Last news in Fakti

11 Декември, 2013 12:01 5 341 0

Задържаха Георги Харизанов /Обновена/

  • задържаха
Задържаха Георги Харизанов /Обновена/ - 1
Снимка: БГНЕС

Рано тази сутрин е задържан бившият шеф на Напоителни системи Георги Харизанов, научи Факти.бг. Това е станало около 6,20 часа в дома му.

Според запознати още днес ще му бъде поискана мярка „постоянно задържане под стража”.  Мярката ще бъде гледана в Софийски районен съд.

Поводът за задържането му бил проведен разговор в столично заведение между него и Димитър /Джими/ Найденов. Стоящ на съседна маса уж бил чул, че ставало въпрос за студентските протести, плащания и намерение на Харизанов да напусне страната и отиде в Южна Африка. Анонимният свидетел разпознал Харизанов, като се прибрал у дома го проверил в google, след което информирал органите на реда, като информацията стигнала и до ДАНС.

Органите на реда явно са се притеснили дали Харизанов няма да се укрие от правосъдието, тъй като на 7 октомври прокуратурата повдигна обвинение на Харизанов и още двама ексшефове в „Напоителни системи" за неизгодна продажба на бракувани 100 хил. тона скрап от черни и цветни метали, които са части от напоителни съоръжения в цялата страна. Делото все още не е приключило.В началото на октомври обаче тримата бяха освободен срещу мярка „подписки” след като съдът прецени, че доказателствата на този етап не сочат вината на обвиняемите.

Джими Найденов потвърди пред Факти.бг, че вчера следобед се е срещнал с Харизанов, но пълни глупости са, че той имал намерение да напусне страната и, че не е имало изобщо разговор в тази посока.

Ето и разговорът ни с Джими Найденов:

Георги Харизанов е задържан и очаква мярка за неотклонение задържане под стража заради разговор проведен с вас. Имал ли е той такъв разговор или не?

Много пъти сме разговаряли. Но не виждам как заради някой от тези разговори е възможно Харизанов да бъде задържан. Никога не е ставало дума за неща, които да  дават основание да бъде задържан. Обсъждали сме теми – футбол, политика, всичко, обаче по този начин милиони хора по света и във България обсъждат какво ли не.

Да е ставало дума някога, че Харизанов иска да напуска страната и да ходи в Южна Африка?

Това са абсолютни глупости. Първо такъв разговор не е имало и второ Харизанов съвършено не е човек, който ще избяга нито в Южна Африка, нито където и да било. Никога не съм мислел, че той е човек, който може да избяга от страната и освен това какво означава „да избяга“? Аз чувам, че милиони хора в България искат да напуснат страната, защото не я харесват такава каквато е в момента. Те да избягат ли искат?

Може би се има предвид, че той има повдигнато обвинение?

Аз съм с впечатлението, че вероятно той иска правосъдие. Той е съвършено убеден в това, което сме говорили, че правосъдието е на негова страна. Така че той надали иска да избяга.

А кога е бил този ваш последен разговор?

Последният ни разговор беше вчера след обяд. Но така или иначе ние по 2-3-4 пъти седмично се виждаме, така че кой разговор се има предвид, не знам. Чета Факти.бг и съм виждал негови коментари в онлайн изданието, в които той изразява позиции относно случващото се в страната, позиции нямащи нищо общо с подобно намерение да я напусне.  Не вярвам, че човек, който толкова много се вълнува от ставащото в страната, ще иска да я напусне. Той иска колкото може по-бързо да настъпи правосъдието по неговия казус, за да се изчисти името му, поне с такова впечатление съм оставал от разговорите ни.  Доста абсурдно ми звучи всичко това. Нелогично ми звучи, да не говорим, за това че някак си... нали знаете как по речника и начина на използване на думите си личат разни намерения, не съм чувал думи като „бягам“. Не е в стилистиката на този човек. Да не говорим, за това че не е и в моята стилистика, най-вероятно това щеше да доведе до това да се разправяме за стилистиката и щях да го запомня. А иначе, както казах има толкова много неща, които хората постоянно обсъждат...Дано този истински абсурд да приключи логично.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове