Last news in Fakti

14 Декември, 2013 18:32 1 179 0

Прокуратурата е обжалвала решението на съда за Харизанов

  • прокуратурата-
  • обжалвала-
  • решението-
  • срс-
  • харизанов-
  • георги харизанов

Прокуратурата е обжалвала решението на Софийски районен съд за решението му относно случая Георги Харизанов. Има насрочено съдебно заседание във вторник от 10,00 часа в Софийски градски съд. Това съобщи самия Харизанов в предаването Дикоff на „Нова телевизия”.

Софийски районен съд /СРС/ в началото на тази седмица  не уважи протеста и искането на прокуратурата за налагане на мярка „задържане под стража” за бившия шеф на „Напоителни системи” Георги Харизанов. Наложена бе мярка „забрана за напускане на пределите на България” . Харизанов бе доведен принудително в съда заради анонимен свидетел, който е споделил негов разговор, че бившият шеф възнамерява да замине за ЮАР, което заинтригувало ДАНС, тъй като срещу него се води производство за сделка с тръби за скрап на занижена цена докато е бил шеф на Агенцията. Заради това Харизанов е с мярка „парична гаранция” от 5000 лева и тъй като според тайния свидетел Харизанов е казал, че ще бяга, е поискано принудителното му довеждане в СРС.

Харизанов отново разказа историята с разговора си не безизвестният пиар Джими Найденов при срещата им м столично заведение на „Аксаков”, последвалите свидетелски показания на анонимен свидетел  и двата документа с гриф секретно на ДАНС, в които пише, че е постъпила информация за очакващо се бягство на Харизанов в ЮАР.

„Ние с Джими Найденов се срещаме редовно и говорим на различни теми, тъй като той е човек с гигантска обща култура и познания за всички сфери на живота. За мен е чест, че той ми обръща внимание и ми се обажда. Говорим на различни теми, като основните са маркетинг и реклама”.
„Дойдоха полицаи на вратата. Не бях арестуван. Отидохме в съда и когато заседанието свърши, си тръгнах. Това бе един загубен работен ден. Съдийката каза, че не може да вземе на сериозно показанията на свидетеля с тайна самоличност и че тези поверителни данни от ДАНС не представляват абсолютно никакво доказателство”, обясни Харизанов. По думите му от името на шефа на ДАНС Владимир Писанчев е постъпила информация, че Георги Харизанов се готви да заминава за ЮАР.

Харизанов съобщи, че по време на работата си в „Напоителни системи” сам е подал искане да се подслушва телефона му с цел избягване на корупционен натиск.

Харизанов се върна назад във времето – юни 2011 г., когато той е имал по-тесен контакт с Министерство на земеделието. Тогава той бил инициирал първия сигнал, според думите му, за „незаконно подписан договор за Малък Преславец. Освен това две седмици след като започнах работа в „Напоителни системи” ми се обади шефа на Бургаския клон, че го рекетира фирма за 400 000 лева плащане. Чух се със собственика на фирмата и му казах, че това няма да му бъде платено по никакъв начин. На следващия ден започна едно звънене и на мен, и на секретарката на министъра от г-н, който се представи за високопоставен служител на МВР.  Когато му казал, че трябва да се видят и да се разберат, Харизанов отишъл при шефа на Инспектората на министерството и заедно с него подал сигнал в ГДБОП, че е упражнен корупционен натиск върху него за 400 000 лева за източване на дружеството. Доброволно се е подписал да му бъде подслушан телефона.  Той допълни, че и през 2012 година е подавал сигнали и попита „Докъде е стигнало разследването?”

Харизанов отрече да познава Румен Николов – Пашата и сподели, че е поставен на поста в „Напоителни системи” от Мирослав Найденов. По повод информацията, че финансира протестите, Харизанов заяви: „Това е толкова смехотворно, че няма как да го опиша”.

В отговор на въпрос защо смята, че срещу него се води политическа атака, Харизанов отговори: „Защото попаднах в заглавията покрай наводненията в Бисер, за което няма никакво обвинение и защото съм удобен за атакуване, но все си мисля, че трябва да има някаква граница”.

Относно възобновеното дело за изчезналите 50 000 долари, той коментира, че заради един пръстов отпечатък в офиса му е заведено дело. „13 години по-късно ми завеждат дело, защото съм казал, че тази фирма няма да е хранилката на ДПС”. И попита „Аз ли се забърквам или ме забъркват?”

"И всичко приключи след две заседания и чета заглавия, че дори Пенгезов не е успял да ме тикне в затвора. Всяко събитие си има предизвестие, има друго събитие благодарение, на което се случва", заяви Харизанов.

Относно присъдата му за рекет още когато е бил на 19 години, Харизанов обясни: „На червен светофар спирам, мен ме удря кола отзад без гражданска отговорност, един месец ходя с шина на врата. Бяхме се разбрали писмено, че той ще бъде така добър да ми заплати ремонта на колата. Удържат ми ремонта на автомобила от заплатата, защото е служебен. Но човекът реши, че няма да ми даде парите така както сме се разбрали, а ще подаде жалба. Съдът реши, че съм страхотен рекетьор и ми дава 2 години условна присъда. Ставаше въпрос за 400 долара и размазана кола".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове