Last news in Fakti

10 Септември, 2023 10:25 1 761 13

Съмнения за опорочена процедура при избора на директор на "Шейново"

  • шейново-
  • румен велев-
  • софия-
  • болница

Той веднага е сезирал областния управител за проблем в конкурса

Съмнения за опорочена процедура при избора на директор на "Шейново" - 1
Снимка: БГНЕС

Участваш в конкурс и си единствен кандидат, печелиш го, но после вместо теб назначават на мястото човек, който дори не се е явил на този конкурс. Казусът е от болница "Шейново". Според доктор Румен Велев през декември е бил обявен конкурсът.

"През май беше изпитът, а резултатите излязоха края на юли. Когато ги видях, помислих, че е станала грешка, защото беше подмяна на резултатите. Бях единствен кандидат за поста директор, д-р Таня Андреева пък беше кандидат за Борда на директорите - отделни процедури с различни изпити и оценяване", разказва медикът пред NOVA.

Той веднага е сезирал областния управител за проблем в конкурса. "Имаше грешки не само в нашата, но и в някои от останалите общински болници. Например в Борда на директорите на друго лечебно заведение беше избран член, който изобщо не се е кандидатирал за него. В друг случай пък кандидат беше избран едновременно в две болници, целият конкурс беше опорочен и подменен. Поради тази причина областният управител върна заповедта на Столична община като незаконосъобразна. Аз обжалвах решението в съда и той спря вписването на д-р Андреева. Поради тази причина аз продължавам да бъда директор", обясни д-р Велев.

След това СОС излиза във ваканция, а на първото си заседание след нея, включват точка, внесена от председателя на Здравната комисия. "В нея пише, че съм имал много нарушения и не ръководя болницата правилно. Така по целесъобразност предлагат да бъда освободен от поста. Ако това се гласува, д-р Андреева ще бъде вписана, независимо от нарушенията в процедурата и моят иск ще се обезсили", разкрива още той. Не вярва случаят с разменените бебета да е повлиял.

"Ако имаха желание да ме освободят, можеха да го направят още тогава. Аз казах, че съм готов да си подам оставката. Обясних, че при стресова ситуация е по-добре да не става смяна на директора, защото най-добре знаех какво да се направи, за да се справим със ситуацията. Боря се да докажа, че процедурата е опорочена, не съм се вкопчил в директорския пост. Мисля, че общината иска с политически средства да реши чисто професионален спор. Те не оценяват моите качества и работата ми, а желаят по друг начин да се извърши подмяна. Изисках протоколите от конкурса, но не ми бяха предоставени. В тях ще се види много ясно, че съм единствен кандидат и съм издържал конкурса, за да бъдат директор", заяви директорът на ''Шейново".

Д-р Велев се върна и към казуса с разменените бебета. "Не поддържам връзка със семействата, това беше много стресова ситуация. Месец след случилото се, бебетата бяха при биологичните си родители. Адвокатите на семействата подадоха искови молби срещу болницата в съда, през есента ще се проведат първите заседания. Това са стандартни искове, претендират за обезщетения в размер на 300 000 лева", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този е директор на

    10 3 Отговор
    държавната болница но успоредно с тази работа има и частна клиника и така му е добре. Мести си пациентите от едната кошница в другата. И понеже не играе по свирката на Тиквата и го печат на шиш. С една дума само схемаджии и бандити. Всички доктори в БГ са схемаджии.

    Коментиран от #8

  • 2 чобанин

    7 0 Отговор
    И аз искам в борда , мога да се подписвам !!!
  • 3 Велев,

    6 2 Отговор
    Е добър лекар, но изключително слаб ръководител. Цял мандат изкара като временен директор и НИЩО не направи за подобряване на сградния и техническия фонд на болницата. За новородените и майките няма елементарни консумативи. Пациентките са принудени да си осигуряват почти всичко. Интересно къде отиват многохилядните дарения, след като бебенцата са със стари, често прокъсани екипчета.всъщност, ясно е къде. Използва страницата и целия ПР на общинската болница за собствена реклама. Вкопчил се е в ръководния пост доживот, с мисъл да добута свой роднина, временен шеф на отделение до ръководния пост. Време е да се отдаде на това което може, работата като лекар и остави ръководството на някой който разбира от тази материя.
  • 4 Пешо

    5 1 Отговор
    И този като всеки политик, шеф, директор, началник в БГ, квичи на умряло когато решат да го разкарат. Стига си плакал бе, мошеник. Собственикът СОС не те иска, точка! Айде бегай, направи си своя болница и стой там шеф докато си жив. Накраде и имаш достатъчно пари. Поне си иди с чест ако имаш такава.
  • 5 Христос

    4 1 Отговор
    Ей, каква излезе тя. Под носа му допусна да разменят дечицата. Бил готов да си подаде оставката, но не бил тогава момента. Сега искат да го освободят, ама пък той не иска. Бил най-добрия. Брей, брей, този се взе за незаменим и вечен на поста ШЕФ. Чао, бе самозванец.
  • 6 Перо

    5 2 Отговор
    Много нарушения са извършени от общината, поради пълна некадърност! Защо въпросният директор не е освободен, чрез неплатен отпуск до приключване на делото за размяна на бебетата, защо не е наказан или дисциплинарно уволнен заради морални и материални щети, защо се е провел конкурса при единствен кандидат, защо се избира човек, който не се е явил на конкурса и няма никакви права. И безброй други правни нарушения! Казуса ще се влачи дълго време по съдилищата, преди въпросният директор да спечели делото, поради некадърността на общината и пак ще започнат старите изпълнения на компрометирания управник!
  • 7 Елементарно е

    1 3 Отговор
    Просто не правете деца. Стига толкова роби на системата. Стига толкова миячи на чинии на запад. И без това планетата е достатъчно замърсена с дебили.
  • 8 Всички доктори са схемаджии

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Този е директор на":

    Сериозно,крайно заключение. Написа новата аксиома.Ако това беше така, смъртността щеше да е 100%.
    Така, че все още си жив, защото не всички са в тази категория. Говоренето за нещо, с което живее лекарят, което е на практика призвание и изкуство, а пишещият никога не може да разбере, не е схемаджийство . Парадоксът е , че независимо колко жлъч се изля върху това съсловие, винаги лекар ще се притече на помощ. Но ще дойде време, когато призванието и изкуството ще изчезнат и ще се заменят със схема. Е тогава какво ще е заключението?

    Коментиран от #9

  • 9 Жоро

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Всички доктори са схемаджии":

    Май нищо не си разбрал, точно както не се разбира нищо от написаното от теб. Всички сме против оплюването на лекарското съсловие. Огромната част от лекарите и медицинските специалисти всеотдайно помагат на всеки, въпреки безобразно ниските заплати и бруталното отношение на пациентите. Упреците са към ръководителите на медицински (и не само) заведения, пренасочващи пациенти от държавни и общински обекти, към своите частни такива. И в същото време вкопчени в постовете си за да продължават тази практика на себе облагодетелстване. Има ли болница в която освободения шеф да не е ревал кански в момента в който му посочат вратата? Същия, че и по-зле е в този случай. Такква хора не заслужават уважение.
  • 10 Пациентка на Д-р Велев

    2 1 Отговор
    Д - Велев е най - големият професионалист , не само , той е и голям Човек ! Такъв като него няма ! Благодаря ти Д - р Велев за грижите , за отзивчивостта , за всичко , което даваш от себе си !
  • 11 Благодарност за д-р Велев

    3 1 Отговор
    Събудете се господа !!! Такъв добър и специалист Доктор няма да се намери нийде по света !!!!Поклон пред Доктора ! Бъдете здрав Доктор Велев !

    Коментиран от #13

  • 12 Майка

    1 1 Отговор
    Доктор Велев , с респект и уважение към вас ! С най- голяма признателност !!!!
  • 13 До N 10 и N 11

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Благодарност за д-р Велев":

    Някой да е казал друго? Лекар - да, добър лекар. Човек - спорно, всеки който злоупотребява волно неволно с публични Здравни средства и лишава от по-добро здравеопазване хората не може да се нарече добър човек. Като добър лекар да продължава да ви “радва”. В частната практика да се разпорежда както иска с парите си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове