Last news in Fakti

14 Януари, 2024 08:14 1 536 11

„Точно с Влади”: Момчето, превърнало помощта за хора в нужда в лична кауза

  • хора в нужда-
  • помощ за бедните

Защото всеки може да научи другия на нещо и всеки може да помогне на другия, казва Владислав Радославов

„Точно с Влади”: Момчето, превърнало помощта за хора в нужда в лична кауза - 1

Навън е студено, но един млад мъж се опитва да топли душите на хората. По улиците с него всичко е точно. Той е „Точно с Влади”. Всички майки ни учат от малки да не си говорим с непознати хора по улицата, но Владислав Радославов решил да не слуша своята. На 31 години е и се е занимавал професионално с футбол. В последните две години улиците се превръщат в негово игрище, а хората в нужда - неговите съотборници. Това разказва репортаж на Нова телевизия.

Той се разхожда по улиците, по които и ние ходим, но не е със слушалки в ушите. Не си гледа в телефона, когато седи на пейка в парка, а си говори с хората. Парите идват от негови последователи в социалните мрежи. Казва, че не е смятал каква сума са събрали досега, но вярва, че доброто цена няма.

„Често се сещам за абсолютно всяка една среща, която съм имал с хората. Карат ме да се чувствам по прекрасен начин и особено, когато съм видял именно усмивките в хората, именно това, че те също са заредени от разговора, който сме провели, от това, че сме поиграли футбол”, споделя Влади. По думите му топката се е превърнала и в символ на комуникацията с непознатите.

„Сигурен съм, че има хора, които не са ритали топка от дете, но като те видят и сякаш започва разговорът”, допълва добротворецът. „Много пъти подкрепата е именно в посока разговор - да чуеш неговите нужди. Защото невинаги човек се нуждае от пари. Може да е нещо друго, което можем да им осигурим.

В студеното време хората, които живеят на улицата, имат нужда от храна, от топли дрехи, а понякога само от топла дума.

„От всеки човек може да се научи ценен житейски урок, именно защото на всеки човек животът е различен. Затова смятам, че хората трябва да се подкрепяме винаги и винаги трябва да си подаваме ръка. Всеки с каквото може. Защото всеки може да научи другия на нещо и всеки може да помогне на другия”, казва Владислав Радославов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    6 21 Отговор
    Не разбрах какво му е добротворчеството на този ,освен че ходи по улиците и заговаря хората . И какви са тези последователи ,които превеждат пари и за какво ? Кой знае какъв измамник ще се окаже и този ,но..... реклама да му се направи .

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Ивелин Михайлов

    7 1 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна също дарява на Влади
  • 3 Българин

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Измамник вика дръжте измамника
  • 4 Нури

    12 0 Отговор
    Похвално
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гошо боеца

    5 8 Отговор
    Да се махаш с тази топка, щото изобщо не си интересен и някой като мен ще хване и ще ти я нареже.
    Ако искаш да помогнеш, то тогава помагаш, но го правиш анонимно, а не за лайкове и пари, инфлуенсърче малко.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Полицай

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо боеца":

    Искаш ли аз да те хвана и да те нарежа тебе ве п ацул

    Коментиран от #11

  • 8 Учител

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо боеца":

    И кой ще дава пример на хората.. ти ли бе мутрагенче анаболно
  • 9 Хъ....

    3 0 Отговор
    В студеното време хората, които живеят на улицата, имат нужда от храна, от топли дрехи, а понякога само от топла дума. За да достигнеш до всичко това са Нужни пари! Когато си смачкан! Не тисе прави нищо! Помогни на хората Тази Държава, Да Престане, Да Мачка Хората!
  • 10 А дали е така

    0 0 Отговор
    "Момчето, превърнало помощта за хора в нужда в лична кауза" .. Дано да бъркам, но има ли някаква отчетност но " Казва, че не е смятал каква сума са събрали досега, но вярва, че доброто цена няма." Може и да е лична кауза за него.
  • 11 Гошо боеца

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Полицай":

    Ела да се пробваш. Само си напиши завещанието преди да дойдеш, кpeтен нещacтен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове