Last news in Fakti

9 Септември, 2023 14:33 2 623 30

Д-р Мирослав Ненков: Агресията в спешните отделения, на спешния телефон е продукт на страха

  • спешни отделения-
  • лекари

Нашата гилдия има проблем с общуването заради адски многото работа и прегарянето. Всякакви разни хора с диагоналки те плашат, че ще те уволнят, каза медикът

Д-р Мирослав Ненков: Агресията в спешните отделения, на спешния телефон е продукт на страха - 1

Колегите, които работят в спешните отделения, са подложени ежедневно на тормоз и малтретиране от най-различни видове пациенти. Нашата гилдия има проблем с общуването заради адски многото работа и прегарянето. Всякакви разни хора с диагоналки те плашат, че ще те уволнят. Така бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков коментира случая със съветника на военния министър в „Пирогов” пред Нова телевизия.

„Агресията в спешните отделения, на спешния телефон е продукт на страха. Това го разбираш. Обаче колко ти е търпението да издържаш разни хора да те плашат, да те удрят, да бъдат агресивни”, допълни той. Според д-р Ненков неговата гилдия не се пази и не единна.

Нормално ли е обаче дете да чака 4 часа пред спешно отделение, той коментира: „Всеки, който има познати в цивилизования свят, знае, че това е нищо чакане. В нашия свят обаче не може да си представим как така на моето дете няма да бъде оказана веднага помощ. Никой, дори и най-гнусният лекар или сестра, няма да остави тежко пострадал”, е мнението му.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    13 17 Отговор
    В най черните ми кошмари съм на операционната маса а над мен се надвесва този да ме оперира. Тоя му дай лакърдии - 0 лекар е.

    Коментиран от #4

  • 2 оня с коня

    10 5 Отговор
    беше нормален,а зе да плещиш глупости!
  • 3 Докторе ,

    9 7 Отговор
    не си боли главата ! Племето няма да те разбере !
  • 4 ДОКТОР АЛБАН

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Край":

    ТОЗИ ОТ ФИГ.1 Е....АНЕСТЕЗИОЛОГ...
    ТА НЕГО ПРЕДИ И СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА
    ПРЪВ ВИЖДАШ,МАЙ...😁....
    НЕЩО КАТО КОЛЕГАТА СВ.ПЕТЪР.....
  • 5 мис Кремиковци

    9 7 Отговор
    Добре се е охранил доктор0
  • 6 Мнение

    16 6 Отговор
    За съжаление болшинството, които работят в медицината са груби и безцеремонни към пациентите, а пациентите са в зависимо положение, въпреки, че си плащат, защото животът шм понякога е в ръцете на лекарите, а лекарите у нас проявяват арогантност и бездушие. Хората са уплашени и изпадат в нервни кризи от своята безпомощност, че не могат да помогнат на близките си, изпадат в страх да не ги загубят и е нормално понякога да губят контрол над нервите си. Лекарите трябва да са обучени да ги успокоят или да им бият успокоителни, а не да ги провокират и да стават конфликти!
  • 7 Затова

    15 3 Отговор
    Не рядко се случва лекарите да имат грубо, обидно и унизително отношение към пациентите, после се чудели защо ги биели. В такова състояние близките са в шок и очакват помощ, а не арогантност от лекарите!
  • 8 Не е достатъчно

    7 1 Отговор
    Така е започнахте да поправяте пътищата в Панагюрище но знаете ли че в Щатите работят и през ноща глезльовци мамини
  • 9 По-точно

    16 3 Отговор
    Това е безобразие и масова практика за съжаление, но лекарите са нагли, безотговорни и заядливи. Направо ме е страх да отида на доктор, за да не ме направи на нищо - моята лична е същата, крещи, не дава направления, кара ме да чувствам виновна, че имам проблем. Положението е сериозно
  • 10 Павел пенев

    10 7 Отговор
    Агресията на хората в спешните отделения е продукт на страха от алчните, некадърни а вмного случаи пияни или наркоманизирани търговци с Хипократова клетва наречени у нас лекари. Поемам безплатно юридическата защита на всеки циганин,който набие такъв търговец.
  • 11 От другата страна

    8 3 Отговор
    Близо 70% от жалбите на пациенти до Изпълнителната агенция по медицински одит са заради несвоевременна и неадекватна медицинска помощ, небрежно отношение на лекарите към болните. Има ограничен достъп до медицинска помощ, като се посочва липса на специалист и медицинска апаратура, образна диагностика и т.н.т.
  • 12 Никой

    8 1 Отговор
    ЗНАМ , ЧЕ ДОКТОРА Е ГОЛЯМ МАЙТАПЧИЯ И ЩЕ ЗАЩИТИ БЯЛАТА ГИЛДИЯ. ВСЕКИ БИ ГО НАПРАВИЛ ОТ ТАМ ДЕТО СИ ВАДИ ХЛЯБА. ДАЛИ Е ПРАВИЛНО, ОТЧАСТИ. ПО ИНТЕРЕСНОТО Е КАК УПРАВИТЕЛ НА БОЛНИЦА ВЗЕМА ГОДИШНА ЗАПЛАТА ОТ 1,5 ЛЕВА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ИМА ЛЕГЛОВА БАЗА ОТ 60 ЛЕГЛА. вЗИМАШ СИ ДЕН ЗА МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕД С НАПРАВЛЕНИЕ ,БЕЗ НАПРАВЛЕНИЕ, ОБАЖДАШ СЕ ,ЗАПАЗВАШ ЧАС, ОТИВАШ И ЗАПОЧВА ЧАКАНЕТО, 30 мин, 1 час, ? 2 часа,ИЗНЕРВЕН И ВЛИЗАШ СПОКОЕН. НЕ ИДВА ТИ ДА ИМ СКЪСАШ ГЛАВАТА.ПРЕЗ ВРЕМЕ НА ЧАКАНЕТО ВЛИЗАТ СУМАТИ ХОРА КОИТО СЕСТРАТА КАНИ. ЗА КАКВО СИ ВЗИМАМЕ ЧАС СЕ ПИТАМ ? СЛЕД КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ОБСЛУЖИТЕ ТАКЪВ ПОТОК ОТ ПАЦИЕНТИ РАЗРЕДЕТЕ ЧАСОВЕТЕ,НО НЕ БИ, ТРЯБВА ДА СЕ ПЕЧЕЛИ , НАЛИ ? ИМА И ОЩЕ МНОГО КУСУРИ ,КНИГА ДА НАПИШЕШ ЗА БЯЛАТА М.....
  • 13 Да си го кажем направо

    9 3 Отговор
    Спешната помощ и медицинските услуги у нас са на много, много, много ниско ниво! Недостойно ниво за ЕС! Слаба компетентност на лекарите, липса на съвременни апаратури, липса на хигиена, лошо и грубо отношение към пациентите!
  • 14 Факт

    7 6 Отговор
    Млъкни, бе лигльо!: Майка на болно дете се оплака от грубо отношение във врачанската болница."
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Спазват ли го лекарите???

    12 0 Отговор
    Лекарската професия се основава на следните ценности:
    1. професионална компетентност и отговорност;
    2. честност, човечност, милосърдие;
    3. добросъвестност;
    4. тактичност в отношенията с пациентите, колегите и обществото;
    5. неприязън към самонадеяността и самохвалството;
    6. вежливост към пациента и неговите близки;
    7. психологичен подход към болния;
    8. толерантност към религиозните убеждения, етническите традиции, политическите убеждения и политическата принадлежност на личността;
    9. еднакво отношение към болните с различно обществено, социално и материално положение.
  • 17 Знаете ли си правата?

    6 0 Отговор
    Аз съм здравноосигурен. Имам право на:
    o достъпна и качествена здравна помощ;
    o информация за здравословното ми състояние и методите за лечението ми;
    o първична извънболнична медицинска помощ;
    o специализирана извънболнична медицинска помощ;
    o медико-диагностични изследвания;
    o високоспециализирани медицински дейности;
    o дентална помощ;
    o болнична помощ;
    o лекарства за домашно лечение;
  • 18 Истината

    8 0 Отговор
    В Бургас в спешното ако не оставиш нещо (пари) никой не те поглежда. 45 мин чаках да ме зашият пред кабинет в спешното а вътре се кикотят лекаря и сестрата. Чукнах 2 пъти и ми казаха да чакам пак. Как не им стана неудобно от цялата тази кървава история. Накрая казаха да си платя поне консумативите, а след като се съгласих, но срещу касов бон бях изгонен с ругатни, че съм тръгнал да оправям държавата.
  • 19 Корупция и арогантни лекари

    6 2 Отговор
    Българската здравната система не струва! Първо стигнахме до второ място по смъртност от ковид в света и второ сме първи по доплащане на медицинските услуги в Европа, като парите под масата не влизат!
  • 20 Не е добре

    7 0 Отговор
    Ами така е по нашите болници, не бях стъпвал дълго време, но наскоро се наложи да карам роднина със счупен крак в Пирогов, и горе долу нещата бяха същите. Просто няма лекари и си правят каквото си искат, а може би и малко им плащат. Нещата не са добре.
  • 21 Нали, търгаши?

    7 2 Отговор
    Липса на оборудване, мизерни условия, ниски заплати - вдигнете се на протести срещу правителството и отговорните, ще ви подкрепим. Ама по-лесно да си го изкарате на пациентите, нали търгаши?
  • 22 Град Симитли

    3 0 Отговор
    Нещо за 9/09/44 няма ли да снесе тоЪ медиен Прат Бит?!
  • 23 хихи®

    4 2 Отговор
    Интересно ми е!? От някоя партия ли ще се кандидатира или е направил партия и си прави реклама?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пурко

    5 1 Отговор
    Този беше по студията и натискаше за принудителна ковид ваксинация. Мнението му е кръгла нула за мен,. За вицове става.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тоз само политикантства

    5 1 Отговор
    доктор е колкото аз съм космонавт.
  • 28 Честит ПРАЗНИК "докторе"

    4 0 Отговор
    ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ! И по-малко политикантстване.....
  • 29 това не е от вчера

    2 0 Отговор
    Няма достатъчно медицински екипи, ясно е. Но "умните" политици, трябваше да обмислят ситуацията още в зародиш, преди 30 г. Беше ясно, че нашите лекари заминават по целия свят, но имаше много механизми, чрез които положението да бъде овладяно и да не се превъщаме в люпилня за лекари, които не изпитват тревога за здравето, на собственият си народ.
  • 30 Към наглите бездушни лекари!

    2 0 Отговор
    "Колкото и да е развълнуван пациентът, каквито и основания да има това вълнение, лекарят, преди всичко, трябва да успокои пациента с външния си вид и думите си"
    — Хипократ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове