Last news in Fakti

15 Септември, 2023 16:40 2 578 22

Към края си е сагата с жълтите павета

  • жълти павета-
  • сага-
  • финал

Над 95% от настилката е пренаредена, остава само в зоната на кръстовището с ул. "15-и ноември". Миналия път го казахме, най-важно за нас е качеството, коментира заместник-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ Ангел Джоргов

Към края си е сагата с жълтите павета  - 1
Снимка: БГНЕС

Работата върви към приключване, над 95% от настилката е пренаредена, остава само в зоната на кръстовището с ул. "15-и ноември". Миналия път го казахме, най-важно за нас е качеството. Това заяви заместник-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ Ангел Джоргов пред журналисти по време на проверка по пренареждането, цитиран от БТА.

Тук има постоянно представители на надзора и Столичната община, както и техническите ръководители, обясни Джоргов. Казахме, че както на този булевард, така и на всички останали булеварди, на които има ремонти и стеснения, гоним срок от 15 септември, но не навсякъде това е възможно, посочи още зам.-кметът.

Даваме си сметка, че това е основен столичен булевард и пренареждането ще приключи съвсем скоро, срокът на проекта с договора за безвъзмездна финансова помощ е декември тази година, посочи Джоргов. Той допълни, че реденото на паветата ще приключи до другата седмица, след това остава да се фугира, маркира и да се направят няколко теста. По думите му всички материали се тестват както в лаборатория, така и на място. Работата тук не спира нито събота, нито неделя, допълни инж. Джоргов.

Ръководителят на строителния надзор инж. Тодор Тодоров обясни, че се спазва изцяло технологията по пренареждането на жълтите павета, утвърдена от работната група, назначена от Столична община. Спазва се размера на фугите, паветата бяха предварително калибрирани в три размера, спазва се и поставянето през 10 метра на ограничители, посочи Тодоров. Той допълни, че се спазва и зърнометрията на пясъка, който се слага - единият вид е като подложка за паветата, а другият - за фугирането на паветата.

По думите на ръководителя сега предстои и трето по ред "фугиране-мокрене-фугиране", за да може максимално да се уплътнят фугите между отделните павета. Паветата са оригинални и са разделени на три размера, за да може да се спазва размерът на фугите, обясни Тодоров.

За 15 септември успяхме да пуснем кръстовището на бул. "Симеоновско шосе" с бул. "Г. М. Димитров", снощи пуснахме и стеснението в кв. "Княжево" при бул. "Цар Борис III“, пуснахме преди два дни и бул. "Чепинско шосе", което също беше в ремонт, каза Джоргов. Той допълни, че е пуснато и движението на ул. „Искърско дефиле“, което по думите му е много важна артерия.

В момента вървят няколко големи ремонта и изграждане на нови булеварди. До края на октомври ще пуснем изцяло бул. "Филип Кутев", а ремонтът на ул. "Кукуш", също върви, обясни Джоргов. В понеделник започва изграждането на Южното платно на бул. "Филип Кутев", там където е кръстовището между бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна", надявам се до две-три седмици да започне и пробивът на бул. "Тодор Каблешков", посочи той. Предстои да получим разрешение и за пробива при бул. "Рожен", където проектът вече е направен, допълни Джоргов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 7 Отговор
    цяла българия ли ще занимавате с ваще павете бе?

    тука сме потънали във лай на никой нищо не пише , в софия паветата най важни

    Коментиран от #12, #20

  • 2 Хаха

    8 1 Отговор
    Ура, другариии ✊🏻
  • 3 Е па

    17 1 Отговор
    ...догодина па!Знаете си!
  • 4 Препатил

    9 1 Отговор
    Не вярвам Мале !
  • 5 Жълтопаветник

    16 6 Отговор
    Чакам да мога да ходя по халат и чехли по жълтите павета и да гледам от шезлонг демонтажа на паметника на Цар освободител.
  • 6 Пич

    13 5 Отговор
    Оставете паветата , сагата с управляващите кретени , няма край !!!
  • 7 Последния Софиянец

    13 3 Отговор
    Пак са криви и на дупки.По зле от преди.
  • 8 Браво

    4 3 Отговор
    Майстори! Минете на частно, ще взимате повече от премиера
  • 9 Бегай !

    3 4 Отговор
    Изобщо трябваше да ги махнат тия камънаци.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Разбирач

    5 1 Отговор
    Ако с това темпо оправят паветата - какво ли правят с жените си?

    Коментиран от #13

  • 12 Да дааа

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пловдив разкопан и се работи по лъжичка във Варна е също лунен пейзаш разкопани са околовръсните и под Аспарухов .Улици който са само за асвалтиране разкопават тротоари със здрави бордюри и нови плочки Това е някаква нова схема разкопават навсякъде и с месеци се размотават.Защо започват нов ремонт преди да са завършили започнатият.
  • 13 Дупничанин

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Разбирач":

    Там хавата е друга. На легло и маса сме световни шампиони.
  • 14 уфааааааааааааа

    5 0 Отговор
    Така както ги редат, край на сагата няма да има
  • 15 Ами

    6 0 Отговор
    С ДВЕ ДУМИ, ДО ТУК - НИЩО. Очаква се ремонт на ремонта.
  • 16 Софиянец

    3 1 Отговор
    Няма ядове, народа плаща, а герб-ппдб се гушат с пари!
  • 17 опитал силата на лева 96

    3 0 Отговор
    "MobiSystems: Българската компания, успешно конкурираща се с Майкрософт от над 20 години"
    "Основана през 2001 г. в Сан Диего, САЩ"

    В заглавието се твърди, че компанията е българска, а от текста става ясно, че всъщност е американска. Защо подвеждате читателите?
  • 18 Съвет

    4 0 Отговор
    Теглете от горе един хубав асфалт и да се приключи.Тези павета излязоха златни.
  • 19 ха ха

    1 0 Отговор
    е нещо няма ли да ги подмените с кралско лилаво паве , все пак властта не може да се сравнява с носителите на ;жълти книжки;
  • 20 Кореняк софиянец 8-мо поколение

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Като няма кого да оплакваш, естествено, че ще оплакваш себе си.
    МЕН ПЪК ТОВА МЕ ИНТЕРЕСУВА, щото си удължавам пътуването заобикаляйки.
    А твойте ... на, дето си затънал в тях - си ги чисти. Това е твой проблем !
  • 21 Демократ от ДБ

    1 4 Отговор
    Този руски паметник на Цар Освобозител сруку Народното сборище да се събори веднага!
  • 22 Пффф

    0 0 Отговор
    Защо се занимават с тези павета! Кофти настилка, шумна, и хлъзгава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове