току виж изяснили недостига на пари в здравната каса...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Партия на отмъщението

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Абсолютно си прав трябва да се почисти основно от паразити тая държава!!!
  • 48 Пародия

    7 3 Отговор
    Имаме си Смешник Каскет. Всички освен извънземните са спокойни.
  • 49 Тодор Георгиев

    9 3 Отговор
    Какво се чудите, било е база на цру.
  • 50 Пипо

    17 1 Отговор
    Вкарайте директорите на болницата за кражба на ток и все един от тях ще пропее
  • 51 Нерегистриран

    16 1 Отговор
    Апартаментът се ползва само от Спасов и гостите му. Подходът е от кардио хирургията, естествено. Сестрите от това отделение по-добре знаят.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 хихи

    13 1 Отговор
    Целта е ясна....
    18+
    Дайте видеото
    Дано не се е изложил много...
  • 55 евелин

    15 1 Отговор
    На фона на този луксозен апартамент с "извънземен произход" е много готинко събирането на капачки. И забележете, че тая свинщина е наречена "капачки за бъдеще". Такова бъдеще "бъдеще" искат да програмират за хората... И този Лазар, който лети с автобуси и капачки също в схемата за внушения и манипулации...
  • 56 Уууууууу

    9 2 Отговор
    Каква новина, какво чудо?! Съчинение по въображение с бедно въображение и фантазия като за прост и елементарен народец, беден при това. И къде е уловката за поредния пошъл скандал? Всички се правят на паднали от небето тази сутрин. Вместо прокуратурата тихо и кротко да закове престъпниците и да чуем справедливата присъда на съда, ято свраки крякат.
  • 57 Ако няма собственик

    8 1 Отговор
    Заявявам че е мой ..... Пръв по ред, пръв по право
  • 58 Калпазанин

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "сигерно":

    От кога си мечтая за такава, сигурно и тази стая е шумо изолирана

    Коментиран от #64

  • 59 Иван

    15 2 Отговор
    После защо имало Белене
  • 60 Е ми...

    13 3 Отговор
    Комунизмът никъде не си е отишъл.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Aлфа Bълкът

    9 1 Отговор
    Тука се е лекувал "випа" на България бе. Кой знае какво има да се чудите.
  • 64 не разбрах

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Калпазанин":

    За тапицирана стая ли си мечтаеш?
  • 65 Хахаха

    3 1 Отговор
    И бална стая
  • 66 Бамбука

    4 1 Отговор
    Ало Дубай къде си ? Вградена кафе машина ? Да бяха казали касичка, да ги разберем. Кой ли си е мил краката в джакузито без да плаща ?
  • 67 Някой

    7 1 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА. ТАМ ВЛИЗАТ ВАЖНИ КЛЕЧКИ. Та, каква точно е била тази апаратура, аудио, видео. Скрити ли са били микрофони и камери, които е управлявала. Кои са помешенията, които са били следени от тази апаратура. Дали апартаментът е бил любовно местенце, или за релакс, или за подслушване. А мобе и трите едновременно. Дурбавата да погва иправлението на болницата от съответноте години. И всичко да си казват.
  • 68 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 1 Отговор
    Навярно не сте забравили скандала с незаконните трансплантации в болница Лозенец? Проф. Любомир Спасов знае всичко от 1998 до 2021г. Болница, която е затворила цяло крило заради Дилян Пеевски през 2020 г. Фирма Медалион знае как се прави таен апартамент и асансьор. Асансьорните техници, които поддържат асансьора, как ще вадят професора, ако заседне на тайния етаж? Всяка година асансьора се проверява задължително от ДАМТН -Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, иначе ще бъде спрян. Значи през 2022 г някой е показал, как се отива на тайния етаж, иначе асансьора щеше да е спрян от експлоатация! Всяка сграда има авариен план - всяко помещение трябва да е достъпно при пожар или друго бедствие! Няма какво да се правят на ощипани!
  • 69 дядото

    8 2 Отговор
    каквито и мрънкания да се появяват,за мен е ясно едно-създаден е с пари на народа и е ползван е явно за не съвсем законна дейност,м.б.даже за престъпна.ако оставим и това да пътува от едната до другата прокуратура 2 и повече години за да бъде заметено-не сме народ,стадо блеещи овце сме
  • 70 фактите

    1 0 Отговор
    Тук са родени и наблюдавани децата на Делян Слабия и на Калина Наркоманска, както и на някои други. Целия персонал го знае, ама траят. Знам го от човек от екипа.
  • 71 Хахаха

    2 0 Отговор
    Булгсристан ! Затвор докато си спомнят
  • 72 За сведение:

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Здравна каца":

    По времето на Вальо топлото: да, имаше луксозна отпочивалня. Но тогаваТоплофикация нямаше дългове. Това е по-важно!