Last news in Fakti

17 Април, 2024 19:43 1 425 33

Вигенин: Дори и след 1350 г. история, но не знам дали ще преживеем ГЕРБ

  • вигенин-
  • димитър главчев-
  • служебно правителство-
  • оставка

Толкова абсурдно стана всичко, посочи депутатът от БСП

Вигенин: Дори и след 1350 г. история, но не знам дали ще преживеем ГЕРБ - 1
Снимка: бТВ

Ние поискахме самият Главчев да бъде освободен, защото там няма съмнения в процедурата - този, който назначава, той може и да освобождава. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин по повод исканите рокади в кабинета "Главчев" и намерението на левицата да поиска вот на недоверие на служебното правителство, ако президентът не смени премиера Димитър Главчев.

Основната задача на служебното правителство е да подготви честни и свободни избори. Ние от самото начало искахме смяната на вътрешния министър Калин Стоянов, защото се съмнявахме в готовността му да работи за честни избори. Сега се оказва, че този, който ще организира изборите в чужбина, е основно политическо лице на ГЕРБ. Може ли действащ основен човек от ГЕРБ да организира честни избори? За нас това е съмнително, но очевидно Главчев не вижда проблем в това. Очевидно целта на Главчев няма да е да се проведат честни избори, а да осигури на ГЕРБ един несправедлив бонус. Неприемливо е толкова години след промените една партия да има тотален контрол над изборния процес, коментира Кристиан Вигенин.

При този начин на действие на Главчев това е най-доброто решение. Още от първия ден заявихме, че това е партийна кандидатура, въпреки приказките от 1001 нощ на Бойко Борисов, че не го е виждал от години. Видяхме, че още докато Борисов не си е отворил устата, Главчев иска поисканата от него смяна на външния министър, заяви Вигенин.

Той подчерта, че обявените мотиви за исканата смяна на външния министър не са сериозни.

Всичко е спорно и няма правила. Доколкото няма категорична забрана, ние ще внесем вот на недоверие срещу служебния кабинет. Предстои да видим какви са правните проблеми от това. Проблемите възникват един след друг заради нескопосаните промени в Конституцията, посочи социалистът.

Само ГЕРБ и ДПС са доволни, това трябва да ни говори нещо. Ние ще се обърнем и към международните институции и наблюдатели, за да се гарантира, че изборният процес ще бъде поне относително справедлив, добави депутатът от БСП.

Толкова абсурдно стана всичко, че често се чудя как продължава да функционира тази държава. Ако продължаваме така, може да се затрием като държава. Много неща сме успели да преживеем за 1350 години, но не знам дали ще успеем да преживеем ГЕРБ, каза още Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ник

    11 24 Отговор
    Точно вие ще е хубаво да не преживеете толкова много...
  • 2 Хвала

    7 16 Отговор
    на Банкяския Толуп 🎃 !
  • 3 Бойко Разбойко

    33 4 Отговор
    Аз съм прост и вие сте прости и се разбираме.Докато има прости хора в България нема страшно.
  • 4 Стойчо Помака

    6 15 Отговор
    Вай вай, що сте вие г-жа Импекс далаверова това са и те
  • 5 Само предлагам

    8 5 Отговор
    Ами кажи кого да сложи президента за мин предс
  • 6 Абе , Легенин

    10 17 Отговор
    Ще трябват и още 200 години БСП да преживее поразиите на Курнела. Дано внуците ти и праправнуците да са депутати.
  • 7 Ксаниба

    12 15 Отговор
    Тоя няма нито един работен ден.
  • 8 Дани

    13 22 Отговор
    Комунистите съсипаха и унищожиха българския народ така, както не го е направил нито един поробител. А, вагенин е наследник и потомък на убийците от БКП, ДС и КГБ. Българите още чакаме вагенин и станишев да обяснят какво правеха на яхтата на известен престъпник????

    Коментиран от #13, #21

  • 9 лошо

    29 5 Отговор
    Това, което сътвориха ГЕРБ и ДПС, особено в последните месеци показа, че нищо старо не е забравено. Напротив станали са още по-нагли! Те не само изработиха ПП-то, изработиха целия народ!

    Коментиран от #16

  • 10 Сократ

    22 4 Отговор
    Споко. Така се затрива държава с над 1300 години история. С подлоги във властта, така ще е. Отиваме към зануляваме. Нали това е целта на ЕС? Нас да ни няма. Земята ще остане. А тя трябва на ЕС, но без населението.
  • 11 Червени боклуци.

    10 16 Отговор
    Заради 50 години комунизъм, сме 200 години назад, дрОгарю Вагинин.

    Коментиран от #14

  • 12 Майора

    8 10 Отговор
    Явно Вигенин на вас не са ясно много неща! Прочетете решение на КС от 1992 съгласно което вот на недоверие се иска на редовен , с не служебен кабинет! Така че много шум за нищо!
  • 13 Сократ

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дани":

    Момко, на колко години си? За последните 35 години демокрация е само разруха. Комунистите нищо не били направили за България? Верно ли така мислиш? Затова ли 35 години се краде, разграбва и продава за стотинки построеното от комунистите и още има? Мисли малко, преди да повтаряш опорки.

    Коментиран от #28

  • 14 Сократ

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "Червени боклуци.":

    А за 35 години демокрация с колко сме назад? Поне за 45 години народна власт се построи това, което днешните демократи успешно раздават, крадат и продават за стотинки. Виж какво е постигнала България за 35 години след 1944 и какво за 35 години след 1989. После коментирай.

    Коментиран от #17

  • 15 Гласуваш

    14 3 Отговор
    за герб, затриваш България.
    Проклиням този мафиот от Банкя.
  • 16 Шопо

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "лошо":

    Няма по големи продажници от ПП и ДБ, на изборите ще бъдат под чертата. Сбогом Кире изчезвай в Канада.

    Коментиран от #30

  • 17 Червени боклуци.

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сократ":

    Не ствай смешен. Днешните демократи са бивши комуняги.
  • 18 джендо

    6 0 Отговор
    Също е важно абреажите да не се показват на светло
  • 19 Лошо заглавие

    6 0 Отговор
    Заглавията на Марийка и подобните й са кошмар
  • 20 Фактъ

    12 5 Отговор
    Спокойно бе , Шиши вече е силният човек в държавата . Той ще ни отърве от Боко Тиквата . На върха няма място за двама бандити . Скоро ще стане интересно в милата ни родина .
  • 21 Фактъ

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Дани":

    И Боко Тиквата5568 произхожда от тази престъпна партия .
  • 22 Тиква

    8 5 Отговор
    Никога не съм подържал БСП или някоя лява партия, но не мога да не се съглася че този път Вигенин е прав. Направо е шокиращо то което Тулупа и Прасчо правят със народа. Но онзи от горе гледа, да му мислят и двамата.

    Коментиран от #26

  • 23 Как е правилно

    2 3 Отговор
    Въджайнин или Вайджинин?
  • 24 Затъпяваме бавно

    3 1 Отговор
    Неусетно дори...
  • 25 Гласоподавател

    6 6 Отговор
    Вонящата гюбре торба Борисов трябва да се унищожи! Така ще преживеем.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 6666

    4 3 Отговор
    Де да можеше Герб да фалшифицират изборите и останалите(............) да се разкарат трайно от политиката.Стига повече експерименти и пари на вятъра.Герб се оказаха най-малкото зло.Думите в скобите са нарицателни много на брой епитети.
  • 28 6666

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сократ":

    Това което уш беше построено от комунистите беше разграбено пак от тях.
  • 29 007

    4 1 Отговор
    Ще, ще, след преживяване с БКП /КПСС, БСП ще, ще я има и ще ги забрави, но за сега си харесва ББ, а не КН и пак ще го избере.
  • 30 Саля

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Шопо":

    Защо предлагаш да изчезва в Канада,има много версии да плаща тука,хората очакват справедливост.
  • 31 аааахахахааа

    1 1 Отговор
    Абе Вагинин, ние 45 години комунизъм преживяхме, че един ГЕРБ ли няма да преживеем бе?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Как ще преживеете

    1 0 Отговор
    15 години герб да ви мачка на избори....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове