Last news in Fakti

24 Януари, 2024 14:21 4 776 79

Искът на "Нексо" срещу България вече е за над 3 милиарда долара, ще плаща бюджетът, не Иван Гешев

  • нексо-
  • иск срещу българия

От компанията съобщиха, че възнамеряват да дарят до 20 % от полученото обезщетение за най-силно нуждаещите се сектори в страната – детското здравеопазване и образование

Искът на "Нексо" срещу България вече е за над 3 милиарда долара, ще плаща бюджетът, не Иван Гешев - 1

Компанията за дигитални активи "Нексо" (Nexo) завежда иск за над 3 милиарда долара срещу България, съобщиха от компанията, цитирани от БТА.

От "Нексо" обясняват, че "размерът на арбитражния иск се определя от значителните материални и репутационни щети, резултат от действията на държавните органи по време на вече прекратеното, репресивно разследване срещу компанията, нейните служители и ръководители". Очаквано, обвиненията се доказаха като несъстоятелни, а досъдебното производство намери своя логичен край поради липса на престъпления, пише в съобщението.

Искът е внесен в секретариата на Международния център за уреждане на инвестиционни спорове (ICSID) към Световната банка във Вашингтон, съгласно международните спогодби за защита на инвестициите. Интересите на "Нексо" пред трибунала ще бъдат представлявани от американската кантора Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP.

"На 21 декември 2023 г., по-малко от година след зрелищната, показна акция и последвал административен и институционален произвол, бяха свалени всички обвинения. Софийската градска прокуратура заключи, че "няма извършени престъпления“ и прекрати наказателните производства срещу ръководителите на "Нексо" - Коста Кънчев, Антони Тренчев, Калин Методиев и Траян Николов, като така категорично ги оневини", пише в съобщението.

"След като проучихме случая в дълбочина, вярваме в силата и бъдещия успех на иска на "Нексо", коментира Матю Оресман, управляващ съдружник на лондонския офис на кантората, цитиран в съобщението.

"Очакваме с нетърпение да представляваме нашите клиенти в следващата фаза на тази битка за справедливост", посочва Дебора Ръф, ръководител на арбитражния отдел в кaнтората.

От "Нексо" заявяват, че "директните последствия от атаката на органите на държавата, съпътствана от сериозна медийна кампания срещу компанията и масовото тиражиране на неверни твърдения" са причинили "колосални щети" върху дейността и международната им репутация.

Инвестициите на компанията в България претърпяха загуби в големи размери, а значителни бизнес възможности в глобален мащаб пропаднаха, отбелязват от "Нексо". Като пример за това те посочват, че е спряна съвместната работа на "Нексо" с три от най-големите американски инвестиционни банки по първичното публично предлагане на акциите на компанията на знакова фондова борса в САЩ. Оценката на "Нексо", дадена от тези банки тогава, е между 8 и 12 милиарда щатски долара, отбелязват от компанията.

Осуетено бе подписването на дългосрочно сътрудничество на "Нексо" с един от най-популярните европейски футболни клубове с над 330 милиона привърженици в цял свят, посочват още от компанията и обясняват, че цел на колаборацията е била създаването на ексклузивен, съвместен, новаторски финансов продукт, осигуряващ достъп до потенциала на дигиталните активи на милионите фенове на футболния гранд.

Опетненото име и репутация на "Нексо" и на служителите ѝ пред местни и международни органи, партньори и институции чрез тиражирането на вече доказано неверни твърдения, доведе до пропускането на поредица от бизнес възможности, потенциални приходи и многомилиарден спад в стойността на компанията, агрументират се още от "Нексо" .

"Макар атаките на българските власти през януари 2023 г. да нанесоха своя удар върху "Нексо", ние съумяхме да удържим бизнеса", посочват от ръководството на компанията, цитирани в съобщението. "Но стремглавият ни растеж бе горещо попарен. Безвъзвратно унищожени бяха многогодишни усилия и пропуснахме уникални възможности, които трудно ще се повтoрят. Сега, след като самата българска прокуратура оневини "Нексо", дойде време да поискаме справедливост и обезщетение за нанесените огромни репутационни и финансови щети. Вярваме, че с нашите действия ще покажем на властимащите, че властта и отговорността са неделими и подобен произвол не може да остане без последствия. Това ще бъде както изстрадана и справедлива реабилитация за "Нексо" и служителите ѝ, така и ключова стъпка към една по-прозрачна и добра среда за развитие на държавата, която ще бъде в полза както на българския бизнес, така и на цялото общество", посочват от компанията.

От "Нексо" съобщават още, че възнамеряват да дарят до 20 процента от полученото обезщетение за най-силно нуждаещите се и пренебрегвани сектори в страната – детското здравеопазване и образование. Основен приоритет ще бъде подкрепа за изграждането на така необходимите детски болници и отделения в България, както и различни инициативи за повишаване конкурентоспособността на Софийския университет "Св. Климент Охридски" на глобалната образователна сцена, отбелязват от компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    65 23 Отговор
    Да си ги вземат от ППтата .. дамаджаната да продаде некой имот

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    118 10 Отговор
    Иск срещу държавата = Иск срещу българските данъкоплатци. Евтин начин за точене на много пари. Кой го позволява?

    Коментиран от #69

  • 4 Казвам

    90 3 Отговор
    САРАФОВ И ТОЙ ИМА ВИНА! ДА ЗАПОЧВА ДА СЕ ОБЯСНЯВА,ВЕДНАГА! ДА СПОМЕНЕ И ЗА ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА!
    И ДА ИЗПЛАЩА ИСКА ОТ ЗАПЛАТАТА СИ! КАСКЕТА СЪЩО ДА ПЛАЩА!
  • 5 Бмх

    90 9 Отговор
    Така се точат държавни пари, ама пък има банани!

    Коментиран от #51

  • 6 20%

    41 8 Отговор
    Алчни са!
  • 7 Жалко, трябваше

    60 2 Отговор
    каскета да плаща до живот...

    Коментиран от #60, #78

  • 8 Тома

    74 12 Отговор
    Ами тези от нексо са хора на пп и дб.Същите мошенници ограбили много хора от цял свят и сега ще искат българите да им плащат глобата наложена им от краварите
  • 9 Да кажа

    55 10 Отговор
    Оня,Настимир Ананиев и той ще захлеби от тоя иск! Да не забравяме!
  • 10 боко

    54 11 Отговор
    Сглобката ще напълни чекмеджето разбраха се
  • 11 Кокорю

    12 8 Отговор
    Ух как па си плащам
  • 12 Некой си

    62 3 Отговор
    Нема,нема и потъват едни милиарди в нечии джобове.Хитра схема за пари от вятъра.Гешев и той ще намаже,както намазаха Тиквата и Шиши с КТБ.Айдушка държава.Каква Европа,какъв ЕС ?!
  • 13 Последния Софиянец

    33 17 Отговор
    Надявам се тая пирамида да успее да осъди България и да я фалира. Така почваме на ново с читави политици и управници

    Коментиран от #44

  • 14 Уили

    26 1 Отговор
    Този им иск ще струва много повече. Хората не са прости
  • 15 Сатана Z

    37 7 Отговор
    Тази далавера с исковете срещу държавата е разработена отдавна,справка Лев Инс и Еврохолд.Лошото ченге(държавата) извършва "неправомерни" действия относно доброто име частния капитал и по такъв начин е нанесла пропуснати ползи в особено големи размери.
    Пирамидата NEXO не е изключение ,макар че държавата съсипа Божков ,който спря да се отчита и това беше сигнал към останалите да не правят грешни движения за спиране на паричните потоци
  • 16 Блеещия Лъв

    36 11 Отговор
    Кирташки и Кокорчо ще си вземат парите от българските овсе, по един или друг начин, а народа спи ли спи. Има ли съмнения в чии джобове ще отидат тия пари? То и Тиквуня ни точеше и ограбваше, ама поне разрочено във времето, а тия искат всичко наведнъж и после островите в Тихия Океан
  • 17 Исторически парк

    32 11 Отговор
    Кирташките престъпници искат да фалират държавата тия пеперасти!

    Коментиран от #24, #36

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да ве

    23 12 Отговор
    И три долара няма да получат тези мафиоти бегълци ..Три милиарда ?? Смях

    Коментиран от #31

  • 20 Майора

    36 7 Отговор
    Жалко , хора мамили други по целия свят да искат обезщетения! Не стига че дирмата им тръга с откраднатите от народа пари , ами искат още! Но каво да се прави , това са новите спецове , мамини и таткови синчета , свикнали всичко да им се дава наготово! Срамота продажници!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Всички

    26 2 Отговор
    Гешови безумия плаща и ще плаща българския народ !

    Коментиран от #23

  • 23 Последния Софиянец

    32 0 Отговор

    До коментар #22 от "Всички":

    Гешев почна делото а Сарафов го закри.И двамата са виновни.
  • 24 пеперасти са тези

    8 10 Отговор

    До коментар #17 от "Исторически парк":

    Които набеждаваха кирчо, кокорчо и сега плачете с крокодилски сълзи за народа.
  • 25 Опааа

    17 4 Отговор
    Екстра! Браво! Така трябва! ППееееееаааастите веднага в Белене! Минимум 10г.каторга!
  • 26 Перо

    24 0 Отговор
    Това е много голяма грешка, простотията на държавните чиновници да се плаща от населението, без реални последствия!

    Коментиран от #57

  • 27 УРА,,УРА

    21 1 Отговор
    Така става като си назначаваме некадърни и поръчкови магистрати. Сега да плаща каскета, мутрата шиши и всички, които са поръчали тази акция на прокуратурата. Нищо чудно и Божков да започне подобни атаки.
  • 28 ха ха

    20 2 Отговор
    нексо са измамници , това че прокуратурата не е пожелала да докаже престъпление е съвсем друг въпрос
  • 29 Циник

    23 2 Отговор
    Фалирай и затваряй, то за нашата държава друг път май и няма. Западната част на Македония, южната - на Турция, северната- поделена между Румъния и Новорусия. Държава с 1300 години горда история разсипана за 35 години евроатлантизъм и демокрация.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Човек

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Да ве":

    Ако ни осъдят и заиграе Магнитски, ще плащаме и ще пеем!
  • 32 Сиийка

    14 0 Отговор
    Браво шефе , Гешеф е радос
  • 33 Васил

    28 3 Отговор
    Това не бяха ли спонсорите на ПП и ДБ, които умишлено оправдаха, за да могат сега да съдят държавата?! Добра постановка!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 пеперасти пише 17 коментар

    3 2 Отговор
    Които набеждаваха кирчо, кокорчо и сега плачете с крокодилски сълзи за народа.
  • 36 пеперасти пише 17 коментар и го пазите

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Исторически парк":

    Които набеждаваха кирчо, кокорчо и сега плачете с крокодилски сълзи за народа.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 В БГ прокуратурата

    15 0 Отговор
    съществуват само завършени олигофрени.Това двойкаджиите на правосъдната ни система.
  • 40 Мнение

    12 0 Отговор
    А бившето ръководство на Иван Гешев, което управлява и към момента, то кога ще носи отг0ворност?!
    ...

    Коментиран от #43

  • 41 Боклуците на Боклука

    14 1 Отговор
    Всеки втори съди държавата, а кой плаща, народа. Това е пълна идиотщина. А тези Нексо, защо не дариха нещо досега за здравеопазване и образование, защото лесните и крадени пари най-лесно се харчат.
  • 42 Аз казвам

    2 11 Отговор

    До коментар #37 от "Аз викам,":

    Да пратим русофилите в москва та да си живеем споко.
  • 43 Мнение

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Мнение":

    ...
    Продажбата на България към външни интереси, достигна такива размери, че вече хората които участват в това направление, трябва да бъдат п0казвани в нов вид риалити: "Н@ к@жи крадците и предателите на народа"!
    ...

    Коментиран от #45

  • 44 Мъка мъка

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Абе досега повтаряме само едно и също все политиците са млади и учили в странство и все не корумпирани и после много крали.

    Коментиран от #50

  • 45 Мнение

    9 0 Отговор

    До коментар #43 от "Мнение":

    ...

    Между другото, тия дето драскат за кинти и за тях също трябва да има специално място в това риалити!
    Защото "купуванет0 и продаванет0 на гласове е престъпление"!!!!!!!!
    ...

    Коментиран от #46

  • 46 Мнение

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Мнение":

    ...
    Мафията е направила законите по този начин - тя да краде, а народът да плаща!!!
    И така, докато народът не бъде принуден да ст@не и да им п0търси сметк@та!
    ...

    Коментиран от #47

  • 47 Мнение

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "Мнение":

    ...
    Вече си представям гну с0тиите, които ще излязат от кухнята на сгл0бкаджиите!
    Как са се лу-п-@ ли едни други, докато консумират пици с крист@ли, а за народа са си казвали, м@йн ата им!!!
    ...

    Коментиран от #49

  • 48 ха дано скоро ни осъдят

    13 0 Отговор
    точно така , нека бъдат глобени и медийте които тиражират лъжи , а собствениците на тия медий по затворите + плащане на глобите
  • 49 Мнение

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Мнение":

    ...
    Иначе "тр0лейбусите" към п0солството, които драскат за некви паметници, докато държавата им се разпада буквално под краката, за тях ще има специални планове!!!!!!!!

    Овладените ме трият автоматично, затова пращам отделни съобщения, за да видя точно коя дума им пречи, но излиза, че не е конкретна дума, а цялостното послание!
  • 50 Майка ни жална

    2 7 Отговор

    До коментар #44 от "Мъка мъка":

    Абе досега повтаряме само едно и също все политиците са млади и в българия и все не корумпирани и после много крали. Например копейкин присвоява партийните пари, лъже от трибуната и ще има дело но ще плаща народното събрание тоест народа.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 гост

    4 5 Отговор
    аман от дришльовци дето все някой друг им е виновен ... гешката, тиквата, асенчо, арменския поп ... благодарение на всички нас целокупно, това са власт имащите и само заради нас самите сега ще плащаме на всички вересиите
  • 53 Т.е.

    15 3 Отговор
    Крадливи корумпирани евроатлантици ще ни съдят в сащ с американска помощ за да измъкнат пари от бедната ни държава
  • 54 Въздушно Шенгенска Република България

    6 3 Отговор
    нали съборихме моча? сега сме свободни евопейци, ами ще си плащаме щом трябва

    първо да вземат пари от краварските тролове на галя!
  • 55 Какво стана бе русофилитици

    5 10 Отговор
    ИТНайците, възражданеците, бспарите и фатмашкото президенство с какво ли не уливахте ПП-ДБ за НЕКСО а сега ривете без сълзи.
  • 56 незнайко

    9 1 Отговор
    Ще получат от трите най дългия ако нашата държава се защити подобаващо ! Понеже НИЕ не сме държава това значи, че ще платим като ПОПОВЕ !!!
  • 57 ЧеститУ

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Така евроатлантиците промениха Конституцията, но тези неща не ги обясняват по медиите
  • 58 инж. Ганчо Илков

    12 0 Отговор
    Гешев, който нямаше необходите правомощия да заеме длъжноста Главен Прокурор създаде Ситуация по която към България се завежда Иск за 3 милиарда долара. До това доведе Политическото му назначение. Кой ще плаща, естествено не Парламентарното Мнозинство, в случая ГЕРБ, а Българския гражданин. Гешев си създаде Политически Проект и вместо в Затвора, ще се бори за място в Парламента. Атанасова би ли и как, защитила Политическия и Прокурорски Гаф срещу Закона? И до колко още Гафове ще доведат Политическите Квоти в Съдебната Система?
  • 59 Ученика

    1 1 Отговор
    Да не запеят друга песен след месец...
  • 60 БАРС

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Жалко, трябваше":

    ДОБРА ДЕ ПРАВ СИ НО ДРУГО СИ МИСЛЯ ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО МОЖЕ.КАК МИСЛИТЕ КАСКЕТА НЯМА ЛИ ПРЪСТ В ТАЯ РАБОТА.НАПРИМЕР ИМА УГОВОРКА С ТЯХ ТОЙ ПРАВИ С НАХЪЛТВАНЕ ПРОВЕРКИ ТЕ ПОСЛЕ ЩЕ ПОДАДЪТ ЖАЛПА КОЯТО ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ЩЕЯ СПЕЧЕЛЯТ А ПОСЛЕ ЩЕ БУТНАТ И НА КАСКЕТА НЯКОЕ МИЛИОНЧЕ.ТАЯ КОНПАНИЯ ЯВНО КАТО Е ВИДЯЛА ЧЕ ФАЙДА ОТ БЪЛГАРИЯ НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДОБРИ ПАРИ ЗАТОВА МИСЛЯ ЧЕ СА И ТЕЗА ПРОВЕРКИ И ДА ОСЪДЯТ ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА. НА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СА ЗА ВЯРВАНЕ
  • 61 Чочо

    7 0 Отговор
    Може да са се договорили.....и след това да делкат думичката!.
    Щом държавата(народецът) плаща.
  • 62 От Варна

    4 0 Отговор
    Естествено, че зад такива безумни искания стоят договорки. Ясно е като бял ден. Кой ли не забогатя за сметка на бедните българи? Който дава присъдите, той получава и дял. Затова вече се увличат по такива баснословни суми! Как живеят такива алчни души, яхнали държавата си? Но с такива витиевати управници, всичко минава! Какво са някакви си 3 млн? Дано има съд Свише за тези самозабравили се индивиди! Има хубава поговорка” Всичко с Бога и прилика”. Тези нямат нито страх от Бога, нито срам от неприличието си!

    Коментиран от #66

  • 63 Крипто

    4 0 Отговор
    Имат си и човек във власта,скрития лидер на нексо ,депутата криптомир,дето къщатата му е по охранявана от американското посолство,с бтр не можеш да разбиеш дебелите деа метра стени ,защо ли
  • 64 Крайно

    1 0 Отговор
    Време е това ОПГ, сиреч държава, да фалира по най-тежкия брутален начин
  • 65 Овчаров

    1 0 Отговор
    Искът е внесен в секретариата на Международния център за уреждане на инвестиционни спорове (ICSID) към Световната банка във Вашингтон.

    Ами какво е това:

    От съобщение на главния прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс пък става ясно, че Nexo получава пет годишна забрана за предлагане на продукти на тази територия. Освен това компанията трябва да уведоми всички свои американски инвеститори, включително около 3 хил. нюйоркчани, да изтеглят парите си от платформата до 1 април.
  • 66 небрежнев

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "От Варна":

    Не са 3 милиона, а хиляда пъти по три милиона, 3 млрд.
    То и прокуратурата толкова разбира от числа, затова ще плащаме. Калинки...
  • 67 Мунчо

    4 1 Отговор
    Яка схема! Ппдб инсценират действията срещу дпужките от Нексо. Нексо съди държавата. Коко тегли заем да плати. 50% отиват в джобовете на Кико, Коко и Пистю. Браво! Умни момчета! Пак гласувайте за тях!
  • 68 Нека сега

    0 1 Отговор
    Нека сега Гешев да плати иска за ощетянането на Нексо. Няма професионализъм поради масовите политически назначения на послушни субекти, готови на всичко за нещастната си кариера и мимолетното усещане за величие.
  • 69 Луд

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ти ,като гласуваш за простаци .
  • 70 селянин

    0 0 Отговор
    Гешев трябва да бъде линчуван и вкаран във затвора за поне 20 години, заради колосалните щети към страната.
  • 71 Колко са великодушни

    1 0 Отговор
    Щяли да дарят нашите пари. Тия нещо ни взимат за полуразвити. Народа ще плаща за схемите им. На прокуратурата и е било наредено от участник в схемата. Боже пази България!

    Коментиран от #72, #73, #74, #75, #76, #77

  • 72 Полуразвит си

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Колко са великодушни":

    Я малко спомени.
  • 73 Боже пази България!

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Колко са великодушни":

    От такива като теб!
  • 74 Леле

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Колко са великодушни":

    Кой ли е полуразвит?
  • 75 Абе развития

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Колко са великодушни":

    Да имаш две топки!
  • 76 ?????!!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Колко са великодушни":

    Що си играеш с едното си топче?
  • 77 Абе левчо

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Колко са великодушни":

    Зарди такива, като теб плащаме. Я се върни назад, какво писахте за НЕКСО ? И сега пак аз виновен!!! Да ти дам къщата си ? измекярино.
  • 78 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жалко, трябваше":

    Може но няма кой да поиска за нанесени щети в особено големи размери от лицата участвали в това дело- полицаи,следовател и прокурор!До сега никой не е потърсил от такива служебни лица отговорност,не вярвам и сега да стане!А законите позволяват!!!!!
  • 79 Костов

    1 0 Отговор
    Само си помислете онзи, който замете и изчисти името на тия бандити (главния прокурор Сарафов), каква награда за благодарност ще получи от тези 3 млрд., дето народа ще ги плаща.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове