Last news in Fakti

5 Септември, 2023 10:44 1 656 21

Как се решава проблем на общината: Серия стрелби срещу бездомни кучета в столичен квартал

  • стрелба-
  • бездомни кучета

Жители на "Овча купел" твърдят, че преди седмица неизвестен убива бездомно куче посред бял ден до беседка, на която седят хора

Как се решава проблем на общината: Серия стрелби срещу бездомни кучета в столичен квартал - 1

Сигнал за серия от стрелби в столичния квартал „Овча купел”. Жители на квартала твърдят, че преди седмица неизвестен убива бездомно куче посред бял ден до беседка, на която седят хора. По думите им на 31 август отново някой стреля в квартала, но този път без жертви, съобщи Нова телевизия.

Бездомното куче е убито на 19 август.

„На 19 август, около 18:30 вечерта, се връщах от разходка с моето куче. Беше тихо. Кучето беше до блока, чу се тих звук, кучето изквича и започна да тича. Скри се зад блока. В началото не разбрах какво се случи, но в последствие разбрах, че кучето е починало”, разказа свидетелка.

Мъж намира кучето мъртво.

„Прибирах се около 19:00 часа. Намерих го. Полицията дойде след около 2 часа. Кучето видимо беше простреляно”, разказа свидетелят.

Хората казват, че на 31 август отново е стреляно срещу куче.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 овчата

    25 4 Отговор
    Овча Купел се е превърнал в цата Тексас. Там се разхождат Уайлд Ърп и Били Хлапето. Затова оръжието винаги трябва да ви е в жабката на колата, като карате в тези райони.
  • 2 браво

    46 7 Отговор
    Нормално! Като няма държава - ще се оправяме сами като в Дивия запад! Ако детето ми бъде ухапано от куче и аз ще изляза и ще разстрелям виновното куче. Едно време като малък беше по-зле на цели глудници се разхождаха в кв. Редута и Красно село.

    Коментиран от #14

  • 3 КУЧЕТАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА

    27 7 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ В СОФИЯ - БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГРИЖИТЕ НА ОБЩИНАТА - И ОЩЕ ЩЕ НАРАСТВАТ , УПРАВЛЕНИЕТО Е В БОЙКО ! В БАНКЯ Е СЪЩОТО !
  • 4 ХАХАХА

    44 9 Отговор
    Абе да ви се не види и в кучезащитниците!Онзи ден една жена ,явно много зле метално и бездомница лежеше на островчето на спирката на ул.Оряхово ,спирка на автобусите от Люлин за към центъра! Прескачахаха като спрете автобуса и вратата се отвореше точно при нея ! Сигурно имаше много кучкари ,които я заобикаляха и прескачаха, как пък един от тези кучезащитници не я снима или да се обади на 112. Аз се обадих , приеха сигнала ,но какво е станало по натам незнам. Абе стига ревахте за кучетата ,ревете за хората ,каквито и да са те!
  • 5 Овчарин

    15 4 Отговор
    Кв. Овча Купел е свърталище на овце и овчари, а овците ги пазят овчарски кучета, така че не виждам логика да се заселвате там и да трепете овчарските кучета на хората. Пасищата намаляват прогресивно и ако продължавате със застрояването, ще се наложи да си пасем овцете в апартаментите ви!
  • 6 профайлър

    18 7 Отговор
    Решението е едно- да се върнат виетнамците. Точно за една година.
  • 7 ГГГГГГГ

    11 5 Отговор
    Браво!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Киркора

    15 2 Отговор
    Аз винаги ходя с една сгъваема палка и като я отворя става интересно и за кучета и за групички и за всички ... хубу че редко я отварям
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тодор Димов

    0 6 Отговор
    Ей-й... много морален и обществено "полезен" народ. Сега, като няма срещу какво да ревете (комунизъма си отиде) започвате кученцата. Бездомни, безстопанствени били. Ами приберете животните, нахранете ги... и те беля няма да правят. Защо са "бездомни"? Ами защото няма кой да ги прибере. През комунизма имаше кампании да ги избиват - и това си беше идиотизъм. Живи същества са!
  • 14 ХАХАХА

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "браво":

    Ама кога ? като беше по малък ,а ? Уточни! Защото аз до90 година не си спомням да имаше наплив на бездомни помияри, нито мен или децата ми да бяха застрашавани от от тях.Кучезащитниците се появиха с НПО тата, на които им се плаща за защитата на помиярите. Значи за кучезащитници ,малцинства и маргинали НПО тата получават пари ,но за нормалните българи йок.,а!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Коментар до #11":

    Изтриха предният ми коментар, без да ми е ясно защо, но... - Мисля, че и двамата сме наясно какво трябва да се случи за да си дойде всичко на мястото.
  • 18 Толкова глупости

    3 2 Отговор
    за едно бездомно куче… То бездомно куче да си в България, а не човек…
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    За да даде поколение една кучка, тя трябва да не гладува. В противен случай, тя не се разгонва, или не зачева, а ако зачене, помята. Този механизъм природата е изработила за да се гарантира живота на малките. Болшинството охранители на предприятия, фирми, строителни обекти и т. н. , държат и хранят улични кучета в нарушение на ЗВМД, като помощници и за запълване на времето. Родилите се при тях нови палета попълват бройката на уличните псета. Затова е необходимо охранителите да не държат и хранят т. н. помияри и да не позволяват на други лица същото, в охраняваните от тях обекти. За изпълнение на същото е необходимо:
    1. Да се издадът съответните разпореждания, като на ръководствата на охранителните фирми се разясни същността на мероприятието и им се окаже съдействие за отстраняване на "любимците" от охраняваните обекти ,- главно с транспортирането им.
    2. Тези охранители, които биха желали да работят с постови кучета, да бъдат обучени и подпомогнати в набавянето им от "Дружеството за защита на животните" и Полицията, като се използуват породите "Немска овчарка" и "Българско овчарско куче".
    3. Същевременно да се изготви подробна НАРЕДБА ЗА РАБОТА С ПОСТОВО КУЧЕ.
    4. Прогонването на кучетата от охраняемите обекти да стане от центъра на града към периферията, поетапно, като градът се раздели на концентрични зони и за всяка зона се издаде отделно разпореждане със съответните застъпващи се дати.
    Прилагането на този подход няма да премахне на 100%

    Коментиран от #21

  • 20 Каквото повикало такова се обадило

    2 1 Отговор
    Намерете го този тип, публикувайте името му и по възможност адрес. Клин клин избива!
  • 21 Аман от тъ.п.аци!

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Като махнеш кучетата от охраняемите обекти, там ще се домъкнат СИГАНИТЕ. После ще те питам как ще ги отстрелваш!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове