Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 18:42 2 078 34

Борис Бонев: 19 фирми имат договор за поддържане на зелената система на София и всяка работи по различни правила (СХЕМА)

  • борис бонев-
  • фирми-
  • зелена система-
  • софия-
  • различни правила

„Отговорността е на всички 61 общински съветници да си изберат председател. Ако не го направят, явно искат да не се вадят кирливите ризи на предишното управление и да започнем да решаваме проблемите на града“, добави Бонев

Борис Бонев: 19 фирми имат договор за поддържане на зелената система на София и всяка работи по различни правила (СХЕМА) - 1
Снимка: bTV

Общинският съветник от ПП-ДБ, Спаси София Борис Бонев разкри в "Лице в лице" по bTV, че са получили много притеснителен сигнал за активен саботаж в почистването на София. „19 фирми имат договор за поддържане на зелената система на София и всяка една от тях работи по различни правила. Това е само част от причината за хаоса на София. Информацията е много. 17 млн. лева вече са дадени на тези фирми. Единствената наложена глоба е била само една за 15 000 лева. Видяхте, че вече е наложена глоба от 150 000 лева“, обясни Бонев, цитиран от novini.bg.Той показа в ефир и разпределението на фирмите в София.
„В завода за отпадъци ситуацията е страшна. Не знам как той функционира. Има тежки технически проблеми на завода. Тежки проблеми има и с план-сметката на София, касаеща необосновани разходи. Това е наследството на ГЕРБ“, каза още той

През последните три седмици нашата група направи всички усилия, за да намерим подкрепа в Столичния общински съвет и той да заработи. Всеки път имаше претенции за формата на срещите. Абсолютен хаос, защото другите нямаха представа какво искат да постигнат. Единствени искахме да намерим допирните точки, за да може СОС да заработи. Затова решението днес беше да не издигаме кандидат за председател. Дадохме им възможност те да си изберат. Видя се, че когато аз не участвам също не може да се избере председател. Очевидно аз не съм пречката, каза още общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София.

„Моят призив е всички партии да загърбят политическите си сметки и да дадат шанс на СОС да заработи“, обяви той.

„Отговорността е на всички 61 общински съветници да си изберат председател. Ако не го направят, явно искат да не се вадят кирливите ризи на предишното управление и да започнем да решаваме проблемите на града“, добави Бонев.
Лидерът на „Спаси Софи" подчерта, че за него принципната позиция е да разбере дали имат допирни точки по политиките за София. „Оказа се, че темите, по които се разминаваме, са много малки. Нямаше аргументи срещу моята личност. Аз бих попитах кога се е зародило това недоверие към мен, когато показахме всички недъзи на предишното управление ли? Ние дадохме такава заявка с разкриването на злоупотребите с осветлението на София, ремонтите и т.т. Ние призоваваме, дайте ни този шанс, за да се опитаме да извадим София от дупката, в която се намира“, каза Борис Бонев.

Борис Бонев: 19 фирми имат договор за поддържане на зелената система на София и всяка работи по различни правила (СХЕМА)
Снимка: bTV


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 7 Отговор
    Ех Борко как те изработи ДС!А можеше да си кмет.

    Коментиран от #21

  • 2 зелени хартийки

    24 5 Отговор
    това ви е зелената схема
  • 3 ТаУмВзе

    16 18 Отговор
    Има и по Зле от Файдупкова бре! Те го те. Картинки по телевистан и всичко е точно!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Опа

    7 7 Отговор
    Внушения само, ми айде на една фирма да е!

    Коментиран от #9

  • 7 Mути

    20 6 Отговор
    Защо 19 фирми - лошо, ако са 1 или 2 ще каже че е мафия, този угодия няма.
  • 8 Някой

    18 7 Отговор
    Нищо против "леко" изглеждащите, ама най-опасно е когато никога през живота си не си хващал нещо в ръцете си да поработиш, ама даваш акъл как трябва да стане!
  • 9 Григовора

    9 10 Отговор

    До коментар #6 от "Опа":

    Една, но добра. Естествено общинска. Ще има дойде акъла на пепе-бебетата, ама дано не е късно! Кажете едно извинявай на Ваня за гнусотията дето изляхте и почваме. Айде, че няма време! И какво направиха днес? Май копираха гербавите и тактиката на Великия Стратег Боко Банкята...

    Коментиран от #15

  • 10 Чудя се

    18 10 Отговор
    Как така и Господ саботира тези уж много кадърни хора--прати им мокър сняг.Слушах го при Цветанка Ризова--арогантен до безобразие.Ама нито той иска да управлява с другите общински съветници,нито те с него.Той иска да ги командори и да им търси кусури.Щял да прави ревизия.Ами да прави.Ама как намира кусури на нещо построено(завод за боклук),човек,който НИЩО не е направил.Или бъркам?Направил ли е нещо полезно този човек,като общински съветник?Аман от критикари.Така ли ще карат цял мандат?После сигурно ще искат още един,обещавайки ни толкова много,колкото никога не могат да свършат.

    Коментиран от #23

  • 11 София

    19 6 Отговор
    Председателското столче ще го гледаш през крив макарон.
  • 12 Обаче

    8 5 Отговор
    💲Нямаше аргументи срещу моята личност.💲
    Освен всички "екстри" на бонбонев, откриваме и нова - скромен, щтото циганката, дето го хвалеше.....😜
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Григовора":

    Пълни глупости!
  • 16 отговор

    25 4 Отговор
    "Аз бих попитах кога се е зародило това недоверие към мен, когато показахме всички недъзи на предишното управление ли?". Такаа, Вие питате, ние отговаряме: Не вярваме на хора, които са прескочили на попрището жизнено средата и единствената им работа е била да бъдат граждански активисти, каквото и да означава това. Същият е случаят и с Христо Иванов - преди да се намъкне активно в политиката по цял висеше във форума на "Сега" и правеше либерална пропаганда. Вие не създавате нищо, освен скандали и далавери. Не работите, не отглеждате деца, не помагате на изпадналите в беда, не ви пука за нищо друго освен за интригите, които изкусно плетете и за далаверите, които безочливо прокарвате. Това е отговорът, а сега опровергай ме като ми разкажеш какъв труд си полагал, колко деца си отгледал и на колко хора в беда си помогнал. Вие не просто се безполезни, вие сте вредни.

    Коментиран от #17, #19, #24, #34

  • 17 Вярно

    25 4 Отговор

    До коментар #16 от "отговор":

    Много правилно. Говори за зелени площи, а едно дърво не е засадил, дупка не е изкопал, ама иначе е тесен специалист. Много книжни умове се народиха последно време...
  • 18 Защо

    14 3 Отговор
    И защо вие велики измамници нямате мнозинство.Защото на десните хора в София издигнахте потомък на ДС.Хората не излязоха да гласуват.Сега трудно ще се договорите за комисионните.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ххммм

    11 3 Отговор
    Бориска пак ли се изказва неподготвена? И какво от това?
  • 21 мдда

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бориска остана най-прецакана!! Щеше да е кмет, но после се пречупи пред ДС и сега най-вероятно няма да е нито кмет, нито председател на обс. С бананче в уста!
  • 22 Ний ша Ва упрайм

    10 2 Отговор
    комсомолски мушмуроок
  • 23 не беше Господ

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Чудя се":

    И малките деца вече знаят, че снеговалежите могат да се предизвикват изкуствено.
  • 24 1221

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "отговор":

    Вероятно и сам ще ти отговори, но аз ще предположа защо! В държавата на калинките, пред алтернативата да бъде изгонен да се доказва в чужбина е избрал да прави това. Искаше ми се всички българи да бяха граждански активисти, за да ви питам какво щяхте да правите тогава!

    Коментиран от #25

  • 25 отговор

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "1221":

    Ако всички българи работят единствено като граждански активисти, активистите няма да имат какво да ядат. Креативните хора могат да работят, да отглеждат деца, да произвеждат блага за цялото общество и да имат гражданска позиция, която да отстояват. Професия граждански активист няма и не може да има, а ако някой ти плаща за да си активист, не си активист, а наето лице, което срещу заплащане върши определена работа в полза на този, който плаща. Това е паразитизъм и клиентилизъм. С обществена работа трябва да се занимават малцина, които имат житейски опит, доказана професионална иография и семейства, за които да носят отговорност. Това мамино момченце, което през целия си живот е търсило на хляба мекото и на работата лекото, не може да служи дори на себе си, какво остана на обществото. И не, няма да ми отговори, защото няма как да ми отговори. Отговорът изисква факти - показваш си професионалната биография, общински съветник не е професия, показваш си семейството, градината, постежинята... Какво ще ми покаже Бонев, банкова си сметка ли?

    Коментиран от #26, #29, #30, #33

  • 26 оня

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "отговор":

    Вие не живеете у БГ-то разбирам:)) Еееееех мечти, мечти:))

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Василев

    7 3 Отговор
    По добре да не работи, от това да работи против хората! В полза на едно шизофренно малцинство, смятащо се за съвършено под влиянието на разни субстанции.
  • 29 интересно

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "отговор":

    А защо реши, че трябва да работят това? И каква професионална биография може да имаш в държава управлявана от мутри и калинки?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Калин

    3 0 Отговор
    Освен, че нищо не прави, няма и покритие да направи, сега държи работата на общината като заложних на личните му амбиции
  • 32 този филм сме го гледали

    2 0 Отговор
    Още от комунизма помним че му пречат световния империализъм и четирите годишни времена.
  • 33 съгласен

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "отговор":

    С обществена работа трябва да се занимават хора на възраст над 50 години утвърдени в своята професионална област. Както се казва старейшина. Такива внучета на ДС не могат да ме ръководят. Промяната Продължава в погрешна посока.
  • 34 ми той

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "отговор":

    И СтаниШеф нямаше един ден трудов стаж, пък с кви часовници и кви моторетки разхождаше Ленчето. Пък после Путин го направи шеф на ПЕС. Представете си какви зулуми е направил на България. Това отроче и то си чака реда. Украйна ни е естествен съюзник това да не се случи отново.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове