1 Август, 2024 10:21 3 731 40

Илхан Кючюк: И Берлинската стена падна, и Пеевски ще бъде освободен

  • илхан кючюк-
  • пеевски-
  • дпс

Той обаче не посочи кога Централният съвет на ДПС ще бъде свикан за тази цел

Илхан Кючюк: И Берлинската стена падна, и Пеевски ще бъде освободен - 1

„Длъжни сме да опитаме да направим правителство. Имаме толкова много нерешени въпроси пред нас – влизането в Шенген, в еврозоната. Има и други възможности, които предстоят в ЕС – България трябва да определи своя комисар – това не е само политическа фигура, това е еврокомисарят на страната и с него ще идват много ангажименти, но и много възможности за страната ни, както имиджови, така и политики, които ще променят ЕС с десетилетия напред.“

Това каза Илхан Кючюк в предаването „Тази сутрин“ по bTV по повод третия мандат и продължаващите срещи на „Има такъв народ“ с с парламентарно представените партии и независимите депутати в търсене на подкрепа за съставяне на експертно правителство.

Припомняме, че след среща с представители на „Има такъв народ“ на 31 юли, един от председателите на ДПС - Джевдет Чакъров, заяви че „автентичното ДПС е „за“ възстановяването на правовата държава, което включва общо управление без Пеевски и зависимостите в институциите в страната“.

„Ясно го казахме: Няма да влезем с нито една политическа партия в диалог, ако не се разграничи от „модела Пеевски“. Това за нас е червената линия. И призоваваме всяка една от политическите сили в това Народно събрание да направи своя ясен прочит и да каже къде застава в този разговор, защото ДПС сега е филтъра за демокрация за осъществяване на върховенството на правото като важен елемент от демократичното управление на страната“, заяви Илхан Кючюк.

„Моделът на Пеевски трябва да бъде разграден: той е вреден за държавата. Не, не звучим като политическите ни опоненти, като го казваме това, но ние имаме нашата вина, затова че толкова години мълчахме и не знаехме за процесите, които се случват в държавата“, каза още той.

Той обясни още, че макар Делян Пеевски все още да е председател на ДПС, той е нежелан от всички областни структури .

„Няма воля, която да спре силната енергия, която се е събрала в редиците на ДПС. Един човек колкото и да е силен, колкото и широк гръб да има, няма как да спре свободната воля на членовете и симпатизантите на ДПС. Стени са се пропуквали – Берлинската стена падна, и този въпрос ще бъде решен“, заяви Илхан Кючюк.

По думите му Централният съвет на партията може да освободи Делян Пеевски от председателското място, но все още не е свикан.

„Ние не сме организация, която се саморазправя, а организация, която следва стриктна логика на политическо поведение. На нас партията ни е ценна, ако Пеевски иска да я разруши, то ние мислим точно обратното. ДПС е партия и на бъдещето и в името на това бъдеще ние сме много внимателни с всеки един детайл в разговора за ДПС и ще го проведем доблестно и честно, без да дериберйстваме по студиата“, обясни той, но не посочи ясен момент, в който това ще бъде направено.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 37 Отговор
    Делян ще освободи ДПС от етническите окови, като я направи партия на всички нови българяни.
  • 2 Тоя гейчо

    25 7 Отговор
    Само за влизане мисли!
  • 3 Нерде

    32 5 Отговор
    Берлинската стена , нерде Пеевски , бе ?
  • 4 Буркан Кютюк

    20 4 Отговор
    Свободно!
  • 5 Някой джендър

    15 4 Отговор
    Ще да е, нали ЧукЧик?
  • 6 ТИЯ ЛИБЕРАСТИ

    29 8 Отговор
    ГЕЙОВЕ МНОГО СИ ВЯРВАТ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 На тоя мишок

    33 22 Отговор
    както да му обясниш,че наесен без Пеевски е съмнително дали изобщо ще хванат 4%. Хората са отвратени от тези селски тарикати в ДПС. Пеевски отвори очите на хората,че досега са били третирани като 2ро качество само за да бъдат в услуга на неколко дерибеи.

    Коментиран от #40

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Турчина

    28 13 Отговор
    АБЕ ТОЯ ЛИ СМЕШКО И ИЗВРАТЕНЯК ЩЕ МЕ ПРЕДСТАВЛЯВА МЕН.ИМАМ ЧУВСТВОТО ,ЧЕ ТОЗИ СЕ ПРОИЗНАСЯ ЧРЕЗ ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Празнодумец

    28 3 Отговор
    "Моделът на Пеевски трябва да бъде разграден, той е вреден за държавата. Не, не звучим като политическите ни опоненти." - Смях в залата. Ама сега ли разбрахте, че този модел е вреден за държавата, бе Кючук?!? Бре, бре, бре, че вие много недосетливи ще излезете? Циркове...
  • 13 Българка

    31 2 Отговор
    „Моделът на Пеевски трябва да бъде разграден: той е вреден за държавата. Не, не звучим като политическите ни опоненти, като го казваме това, но ние имаме нашата вина, затова че толкова години мълчахме и не знаехме за процесите, които се случват в държавата“.
    Що ли не му вярвам......Та нали Доган организира модела КОЙ за обръчи фирми, разпределяне на поциите. Лично Доган създаде чудовището Пеевски и го назначи за председател на ДПС. И сега, когато Пеевски подкара свитата на Доган, депесарите били разбрали КОЙ е Пеевски.... Смешно, не трагично

    Коментиран от #17

  • 14 Gааднo

    3 2 Отговор
    Gr0 з н0 джуД же
  • 15 Илхан Кючек

    11 7 Отговор
    Този няма ли някоя тухла да му падне на главата, да млъкне най-после?
  • 16 Като ветропоказател

    15 5 Отговор
    Все с тези на власт, Пеевски го прати в Европарламента, Доган дръпна юздите и се преориентира на бързо. Идеален за Европарламента с еднополовия си приятел, лошото е, че е лице на България с арабското си име.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Демократ

    6 7 Отговор
    Трагедията в българската политика е осигурена от ДС сценаристите вече 35 години. Ако се направи списък с вечните ,определени от тях "политици", които сърфират от партия в партия и пречат на всичко добро за България, на всички ще стане ясно за какво става въпрос. Всички те тръгват от СДС и се пръскат по разпределение в други партии. СДС беше мечтата на милиони българи да бъде спасена България от комунизма. ДС-КГБ сценаристите 35 години доказват, че няма да разрешат това да стане и тъй като държат парите,властта и контрола, народът не съществува в плановете им освен за изпълнение на сценариите. Затова няма да разрешат да има свободни избори . Те не се интересуват нито за България, нито за хората, важно за тях е да не носят отговорност и да са на власт. Затова няма правосъдие и бандитите са в Парламента, вместо в затвора. Това е ченге-схемата на държавата . Най-трагичното е, че съществува ГЕРБ-СДС, което е пълно ликвидиране на СДС, т.е.мечтата на българите за спасение от комунизма. Ретроградните комунисти сега мечтаят за времето на комунизма, т.е. за миналото, целта на сценаристите е постигната, демокрацията е нещо много лошо. Няма как да има развитие в такава държава, за съжаление. Комунистът Бойко Борисов ,незаобиколимият простак политик 23 години пречи на България и все е пръв. ДПС ,партията,създадена от КГБ ,начело с вечния агент Сава,Сокол - Ахмед Доган 33 години безчинства. Как ще се оправим? Когато всички тези позорни фигури отидат на политическото бу
  • 19 Клоун

    17 2 Отговор
    Що тъй, Илхане, докато оглозгвахте Булгартабак и КТБ и гласувахте помощи за Украйна откъснати от залъка на българина, евроатлантикът Шиши беше добър, пък сега бил "вреден за държавата"...?!?
  • 20 Факт

    5 1 Отговор
    Пеевски е виновен за краха на България, а Кючюк е в Париж
  • 21 КЮЧЮКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

    10 1 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ДА УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ОТКРИВАНЕТО НА ОЛИМПИАДАТА В ПАРИЖ. ТОЧНО ТАМ Е НЕГОВАТА СИЛА, СРЕД СВОИ.
  • 22 Ха ха ха

    7 7 Отговор
    А на бас че тебе няма да те има а Пеевски ще е номер едно
  • 23 Даа!

    8 1 Отговор
    Единствената истинска заслуга и постижение на Пеевски е,че тотално раздроби вечният " балансъор" в политиката на страната.Нещо ,което никой не успя,още от времето на црън Ванчо.Който е главният виновник за узаконяване на депесето.За да играе контра на бесепе през 90-те и да получи депесарска подкрепа.След това се осъзна( той си знае защо) и се превърна в яростен противник,но беше късно.
  • 24 Град Козлодуй

    6 1 Отговор
    просто интереси
  • 25 Какво

    7 4 Отговор
    Го бавите още свинчо,та не сте го изхвърлили досега?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СЗО

    5 1 Отговор
    ДПС сега е филтъра за демокрация за осъществяване на върховенството на правото като важен елемент от демократичното управление на страната.....нямам думи.
  • 29 Тъй,тъй

    3 0 Отговор
    Стената падна,то и колко големи градове в историята са били унищожени,всеки и навсякъде може да бъде освободен от пост,работа,привилегии дори и ТИ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Защо?

    8 1 Отговор
    Защо изтрихте коментара ми?! Лъжа ли е, че Кючюк (Малкият) е нищожество? Лъжа ли е, че отлично е знаел КОЙ е Аамед Доган, знаел е, че е знаков функционер и доносник на ДС, че е бил готов да се самоубие, ако изневери на ДС! Знаел е, че това чудовище е най-успешният проект на КГБ и дС! Знаел е, че е бил фалшив "политически" затворник, пуснат веднага след 19.11.89 г., а истинските борци за правата на турците останаха по затворите до лятото на 90-а година! Знаел е, че позитанските комунисти, и особено по-късно ГЕРБерастките позволиха на агент Сава да се разпорежда като султан във великата ни някога държава, да строи незаконни дворци и сараи, да купува яхти, да пие само марково уиски и да трупа миилони от ""обръчите от фирми"! Лъжа ли е всичко това! И да триете, и да не триете, това е ясно на целия български народ, стана ясно и на нещастните мюсюлмани, употребявани до сега от "Проклятието на Българи" само като глаосве по избори!
  • 32 Хайде по кротко

    5 2 Отговор
    Стига сте тормозили хората,вашите хора ,направихте ги на луди с тролове и натиск на етническа основа ,за да запазите модела на почетния.И не точно неговия ,а на тия около него свързани с ДС и облагодетелствани с огромни финансови ресурси през прехода..А нещо за обръчите от фирми и разпределение на порциите,нали е от Доган?Много моля да не прекалявате,защото Пеевски е единствения дарител в смесените райони и винаги се е отзовавал при нужда.А това " дай за нагоре " от бизнеса ,не е ли вярно ,къде е " червената линия " ?Сега ги боли че Пеевски им отвори затворената система .Време беше да се види този фалш и цялата демагогия на разделението !

    Коментиран от #33

  • 33 Така правят,

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хайде по кротко":

    Използват етническата принадлежност за натиск,което е абсолютно недопустимо и възмутително.Ако ще се заиграват с този огън,да си берат кахъра...Тоя с какво право е евродепутат?Етноса му какъв?Турция не е в ЕС.Него да го натиснат относно етническата му принадлежност,той как ще се чувства?
  • 34 Преиграва

    3 1 Отговор
    Виж Кючюк ,точно Пеевски те направи евродепутат,заедно с Йончева и младото момче.Трима евродепутати затова ,че сте втора на партия благодарение на него ,но не на Доган.Сега Пеевски ви е виновен ,че има стари корпоративни модели което пречат на обикновените хора.Не става така !Поне се осъзнайте !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Аз съм

    1 3 Отговор
    Русия изтегли войските на СССР останали в ГДР и за това се обедини германия и падна берлинската стена. САЩ и Великобритания не са изтеглили войските си от "Обединена Германия". Обединена, но все още окупирана и зависима.
  • 37 Айде

    2 0 Отговор
    Всичко това показва колко далече от действителността е Кючюк! Алчен за власт и без понятие и ориентация в политиката! Култ към Доган и до там!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове